0 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde (48 puan) tarafından

Selam herkese, 

Uzun süredir sıkıldığım bir konu hakkında yazmak istedim.. Ben hep çalışan bir insandım ama çalıştığım yerde problemler olunca işten ayrılmak zorunda kaldım. Tekrar iş arama süreci, pandemi derken 2 yıl evde kaldım. Bu süreçte doğum da yaptım. Şu an 7 aylık oğlum var ve tamamen meme bağımlısı bir bebek. Bu da beni ayrı yoruyor..

Oturduğum apartmandaki kişiler yaşıtım insanlar değil, ortak çok az noktamız var. Evde zaten bunalıyorum onlarla bir araya gelince daha çok bunalıyorum.

İşe girsem doğru düzgün bir iş yok, bebeğimi kime bırakcam derdi hep ayrı zaten.. Bu şekilde de çok fazla köreldiğimi ve kendime bir şey katamadığımı hissediyorum..

Kitap okumak ve bir iki etkinliğe katılmaktan başka yapabildiğim bir şey yok bu ara. Zaten hayat yeterince pahalı, yapılacak şeyler iyice kısıtlandı..

Ne olacak bilmiyorum ama çok bunaldım 

15 Cevaplar

0 oy
(1,063 puan) tarafından
Al çocuğunu dışarı çık bebek aravasina köy gez bende çalışan bayan değilim çocuğum iki yaşında öğlen bı saat akşam bı saat geziyoym onunla iyi oluyor markete gidiyoruz AVM felan yanihersey para değil yürüyerek gidiyorum sporda oluyor sende al çocuğu arabaya köy gez hergun iki saat bak kafan dagilacak
(48 puan) tarafından
Keşke benim bebeğim de sizinki gibi bebek arabasında duran bir bebek olsaydı. Her dışarı çıkmamız olay oluyor bi elimde oğlumu bi elimde arabayı alıp geliyorum geri
(597 puan) tarafından
Benim bebeğim de bebek arabasında durmuyor kanguru aldim çok rahatim
(48 puan) tarafından
Ay benimki onda hiç durmuyor.. Nefessiz kalana kadar ağlıyor. O yüzden bizim gezme tozma işimiz hep hüsrannn
(1,063 puan) tarafından
Kucağında duruyorsa öyle gezdir canım her yolu dene bakalım:) ya da Burak yerde yürüsün emeklerin toprağa degsin
-Reklam-
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Hım ben de aynı durumdayım ama benim üç çocuğum var ikisi birbiriyle kavga ediyor ve en küçükleri heryere tosmaliyor ve evi başına uçuracak yakında 
(48 puan) tarafından
:) Allah yardımcınız olsun... Çok sabır gerektiren hatta ciddi anlamda destek gerektiren bir süreçmiş bebek/çocuk bakma evresi
(1,862 puan) tarafından
Yuzumdeki bütün kaslar seyiriyor akşama doğru çok sabirliyim. D
0 oy
tarafından

