0 oy
715 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20,336 puan) tarafından
Oğlumu sütten kesiyorum. Öteki odada ağlıyor. Annemler oyaliyorlar. Nasıl olacak bilmiyorum. Karnıma ağrılar girdi.

23 Cevaplar

+2 oy
(486 puan) tarafından
Oğlunuz öteki odada ağlıyor siz ondan niye uzaklaştınız sütten böylemi kesilir psikolojisi etkilenir hem memeden hemde sizden ayrılmş gibi hisseder 

Ağlamasın yaa
(20,336 puan) tarafından
Yok ya bizimkiler hemen susturdular. Ben de 5 dk sonra gittim zaten . Uzun ağlamasına kıyamam.
-Reklam-
0 oy
(570 puan) tarafından
Kac aylikkii
(20,336 puan) tarafından
2 yaşına girdi yeni
(570 puan) tarafından
Niye üzülüyosun o zaman
(20,336 puan) tarafından
Emerken çok mutlu oluyor ya. Hayattaki en mutlu olduğu şey o olduğu için.  Şükür 2 sene emdi.
(622 puan) tarafından
Ayyy bizimkide aynı 12 aylık o an hiç gelsin istemiyorum emerken öyle mutlu ki bende öyle emzirirken çok mutluyum o bıraksa ben eksik Kalcam gibi büyümesin yaaa çok zor Allah yardımcınız olsun
(20,336 puan) tarafından
Sağolasın dostum. Şükür yeterince emdi artık ayrılma zamanı ama insan buruklasiyor.
0 oy
tarafından
Birden mi kestin? O zaman baya zorlar seni. Gunduz pek aramiyor ama gece olunca benimki hala 1-2 kere kriz geçirir. 1 hafta olmasına rağmen unutamadık :)
(20,336 puan) tarafından
Birden kestim çünkü asla bırakmıyor gündüz . Can sıkıntısından emiyor. Ben de ailemin yanına geldim mecbur kalabalıkta unutur diye. Allah'ım yardımcımız olsun
tarafından
Bilemedim ama yöntemin bana yanlış geldi. Hem en sevdiği şeyi birden almışsın hemde diğer odada diyorsun. Sende git yanına. Hasta olmuş meme filan de. Kendinden mahrum etme. Çocuk etkilenir.
tarafından
Aynen helena haklı en sevdiği şey gezmede gitti birde onun gözünden bakmak lazım keşke kendi evinizde kesseydin canım zor süreçtir eminim benimde daha 10 bucuk aylık şimdiden düşünüyorum
(20,336 puan) tarafından
Yok kızlar hemen gittim zaten 1 dk bile aglamamistir bizimkiler hemen susturdu oyaladilar. Ben de gittim ama yine de unutmadı tabi az sonra yine emme diye tutturdu . Ben de şimdi bantlamistim onu gösterdim. Üzüldü sarıldı falan
0 oy
(435 puan) tarafından

Sütten kesmek nasıl bir his bilmiyorum ama birde hiç emziremeyenleri düşünün :(ikiz bebeklerim oldu doğduklarında sütüm pek gelmediği için mama verdim. Emzirmeye de devam ettim ama hiç doymuyorlar. 50 günlük oldular ve nerdeyse bırakacaklar memeyi. Günden güne azaltiyorlar. 

(4,902 puan) tarafından
Bu ben. Ikizlerim oldu sütüm yoktu. Toplasan bir çay bardağı içmemislerdir. 3 yaşına girecekler haftaya.
(435 puan) tarafından
Benim 1 haftadan sonra sütüm geldi gayet de güzel geldi ama maalesef mamaya alıştılar. İki üç dakika emiyorlar sonra basıyorlar yaygarayi mecburen mama veriyorum.
Aman sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil.

