0 oy
332 göst.
Diğer kategorisinde (359 puan) tarafından
iyi günler kızlar kreşe nasıl alıştı çocuklarınız benleyken güzel oynuyor ama bıraksam arıyorlar beni durmadana  ağlıyormuş nasıl bırakcam beni aramasın oynasın diye...

7 Cevaplar

+1 oy
(11,906 puan) tarafından
Kaç yaşımda canım 
(359 puan) tarafından
2 yaşında
(11,906 puan) tarafından
Benimki de iki yaşında tam tuvaletini öğrenince vermeyi düşünüyorum bakalım
(359 puan) tarafından
Tuvaletini yapiyor geceleri bez bagliyorum bi tek, kreş için çok zorlanıyoruz daha zamanla düzlelir diye umuyorum
(11,906 puan) tarafından
Kaç saatliğine verdin canım
(359 puan) tarafından
Daha yeni basladik bu hafta ici ilk kendim bi saat beraber oynadik sonra 2 saat bi kerede 1 saat biraktim
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Birakip eve gideceksin. 5 dk aglayip susuyorlarmis.1 haftayada alismis oluyor
tarafından
Cnm kresteki ogretmenle alakali. Ogretmeni degistir yada baska krese gonder. Ogretmenin ilgilenmesi cocugu alistirmasi gerek. Oyuncakla etkinlikle cocugu toparlamasi gerek.
(359 puan) tarafından
Aynen çocuk bu güzel sözle kandırılabilir ama hemen beni arıyorlar.
tarafından
Ayni sorunu bende yasadigim icin biliyorum cnm. 3 yas devlet okuluna gonderdim. Ben olmadan hic durmuyordu. Konysma sorunuda vardi. Ogretmen boyle olmaz alin dedi. Konusma sorunu oldugu icin psikiyatriye goturduk. Hemen krese gonderin dedi. Durmadigini soyledim siz gonserin yinede dedi. Guzel bir kres bulduk. Ogretmeni hic korkmayin alisur en fazla geldiginde 5 dk aglar susar dedi. Oylede oldu. Iceriye bile girmeden kapidan birakip ciktik. Ogretmenle whatsuptan yazistik tabi. 5 dk aglayip susuyormus. Sarilan anne sefkati gosteren ogretmen gerek. Hafifte sert olmali cocuk dedigini yapmali. Alisir yani hic merak etme. O ogretmen sagolsun 1 alisturdi. Tasindik okul degistirdik falan. Benim cocuk heryere gidiyir alusti
(359 puan) tarafından
Ögretmenle bi konuşayım önce olmadı başka ögretmene veririm saolun.
tarafından
Bencede ogretmenini degistirin. Ogretmen seni cagirdikca cocuk yüz buluyor. Aglayim annem gelsin modunda oluyor. Yeni ogretmen le konus bu konuda kararli mi. Ben alistiririm siz merak etmeyin bana guvenin demesi gerek.
+1 oy
(2,149 puan) tarafından
Bende yazdirmayi dusunuyorum.

O yüzden şimdi tuvalet eğitimine başladık.

O ortamı görünce beni çok arayacağını düşünmüyorum.

İnşallah cabuk alışır.