İlla lüks mekanlara gitmek zorunda değilsin evet hersey pahalı

Ama eline cay termosunu alıp sahilde oturabilirsin 
Eşinle çekirdek kola al sakin biryere oturup sohbet edebilirsini
Bebegini al parka götür biraz değişiklik olur izlesin çocuklar
Avmye gidebilirsin 
isteyen birseyler yapar zaten
(48 puan) tarafından
İsteyen bir şeyler yapar diyerek kinayeli bir cümle kurmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. Eşimden Allah razı olsun vakit buldukça bu dediklerinizi zaten yapıyoruz birlikte.
Fakat ben artık sosyalleşmek ve iş hayatına geri dönmek istiyorum. Mevcut durumdan çok fazla sıkıldım
tarafından
Bayan önceden çalışıyormuş ve şu an çalışmadığı için boşluğa düşmüş; sizin çay kahve tavsiyelerinizle olmaz o iş. Onu siz yapın çünkü çalışan insanlar iş ortamını özler ve anca o şekilde kendine gelir.
tarafından
Laf sokar gibi onu siz yapın ne demek ben kendi yorumumu yaptim seni niye gerdi anlamadim
tarafından
Laf sokar gibi cevap yazmışsınız bayana öyle olunca onu çok iyi anlayan, çalışma hayatı olan biri olarak ben de size cevap verdim. Aynı şeyi yaptık oysa ;)
0 oy
(2,191 puan) tarafından
Benim annemde calismayi çok severdi evde olunca  bunalıma girmişti bende canım evde oturmayı kendimle vakit geçirmeyi çok seviyorum iki üniversite mezunuyum evimde olmaktan çok mutluyum bebeğimle vakit geçiriyoruz ben tam bir ev insanıyım galiba sende sıkma canını yaa o kadar da kötü birşey değil ne bilim film izle birşeyler yap sıkılınca cocugunla dışarı çıkın ben nasıl vakit geçiyor evde hiç anlamıyorum 
(48 puan) tarafından
Yaaa MaşaAllah size.. Hayran hayran okudum yazdıklarınızı. Keşke ben de evde durmaktan bu denli keyif alabilsem. Ama alışılagelmiş bir yaşam şeklim varken bir anda bu kadar uzun evde kalmak beni çok yıprattı
(2,191 puan) tarafından
Anlıyorum canım sen daha sosyal ve tempolu bir yaşantı şekline alışmışsın, biraz daha büyüsün bebeğin 30 veya  36 aylık olunca kreşe verirsin ise başlarsın zaten iki yıl olmuş surda az kalmıştır bir taraftan yavaş yavaş iş başvuruları yaparsın o aradaki süre zarfında kendine uygun bir iş bulursun ,kendini boşuna hiç sıkma, hem kreşler daha güvenli geliyor bana gözünde arkada kalmaz az kalmış azıcık daha sabret bence biraz biraz da iş bakmaya başla canım
0 oy
(905 puan) tarafından
Ben de aynı 2 senideir bir siteninim iicndeyum karşı komusumu bile tanımıyorum bende çok bunaldim
(48 puan) tarafından
Çok zor :( bizim mahalle o bakımdan çok iyi ama benim hiç yaşıtımın olmayışı problem. Herkes benden çok büyük fakat yine de hepsini tanırım hepsi beni tanır. Allah razı olsun en ufak bişe olsa hemen yardımcı olurlar..
Sitelerin birçok eksi yönü var ne yazık ki
0 oy
(147 puan) tarafından
Bende çalışıyordum hamileligim sıkıntılı ydi full yattim evim ile sahil arasi sadece 1 cadde ama bebegim kolik bırak sahili terasa bile çıkamadik evin odaları disinda 1 yıldır bir yer gördüğüm yok bazen okadar bunalıyorum ki ağlıyorum ciddi zor bir süreç çözümü de zaman sanırım. 
(147 puan) tarafından
52 günlük benim bebegim 40 gun ikisi de kaldi arti hamileligimin 2.ayindan beri bendelerdi haklarini yiyemem ama 40 doldugu gun ikisi de gitti o degil gel bile demiyorlar o yuzden kolik bir bebek birde tecrübesiz anne kaldik ikimiz
(48 puan) tarafından
Daha çok küçükmüş bebeğiniz.. Gaz problemi olan bebeklere yüzmek iyi geliyor diyorlar spa merkezleri var ya bi deneseniz mi acaba? Biz bebeğimizi oraya götürmüştük, gaz çıkışında etkisi olmuştu
