Canım kuzu boynu yada tosun boynunu kasaptan bu şekilde yuvarlak yuvarlak kestiriyorum.1 tencere suyun içinde haşlıyorum ilk kaynamada ki suyu döküyorum kana falan gitsin diye sonra tekrar suyun içine bir bütün soğanı tuzunu 1 diş sarımsağı bütün koyarak 4 saat falan haşlıyorum.sonra içine 2 yada 3 havucu büyük parçalar halinde koyuyorum. 15 dk sonra 3 patatesi 4 e bölünmüş şekilde koyuyorum soğanı çıkarıyorum. Bunlarda başlandıktan sonra terbiyesini yapıyorum yarım limon suyu iki yemek kaşığı un ve bir yumurtanın sarısını koyup çırpıyorum ben içine 1 yemek kaşığı zerdeçal da koyuyorum hem renk veriyor hem de çok faydalı zerdeçalin tadı olmadığı için yemeğin tadına etki etmiyor bunları bir kasede güzelce çırpıyorum içine yemeğin suyundan yavaş yavaş koyup sulandırıyorum ki çorbaya koyunca kesilip pütürleşmesin terbiyeyi de ekliyorum tencereye kaynayana kadar yavaşça karıştırıyorum kesilmesin diye 5 dk kaynadıktan sonra altını kapatıyorum istersen içine karabiber de atabilirsin ben yüzüne hafiflik pulbiber koydum .