Ben şu an çok zorlanıyorum bebeklerin bakiminda lütfen bana güzel birşeyler söyleyin. Ne zaman düzene girer nasıl olur çok zorlanıyorum boşlukta gibi hissediyorum kendimi. Şu anda annemin evindeyim. Kendi evimden başka sehirdeyim. Mecburen buraya geldim. Ne zaman tek başıma bakabilirim? Oğlan kolik çok fena hiç uyumuyor nerdeyse 10 dakika uyuyor uyanıyor. 51 günlük oldular.
(20,336 puan) tarafından
Emziremeyenleri üzmek değildi maksadım. Kalbinizi kirdiysam kusura bakmayın. Tabi ki emzirmek isteyen için zor bir süreç o da. Ama ne yaparsın mama da gayet besleyici. Ben de 5 ay emmisim. Sonra mamayla buyumusum. Kendim istememisim emmeyi.
Umay Umay yavaş yavaş daha da düzeniniz oturacak. Bizim gaz olayı 3 ayda hafifledi. 4.5 ayda tamamen geçti. Gaz damlası kullanın. Sab simplex ve biogaia ikisini birlikte kullandık. Doktor vermişti. Sen surda toplasan 1.5 sene dişini sık. Sonra sen hepimizde iyi olacaksın. Çünkü onlar birbirlerine yetecekler. Arkadaş aramayacaklar. Birlikte güzel güzel oynayacaklar.
(435 puan) tarafından
Estağfirullah. Kalp kırmak değil. Bebeğiniz emdiği için şükredin :) tabii bıraktırmak da zor mesele Allah yardımcınız olsun.
İnşallah dediginiz gibi olur bende ilerisini düşünerek biraz sakinleşmeye çalışıyorum. Şimdi zor evet ama ilerisi çok tatlı olacak inşallah. Bende 3 ayı dört gözle bekliyorum benim yorgunluğum bir yana bebeğim mahvoldu ağlamaktan. Ne doğru düzgün uyuyabiliyor ne doğru düzgün emebiliyor sürekli ağlama modunda.
(20,336 puan) tarafından
O günler çok Zor. Ama bir o kadar da güzel. Hepsi geçiyor Allah'ın izniyle
0 oy
(3,696 puan) tarafından
Benim oğlum da 19 haziran da 2 yaşına girecek ve aşırı bağımlı ben de kara kara düşünüyorum ne yapayım diye nasıl kestin peki
(3,696 puan) tarafından
Aaa hadi ya nasıl  bi bebekti. Babalar Günü hediyesi oldu bize ☺
(1,217 puan) tarafından
Bebekken cok nazlıydı son 6 aydır herşeye aglayan bi istediği bi istediğini tutmayan bi cadı oldu cok bilmiş ikizler burcunu yaşamaya başladık canım
(3,696 puan) tarafından
Bizimki de öyle ya çokta iştahsız uykuyu da hiç sevmiyor
(1,217 puan) tarafından
Bak bu saat oldu uyutamıyorum nasıl ağlıyor uykum yok diye yemek yemeden yaşıyor 13 kilo minnacık 3 yaşında aynı dertten muzdaribim canım
(20,336 puan) tarafından
18. Ayından beri söylüyorum. Oğlum 2 yaşına girince emme bitecek artık sütü bardaktan icecez diye. Ama pek de faydası olmadı gibime geliyo. Dün gece durmayinca bantladigim göğsümu gösterdim. Ondan beri istemedi daha . Bakalım nereye kadar gidecek. Uykuya dalarken çok zorlaniyo. Asıl o problem oluyo bizim
0 oy
(4,316 puan) tarafından

Insan bi boşluğa düşüyor gibi... bende birkaç ay sonra kesicem ve o hisse kapılacak gibiyim . Yine de rabbim kötü bisey vermesin bunlar küçük şeyler.  Aramızda tarifsiz bir bağ var anne ve evlatların.  Üzme kendini sağlıklı olsun da hayatı boyunca emziremeyiz:)

