0 oy
163 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (693 puan) tarafından
Maraş tarhanası doğulu kadın tarhanayı nerden bilsin anam kırmızı olandan istemiştim deneme amaçlı gitmıs diğerinden bi dunya almış Maraş’a da gidemez tekrar iade yok ben nasıl yapıcam bunu

7 Cevaplar

+1 oy
(1,935 puan) tarafından
Birilerine satabilir verebilirsin çorbası güzel oluyor onların 
(693 puan) tarafından
Yok kız hertürlü çorbayı çok severim tarif için yazdım
(1,935 puan) tarafından
Anladım canım genelde nefis yemek tariflerinden yapıyorum sende oraya bakabilirsin
-Reklam-
+1 oy
(1,415 puan) tarafından
Cips gibi olansa çay yap ceviz filanda koy ohh miss gibi yee nasıl severim varya nasılll 

Kuzum üstü 2 parmak geçecek şekilde ıslat yumuşayınca koy ocağa kaynasın kıvamına göre istersen tekrar sulandırırsın isteğe göre blendırdanda geçirebilirsin piştikten sonra üstüne nane biber az yağda kavur dök sarımsaklı da muhteşem oluyor..
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Çorbasi  oluyor soğuk suya koyuyorsun yarım saat bekleyince açılıyor ocakta kaynatiyorsun  koyulaşinca tereyağ nane  yakip dökuyorsun ama hafif eksi ve ağir bir kokusu var
(693 puan) tarafından
Tam ölçü istesem :(
(1,303 puan) tarafından
YouTube den baksan daha iyi olur kuzum ben sevmediğim için yapmiyorum pek
0 oy
(4,876 puan) tarafından
O tarhanadan sadece  çorba olur .

Islat tarhanaları açılınca kaynatrsn
0 oy
(4,870 puan) tarafından
Cips olandan mı cnm yoksa sıkma gibimi? Corbasıno yap onun once ısla uzerını gececek kadar su ile ocaga koy kaynat sonra blender ile cek corbayı kıvamını ayarla gerekirse su ekle cok koyu olmasın uzerıne tereyağı ve nane yak 3 4 dıs sarımsak rendrle ıcıne mus gıbı cok faydalı cocuklara da cok yararlı kemıklere
(693 puan) tarafından
Cips gibi direk kaynatsam bişey olurmu bide bi su bardağı tarhanaya  tahminen kaç bardak su gider kusura bakma çok soru sordum
(4,870 puan) tarafından
Cnm cips gibiyse cevızle yiyin cok guzel oluyor☺️sımdı tencerene ıstedıgın kadar tarhana koy kucuk boy tencerede olur deneme amacı sonra uzerıne gececek kadar sıcak su koy ve direk ocaga al kaynamaya baslasın 30 dk kaynat suyunu kontrol et ama sonra yumusayınca blender le cek gerisi anlattığım gibi,, yanı tarhana miktarının uzerını suyu hafif gecsın tam olcu saşırtabılır
(693 puan) tarafından
Yaptım kız güzel oldu ekşi baya da çorba çeşidi dursun evde teşekkür ederim detaylı anlattığın için
(4,870 puan) tarafından
Bıraz eksi olur evet sarımsak rendele harika oluyor.. Ama bu tarhanayla cevizi denemeyi unutma Marasın favori kuruyemısı her aksam tarhana ceviz yenr☺️☺️
0 oy
tarafından
Dur sana tarif atayım

Tam tarif e gerek yok  kıvam ına göre tarhana su ekleye bilirsin.... Damak tadı farklılık olabilir... 

Tencere ye al. Bi. Avuç tarhana  su ekle   kıvamıjı istediğim dengeye gelene kadar biraz su biraz. Tarhana  ekleye bilirsin.  Önden ıslaman a da gerek yok   sonra ada blender dan geçir üzerine nane. Yağ  sos 

Bi de. Tarhana kavurması var o da güzel olur canm
tarafından
Bi de. Ceviz in vsr sa   çay yanında güzel gider
    Ben bazen fırın a atıyoum   azcık  kızartıp yiyoruz...
 Bazen yağda da kızartılıyo
  Şuan aklıma gelenler bunlar canım
(693 puan) tarafından
Ekran aldım hepsini çok sağol gaza gelmim daha fazla hepsini aynı anda denemeye kalkıyorum yoksa :)) birer gün arayla yapıcam
tarafından
Ahahahhahaha yap kız  güzel dir ha tarhanamız   kız dur bi de şeyle de güzel gider. Ama miden için azcık ye....
 Ekşi külü  derler bizim burds. Nane   limon tuzu tuz. Biber  biraz cık su. Karıştır    tarknayla o da. Güzel oluyo ha çocukken çok yerdik ama  baya dan beri yemiyorum
(693 puan) tarafından
Haho zaten gebelikten migde senlik alanı yanmaya yer arıyor onu yaparsam Uçarım herhalde
tarafından
Ahahahaha. Yok aman yapma hamile isen hiç yapma onu
0 oy
(752 puan) tarafından
Bız univertsede onu hafif islatiyorduk cevizle yiyiyorduk öyle ye çorbası da güzel olur arkadaşım yapardı da hiç bakmadım nasıl yaptığına tarif veremiyorum valla normalde tarhana çorbası  hiç sevmem  ama arkadaş güzel yapsmisti ıslatıp yağın içine nane ile yoğurtla biseyler yaomisti ama 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 231 göst.
22 Mayıs 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 510 göst.
16 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervela (7,442 puan) tarafından soruldu
+3 oy
20 cevap 896 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
30 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Asabii (493 puan) tarafından soruldu

406,229 soru

12,179,784 cevap

36,674 kullanıcı

...