(147 puan) tarafından
Goturdum 40 banyosu diye hatta yine ayni yine basbas bağırıyor isim cok zor
(48 puan) tarafından
3.ayda hepsi geçiyor ama o zamana kadar zor oluyor tabi
(147 puan) tarafından
İnşallah gecer 6 ay surenleri okudum insallah benimki 3 ayda gecer cok zor psikolojik olarak
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Yalnız değilsiniz. Benim planlı gebelikti hatta tüp bebek. İşe gitmek gibi bir isteğim yok, evde vakit geçirmeyi gezmeyi seviyorum ama sosyalleşme isteğim çok yoğun. Binada kimse yok arkadaşlık edebileceğim. Bütün arkadaşlarım çalışıyor o yüzden akşamları müsait oluyorlar, arada çıkıyoruz ama bebekle o saatler zor oluyor. Kızımla parka gidiyoruz, orada oturan çay içen kadınlarla gidip konuşasım geliyor :( annemle yakın otursak bile bana yeterdi ama o başka şehirde. 
(48 puan) tarafından
Bebeğinizi Allah bağışlasın öncelikle.. Ben de sizin gibi dışarıya çıktığım zaman arkadaş ortamı olan kişileri görünce imreniyorum resmen. Her şeyim nasıl bir anda bu kadar değişti, bu kadar rutin ve sıkıcı bir hayatım oldu anlamıyorum
(2,127 puan) tarafından
Bence geçici bir süreç. Bebeklerimiz dışarıda vakit geçirebilecek duruma gelince biz de eskisi gibi sosyalleşeceğiz :)
0 oy
tarafından
Ben de aynı durumdayım şu an oğlum 15 aylık olmak üzere ama hareketli ve zor bir bebek ve ben hep aynı kısır döngü içinde korelmekten sıkıldım bomboş yaşıyorum sanki bu şekilde oğlumu bile dolu dolu  yetistiremeyecegimi düşünüyorum ben kendime bı şeylere katamazken ona ne verebilirim ki çok şükür huzurum yerinde imkanlarım yeterli ama hayat akıp gidiyor ve günlerim,gençliğim,enerjim bulaşık,temizlik,yemek üçgeninde geçsin istemiyorum çalışma hayatına girmem veya aktif bir programa katılmam gerekiyor
(48 puan) tarafından
Tam olarak istediğim şey de bu işte.. Ben daha önceleri çok fazla eğitimlere katılan, sürekli bir program içinde olan biriydim. Fakat şu an hiçbir şey yapamıyorum. Dediğiniz gibi ben kendimi geliştiremedikçe bebeğime nasıl katkıda bulunacağım? Bazı insanlara çok gereksiz ve boş bir can sıkıntısı olarak geliyor anlattıklarım ama öyle değil işte..
tarafından
Evet can sıkıntısı ama gerçek anlamda can sıkıntısı çünkü en önemli şey zaman zamanı verimli kullanamiyorsak bundan beş yıl sonra bildiklerimiz davranislarimiz hala aynıysa bu büyük bir kayıp bence ben çok üzülüyorum işi gücü tüm düşüncesi ev işleri ve dedikodu olan bayanlara şu an işsiz olduğum için ara sıra burada uzun uzun vakit geçiriyorum ve pişmanlık duyuyorum kendini seven insan kendine bir şeyler katmalı bence benim uzun bir çalışma hayatım olmadı okul bitti kısa süre çalışıp evlendim fakat oğlum biraz daha büyüdüğünde kpss'ye iyi bir şekilde hazırlanıp iş hayatina girmek istiyorum eğer atanamazsam da okuma grupları varmış anneler okuyor gibi o tarz bir gruba girip sosyalleşmek istiyorum sosyalleşmek parka markete AVM 'ye gitmek olmamalı :)
(48 puan) tarafından
Alnından öpülesi bir yorum :) noktasına, virgülüne kadar katılıyorum.. Umuyorum her şey gönlünüzce olur, inşallah kpss ile de atanırsınız (ben artık bıraktım kpss işini)
tarafından
Teşekkür ederim nasip artık ben elimden geleni yapacağım ;) umarım sen de gönlüne göre bir ortam bulursun kendi fikrine hayata bakış açına uygun kişilerle karsilasirsin gönlünden geçen gerçekleşir inşallah♥️
0 oy
tarafından
Ben de 2 cocuguyla calisan bir anneyim, seni o kadar iyi anliyorum ki.

