0 oy
867 göst.
Diğer kategorisinde (7,821 puan) tarafından
Slm kızlar ilk defa size böyle bi soruyla geldim ben ilk evlendigimde bileziklerimi bozdurup araba almıştık geri sadece 1 bilezik ve hasır kaldı düğünden kalan borçlar var hâlâ iki kredi kartı ödüyoruz ve ay sonunda sıkışiyoruz karta giriyoruz yine her ay 2 milyar ödemeleri var şimdi bende eşime dedimki bileziği bozdurup iki kartida tamamen kapatalım geriye biraz daha para kaliyo bilezikten onu da altın yaparız dedim eşimde bilezige hiç dokunmayalim diyo bence ama sen bilirsin diyo bilezik senin bileziğin ver diyemem sana diyo eğer kaoatirsak gerçekten çok rahatlıycaz yoksa öde öde bitiremiycez 3 senedir ödüyoruz ama yok napayım sizce kararsız kaldım

22 Cevaplar

0 oy
(1,086 puan) tarafından
Ben verirdim cnm illerde paranız olsa yine yaparsın altın
(7,821 puan) tarafından
Evet yani bide ölümlü dünya sonuçta borç kapatmaktan hayatımızı yasayamiyoruz 3 senedir
tarafından
Katılıyorum
(1,086 puan) tarafından
Ayn cnn sizden onemli degil ya altın yine yerine gelir
(7,821 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum da eşim satma taraftari değil
-Reklam-
0 oy
(453 puan) tarafından
Yani biraz daha bekleyin bence
(7,821 puan) tarafından
Nasıl yani
(453 puan) tarafından
Bir hafta falan cikcak diyorlar canım yinede sen bilirsin bizimde kredi kartı borcumuz var ama bozdurmuyoruz çıkar falan diye çok mu borç
(7,821 puan) tarafından
He anladım cnm
0 oy
(10,884 puan) tarafından
Ben olsam satmam bilezik alınmaz ana borç zamanla biter ki zaten taksit taksit odeniyor
(7,821 puan) tarafından
Olmuyo cnm işte ay sonunda para kalmayinca karta giriyoruz katlanarak artıyor her ay 3 yıldır ödüyoruz ama yok
(10,884 puan) tarafından
Öylede zir oluyor eminim ama insanın köşede azda olsa birikimi olmali
(7,821 puan) tarafından
İşte bende onu diyorum köşeye para atariz biraz biraz olmazsa bu şekil yapamıyoruz çünkü
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Ben olsam bozar kapardim çünkü borç insani aşırı strese sokan birşey. Borcun olduğu için hayattan keyif alıp şunu yapalım bile diyemiyor insan.
(7,821 puan) tarafından
Aynn cnm valla aramizda sorun olmaya bile başladı niye bitmiyo bu borç diye sabahtan beri soyleniyorum satalım dedim bileziği de rahat yaşayalım yani yarın ölüp gitsem bileziği yanima mi alcm sanki
(1,965 puan) tarafından
Aynen öyle ne zaman ne olacağı belli olmaz birazda hayatın tadını çıkarmak lazım. Yemiyim demekle olmuyor. Borç insanın aklına hep geliyor ek iyisi kurtulmak
tarafından
Cnm bebeginiz varsa dursun bence acil bir sey cikar cunku bizim hep boyle oldu tam iylesti dedik sunlet yaptirmamiz gerekti borc aldik mecburen tam iylesti dedik amiliyat olmasi gerekti mesela bence kucuk cocugunuz varsa ve biyerde paraniz yoksa dursun ama sorun cikmaz dersen tabiki  borcu odemeniz daha mantikli olur
(7,821 puan) tarafından
Borcu odesek bizim için daha iyi olacak cnm
tarafından
Cnm gonlunden geciyorsa odeyin esinede guveniyorsan tekrar bozdurur zaten bana bir kaynanam bilezik takti 1 tane birde babanesi esimin 1 tane birde annanesi 1 tane 3 ude onda benim dedi vermedi bana bende hic karismadim sattimi ne yapti bilmiyorum
0 oy
(1,953 puan) tarafından
Canim geçen gün 2 aylık faturalar birikmişti 2 dükkan ve evin faturaları çeyrek alyans ve kolye küpe vardi eşime bozduralim en azından rahatlarız.ielrde paramız olunca alırsın gine dedim bozdurup içim gitti alyansima ama olsun ailem için sonucta.Saglik olduktan sonra altında parada yerine konulur merak etme Rabbım yardımcımız olsun
