0 oy
199 göst.
Aile kategorisinde (1,082 puan) tarafından
Kizlar yedi bucuk sekiz gibi yatmasi lazim ama babasi isten gec gelen bebekler nasil bi yol izlemeli babayla vakit gecirme acisindan fikir verebilir misiniz

3 Cevaplar

0 oy
(1,843 puan) tarafından
Sabah kaçta gidiyor? Sabah uyanırsa görebilir . Bizim de erken uyuduğu zaman sabah birlikte uyanmış oluyolar .
(1,082 puan) tarafından
Sabah bizimle bir 7.30 belki 7 de uyaniyo ama onda da babasi hazirlaniyo kahvalti derken az oluyo vakit kisitli kaliyo ondam dedim canim saatini mi ileri alsam diye dusundum
(1,843 puan) tarafından
En geç 21.00 yaparsın . Çok da geç değil .
(1,082 puan) tarafından
21 de uyudu dun gece sk uyandi bende saati gecirdigim icin mi diye tereddut ettim canim
(1,843 puan) tarafından
Aynen öyle de olabilir . Bu uyku düzeni zor ya :)) tabi ki erken uyuması çok güzel . Tek seçeneğin sabah kalıyor :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bizim en geç 8 oluyor. Eşim 7.30da geliyor. Hemen 10 dakika. Sonra yanımıza odaya geliyor. 5 dakika normal vakit geçiriyorlar. 15 dk da rutin yapiyoruz beraber öyle görüyor.

Ama genelde hep sabah erken kaldırıyorum 10da gidiyor işe. O zaman görüyor. Kalkamadığı zaman hafta sonu görüyor. Çok üzüldü taktı bu duruma ama yapacak birşey yok. Çocuğun uyuması daha önemli

