0 oy
181 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (435 puan) tarafından

Herkese merhabalar, ikizlerimi kucağıma alalım bugün 48 gün oldu. Çok şükür sağ salim doğdular. Fakat ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. yıllarca tedavi görerek defalarca düşük yaparak ve zor bir hamilelik süreci geçirerek kavuştum bebeklerime. 

Ama kendimi anne olmuş gibi hissetmiyorum. Çok zorlanıyorum. Yardım edenim de var çok şükür ama bebeklere karşı duygu eksikliği var bende. 

Çok büyük vicdan azabı yaşıyorum. Bu hep böyle mi gidecek bilmiyorum. 

Ne hayallerle dünyaya getirdim bu bebekleri. Ama duygularımı yoğun yaşayamıyorum. Bebeklere bakmak içimden gelmiyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. 

Hani anne evlatları için canını bile verir ya işte o duygular bende yok. :( 

Neden böyle oldu ki? Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Ne yaptınız nasıl ve ne zaman geçer bu durum? 

Çocuklarım olmadan önce kendimi çok boşlukta hissediyordum. O boşluğu bebeklerimle doldururum dedim ama umduğumu bulamadım. 

Ayrıca oğlan kolik. Aşırı derecede ağlıyor. Pek fazla uyumuyor. Bu da beni çok yıpratıyor. 

15 Cevaplar

0 oy
(2,137 puan) tarafından

Yaşamayan yoktur sanırım .

Ama biraz zaman geçsin bu durum geçecek.
Onları 2 dakika görmeden duramayacaksin .
(435 puan) tarafından
İnşallah geçer, bebek sahibi olmak için maddi manevi ne zorluklardan geçtim. Şimdi ise eski düzenimi arıyorum. O duyguyu yaşamayı sabırsızlıkla bekliyorum.
(2,137 puan) tarafından
Merak etme canım hepimiz geçtik o yollardan
-Reklam-
0 oy
(3,491 puan) tarafından
Düzene girince alışırsın, şu an öyle yoğun duygular hissetmen için çok erken zaten, yorgunluk uykusuzluk stres vs hormonların da düzene girmedi. Bugünlerin ve hislerin  geçici olduğunu bil yeter. 
(435 puan) tarafından
Haklısınız. Umarım bir an önce geçer. Bir de ikiz olunca insanlar felaket tellalı oldu resmen. Sen bunlara nasıl bakacaksın, büyüdükçe herşey daha zor olur, yemek bile yapamazsın gibi laflar ediyorlar.
(3,491 puan) tarafından
Tek bebek olunca da aynı tacizlere maruz kalıyorsun emin ol, kulağını tıka aldırma. Bebeği veren Rabbim sabrını gücünü de veriyor siz tasa etmeyin de. Öyle de gerçekten. Gün geçtikçe ferahlarsın, bebeklerin uyuyunca özlemeye başlarsın;:) Kızım az önce kaka yaptı 2.5 günün ardından, bayram ilan etcem nerdeyse:)
(435 puan) tarafından
:) teşekkür ederim için rahatladı inanın.
(635 puan) tarafından
Yapamayiver yemek hemen bı makarna suyu koyamayacakmisin bı yumurta kiramayacakmisin işte o lüzumsuz insanlar getiriyor bizi bu hâle
0 oy
(633 puan) tarafından
Ah canım bu tam olarak lohusalık. Merak etme geçecek. Bana da bebeğini kucağına al kokusunu duy emzir oooo ne muhteşem duygular diye anlattılar. Gece kalkıp bebeğin uyumasını izleyen mi nefesini sürekli kontrolden mi dersin o kadar yoğun annelik duygusunu anlatan insan vardı ki. Ben doğum yaptım evet belli duygular oluştu ama asla anlatılan gibi değil. Ne zaman bebeğim beni yavaş yavaş tanıdı diğer insanlardan ayırdı. Benim saçma sapan hareketlerine gülmeye başladı tamam dedim. Artık o duygu yavaş yavaş bana geldi. Şimdi 9 aylık olmak üzere ama annelik bağım şükür ki çok güzel yerleşti. 

Ama yine de bebeğimi anneme bırakıp 2 saat dışarı çıkabiliyorum veya istediğim herhangi birşeyi bebeğimsiz yapabiliyorum. Bu da beni asla ne kötü anne yapıyor ne de annelik duygusu olmayan bir kadın. 