(20,336 puan) tarafından
Annee lutfeeeeeen deyince eriyorum valla.
(4,316 puan) tarafından
Canım benim ya .... ama olması gereken bişey canım bu da napalım canım canları sağolsun
(20,336 puan) tarafından
Aynen öyle. Sağolasın dostum ☺️
(4,316 puan) tarafından
Ne demek ♡
0 oy
(1,524 puan) tarafından
Birden kesmeseydin keşke canım yazık 
(20,336 puan) tarafından
Başka türlü yapamadım . Denedim ama olmadı malesef. Mecbur böyle yaptim
0 oy
(135,797 puan) tarafından
eee kes zaten 2 yasindaymis yani bi kac gun aglar unutur
(20,336 puan) tarafından
Aynen öyle olacak.
0 oy
(364 puan) tarafından
Canım seni çok iyi anlıyorum bende şu sıralar azalttım yavaş yavaş kesmeyi düşünüyorum benim ki 1 yaşında yemek yemiyor ve gece çok sık meme için kalkıyor o yüzden kesmeye karar verdim. Bende şuan vicdan azabı çekiyorum gibi ama onun iyiliği için yapıyorum senin mi büyümüş artık üzülme. Bende şey sormak istiyorum sana gece beslenmesini kestin mi kesmeyi düşünüyormusun gece uyandığında ne yapacaksın benim ki gece 7 8 kere kalkıp meme diye ağlıyordu 2 3 e düşürdüm ama tamamen nasıl bitircem ağlarsa açlıktan değildir değil mi doktorum öyle demişti nasıl geri uyutacagkm bilmiyorum baklm hayırlısı 
(20,336 puan) tarafından
Ah işte ben onu becerebilsem ben de yapardım☺️ sen yine 2 3 e dusurmussun. Ben onu hiç yapamadım. Aynı yaptığın gibi devam et madem dusurebilmissin aynı yöntemle düşürmeye devam et. Bizimki de 19. Ayına kadar her gece 6 7 8 kez kalkardi. 19. Aydan sonra gece 2 3 kez uyanmaya başladı. Ben şimdi tamamen kestim hem gece hem gündüz. Asıl sıkıntı bizimki uykuya emerek geçiyordu. O yüzden zorlaniyor. Diğer zamanlar pek aklıma gelmiyor
0 oy
(679 puan) tarafından
Benim oglum da iki hafta oldu cok sukur hic ağlamadan bıraktık 
(20,336 puan) tarafından
Ne güzel maşallah. Nasıl bıraktıniz peki.
(679 puan) tarafından
Biseyler sür tiksindir dediler kıyamadım güzelce konustum artik sadece gece var sen abi oldun diye gündüzü iki haftaya yakin tamamen birakti sonrada gece kalkincada sevdiği arkadaşlarıyla oyaladım aa oraya gidecez uyu hadi diye bir haftada geceye ugrastim ama
(20,336 puan) tarafından
ben de öyle yapmadım. Tiksindirme iyi değil diye okudum. Ama seninki İyi yontemmis aklımda olsun :)
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Öteki odada neden ağlıyo ki hem memeden kesiyorsun hem kendinden uzak tutmuşsun yanlış bir yöntem. Sarılman şefkat göstermen lazım artık memede süt bitti emmek yok artık ben hep yanındayım yanında beklicem sen uyurken elini tutucam hep yanındayım diye güven vermen lazım 
(20,336 puan) tarafından
Bizimkiler oyalasin unuttursun diye gittim. Ama bir iki dk bile duramadim. Hemen gittim zaten.
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Hic anne sütü alamayan bebekler var veya sağlık sorunları nedeniyle sütten kesilmek zorunda olanlar var bence haline şükret 2 sene almış anne sütü ne mutlu 
(20,336 puan) tarafından
Öyle öyle çok şükür.
0 oy
tarafından
Bende kesmek istiyorum ama cok üzülüyorum ya emerken o kdr mutlu ki resmen meme emerken dünyadan kopuyo nasıl kıycam bilmiyorum 
(20,336 puan) tarafından
Tamamen ayni sebeplerden üzülüyorum ben de.
0 oy
tarafından
normal cnm birkac gune alisirsin bende de olmustu ama erkek cocuklari icin ztn 2 gecmek iyi degil..