Hatta rüya öğünü vakti gelince gece bazen o alır yataktan 5 dakika sarılır öyle alırım ben. 
(1,082 puan) tarafından
Ya bizimkide cok ozluyorum diyo ama saati yarim saat sassa kotu etkiliyo kizimi hircinlasiyo bende napcami sasirdim
tarafından
Canım ne kadarlıksınız? Birde eğitiminiz bitti mi?
(1,082 puan) tarafından
5.5 ayligiz canim bi hafts oldu bugun tam bitmedi yani ben kendim veriyorum zaten bitip bitmedigini nasil anlicam :D bazen agliyo hala bazen mesela bugun oglen hic aglamadan ben odadan cikmama ragmen uyudu
tarafından
Ha ben danısmandan aldınız sandım. Öyle 3 hafta sürüyor da ondan sordum.
Uyku rutini oluşturdunuz mu doğru şekilde? Uyku aralarını biraz açabilirsin aksam o zaman en geç 9 da yatar. Zaten 9u geçiremezsin.
(1,082 puan) tarafından
Uyku rutini yapiyorum evet kendi capimda var mi tavsiyen varsa alabilirim canim ben acigim fikirlere
tarafından
5.5 aylık bebek günde gece uykusu dısında kaç defa uyumalı ve kaçar saat olmalı? Onu söylersen eğer bana ben bilmiyorum onu da.
(1,082 puan) tarafından
3 uyku yapmali 4-4.5 saat olucak aksam ustuki uykusu 17.30 dan once 45 dakka sekerleme seklinde olcak sabah ve oglen uykusu uzun olabilir iki saati gecirmiyorum ben uyandiriyorum gecerse annecaretta var imstagramda takip et canim bedavadan bisuru bilgi paylasiyo
(1,082 puan) tarafından
Sabah erken kalkmali bide bebek 7 en gec sekizde gune erken baslamazsa saatleri sasiyo
tarafından
Yok canım ben uyku eğitimi aldım zaten bir sıkıntı olursa danısmanımıza soruyorum. Şekerleme uykusunu genelde eğer gündüz uykuları uyuması gereken saati doldurmazsa öyle yapiyoruz biz. Uyku araları kaç saat ayarladın peki oralarda sıkıntı olabilir mi
(1,082 puan) tarafından
İkiser saat ama 1.5 saat sonrasi basliyo bizim huysuzluk uyku istiyo resmen ama ben oyalamaya calisiyorum
(1,082 puan) tarafından
Bende kafama takilani sorsam sana canim mesela ruya ogunu 23 .00 ve 03.00 diyo ama benim kizim ondan once uyandigi oluyo napmaliyim oyle durumlarda emzirmezsem beni gorur gormez daha siddetli agliyo
tarafından
Canım uyuduğu saatten 3 saat sonra ilk rüya öğünü, ondan da 4 saat sonra diğer rüya öğünü yapıcaksın. Yani söylediğin saat olmaz her zaman tabi.
(1,082 puan) tarafından
Dun tam ruya ogunune yarim saat kala uyandi bende emzirdim mecbur
(1,082 puan) tarafından
Mesela canim dun aksam uzeri cok huysuzlandi cunku en son aksam ustu bes gjbi uyandi 19.30 a kadar zor dayandi neyse uyuttum sabah 6 da uyandi yani bu da cok erken neden olmus olabilir daha mi gec yatirmaliydim simdi sabah altida gune basladi uykulari one cekilcek gene uyaniklik surelerini mi uzatmaliyim ay cok soru sordum kusura bakma ama bende kimseden yardim almadigim icin kafamda bi ton soru var :(
tarafından
Canım benim olur mu bildiğimizi tabii paylaşıcaz.benim kız suan azman gibi. Az sonra hemen dönüş yapıcam. Görüp geçti gibi olmamak için yaziyorum :)
(1,082 puan) tarafından
Ay allah razi olsun canim bizimki uyku sinyalleri vermeye huysuzlanmaya basladi altida kalkinca :)
tarafından
Şuan ilk gündüz uykusuna mı geçiyor?
Ben baktım 6 aylık olarak düşünmek lazım artik. Gündüz 2.5-3.5 saat uyku yeterliymiş. Ve 2.3 kez diyor. Sizin bu düzen nasıl oluyor?
(1,082 puan) tarafından
5.5 aylik olduk aynen artik alti olarak farzetmek gerek simdi ilk uykuya gecicek de biraz saatini geciriyim diyorum yoksa aksam ustu cok erken yatmak isticek geri nasil yapiyim sence canim
tarafından
Uyku saatleri arası şuan ne kadar? Mesela sabah kaçta uyandı da bu kadar erken geçiyor ilk uykuya. 2.3 saat kalabiliyormuş uyanık. İlk 2.3 gün zor olur sonra hemen adapte olur denedin mi uzun tutmayı.
(1,082 puan) tarafından
Dun ilk defa ikiser saati buldurdu normalde bi bucuk saatte baslardi sinirli olmaya bugun de onar dakka daha koysam uzerine sabah altida uyandi
tarafından
Sabah 6 da uyandı diyelim 8.15 te rutine başla 15 dakika rutin sürsün 8.30da uyut. Baktın bu iyi gidiyor birkaç gün sonra üstüne 15dakika daha koy. Bizim 2. 5 saatti mesela sabah cok erken kalkmaya basladı hemen 3 saat yaptık araları. Biir anda yarım saat koydum. Önce huzursuz oldu hemen alışıyorlar.
(1,082 puan) tarafından
Bugun dokuzda uyutmayi planlamistim cok mu gec olur altida uyandigi icin
(1,082 puan) tarafından
Hergun altida uyanmiyo yedi oluyo yedi bucuk oluyo niye boyle anlamadim
tarafından
Çok normal canım benim. Benim kız 9.5 aylık hiç aynı saatte uyanmazki. Bence şimdilik 2. 5 saat ya da 2.45 olarak düzenle. Birden 3 ağır gelirse uykuya geçişini etkileyebilir.
(1,082 puan) tarafından
Simdi yatirdim bakalim uyumaya calisiyo zaten baya geldi uykusu bide tam uykuya daldigi vakitten mi hesapliyoruz yataga girdigi vakitten mi
tarafından
Tamam yatağa girdiği zamandan canım. Kendi uyuyor mu yoksa destek var mı
(1,082 puan) tarafından