(7,821 puan) tarafından
Bende bozdururum cnm altina fln öyle hevesim yok çok şükür yeterki biraz daha rahat yaşayalım yani
(1,953 puan) tarafından
En azından kafan rahat olur canım çünkü her gün borcu düşünüyor insan bu ayı nasıl atlaticaz elde ne kalacak felan diyip kafa yoruyoruz
(7,821 puan) tarafından
Aynn cnm valla haklısin
0 oy
tarafından
Borç icinse bozdururm 

Borc tamamen kapandi mi yine yavas yavas yaparsnz
(7,821 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum cnm
0 oy
(866 puan) tarafından
Biz o kartlara güvene güvene dağ oldu altımızdaki arabayı sattık ta kurtulduk borçtan şmdi ay ortası kredi borcu düşünmek yok kazancınız bizde kalıyor, bnmde bileziğim var toki ye yazılıcaz inşallah onu bekliyoruz onn için kulöanıcaz 
(7,821 puan) tarafından
Kız bizimde öyle her ay sonunda para kalmayinca karta giriyoruz mecbur katlanarak artiyo o yüzden
(866 puan) tarafından
Öyle valma hiç bişi kalmıyor kazanç elde ne var hep karta sütü bile karta alıyorduk şükür kurtulduk kartlarında iptal etti hiç olmazsa para varsa alıyoruz yoksa yok diyoruz
0 oy
tarafından
Bence bekle çünkü altın çok yükselecek .... Yazın bir inme olacak üç beş sonra fırlayacak o zaman bozdur öde 
(7,821 puan) tarafından
Valla beklemiycrm cnm hemn satıp kartları kapatmak istiyorum
tarafından
Sen bilirsin balım benim
0 oy
(854 puan) tarafından
canim temmuzdaki zammlardan sonra altin fiyatlari da articak deniliyor bence temmuz zammini bekle dahada elinde birsey kalmiyorsa bozdurursun
(7,821 puan) tarafından
Bklm cnm çok bekleyeceğimi sanmıyorum kurtulmak istiyorum şu borçtan artık
(854 puan) tarafından
ayni durumdayiz bizimde eve 1000 lira kaliyo aylik yetisemiyoruz ikinci cocuk gelicek temmuzu bekliyorum yine elime birsey kalmazsa bende bozdurucam elimdekileri ama ne kadar zam yapicaklar bi fikrim yok altinlar zamdan sonra ucucak onu bildigim icin beklemeye karar verdim hem belki daha az qltinim gider belki eve para kalisa hic bozdurmam diye dusunuyorum iki ay daha sıkıcam disimi beklicem bakalim hayirlisi
(7,821 puan) tarafından
İnşallah herşey istediğin gibi olur cnm
(854 puan) tarafından
amin seninde canim insallah
0 oy
tarafından
Bizimde aynısı oldu ya. 6 bileziğin vardı. 4 unu verdim arabaya. 2 tane kaldı. Ama şimdide doğum borcumuz olduğu için ay sonu sikisiyoruz. Ama ben vermem sanırım ya. Onlarida verirsem bana birşey kalmıyor.
(7,821 puan) tarafından
Valla şu borçlar kapansın yeterki böyle olmuyo çünkü
tarafından
Valla şu zamanda altın yapmak zor . Borç bir şekilde bitecek. Ama altını yeniden alamazsijiz
(7,821 puan) tarafından
Bitmiyo cnm işte 3 senedir ödüyoruz valla katlanarak artıyor ama bitmiyo
0 oy
tarafından
Vala yaptık canım baktım olmuyor her ay kredi kartı faizini ödüyoruz eşime dedim yarınlar ceyrekler vardı sattık kapattık bilezik olsaydı onu verirdim çünkü 20 bine yaklaşmıştı sattık ondan sonra limitinide 5 bine indirdik çok rahatız diğer türlü hesap kitap yapmaktan huzur kalmadı
(7,821 puan) tarafından
Bizde aynısını yapmayı düşünüyoruz cnm
0 oy
tarafından
Ben olsam bozdururdum. Rahatlayacaksan sonunda 
(7,821 puan) tarafından
Hemde çok bi sıkıntı çıkmazsa bi yerden
0 oy
(286 puan) tarafından
Canim benim bence esin dokunmayalim diyosa demekki odemeye gucu yetiyo yetmeseydi isterdi bu devirde gidenin yeri dolmuyo cok zor bisey edinmek ben olsam ver demediği muddetce vermezdim.  