Biraz sabret bebeklerini tanı onlar seni tanısın. Birbirinizi tanıdıkça çok güzel olacak herşey :)
(435 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim :) 6 sene boyunca o zorlukları yaşarken bir gün bebeğim olacağını ve o doğumdan çıkıp ilk kucağıma aldığımda alacağım kokuyu hayal ettim. Ama olmadı. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bütün hayatım alt üst olmuş gibi hissediyorum. Sanki ben hiç bebek istemiyormuşum da biri kucağıma verip kaçmış gibi.
Kendimi çok tuhaf hissediyorum. Annelik duygusunu yaşamak istiyorum artık
0 oy
(873 puan) tarafından
Çok normal  aslında büyük beklentiler ve aşırı sorumluluk yükleniyor acaba bende bir sıkıntı mı var diye düşünüyor insan. Annelik güzel duygu zamanla o duygu sanada gelecek. 27 yaşındayım üniversitemın ortasına doğdu bebek ve okula devam ediyorum zaman zaman kendımı düşünmek zorundayım mesela bu anneliğimin kötü oldugunu göstermez. Zaten meslek sahibi olursam cocuguma yarayacak.

Şu an daha yenısın zor bir süreçten geçmişsin bütün duyguları aynı anda yaşıyorsun zamanla oturacak :)  ve anneliğini başkalarıyla kıyaslama bebeklerin için en güzel anne sensın eksiklerınle yanlışlarınla :) 
(435 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Aslında herşeyin farkındayım. Ama psikoloji böyle bişey heralde insan kendine bile laf anlatamıyor. Bir anda iki bebek çok zor geldi bana. Umarım bir an önce geçer ve anneliği iliklerime kadar hissederim.
0 oy
(635 puan) tarafından
Kuzum benim hepsi geçecek emin ol çok ağladiklari için sıkılıyorsundur bende kızımla birlikte oturup ağlardim yetmiyorum bilemiyorum hissedemiyorum diye düşünsene bir ameliyat oluyorsun normalde yatar dinlenirsin ama bukez bu ameliyat başka öyle yatmalı dinlemeli değil sana muhtaç birileri var kendi acını derdini unuutup kalkıyorsun çok zorlanıyorsun hayal ettiğin tvlerde gördüğün bu değildi neler oluyordu derkennnnn birde bakmışsın buyumusler sonra o günlerine geri dönmek istiyorsun çok pişman oluyorsun ben bunu yaşadım çok ağır atlattım depresyonu ev bile değiştirdim sımdi çok pişmanım neden üzüldüm ki neden öyle hislere kapıldım ki diye 
(435 puan) tarafından
Bilemiyorum çok garip duygular yaşıyorum. Tarif edemiyorum ama dediğiniz gibi ilerde bugünlerin tadını çıkaramadığım için pişman olacağımı da biliyorum
0 oy
tarafından
Hele bi agu gugu desiler bi öpsün bi anne desinler bokunu yersin o zaman hdbxbxbxbb
(435 puan) tarafından
Ayy inşallah :))
0 oy
(8,381 puan) tarafından
Canım bu aylar normal 3 aydan sonra bebeklerınle anıların arttıkca duzelecek beklemıs olman aşk duyacagın anlamına gelmez kendıne biraz zaman tanı.Bi yerlerde sondaj vurulacak bır sevgi pınarı var merak etme hayırlı olsun bebeklerınız 
(435 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Hem ameliyatim biraz zor geçti çok kanamam oldu nabzım filan düştü doktorlar sürekli karnıma bastırdilar. Bu çok riskli bir durummuş. Aşırı derecede ağrı ve korku yaşadım. Toparlanmam uzun sürdü. Üstüne bir de ikiz bebek olunca birden ne olduğunu anlayamadım.
0 oy
(1,890 puan) tarafından
Canım hiç sıkma kendini merak etme her şey zamanla düzelecek. Hormonlar değişiyor bazen bu depresyon 1 yıl sürebilir ama eninde sonunda aydınlık günlerin olacak :) 
(435 puan) tarafından
Aslında böyle olduğunu biliyorum farkındayım ama bir yandan da bugünlerin tadını çıkaramadığım için üzülüyorum.
(1,890 puan) tarafından
Herkesin süreci çok farklı canım eminim ki senin de tadını çıkaracağın başka anlar olacaltır bebeklerinle her şeyi akışına bırakmak en iyisi
0 oy
(46 puan) tarafından
Cok zor zamanlar haklısın ve böyle hissetmen cok normal. Zamanla hepsi gececek merak etme. Hissettigin seyler icinde kendini suçlama 
(435 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
0 oy
(2,365 puan) tarafından

