0 oy
70 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Merhaba kızlar. İyi bayramlar herkese. Bebislerinizin gözlerinden öperim <3

Sorum şu ki: pınar çocuk devam sütünü ilk kez kızıma vericem. Şuan karnı aç. Devam sütü doyurur mu? Yoksa sadece şişkinlik mi yapar geçici olarak? Devam sütü verdikten kaç saat sonra mama vermem gerek ? 


Uyumasına az kaldı şimdi devam sütü içirip 22.30 yada 23.00 gibi uyuyor. Tok tutar mı? 

Eşim 1litrelik almış. Biberon 4 ölçeklik alıştırma biberonu. 4 ölçek doyurur mu? Kaç ölçeğe kadar doldurup vermem gerek ? 

Off hiç birşey bilmiyorum kızlar. A'dan z'ye devam sütü hakkında bilgi verin lütfen. 

Ayrıca bir tanıdığım devam sütüne başlarsan mamayı bırak verme birdaha mama. İkisi aynı anda olmaz dedi. Kızıma sabah kahvaltı veriyorum, çorbası , meyvesi, yogurdu, karpuzu. Evde ne varsa veriyorum. Yemekte yapıyorum ama sürekli değil. Mama kesmem için erken gibi geliyor. Çünkü yemek yiyince 2-3 saat sonra tekrardan acikiyor. Mama veriyorum sonra uyuyor. 

Ben sadece gece uyumadan önce devam sütü vermek istiyorum. Ek gidadan sonra formül mama isterse ver.eyi düşünüyorum. 

Ne yapayım ya kafam karışık. Doğrusu nedir acaba ? Formül mamayı kesmeden devam sütü vermek istiyorum . Doğru mu yanlış mi düşünüyorum ? 

2 Cevaplar

0 oy
(3,141 puan) tarafından
Bebeğin kaç aylık. Bide formül mamayla pınar devam sütü olmaz birini vericen. 2-3 saat tokluk sağlar. Bide pınar devam sütünün normal pastörize inek sütünden farkı yok kandırmaca. Süt vermek istiyorsan pastörize şişe günlük süt ver aynısı yani. ( Direkt doktorun cevabı bu arada sütu önermiyor)
tarafından
Vermesem daha mı iyi yani ? Formül mamayı 4 saat önce yemişti. 5 ölçek devam sütü içti şimdi. Sadece geceleri uyumadan önce devam sütü vericektim. Formül mamayi gündüz versemde sorun mu oluyor yani canım. Ozaman mamaya devam edeyim . 1 litre devam sütü bitsin vermem birdaha. Yoksa ben mi içsem :D
-Reklam-
0 oy
(564 puan) tarafından
Devam sütü bence gereksiz canım. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama ek gıdayla beraber formül mama beslenmesi için yeterli. İnek sütünü zaten görüştüğüm hiçbir doktor önermiyor. Büyüklerimize sorsan formül mamaya karşılar. Ama ben formül mamadan yanayım o yüzden kimseye kulak asmıyorum nasıl biliyorsam uyguluyorum. Hem formül mamada probiyotikler vitaminler mineraller var. Süt o kadar zengin içerikli olmayabiliyor. Şimdiki inekler eskisi gibi otlaklarda beslenmiyor sonuçta :) 
tarafından
1 litre bitsin sonra vermeyim barı. Eltim veriyor. Kızı kilolu benim kızım zayıf. Herkes verebilirsin dedi. Bi tanıdığım devam sütü ile bebe bisküvisini ezip veriyormuş.
(564 puan) tarafından
Doktorlar hep diyor canım önemli olan kilo değil sağlık. Benim oğlumda zayıf ama sağlığı iyi çok şükür dert etmiyorum gücü kuvveti yerinde maşallah
tarafından
Şükürler olsun benim kızımda sağlıklı. Bastığı yerden ses geliyor maşallah :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 105 göst.
1 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Adohitlerin annesi (335 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Yeni. anne (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
15 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gizemcykr (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 121 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde brvnhan (15 puan) tarafından soruldu

381,397 soru

11,418,212 cevap

34,973 kullanıcı

...