0 oy
1,511 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kızlar tek benim annem mi öyle bilmiyorum temizlik temizlik evde küçük yok o yüzden her zaman evi derli toplu olur. Ne zaman buraya  gelsem sürekli şikayet ediyor. 19 aylık kızım oyuncakları döküp oynuyor yemek yerken atma huyu var atıyor uyarıyorum felan ama bebek daha aynılarını evde de yapıyor. 30 haftalık hamileyim ha dedim çocuk doğmadan çişini öğretelim ilk bebeğim nasıl yapacağımıza bilmiyorum anneme dedim geleyim 1 hafta bir deneyelim öğrenmezse zorlamıyım. Diğer çocuğum olunca öğretemem belki diye oda tamam dedi. Neyse dün geldik bugün başladık birkaç kere altına yaptı ilk günden öğrenmesi beklenemez zaten ben beklemiyorum ama çocuğa sert Bi şekilde kızıyor niye yaptın diye bende anne ne yapıyorsun dedim. Güzellikle anlat ses tonuna dikkat et. Neyse o geçti. Çocuğun uykusu geldi huzırsuzlandı bende çorbası pişene kadar oyalıyım diye teyzesinin küçüklük su tabancasını azıcık su doldurdum kızıma sıktım dikkati dağılsın felan diye oda mutfağın duvarına denk geldi birazı vay efendim duvarı batırmışım. Bağırdı çağırdı elini kaldırdı vuracaktı. Kaç yaşında kadınım kızdım dedim her zaman aynı şeyi yapıyorsun su lekesi ya ne olacak bir duvar kadar kıymetim yok mu?Oda dedi ameliyat olduktan sonra temizleyemiyorum tamam da dip köşe temizliği niye yapıyorsun söyledim de anne evin temiz bişey yok uğraşma  ben hamileyim riskli doğurayım biraz toparloyım gerekirse heryeri ben temizlerim diye yani ne biliyim her geldiğimde böyle yapması artık patladım eşimi aradım akşam gelip alacak bir daha da gelmek istemiyorum inanın ki. Çok üzüldüm. NOT =konusu geçti işte ikinci doğunca nasıl olur felan diye o sıra annem kendisi dedi bayramdan sonra gelde birlikte öğretelim ben bilmiyorum nasıl olur ilk bebeğim zaten yani böyle yapacağı aklıma gelmedi ki bu sözüne güvenerek geldim ama hata ETMİŞİM. 

40 Cevaplar

0 oy
(3,679 puan) tarafından
Benim annem affedersin çocuk evin içine yapsa ağzını açıp birşey demez ben en çok annemin evinde rahat ediyorum o yüzden ama kayınvalidem çok titiz aşırı her gittiğimizde oğlum öyle döküp kıran biri değildir ama 2 kat yorulup eve dönüyorum o yüzden hiç gitmek istemiyorum 
-Reklam-
0 oy
(8,111 puan) tarafından
Kendi evine çağırsaydın huyunu da biliyorsun yani
0 oy
tarafından
Her zaman öyle yapıyorsa gitme 
0 oy
(3,886 puan) tarafından
Tabii hata etmişsin. Takıntılı olduğunu biliyorsan gitmenin bi anlamı yok. Sen çağırırsın annen sana gelir. Ayrıca 30 haftalık hamilesin ve çocuğunu tuvalete boşuna alıştırma. 

