0 oy
512 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (398 puan) tarafından
Kizlar siz kisiri nasıl yapıyorsunuz içine hangi baharatları katiyosunuz yarın misafire yapicam  güzel olsun istiyorum

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Aha deroş gelsin :D

(398 puan) tarafından
O kim kiz
tarafından
Postunu görürse gelir inşallah nicki hiram arasim ☺
(398 puan) tarafından
Kisirci herhal kendisi:)
tarafından
Evet meşhur burda kisiri ☺
-Reklam-
+1 oy
(3,485 puan) tarafından
Soğan salça kavurunca bulguru içine atıp birkaç tur çeviriyorum, suyunu üstüne katıyorum. Gerisi standart tarif 
(398 puan) tarafından
Bulguru ayrı islatmiyosun yani dimi canım
(3,485 puan) tarafından
Hayır o zaman bulgur çiğ çiğ kokuyor
(3,154 puan) tarafından
Aynen ben de öyle yapıyorum güzel oluyor
(398 puan) tarafından
Tamam cnm çok sağol dediğin gibi yapicam
+1 oy
tarafından
Derya hanımı piste alalım lütfennn
+1 oy
(45,023 puan) tarafından
Özelden yazmışsın canım yeni gördüm ❤️ 

Ben bulgurlu ıslatarak yapmıyorum yağda bı güzel salcayi kavurup üzerine iki bardak bulguru ilave edip karistirp yediriyorum sonra 1.5 bardak suyunu koyup kapatıyorum. 15 dk bekletiyorum sonra dogradigim yeşilliklerle birlestirp limonunu nar eksisini baharatini tuzunu koyup karıştırıyorum canım ❤️
(398 puan) tarafından
Olcusuyle yazmana çok sevindim cnm teşekkür ederim
0 oy
(54,367 puan) tarafından
ben bulgura kaynar su koyuyorum o kabarinca cok ince cektigim sogani salçayı yagi koyup iyice karistiryorm. baharat azicik karabiber tozbiber tuz isteyen olursa ustune pul biber veriyorum 

salata malzemesi de evde ne varsa salatalik domates havuc kara lahana marul yesil sogan
(398 puan) tarafından
Soğan ve salçayı kavuruyomusun  cnm
(54,367 puan) tarafından
yok cigden koyuyorum canim
(398 puan) tarafından
Bende normalde çiğden koyarım ama sanki yavan oluyo gibi
(54,367 puan) tarafından
öbür türlü yag tadini sevmiyorum ben bulgur pilavı gibi geliyo bana
(398 puan) tarafından
Bu sefer öyle.denicem bakalım bekki güzel olur
0 oy
(14,147 puan) tarafından

Ay benimde yapasim var cnm istedi:D

(398 puan) tarafından
Yarın misafire yapicam cnm ama şimdiden cnm cekti
0 oy
(22,057 puan) tarafından
1 bardak kisirlik bulguru sicak su ekliyom şişmesini bekliyom sonra tavada sogan salca yag baharatlari iyice kavuruyom 

Domates yesil sogan maydonoz ekliyom karistyom bol limon 
(398 puan) tarafından
Baharat olarak ne koyuyosun cnm
0 oy
(6,078 puan) tarafından
Kısırlık bulguru tuz ve pul biber koyup öyle demliyorum sonrasında salçayı soğanla iyice kavururum baharatlarıda salçaya ekler karıştırırım ve 15 dk yoğurur dere otu maydanoz marul doğrar üstüne dökerim biraz nar Ekşisi birazda limon oh miss :) 
(398 puan) tarafından
Baharat kavurunca daha mı iyi oluyo
(6,078 puan) tarafından
Evet ve pulbiberle demle bulguru çiğköfte tadında olur
0 oy
tarafından
Bulgur ıslanana kadar yag salça bol soğan ve 1 baş sarımsağı kavuruyorum 1 ck karabiber 1ck kimyon 1 ck kirmizi toz biber yarım ck zerdecal koyup kapatıyorum..bulgur a ekliyorum. 1 limon sıkıyorum. İnce doğranmış 2 salatalık 2 domates biraz taze nane yarım bağ maydanoz ekliyorum ve 2 baş Çiğ sarımsak rendeliyorum. Millet seviyor 
(398 puan) tarafından
Seninki baya degisikmis cnm
0 oy
tarafından
Soğam salca spnra bulgur hepsini kavuruyorum sonra ıslatıyorum

