0 oy
229 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,745 puan) tarafından

Benim koca bebek hastalanmış :ermm:Bir değil iki çocuğum var gibi hissediyorum bazen :'(:ermm:

image

3 Cevaplar

0 oy
(11,210 puan) tarafından

Nyey bu tarif ver :D

(1,745 puan) tarafından
Canım kuzu boynu yada tosun boynunu kasaptan bu şekilde yuvarlak yuvarlak kestiriyorum.1 tencere suyun içinde haşlıyorum ilk kaynamada ki  suyu döküyorum kana falan gitsin diye sonra tekrar suyun içine bir bütün soğanı tuzunu 1 diş sarımsağı bütün koyarak 4 saat falan haşlıyorum.sonra içine 2 yada 3 havucu büyük parçalar halinde koyuyorum. 15 dk sonra 3 patatesi 4 e bölünmüş şekilde koyuyorum soğanı çıkarıyorum. Bunlarda başlandıktan sonra terbiyesini yapıyorum yarım limon suyu iki yemek kaşığı un ve bir yumurtanın sarısını koyup çırpıyorum ben içine 1 yemek kaşığı zerdeçal da koyuyorum hem renk veriyor hem de çok faydalı zerdeçalin tadı olmadığı için yemeğin tadına etki etmiyor bunları bir kasede güzelce çırpıyorum içine yemeğin suyundan yavaş yavaş koyup sulandırıyorum ki çorbaya koyunca kesilip pütürleşmesin terbiyeyi de ekliyorum tencereye kaynayana kadar yavaşça karıştırıyorum kesilmesin diye 5 dk kaynadıktan sonra altını kapatıyorum istersen içine karabiber de atabilirsin ben yüzüne hafiflik pulbiber koydum .
(11,210 puan) tarafından
Eline sağlık tarif için çok teşekkürler kızıma deneyeceğim bende çok sağolun eşiniz çok şanslı bu arada ☺️☺️
(1,745 puan) tarafından
Dene canım çok lezzetli  inşallah öyledir
-Reklam-
0 oy
(865 puan) tarafından

Ohh ohh miss afiyet şifa olsun :D

(1,745 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(4,097 puan) tarafından
Bana da çorba yapan olsa keşke:(( hasta hasta yatıyorum afiyet olsun ☺️
(1,745 puan) tarafından
Yaa tüh yakın olsaydık getirirdim hemen

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 125 göst.
20 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 3prensannesi (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,002 göst.
4 Nisan 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 107 göst.
3 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Asabii (490 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 674 göst.
15 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,002 soru

12,170,156 cevap

36,636 kullanıcı