Bebek doğunca bilerek dikkat çekmek için altına yapacak. Öğrense bile yapacak. Bez takmanı isteyecek. Doğumdan sonra bebek toparlanınca öğret çocuğuna. 
0 oy
(2,467 puan) tarafından
Sende annenin huyunu biliyosun niye orda eğitim veriyosun  çiş eğitimi bu fazla bilgili olacak birsey yokki bezi çıkarınca her 20 dk bir tuvalete götüreceksin artık bezimiz yok tuvalete gidicez çişin geldimi şöyle diye sürekli uyaracaksın sabırla tahmini bir hafta içinde öğrenir hem ilk zamanlar kavurmalar olacak annenin de temizlik takıntısı varmış rahatsız olacağını düşünmeliydin  annenin yaptığıda hic hoş değil tabiki 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Normal zmanda nasıl bilmem ama annen temizlikte hassassa gelmemeliydin çocuk halıya vs iseye bilir sonuçta hem sende rahat edemezsin başkasının evinde 
0 oy
tarafından
Ah be güzelim boşuna ağlıyor sun bende hep anemin evideyim ama mecbur kaldığımda annem söylenir darilmam anedir bişey olmaz sende takma kafana insanın kendi eviisi gibi Yok Bence elinden geldiğince evidne vakit geçir herşey düzelir acele etme 
0 oy
(1,923 puan) tarafından
Bence hata sende sonuçta annenin huyunu bilyosun tutupta tuvalet eğtimi içinde gidilmez yani şimdi başkasının evine.
0 oy
tarafından
Valla dünde ben post açmıştım. Annem canım o benim ama bazen çok darliyor temizlik konusunda. Gelin özledik diyor gidiyoruz. Temizlik yapıyor sürekli dip köşe. E o yapınca mecbur bende yapıyorum. Hiç dinlenemiyorum. Valla insanın kendi evi gibisi yok. Ayrıca kızın daha çok küçük bence erken biraktiriyorsun. İleride cimrilik yada musriflik vs hastalığı olanlar erken çiş döneminden geçenlerden oluyor genelde
0 oy
(324 puan) tarafından
Canim benim annem bize havlu vermez cıkartmaz duşa girsek banyoyu yeni temizledim der soylenir durur babam işten gelir iş camasirlarini kapıda cıkarttırır beterin beteri var tamam bizde temiziz ama annemiz kadar degil evlendim havlu gordu başimiz sırtımız battaniye gordu daha neler neler deştin bak yarami :(
0 oy
(378 puan) tarafından
Kuzum isine karismak istemem ama 19 ay cis ogrenmek icin cok erken degil mi ben 2bucuk yasinda zor ogrettim
0 oy
(51,949 puan) tarafından
ee hata tabi kendi evin varken neresi olursa olsun tuvalet egitimi zor olur
0 oy
(362 puan) tarafından
Benimki de böyle temizde değil benim çocuğum yaramaz istiyor ki hep bağırayim hayıri bilsin ben bagirmalarina izin vermiyorum hepsine kavga ediyorum her gidişimde bu arada çocuğun tuvalet eğitimi için çok küçük zorlama yemek yere atma adeti benimkinde hala sürüyor bazen dayanamayıp bagirdigim oluyor cunki yemek yemiyor aç kalsada yemiyor hicmi karnı acikmiyor anlamıyorum ki arayı uzun tut gitme arama doğumda yanında bulunsun yeter hayat insana ailenin de bir yere kadar olduğunu gösteriyor evlendikten sonra herkezde ne hükmün olduğunu ogreniyorsun 
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Aynı benim annem.. evi derli toplu aksesuar çok evde çocuk da yok benim kızım gözüne batıyor hiç rahat edemiyorum.. ramazan bayramında eşim memleketine gitti bende annemi aradım size geleyim dedim tek başına kal niye korkuyorsun dedi şaka yapıyor sandım ama ciddiydi.. Allah muhtaç etmesin ayda bir iki gidiyorum evine en fazla 3-4 saat kalıp geliyorum kimse kırılmasın diye .. 
0 oy
(7,780 puan) tarafından
İkinciden sonra hiç sığamazsın o eve demekki yani aşırı derecede titizlik hem insanın kendisini hemde etrafındakileri yıpratır ne gerek var .
0 oy
tarafından
kizin daha kucuk egitim icin
0 oy
(504 puan) tarafından
Ablacım evini sıç batır ama hatta *** götürsün kimse bişey diyemez ama anne evinde niye çise alıştırıyorsun bende şuan tuvalet eğitimi veriyorum anne kusura bakma gelemem diyorum çocuk işiyo sıcıyo gittim bir iki kere biraz pimpiriklendi çünkü küçük çocuk olmadığı için artık tuhaflarına gidiyor. Dahada gitmedim şuan oğlum çise alıştı yinede cekiniyorum bazen arıyor kızıyor gelmiyorsun diye gidincede illaki biseyler söylüyorlar takma yani sanki kendileri bu yollardan geçmemiş gibi bide bebeğine tuvalet alışkanlığı kazandıracaksan evde başbaşa yapmam daha iyi olur çünkü yaşlıların bizim kadar sabri yok çocukta tramva olur bu sefer çocuk korkar sil baştan hiç alışmaz.
0 oy
(20,639 puan) tarafından
Ağlama boşver gitme sen ondan daha iyi öğretirsin ben emin oldum buna 
0 oy
tarafından
annelerimiz dogurdugumhz cocuklara bakmak.zorunda değil pisligiyle uğraşmak zorunda da değil.isterse yapar istemezse annenizi zora sokmayin.benim.kiz kardesimin cocuklari cok yaramaz kiz kardesim de cok küser o yuzden ona ve çocuklarına cok ilgili davranır benimkine ve bana o Özeni ilgiyi gostermez.onlar icin herşeyini feda.eder bize gelince kaçacak yer arar basta cok zoruma gidiyordu agkiyordum her geldigimde ama yapacak bisey yok zorla guzellik olmaz.onlar da yaslandı ben cocuguma yorulmasina da kiyamam zaten.kendi işinizi kendiniz gorun cis ogretmek zorunda degil anneniz.hem.cocuk yalniz olmali anne ve çocuk baba bile karismamali bu konuda hassas bi konu
0 oy
(181 puan) tarafından
canim kendin diyorsun ben soylemeden kendi cagirdi diye belki sana soyleyemedigi bir sıkıntısı olabilir o an yada huyu oyledir genel olarak herseye oyle degilse uzatmamalisin bence

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 609 göst.
22 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Seher demir (3,886 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 363 göst.
31 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 424 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Eso han (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 714 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,598 soru

12,390,801 cevap

43,779 kullanıcı