(7,821 puan) tarafından
Cnm o isteyemiyo altın bnm diye o yüzden ödemeye gücü yetiyo evet ama biz sıkışiyoruz böyle de maalesef
(286 puan) tarafından
Sen bilirsin canim benim yerine almak zor bu devirde pndan dedim insallh teZ vakitte biter borcunuz borclu yasamak da zor
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Borç biter ama altın alınmaz.. Bozdurmayın
(7,821 puan) tarafından
Yani mezara mi göturcem altını almayim cnm sıkıntı cekmeyelim yeterki
(1,929 puan) tarafından
Sana sonsuz saygı duyuyorum. Ama aynı şeyi yaptım yaşadım ve gördüm.
0 oy
(8,943 puan) tarafından
Ben versemde eşim almazdı:))
(7,821 puan) tarafından
Benim eşimde satma taraftari degil ama yapcak bsy yok
0 oy
(28,663 puan) tarafından
Ver canım eşinde rahatlar daha sonra yine yaparsınız 
(7,821 puan) tarafından
Aynn cnm verecem valla eşim sabahtan akşama kadar çalışıyo bizim için ben bi altini mi veremeyecem
(28,663 puan) tarafından
Yine alacak olan o kız ver gitsin önemli olan huzur mutluluk
0 oy
(26,756 puan) tarafından
Bozdurupta geri alanını duymadım benim eşim enistelerim ve hatta babam  eşin seninkileri inşallah alır bence verme borç bir şekilde kapatılır ama altın her geçen gün artıyor öyle bir birikimi bir daha yapmak kolay değil 
(7,821 puan) tarafından
Geri istemiyorum ki cnm zaten vereceğim kişi eşim ikimizin ortak borçları sonuçta
(26,756 puan) tarafından
Altını bozdurmak zarar ettiriyor çoğu zaman yükselişte şu an takip et pahalıdan bozdurun canım
0 oy
tarafından
Altın artıyor TL olarak ödediğiniz borcu kapatmak için altın bozdurmak finansal olarak mantıksız şuan
(7,821 puan) tarafından
Bacım finansal tarafini fln bilmm ben borcu kapatayim da
tarafından
Tamam daha net söyleyeyim. Altını bozdurma. Sadece 1 ay sonraya bile çook zarar edersin. Mantıksız yaptığın. Ama sen bilirsin.
0 oy
(3,597 puan) tarafından
Ben olsam tabiki veirrim e bileziği borcuma vermiceksem ne anlamı kaldı  

Ben borç odicem hayatımı yasamicam herşeyden kisicam o bilezikte orda boş boş durucak bozdurup borcunuzu ödeyin sonra çalışıp yavaş yavaş kendinizi heba etmeden yine alirsiniz ama bı kaç zamn bekle altın yükselişte suan
(7,821 puan) tarafından
Yani altın almasam da olur hiç öyle hevesim fln yok biraz rahatlayalim yeter yani
(3,597 puan) tarafından
Bencede kurtulun borctan
0 oy
(3,125 puan) tarafından
Bende verdim kart için ödendi ama çok pişmanım altın o kadar arttı ki keşke diyorum köşede kalsaymis. Yani benim malım sakiniyim diye değil ama yatırım amacli çok daha iyi olurdu diye pismanim
(7,821 puan) tarafından
Valla borç kapansın yeterki olmuyo böylede çünkü sıkışıyoruz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 273 göst.
0 oy
19 cevap 609 göst.
8 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Simgeli (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 536 göst.
28 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hdyemahsun (48 puan) tarafından soruldu
0 oy