Oglum su an 15 aylik, 8 aylikken ise geri dondum. Evde kaldigim 8 ay benim icin cok zordu. Yemek temizlik bulasik ucgeni bana gore degil anladim. Kendimi korelmis torpulenmis oldugu yerde sayiyor hissediyordum. Bunu ancak calisan insanlar anlar. Su an ise geri donme olasiligin yoksa kendini gelistirebilecek baska bisiler yapabilirsin.

Bi egitim kurs online bi program, yeni bir dil ogrenmek olabilir. Kisisel gelisim programlarina bakabilirsin. Gun icinde de eve tikiilma, al bebeni cik yuruyus yap parka git yasadigin yerde ne warsa ona gore bi aktivite bul. Yoksa gercekten evin icinde gecmiyor omur, cok zor.
(48 puan) tarafından
Evet çok çok çok zor.. Şu an için işe geri dönmem mümkün görünmüyor. Bebek bana çok bağımlı, iş durumları çok kötü. Gidip kimseye kölelik yapmak istemiyorum. O kadar tecrübe, dolu bir cv varken iş yükünün çok ağır karşılığının hiç olmadığı yerlere gitmek istemiyorum.. Ayrıca kişisel gelişim ile ilgileniyorum uzun zamandır. Eğitimler alıyorum. Fakat bunlar hep online ve yine evde. Yemek yapmaktan temizlik yapmak ütüden her şeyden bıktım artık
tarafından
O kadar haklisin ki... Umarim bir an once bir cikis bulursun. Calismaya alisan insana evde olmak cok cok zor
0 oy
(569 puan) tarafından
Bende bazen böyle hissediyorum bu arada Çerkes misiniz
(48 puan) tarafından
Evet çerkesim
(569 puan) tarafından
Bende neresinden
(48 puan) tarafından
Samsun luyum ben, şapsığ
(569 puan) tarafından
Çorumluyum bizde aynı şapsığ
0 oy
(3,084 puan) tarafından
Sen çalışma hayatına alıştığın için ne yaparsan yap seni oyalamaya yetmez. Ben de doğumdan sonra 2 yıl evdeydim pandemi de girince iyice bunaldım. İse başlayınca kendime geldim resmen hayat daha bir güzelleşti. Çocuğuma da komşum bakti bu yıl anaokukuna vereceğiz. İyi bir iş bulursun insallah
(48 puan) tarafından
Ohh ne güzel. İçim açıldı yorumunuzu okurken. Çalışmak sadece para kazanmak değil sosyalleşmek aynı zamanda. İnsanın kafa dağıtması için çok güzel bir uğraş. Umuyorum ben de en hayırlı zamanda istediğim gibi bir iş bulabilirim
(3,084 puan) tarafından
Insallqh severek gidecegin bir iş olur
0 oy
tarafından
Sen ben olabilir misin ... İnan aynı durumdayız benimkiler ikiz birde dışarı çık çıkamıyorum bebek arabasında asla durmuyorlar yürüsün diyorum elimi tutmak istemiyorlar bağımsız kendi baslarina gezmek istiyorlar yani haftada 1 pazar günü eşimle cikabiliyorum oda zehir oluyor ağlama krizleri vs 