Canim kizimi ogrendigim zaman mutluluktan aglayarak hastaneye gitmistim taaki dogdugu gune kadar ne zaman eve geldik cok degisik duygular oldu bende ne zaman kizimi gorsem agliyodum yanlız kaldigim zaman dua ediyodum esim gelsin hemen işten diye kucagima bile zar zor aldim simdi 1 yasinda kokusunu duymadigim an boslukta gibiyim 1 dakika gozumun onunden ayiramiyorum bu gunler gecicek sonra diceksin ki iyiki sizi doğurmuşum :)

(435 puan) tarafından
Ay inşallah :) gerçekten çok farklı bir psikoloji.
(2,365 puan) tarafından
Gecer kuzum gecer bu gunlerin tadini cikar sen
0 oy
(362 puan) tarafından
Lohusalık sanılanın aksine iki sene bile sürer bende 2.ayinda bu his geldi babama dedim çayı dokermis gibi yaptı hemen evladımı refleks olarak çevirdim ***** ***** konuşma dedi anneligini hissetmesen yanacagini bildiğin halde elini koyar mısın cnm o dönemde olur bu düşünceler bana yardım eden de yoktu varsa yoksa hep kötü enerji verdiler tansiyonum çıktı sürekli kimseyi dinleme yeni hayata alışma süreci bu dönemi sana kötü enerji veren insanlardan uzak durarak geçir beni kendi ailem bile anlamadı vardılar ama yoktular 
(435 puan) tarafından
Evet haklısınız bende bebeklere bişey olacak diye korkuyorum mesela birisi kucağına aldığında acaba düşürür mü bir yerine zarar verir mi filan diye içimden geçiyor.
(362 puan) tarafından
Eşten kiskanma kaynanadan vs olacak annelik zor bekarken kendin için yaşarsın ama bir kadın anne olunca gerçekten paranoyak birine dönüşüyor cunki onun koruması kollamasi gereken bir melek emanet ediliyor ona birşey olacak mı korkusu sarıyor her yanı merak etme hepsi geçiyor alışık oldugun yillardir süren düzen bitiyor arkadaşımın ikizleri var annesine sevgi yumaklari bu günler geçecek ikisi iki yanağına buse kondurdugu o günlerde eskiyi hatirlamayacaksin
0 oy
(14,428 puan) tarafından

İlk çocuğumu kucağıma aldığımda,ne hissediyorsun annelik çok güzel değil i falan diyorlardı evet o benim canım ama ben boş boş bakıyordum 

Zaten 18 yaşındaydım üstelik sezaryen acısıda cabası zamanla acılarım geçtikçe i saniye bile görmeden duramaz oldum karnıma tekrar sokasım geliyodu 

Kılı acısa erir hale geldim :) 

Alışacaksın canım

(435 puan) tarafından
Zaten ilk 10 gün sezaryen yerim nerdeyse ilk günkü gibi ağrıdı her hareketimde. İnsanlar iki üç güne iyileşiyor benimki 10 gün sürdü. Hâlâ da dikişlerim tam olarak iyileşmiş değil.
İnşallah bende o sevgiyi bir an önce hissederim.
0 oy
(612 puan) tarafından
Çok normal canım. Benim 6 ay filan sürmüştü neredeyse. Bilhassa kolik bebek bu durumu dah da zorlaştırıyor. Ben 5 6 ay sadece sorumluluk ve mecbursun bi yerde o duyguyla baktım bebeğime. Sonra sonra sevgisini yoğun biçimde hissetmeye başladım. Şimdi 2 buçuk yaşında. Canımın içinden bir şeyler gidiyor her sarıldığımda huzurla doluyorum bin şükür. Geçecek. Sadece normal olduğunu bil. Bir de baktın kötüleşiyor ve düzelmiyor bir uzmandan destek de alabilirsin. Ben gece gündüz annemle konuşarak atlattım. Bi duygu paydaşın olursa her an yanında bi nebze rahatlıyorsun. 
0 oy
(7,901 puan) tarafından
Insallah duzelir 
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Daha çok yeni doğum yapmışsın daha duruma adapte olamamışsın bu cok normal biraz buyusunler sana Bi gülsünler gözlerine baksınlar sen ozamn gör hersey gecicek Allah sana bağışlasın insallah

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 107 göst.
0 oy
8 cevap 176 göst.
5 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Elitta (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 255 göst.
8 Kasım 2023 Diğer kategorisinde SnurT (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 148 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu

382,156 soru

11,442,011 cevap

35,011 kullanıcı

...