0 oy
102 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (134 puan) tarafından
Gecen vişne reçeli yaptım nasıl oldu diye bakayım dedim taş gibiydi çok sert olmuş kavanozdan çıkaramadım neden öyle oldu anlamadım somdi kayısı reçeli yapmak istiyorum korkuyorum lütfen biri tarif verebilirmi vişne reçelim neden öyle oldu sizce

6 Cevaplar

0 oy
(20,616 puan) tarafından
Canım bigün önceden şekerde bekleteceksin ayıklayıp yıka ikiye ayır tencereye koy üzerine 1kg şeker ertesi gün kaynat güzel olur
(134 puan) tarafından
Hemrn mi kavanoza koycm bazısı güneşe koy diyo
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canm şekerini çok kalmışsın şekerleme yapmıştır birde kayısı vişne ve çilek gibi şeyleri ben şekere yatirmam yani birgun önceden şekerde bekletmem direk şeker döker suyunu koyar laynatirim sıcak sıcak kavanozda koyar ters çevirip vakumlarim. 
(134 puan) tarafından
Ben onu su koyarak kaynatsam olur mu ki tekrar.
tarafından
Bilmiyorum canm ne desem yalan olur hiç öyle bisey başıma gelmedi
0 oy
(7,780 puan) tarafından
Ben şeftali yapıyorum şahane oluyor şeftalileri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp üzerine şekerini döküp dolapta 2-3 saat bekletiyorum güzel bir suyunu salıyor sora orta ateşte bir saat pişiriyorum indirmeye yakın bir çorba kaşığı limon suyu döküyorum ama bir lezzetli oluyor anlatamam.
(134 puan) tarafından
Peki kavanoza koymayı nasıl yapıyorsunuz sonrasında güneşte mı bekletiyorsimuz
(7,780 puan) tarafından
Yok genelde akşam pişirip sabaha kadar oda sıcaklığında bekletip soğutuyorum sabahta kavanozlayıp buzdolabına koyuyorum bir kaç kavanozu da hediye ederim ya arkadaşlara ya kardeşlerime.
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Kayısıları yar çekirdeğini  al kır bi ye eğer tatlıysa ici ne katarsin 

Sonra kayısıları şekere yatır tencereye  bir sıra kayısı koy üstüne şeker üstüne kayısı üstüne şeker bu şekilde diz bitir 

Bir gece beklet sabaha kadar sulansin 

Sabah koy ocağa eğer çekirdekleri tatlıysa onlarida koy iyice kovan alasıya kadar kaynat 

Sonra tepsiye dok 

Balkona güneşe koy arada bir karıştır günes döndükçe gölgede bırakma güneşe cevir tepsiyi bir günde öyle kıvam alsın 

Sonra kavanozla kaldır 

Güneşte bekleyen reçel şekerlemez ve çabuk bozulmaz daha uzun sürede tüketilebilir 
(134 puan) tarafından
Ya bunu bı kosi demişti bana kavanoza soğuk koycm dimi hatta kavanoza koyunca da bı gün beklet güneşte dedi
tarafından
Buna inanmayın bu erkek
(4,424 puan) tarafından
Fato sen git kahveni iç yıvrım ")
Kavanoza doğum koyucaksin canım zaten soğur bir gün boyunca ama kavanozlayinca güneşte beklemesine gerek yok
tarafından
Baksana yavrum mahrum diyor:))) daha kaç ay olmuş kayıt olalı her postta iç çamaşırlarını soruyon×dxdxdxdxdx
(4,424 puan) tarafından
Hskshsjshsjjshsjsjshsh iç çamaşırı kırmızı çizgim bebi. lütfen laf etirmem "D hzjsjsjshs
tarafından
Vatsaba gel ben sana atim anam kırmızı çizgili hemide:)))))))
0 oy
tarafından
Vişne reçelini çok kaynatmışsın ondan öyle koyu kıvamlı olmuş buzdolabındaysa oda sıcaklığında biraz yumusuyor benim yaptığımda öyle olmuş  kayısı reçelini bende deneyeceğim vişne gibi yapmayı düşünüyorum kayısıyı istediğim boyutta doğrayıp aynı ölçüde şekerle bir gün bekletip kaynatacagim 
(134 puan) tarafından
Bı saat dediler diye bı saat kaynatmistm
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Ben robotta eziyorum ayıklayıp visneyi sora kaynatıyorum kopugunu alıp kavanoza koyuyorum.  Kayısı da biraz suda bekletiyorum sora ayıklayıp yine hafif ufaltip kaynatiyorum çokta güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 62 göst.
8 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hellomam (4,962 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 240 göst.
18 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Tinky minky (659 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 85 göst.
29 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.

410,821 soru

12,362,319 cevap

41,662 kullanıcı

Kategoriler

...