(20,336 puan) tarafından
Aynen 2 yil.emdi şükür. İnşallah kolay olur. Anneee lutfeeeen diye yalvariyo kuşum. İnsan üzülüyor
tarafından
ben kademeli kestim birden birakmadim azalta azalta ilk zaman zorlaniyorlar ama alisirlar hem sen hem de o
(20,336 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(52,041 puan) tarafından
sabir taşı sür gogulserine
(20,336 puan) tarafından
Bantladim. Eğer daha da vazgecmezse onu alcam . İnşallah gerek kalmaz
0 oy
(456 puan) tarafından
Bende çok zorlancam gibi 1 2 ay sonra bende bıraktırcam aşırı düşkün oglum çok mutlu Allah yardımcımız olsun çok üzülüyorum bende senin gibi 
(20,336 puan) tarafından
Ben de seninle aynı sebeplerden üzülüyorum. Anneee lutfeeeen diye yalvariyo kuşum. Üzülüyorum
0 oy
(4,902 puan) tarafından
Çocuğunun yanına gitmelisin. 
(20,336 puan) tarafından
Gittim hemen zaten . Dayanamadım.
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Ağlama kız .Ben de geçen sene bıraktırdım sabır taşıyla .Hemşire anne sütü 1bucuk yaşından sonra çocuğa yaramaz 2yaşını dold7rmadan bıraktır, hem iştahı açılır dedi.22aylıkken bıraktırdım , hem iştahı açıldı , hem uykusu düzene girdi .İyiliği için bıraktırıyorsun, vicdan yapma.Güçlü ve kararlı ol .
(456 puan) tarafından
Emerek mi uyuyordu canım seninki benimki 20 aya girdi 1 ay sonra bıraktırcam aşırı düşkün napcam bilmiyorum emmeden uyutamıyorum sen nasıl uyutuyosun
(7,930 puan) tarafından
evet evet emerek uyurdu ve çok düşkündü .Ama sabır taşıyla çok tiksindi , 1hafta istedi her isteyişinde sürdüm en sonunda pes etti.Gecede emmek için uyanırdı emerken uykularım hep bölük pörçüktü bıraktırınca hiç gece istemedi , hiç uyanmadı bile yatmadan önce ilk zamanlar yoğurt çorba falan yedirdim. uykusu geldiğinde ayağımda sallamamı ister , halende öyle , ayağıma sığmıyor bile boyu uzun :) :)
(20,336 puan) tarafından
Çok doğru söylüyorsun. Yaramıyor. Ve iştahı az . İnşallah artar birakinca
0 oy
(999 puan) tarafından
Seni anlayabiliyorum ama kendinden uzak tutma çocuğu yanında ol ağladıkça sarıl aciklaaama yap seni anlayabilecek yaşta o emin ol böyle onun için daha kötü 
(20,336 puan) tarafından
Yok dostum hemen gittim zaten. Dayanamadım.
0 oy
(87 puan) tarafından
Bi anda kesmeseydın keske, çocugun kendini güvende hissettiği bişey emmek. O kadar aglatmayın yaa yavas yavas azaltarak kademeli kesilmeli diye biliyorum. Bir de memeye bişey sürmeyin güvendiğini ona kötü iğrenmiş gıbı göstermeyin. Allah yardımcınız olsun.
(20,336 puan) tarafından
Yavaş yavaş yapamadım. Denedim ama yapamadım. Bişey sürmedim zaten . Konuşarak halletmeye çalışıyorum. Çok isteyince bantladim. Emme gitmiş diye.
(87 puan) tarafından
Anladım sen bılirsin

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 335 göst.
8 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Oğlunaaşikbiranne (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
7 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kadriye 35 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 162 göst.
5 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Karadenizin incisi (10,496 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 618 göst.
31 Mart 2020 Diğer kategorisinde ✨Gafsa✨ (2,891 puan) tarafından soruldu

412,205 soru

12,408,985 cevap

44,742 kullanıcı

Kategoriler

...