0 oy
1,567 göst.
Diğer kategorisinde (2,522 puan) tarafından
Kizlar merhaba eşimin teyzesinin kızı bi çocukla görüşüyomuş aşiretmiş mardinden kızı istemeye gelicekler kizin annesi diyoki yapamaz o orda bende dedim sonucta sevmişler birbirlerini kizda biliyo aşiret olduklarini bile bile gidiyo dedim yapamicak ne varki sonuçta gönülller bir oldumu yoksa benmi yanılıyorum kiz baba kapisinda prenses gibi her istedigi aliniyo temizlik derdi yok hic bir derdi yok 

18 Cevaplar

0 oy
(2,522 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kızlar toplu yazayım istedim az önce telefon geldi kız kaçmış o çocuga üzüldüm bi yandan ailesi perişan oldu hele gene annesi çok ağlıyor off allahım ya dedik hemde ona yapamazsın sen diye haklarında hayırlısı :(

(4,099 puan) tarafından
Ya neden böyle acele karar verms kiz
(2,522 puan) tarafından
Vallahi bilmiyorum canim ama kız kesin hamileydi çünkü ailesiyle cok kavga etti evlenicem diye
(3,293 puan) tarafından
Abooo dediğin gbi hamileyse işi çok zor olur barınamaz adam yerine koymazlar aşiret diyorsun onlar böyle şeyleri kabul etmezler kendini ateşe atmamıştr inşallah
(7,036 puan) tarafından
Kız ablam orda benim
tarafından
Kız bekar kıza oyle hamıle deme hemen aılesı vermıcez demıstır ondna kacmıstır
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Aşiret deyince aklınıza neden çok korkunç bişi geliyor anlamıyorum kalabalık bir aile topluluğu ne güzel işte 
(2,111 puan) tarafından
Sizin dediğiniz o kalabalık tv de olur bize misafir gelir elbet ama birlik içinde herşey hallolur :) düğünlerimiz mesela çok kalabalık olur ama kadınlara asla bu yük verilmez aşçı tutulur her ev ne kadar misafir ağırlamak isterse o kadar götürür
tarafından
Niçin anlamak istemezler ama tabi gormediler haklılar
(2,111 puan) tarafından
Dediğim gibi sadece tv den gördüğünü biliyorlar
(7,036 puan) tarafından
Aynen vala babam aşçı 2000 bin kişiye yemek yapıyor düğünlerde fabrikalarda yemekler yapılır düğün yerine götürülür orda aşçı yemeği dağıtır bukasigini kendi yıkar iş biter kimseyide bulastirmiyirlar
(2,111 puan) tarafından
Aynen bizde de öyle :)
+2 oy
tarafından
Ben boyle asmalı konak cart curt asiret dızılerı cok ızlerdım genc kızken ayy derdım ben asırete gelın gıdeyım, kuzenım bendne buyuk unv tanıstıgı adamla evlendı mardınlı adam asıretmıs, kızı ıstemeye geldıler ben sandım savaş cıktı ulkece bıyere kacıyo ınsanlar heralde 50 araba vardı, dugum desen 5 gun surdu ben kuzenımı kalabalıkta goremedım hıc bı ara annemı kaybettım 2 saatte zor buldum, babamlar da 11 kardes ama hayatımda boyle kalabalık gormedım ben dugynden sonra evde 300 kısı var servıs yapılıyo amaaaan dedım tovbeler olsun
tarafından
Kız gözde bugun senin yorumlarda kopuyorum :D Allah canını almasın ne guldum ya
tarafından
Anlatınca komıktı ama yasarken komık degıldı ahshshd
tarafından
ınsanlar ulkece bıyere kacıyo dedıgın yerı defalarca okuyup guldum lan :D ay valla cok yaşa emi :D
tarafından
Canımsınnn ♥️♥️
tarafından
:) cigerim böbreğim dalagım :D sende cansın
+1 oy
(7,036 puan) tarafından
Kuzum bizde eskisehirden gelin aldık s.urfa siverekliyiz bucak aşiretindendeniz ve 5 senelik evliler abim ve yengem emin ol çokta mutlular asiretle alakası yok bunu. Aile yapısına bakın önce sonra aşiretine bakın 
(847 puan) tarafından
Ozele gecelim
(154,761 puan) tarafından
Leen benni birakip ozele niye geciyonuz
(847 puan) tarafından
Sende gel kiz
(7,036 puan) tarafından
Kız seni brakirmiyim ben hiç sevidsummm
(154,761 puan) tarafından
Gamzos eskisehire gelcenmi bu ara
+1 oy
tarafından
Valla Bi mardinli olarak aşiret gelini olmak gibisi yok ztn çoğu haftada bir temizlikçi çagırıyor öyle abartı misafir gidip gelmiyo yaşar valla 
+1 oy
(402 puan) tarafından
Bende kürdüm ama benim ailem daha modern yetiştirdi beni okudum çalıştım kendim kazandım kendim yedim aldım giydim Kuşandm şimdi eşimde Kürt ama ailesi eski kafalı kayınpederimin yanında konuşmuyorum çocuğumu almıyorum kucağıma..

