10 ay önce epiduralli normal doğum yaptım, yine doğursam kesinlikle isterim. Ben neredeyse hiç ağrı çekmedim. Etkisi hafif geçmeye başlayınca haber veriyorsunuz tekrar enjekte ediyorlar. Ben nstye bağlıyken etkisi geçer gibi oldu nst bitsin öyle haber vereyim dedim ama demez olsaydım. Birden öyle bir ağrı geldi ki ebeyi nasıl cagiracagimi bilemedim. Hemen yenisini enjekte etti ve kısa sürede etki etti. O kısacık zamanda çektiğim ağrı bile çok kötüydü..imkan varsa bence yapılmalı. Ikınma olayında da doktor diyor şu an sancın var ıkın diye. İlk doğum da olduğu için doğum uzun sürdü ama hiç acı çekmeden doğurdum gibi bir şey oldu. İkinmakta sıkıntı yaşamadım ama ben hamileyken kendim YouTube'dan açıp haftada bir kaç kere hamile pilatesi, yogası yapıyordum, yürüyüş yapıyordum. Doktor bana kasların çok güçlü sporcu musun dedi :) benim bebeğimin kafası büyüktü o yüzden de biraz uzun sürdü dedi doktor ama bilemiyorum. bir de doğumdan sonra 3-4 ay kuyruk sokumum ağrıdı, fizik tedaviye gidip röntgen çekildim ve kuyruk sokumum da doğumda eğrilik olmuş ama çok fazla ikinmaktan. Yani ıkınmaya engel olmadı aksine fazla ikindigim için böyle bir şey oldu. Şu anda şükür ağrım da yok o bölgede.