0 oy
181 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Buzlukta sarma var kayınvalidemi getirdi geçen gün denedim ama güzel olmadı beceremedim herhalde siz nasıl yapıyorsunuz tarif eder misiniz

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Buzlu şekilde tencereye dizip salcali şu yağ tuz kısık ateşte pisiriyorum 
(13,662 puan) tarafından
Aynen böyle yapiyorum:D
tarafından
Bende öyle yapıyorum da sıkı olmuyor birde sulu kalıyor bir beceremedim pişirmeyi
tarafından
Tencereye dik bir şekilde diz canım. Suyunu da içi cigdense yarıya kadar , piskindense 3 parmak koy yeter . İçini bilmiyorsan az az ekle
-Reklam-
0 oy
(240 puan) tarafından
Çözünmeden pişir direk. Üzerine salcali sos limon koy 
tarafından
Tamam canim teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Direk çıkarıp tencereye diz az bi su koy pişmesse eklersin yavas yavas birden aşırı ekleme. Üstüne zeyrin yagı gezidr limon dilimi koy küçük ocakta ilk önce suyu kaynayana kadar harlı ateşte suyu laynayınca kısığa al pişene ladar kısıkta dursun. Piştikten sonra beze sar biraz demlensin daha güzel olur 
tarafından
Tamam kuzum çok saol ❤️
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Hep sarar buzluga atariz buzluktan cikarinca bi 10 dk filan birbirinden ayirabilmek icin hafiften buzu çözülür dizerim tencereye uzerine zeytin yağı hafif uzerini gececek sekilde su ve limon dilimlerini koyar pisiririm cok ta lezettli oluyo
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Az önce pişirdim geçen çok iç arttı sardım dolaba kattım difrize şimdi dolma ve biber vardı yaptım içine sarmalari dizdim herzamanki gibi pişirdim suyu azar azar ekle bence daha güzel olur 
tarafından
Tamam canim teşekkür ederim
0 oy
(210 puan) tarafından
Bende genelde geceden buzdolabının alt tarafına çıkarıyorum sabah tencereye dik diziyorum sıvıyağ ve üstünü geçene kadar su ekleyip biraz öyle pişiyorm sonra salçalı su limon nar ekşisi ekleyip bi 10 15 dk öyle pişir kapatıyorum çok güzel oluyor. Direk buzluktan çıkarıp da pişirdim dik dizdiğim için istediğim gibi sıkı olmadı çok hoşuma gitmemişti ama acil durumda direkte pişiriyorum
tarafından
Benimkiler de sıkı olmuyor ben direk pişiriyorum öyle yapiyjm o zaman saol canım benim
0 oy
(119,225 puan) tarafından
cozulmesini bekle duzgun dik döşe tencereye pisir
0 oy
(196 puan) tarafından
Üzüm sarmasiysa salçalı su yapma soguk su uzerini geçecek kadar su koy azicikta tuz sarnalarin ustune tabak koymazsan şişer ve patlar kaynayan kdr yüksek ateş snr kısık ates ile yumuşayıncaya kdr pisir canim
tarafından
Tamam canim öyle yapıyım çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(1,554 puan) tarafından
10 dk beklet sonra kısık ateste suyunu cekene kadar pisir
tarafından
Tamam canim teşekkür ederim
0 oy
(3,095 puan) tarafından
Buzlu şekilde pişiriyorum güzelzel oluyor
tarafından
Bende öyle yapıyorum da sulu kalıyor değişik oluyor beceremedim pişirmeyi
(3,095 puan) tarafından
Suyunumu çok koyuyorsun acaba ben üstüne limon dilimleri koyuyorum salçalı yağlı sulu sos yapıyorum lezzetli oluyor
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Biz cok sarar buzluga atarz buzlukta cikarir tencereye tek tek guzelce dizerim pisnce dagilmasn diye. Sonra suyunu tuzunu yagini koyarm guzel oluyor
tarafından
Bende öyle yaptım ama sulu kalıyor beceremedim herhalde
0 oy
(855 puan) tarafından
Ben fazla yapar pişirir öyle atarım buzluğa 
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Buzluktan çıkarıp dudukluye dizerim. Üzerine salçalı su limon nar ekşisi içi tuzlu yapmadoysam az tuz . Karistirir karışımı dokerom. Düdüklünun havası çıkana kadar orta ateş çıktıktan sonra kısık ateşte 20  dk falan pişer suyunu 9na göre hazirlarim. Kapağı açar bakar piatiyse kapadirim bırakırım biraz bekler. Çokta güzel olur 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 129 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 166 göst.
7 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Ikraybukem.23 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 145 göst.
23 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Esme42 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 311 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Sirius76 (1,320 puan) tarafından soruldu

378,974 soru

11,343,815 cevap

34,809 kullanıcı

...