Geldiler mi sülalece geliyorlar asla 15 kişiden az misafir ağırladığımi hatırlamıyorum yükü cok canım bana 3 ev verseler geçindirir yola götürürüm ama o kız yapamıyorsa çok yıpranır soyliyim
(10,890 puan) tarafından
Krndim yazmışım gibi hissettim kız aynı hayatı yasiyoruz
(402 puan) tarafından
Kaderimiz birmiş canım ♥️

Ayyy zor bence kim ne derse desin herkes yapamaz
+1 oy
(53,230 puan) tarafından
ne yalan soyliym oyle kalabalık hizmet isteyen ailede bende yapamam belki anlayislidir erkek arkadasi yaptirmaz
0 oy
(4,895 puan) tarafından
Kültür farkından dolayı zorlanır tabi.
(2,522 puan) tarafından
Zamanla oda alışır canim çok istiyo evlenmek
0 oy
tarafından
Kız kendini bile bile atmasın ateşe 

Vallahi aileyi bilmemde bi kürtler kalabalığı severiz o da aşiret diyorsun birlik mi oturacak ayy az çok çözmussunuzdur 
(2,522 puan) tarafından
Kiz ona diyorum kendini yakicaksin aklı bi karis havada simdi
0 oy
tarafından
Bile bile gidiyormuş gülü seven dikenine katlanır yani baştan herşeyi kabul etmiş demektir 
(2,522 puan) tarafından
Aynen canim valla bende bilmiyorum aşiretlerin ne yaptiklarini ne ettiklerini biz sadece evlenme diyebiliyoruz
tarafından
Kaç yaşında evlenecek olan kız
(2,522 puan) tarafından
19 yasinda
tarafından
Daha gençmiş dolu deli zamanları Allah hayırlısını nasip etsin
0 oy
tarafından
Ben türküm eşim kürt bana da dediler yapamazsın olmaz falan diye amlasamazsin kuralını bilmezsin diye konuştular da konuştular 2 sene 3 aydır evliyim toplamda 5 senedir beraberiz çok şükür hiç sorunumuz yok,önemli olan gönüller bir olsun canim❣❣
0 oy
tarafından
Gönüller bir oldu mu samanlık seyran olmuyor. Aşiretlerdir ama evi barkı ayrı olacaksa, eşi ailesine kızı ezdirmezse sorun olmaz. Diğer türlü kültür farkı ciddi problem yaratır her zaman. 
0 oy
(1,059 puan) tarafından
Ah ah diyorum bende urfalyim Mardin gelin geldim gelmez olaydım insandan insana değişir şimdik gekebe kötü deyemem ama iyica araştırılsın gurbetlik zor cekilmiyir be
0 oy
tarafından
Ee ben hem aşiret kızıyım hem aşiret geliniyim aşiret ne demek onu bile bilmiyorum dizinlerde gösterdikleri gibi değil 
0 oy
(25,199 puan) tarafından
Aşiret damadı oluyo kardeşim hepside harika insanlar. Anlaşıp anlaşamamak karakter meselesi 
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Olay teyzenin kızında bitiyor ,ama herkes yapamaz iyi düşünmesi lazim siz nerelisiniz bilmiyorum ama kültür farkı çok önemli ben egeliyim eşim Ankarali ama biz bile kültür olarak çok çatisiyoruz eşime göre biz Egeli olduğumuz için daha rahat kaçıyorum eskiden kavga ederdik bu yüzden sonradan alıştı ,hem başka şehirde tayinci olarak yaşıyoruz aileler yok yanımızda ,hem de artık eşimle birbirimizi tanıdık ama işin içine ailelerde girince teyzenin kızı birde orda yaşayacağı için tabikide onlara uymak zorunda o kültüre uyması gerekecek o yüzden kabul edebiliyorsa evlensin, siz yapabileceğiniz başka birşey yok gibi zaten uyarmissin yani gerisini kendi bilecek canım 
0 oy
(10,890 puan) tarafından
Bende aşiret kızıyım aşirete gelin geldim  bizde 2.  eş yok İstanbuldayım yaşıyoruz hiç Bi sıkıntı yaşamıyoruz bu aşiret olan aileleri gözünüzde büyütmeyin sadece çok kalabalık oluyoruz 
0 oy
(1,257 puan) tarafından
Annesi çok haklı ... 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 885 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,292 göst.
14 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Busra28 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
65 cevap 1,651 göst.