Sumak kimyon (az) tuz karabiber pul biber ekliyorum

Bi de en çok taze nane ve mor lahana yakıstıyorum

Yesil soğam kıvırcık maydonoz da sart :) 
(398 puan) tarafından
Baharatı kavuriyomusun yoksa demlendikten sonramı ekliyosun
tarafından
En son baharatlarını ekleyip bi karıstırıp kapatıyorum altımı. sonra limonunu suyunu da ekleyip dinlenmeye bırakıyorum
(398 puan) tarafından
Tamam cnm teşekkür ederim
tarafından
Afiyet olsun canım dene kesin, bayılırsın :)
0 oy
(3,154 puan) tarafından
Soğanı doğrayıp kavuruyorum ev yapımı biber ve domates salçası kullanıyorum bulgurumu üzerine atıyorum birazcık dinlendiriyorum daha sonra yeşillik nar ekşisi ekliyorum çok güzel oluyor bazen yumurta da ekleyebiliyorum o da güzel oluyor
(398 puan) tarafından
Kavurdugun soğanın ustunemi atiyosun cnm bulguru pişirir gibi ayni
(3,154 puan) tarafından
Evet soğan ve salçayı kavurup üzerine atıyorum o sosu biraz karıştırıp altını kapatıyorum kaynatmıyorum
0 oy
(6,400 puan) tarafından
Ben bulguru ıslatmam domates rendesi ve limon suyuyla yogururum hatay usulu ') gerisi salça bol baharat olarak reyhan nane sumak pulbiber isot karabiber kimyon yenibahar kişniş varsa dövüp ekliyorum sonra yeşillikler yag nar ekşisi ile alt üst ediyorum herkes cok begenir :d yeşillikleri de minik dograrım 1 tanr de salatalık eklerim ben içinde seviyom çünkü 
(398 puan) tarafından
Okurken ağzım sulandi cnm ama baharat olarak nane karabiber kimyon bulbiber var bende
(6,400 puan) tarafından
Bişey olmaz :zd bidahakine alırsn kız eşimin teyzesinin kızları beni çagırırlar yenge gel kısır yapalım diye :zd cümbür cemaat yiyoz orda valla
(398 puan) tarafından
Bı dahakine senin yazdığın baharatları da bı denicem cnm eminim çok güzel olur
(6,400 puan) tarafından
Yemeğe tad veren zaten baharatlar bence ben cok baharat kullanırım :D çeşit çeşit var evde :D
0 oy
(163,746 puan) tarafından
selo kisirda 1.numeroo
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Soğanı yağda kavur biber ve domates salçası ekle arkadan bulguru koy bir iki tur kavur üstüne kaynar su ekle karıştır sonra ocagı kapa sofra bezine sar demlensin. Yeşilliği doğra kıvırcık maydanoz dereotu içine minik salatalık turşusu doğra nefis oluyo. Bulgur soguyunca karıştır tuz, karabiber pul biber kimyon, bol sumak, nar ekşisi kat karıştır. Salataya yağ dök limon sık karıştır ekle bulgura. Kısırın olmazsa olmaz baharatı kimyon ve bol sumak afiyet olsun 
(398 puan) tarafından
Normalde kimyonlu bilmezdim cnm kisirda ilk defa burda duydum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
14 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 219 göst.
24 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Gizemmm12 (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 253 göst.
10 Haziran 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,482,229 soru

24,248,054 cevap

340,624 kullanıcı

...