4 duvar arasında 2 çocukla inan bende çok bunaldım temizlik yemek kendim için hiçbir şey yapamıyorum zor zamanlar geçiriyoruz umarım en kısa zamanda atlatırız bu durumu yoksa gerçekten kendi adıma söylüyorum tımarhanelik olucam 
(48 puan) tarafından
İkiz bide çook zor. Allah kolaylık versin.. İnsanlar birbirine destek olmalı, eşlere büyükler bi şekilde destek olmalı. Hem annenin hem bebeğin sağlığı için bu şart. Hafta 1,2 parka avm ye gitmeyle olmuyor. Uzun soluklu rahatlama gerek
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Mahallede bi tir atsan o bile yeter sana bebim de oğlum o aylarda bebek arabasına binmez di katiyen sanki kesiyorlar gibi bağırırdı kanguruyla sırtıma asardim ortancayi arabaya koyardim buyugunde  elinden tutardım okula gider gelirdik parka bahçeye gider gezerdik avm vs anlayacağın her yere giderdim ")) engelleri insan kendi kendine koyuyor onun yerine çözüm aramak plan yapmak bismillah deyip ise koyulmak daha kolay çocuk da sürekli evde olmaktan dolayı bu kadar bağımlıdır sana emin ol senden başka gördüğü kimse yok çünkü sıkıntıdan ne yapacak sürekli emecek
(48 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkürler. Ben avm gezmeyi seven biri değilim sonuç olarak orası da kapalı alan. Mahalle de ne yazık ki sosyalleşebileceğim bir ortam yok. Ben bu zamana kadar çalıştığım için geçici çözümler maalesef beni kendime getirmiyor.. İnsani şartlarda iş bulup, sosyalleşmek maddi özgürlüğüme kavuşmak, kendime bir şeyler katmak, çocuğum için daha kaliteli şeyler yapmak istiyorum. Fakat bunları yapamayıp nankör diye adlandırılan ev işlerini yapmak beni çok üzüyor
0 oy
(1,830 puan) tarafından
Aynı durumdayız bende aşırı bunaldım...
(48 puan) tarafından
Yorumlara bakınca anladım ki tek değilmişim
0 oy
(362 puan) tarafından
Yıllardır çalıştım bir bebeğim var ve hamileyim yakında nasipse oda yanımda olcak sen sadece eski hayatını istiyorsun bence hala tam bebekli hayata  alisamamissin ilerleyen lohusalık olabilir zaten bebeğin de küçük. Sanilanin aksine lohusalik 2senedir çalışan insan evde durmaya alışık değildir dışarıda vakit geçirmeye ilk zamandan hergun çıkararak başlamalısınız bebekle ben kırkı çıkar çıkmaz kanguruya aldım hep gezdim şimdi de hergun çıkıyoruz ve ataklı ama ne yapacağımı biliyorum ve bana yardım eden tek kişi yok  eşimle desen iki senelik bebekli hayatımda iki bayramda el opmesine gidip on dakika vakit geçirmekten başka yaptığımız tek aktivite yok bize asla zaman ayırmaz bende evladimla dünya kurdum calismak istedim ama sadece evladımın geleceği için ama kim bakar kimse anne gibi sabirli değildir benim kız asiri simarir bazen saatlerce bağırır başkası olsa bakıcı olsa vs geçirir ağzına tokatı iki para için evladımin annesiyle geçirmesi gereken zamanı başka emanet kollara verip riske atamam ki anne olduysam tek önceliğim evladim sikildiysam duamı okurum bazen acaba deliriyormuyum dediğim zamanlarda oldu hepsi vesvese
(48 puan) tarafından
Sabrınıza hayran kaldım ve sizin adınıza sevindim. Bulunduğunuz durumu kabul edişiniz çok güzel. Ama ne yazık ki ben böyle olamıyorum belki de dediğiniz gibi ilerleyen lohusalıktır bilemiyorum
(362 puan) tarafından
Aslında durum kabul etme değil sizin alışık olduğunuz yaşam stili değişiyor bir boşlukta oluyorsunuz bu benmiyim bunun için mi okudum vs neler geçiyor akıldan ama hayat bir kabul ediş aslında kader bize yazılanı oynamaktan ibaret en güzel meslek annelik en güzel aktivite çocuğunu bu dünyaya layık bir birey Allah'a layık bir kul olarak yetiştirmek annelik mesleği her saniyesi zor ama bir o kadar güzel inan aktivitesi ohooo okadar bol ki şimdi bebisin küçük hele bir büyüsün bak kendi öz benliğin çok daha fazlası kızım beni opucuge boğar bende onu annem der sarılır sürekli daha iki yaşında bu mutluluğu bana kim verebilir kardeşini öpüyor hergun sevgi dolu evlat yetiştirmek en büyük başarı

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 219 göst.
0 oy
6 cevap 295 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (1,994 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 595 göst.
29 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tugcee.r (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 215 göst.
26 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tugcee.r (46 puan) tarafından soruldu