Kendisi uyuyo canim ben gozukmeden bekliyorum bazen bakiyorum cok sakin cikiyorum odadan uyudu mu diye kontrole geliyorum simdi yataga girdigi saat 8.30 falandi bi bucuk saat uyutsam oglende bir bucuk saat aksam ustu bir saat uyutsam gece uykusunu da ona gore kalktigi saate gore ayarlasam nasil olur sence
tarafından
O zaman uyku 4 saat oluyor ve gece uykusundan çaliyor. Eğer yapabiliyorsan 1.15 dk uyut 2 defa şekerleme olarak 30 dk yaptır bence 3 saati çok geçirme. Çünkü bu defa sabah çok erken uyanıyor diyorsun. Yani 2.5 - 3 saat uyuması gereken saat diyor nette yanlıs mı biliyorum
(1,082 puan) tarafından
Dogru o zaman 8.30 a 1 saat 15 dk koyup uyandiriyorum oyle dimi
tarafından
Bence o şekilde ayarlayabilirsin. Normalde ne kadar uyur ellemezsen?
(1,082 puan) tarafından
İki saat uyuyo ben iki saat oldugu zaman uyandiriyorum bazen kendiliginden bir bucuk saat sonra uyanir oyle canim ben uyku egitiminden once gunduzleri uyutmskta hic zorlanmadim benim zorum gece uykuya dalamamasiydi o da sanirim gunduz uykularinin uzunlugindan dolayiymis
tarafından
Çok pardon ya benim kafa 9 aylığa gitti o yüzden 3 saat olarak düsünüyorum. Bizz aten 3 saat uyuyoruz 9.5 aylığız 6 aylığa bence 3 saat yetmeyebilir. 4 saat olması daha mantıklı. Gündüz uykularında hiç elleme bence kendi ne kadar uyursa. Baktın 3 saati geçmiş hiç şekerleme falan yapma ha ama şuda önemli baktık 2. Uykudan 4te uyandı o zaman 7de uyutmaktansa araya kısacık şekerleme ekle. Ama 5 gibi falan uyandı hiç şekerleme yapma. Onu hem gündüz uyuduğu süreye hemde 2.gündüz uykusundan uyandığı saate göre ayarla
tarafından
Bizim uyanıklık süremiz gündüz uykuları arası 3 saat gece uykusu öncesi ara 3.5 saat.
Kızım genelde 1.5 saat uyur çok nadir 2 saat uyuması. Ben duruma göre bakıyorum çok ama çok nadirdir şekerleme yaptırdığım. Mesela sabah 7de uyandı 10da uykuya geçicek.. 11.30 da uyanır muhtemelen 14. 30da yatar 16.30 gibi uyanır. O zaman 3.5 saat koyuyorum dediğim gibi 20 de gece uykusuna geçer
(1,082 puan) tarafından
Anladim canim ben su an toplamda 4 saat uyutuyim sabah 1.30 oglen 2 aksam ustu de yarim saat olucak sekilde uyku aralarini uzatip ona gore bi denge kurayim
tarafından
Bence 2 saati aşmazsa uykusu elleme. Bu defa kendi uyanmadığı için hm sonraki uykusunu hemde gece uykusunu etkilersin. Elleme ne kadar uyudu ona göre 2. Ve şekerleme uykusunu düzenlersin.
(1,082 puan) tarafından
Anladim canim tamam oyle yapayim cok sagol simdi yuz ustu donup uyumustu uyanmis ama sirt ustu donmeyi bilmiyo daha su an aglamiyo da oyle etrafa bakiyo duzeltsem mi yoksa gumaydin diyip oglen uykusuna mi eklesem
tarafından
Danısmanımız elletmedi bana hiç. Eğer ağlama olmadıysa müdahale etmedim. Bazen 30 bazen 40 bazen daha az zamanda döndü uykuya. 1 saate kadar izin vardı bizde. 1 saat sonunda dönmediyse aliyordum.
tarafından
Şuan herşeyi düzenledin düzenledin sonra çok zor olur. İyiki emekleme den önce almişim eğitimi. Şuan yatiriyorum kalkıyor oturuyor oynuyor derken bazen 30 bazen 40 dk buluyor uykuya geçmesi. Ama önceden yattıgı yerden oturmayı bilmezken en cok 15 dk da uyurdu.
(1,082 puan) tarafından
Ben aldim artik canim huysuzlanmaya basladi baya donemiyo ya bide korkuyorum bidahakine dedigini yapicam :) sabirla cevap verdin allah senden razi olsun
tarafından
Ne demek keşke bana da yardım eden ya da bir fikir veren olsaydı bizim çok zordu herşeyimiz ne zaman kafana birşey takıldı yaz. Ben danısmanımıza baya sordum cünkü ıncını cıncığını.
(1,082 puan) tarafından
Yani canim kafama takilan oluyo hala zamanla surekli yeni bisey goruyorum kizimda :) simdi uyandi almadim yatagindan geri dalar diye yarim saattir takiliyo bu saat uyaniklik saatine mi uyku saatine mi giriyo
tarafından
Uyanıklık canım. Kaçta uyandıysa ona göre ordan başlıyor uyanıklık.
(1,082 puan) tarafından
Anladim canim :)
tarafından
Öyle canım :)
0 oy
(2,593 puan) tarafından
valla bende çalışan bir anneyim ama az daha seveceğim diye uykusunu aksatmak istemedim sabah ve evdeyken arayı kapatıyoruz zaten önce bir düzeni otursun esnemeler olur zaten ara ara
(2,593 puan) tarafından
o zaman çok korkma canım ben daha büyük diye düşündüm
(1,082 puan) tarafından
Yok canim minik daha :)
(2,593 puan) tarafından
daha iyi adapte olur canım en azından oraya buraya koşma derdi yok :)
(1,082 puan) tarafından
Ay cok sukur erken davrandim yoksa yatakta bile durmaz ki kalkar dururdu :)
(2,593 puan) tarafından
kesinlikle en iyisini yapmışsın canım :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 476 göst.
21 Mart 2019 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
27 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Buket masal (2,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 201 göst.
1 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Kedimekimm (631 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde selindrn (186 puan) tarafından soruldu

406,511 soru

12,192,583 cevap

36,716 kullanıcı

...