Sende kararlı ol gideceğini anlasın ki sürekli ağlamasın.
(359 puan) tarafından
Dogdugundan beri evde buyudu pek kalabaliga gitmedik yabancilardanda kaciyor bunun etkisi var mi acaba
(2,149 puan) tarafından
Benim oğlum sürekli çocuklarla iç iceydi canım o yüzden beni pek aramaz.
Sende kuzenleri varsa götür kaynassin en azından başlayana kadar.
Çocuk yalnız kalınca malesef kaciyor herkesten.
0 oy
(3,952 puan) tarafından
3 gün okulda bekledim.hatta 2 gun sınıfın kapisinda bekledim. Sonra hergun okul çıkışı dondurma alcaz diye girtiler arada öğretmenlerine gostermeleri icin evden biseyler gonderdim boya kalemi oyun hamuru oyuncak falan oyle öyle alıştılar cok şükür.  Hic alışmicaklar diye korkmuştum  sende oyle yap
(359 puan) tarafından
Deneyeyim saolun ))
0 oy
(2,016 puan) tarafından
Ben 1 hafta kapida bekledim kapida bekledigimi biliyordu alisti sonra seni alamya gelicem dedim ama once 2 saat biraktim 
0 oy
tarafından
3.5 yasindan once kres onerilmiyor. Eger bir mecburiyet calisma durumu vs yoksa 3.5 u bekle derim.
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Ben okul öncesi öğretmeniyim bu sene yaşadığım en büyük zorluk buydu çünkü 4 yaş grubunda çalıştım. Yaş grubu küçüldükçe anneden ayrılmak çok daha zor oluyor. Şöyle bir durum var. Çocuğu bırakıp okuldan kesinlikle ayrılmayın 2 yaşındaki çocuk sizin onu bıraktığınızı ve almayacağınızı düşünüyor. Okula alışana kadar kapının önünde beklemelisiniz. Öğretmenin izni olursa da sınıfta kapıya yakın bir yerde bekleyerek de başlayabilirsiniz. Bu yıl asla alışmaz dediğim öğrenci bu şekilde yaklaşık 1 ayda da olsa alıştı. Benim zorluk yaşadığım konu ise çocukların 1 kelime Türkçe bilmemeleriydi ve ikna edemiyordum. İş gibi mecburi bir durum yoksa 3 yaşı en azından beklemenizi tavsiye ederim. 
(2,080 puan) tarafından
Canım  benim  kızımda 22 aylık  eylülde 2 yaşına  girecek  çalışmıyorum ama  kızım çok  dilli  ama kelimeleri çıkaramıyor şuan  2 kelimesi  baba gel  gel  gel  başka  şey  yok  uğraşıyor ama  çıkmıyor  ya da  işaret  ederek  anlatıyor  derdini  isteğini yaşı  dolunca  birkaç  saate  olsa  dillensin  diye  kreşe  vermeyi  düşünüyorum  sence vereyim  mi
(2,481 puan) tarafından
Süresi kısa tutularak gönderilmesi tabiki faydalı olur. Ama yaşı çok küçük o güveni ona mutlaka vermelisiniz. Asla o kabul etmeden onu bırakıp eve dönmemelisiniz. Dil konusunda ise mesela benim öğrencilerim Kürtçe konuşuyordu tek kelime bilmeden geldiler 5 6 ay içinde şakır şakır Türkçe konuşmaya başladılar. Bu arada kızın için de endişelenme canım 2 yaşını bile doldurmamış evde de kelime kartları veya  hikaye okuyarak ve birebir konuşarak onun alıcı dilini geliştirebilirsin zamanla kendini ifade edecektir
(2,080 puan) tarafından
Yok  zaten  bırakıp  gitmeyi  düşünmüyorum kurtlarla  hikayelerle  anlatıyorum  konuşuyorum  ama yok  sadece  birkaçı  biliyor  o kadar   teşekkürler yaşı  dolunca  bakacağım  uygun  kreş
(359 puan) tarafından
Çok iyi anlatmışsiniz saolun, mecburi durum yok ama kızım yabancılardan kaçıyor çoçuklarla oynamiýor tektabanca gezmeyi tercih ediyor yani iletişim sorunu olmasin kalabalıga alışsin diye verdim tabi ki ilk gunden bırakmadım 4 gün beraber gidip beraber döndük oynadı çocuklarla sonra yarım saat bıraktım dışarda bekledim anne dondurma almaya gitti gelecek şimdi demiş ögretmen kenrda durmuş kıpırdamadan tabi 20 dkk sonra aldım eve döndük cuma günüde bıraktım 1-2 saat sonra gel dedi ögretmen, aglamış çok aradi beni gel diye korkmuş gece sıçrayıp durdu alışmayacak gibide degil pek ilgisini cekti çocuklar oyun odasi falan ama işte stres olsun istemiyorum.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 176 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 300 göst.
0 oy
17 cevap 474 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Aydan YILDIZ (794 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 305 göst.

Kategoriler