+1 oy
1,018 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (650 puan) tarafından
Kızlar artık yığıldım çok doluyum sürekli ağlamak istiyorum ve son zamanlar da çok fazla sinirliyim 

3 yaşına girecek oğlum var ve hala tuvalet eğitimi almış değil süt deseniz keseli 4 ay anca oluyor herkesin eleştirmesi benim kendimi yetersiz görmem artık eve de yansıyor çok inat bir çocuğum var her konuda benle inatlaşıyo 

Sütten geç kestin yapamadn edemedin dediler öyle yıprattılar evet haklılar geç kestim ama yemek felan yemiyordu tüm değerleri düşüktü hiç değilse ondan faydalansın diye düşündüm ayrıca çok bağımlıydı biranda kesemedm 

Şimdide tuvalet eğitimi niye bu kadar geç kaldın 2 yaşında verilir diye eleştriyor herkes ama benim oğlum 2 yaşında cümle kurmuyordu konuşmutordu çiş demiyordu lazımlık almıştık görünce saatlerce ağladı oturmam diye bende üstelemedm şimdi 1 ay sonra 3 yaşına girecek ve dün tuvalet eğitimine başladm 

Lazımlık ve tuvalet dışında her yere yaptı hepsinde de sakin kalarak olur böyle kaçamaklar annecim başaracaz dedim sonuç akşam lazımlığa çişini ve kakasını yaptı sabah kalktı saatlerce ağladı bez tak diye gitmiş bez bulmuş çantamdan kendine takmaya çalışıyor bu kadar aklı yetiyor ama benle inatlaşıyo tuvalete yapmam çiş yapmam deyip duruyor herkeste beni eleştriyo çok geç kaldın tabi öğrenemez inatlaşır diye 

Ya ben niye anneliği beceremedim niye benim çocuğum her konuda bu kadar zor niye herkes her şeyi zamanında yapabilirlerken ben niye yapamıyorum ya

39 Cevaplar

0 oy
(4,221 puan) tarafından
Ya sütun varda emzirmissin emziren bir dert emzirmesen iki dert çocuklar için 2.5 3 yaş itibariyle wc eğitimi verilmeye başlanıyor tam zamanda uyguluyorsunuz bence sen çok iyi bir annesin hatta o koca yürekli sabırlı mükemmel olanlardan tek eksiğin etrafa çok kulak veriyorsun duyma artık bunları tecrübeli annesin ihtiyacın yok onlara eğer fikir alışverişin de bulunarak sen soruyorsan sorduğun insanları doğru seç diğer türlü kendi kendine atlayanlara biz böyle seviyoruz hersey zamani gelince burada  birlikte karar veriyoruz de geç uzatan olursa da tatlım ben neyin ne olduğunu biliyorum anluyorum sen iyi niyetinden söylüyorsun teşekkür ederim de kibarca kapat.kulak verme onlara ayrıca bebegin inat olmayabilir sen kulak tikamadigin için yorulmuş ve kıyas yapıyor olabilirsin.okudugumda yaptığın herseyi doğru buldum ben.Wc eğitimine biz geçmedik henüz 16 aylik kızım ama burda okuduğum ve çevremde duyduğum kadarıyla bütün bebekler ayni önce etrafa yavaş yavaş lazimliga çok normal.Dert etme kendine çünkü olagan süreç bu :)) ne senin emzirmeye bırakma tarihinle alakalı, ne de eğitime geç kaldığında alakalı bir kac ay daha erken başlayınca hemen 2 günde kabul mu edecekti de geç üzülme sen harika bir annesin bence çok da başarılısın.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende gec öğrenen gec konuşan gec yürüyenlerdenim.
0 oy
(633 puan) tarafından
Sen koskoca anne olarak bazı şeyleri çocuğun üzerinde yaparken zorlanıyorken evladının bu tarz şeyleri hemen yapmasını nasıl bekleyebilirsin ki? Her insan her çocuk farklıdır. Kendini üzmeye lüzum var mı ? Kendi evladını istediğin gibi büyüt ve öğret.
0 oy
(1,892 puan) tarafından
Kimseyi dinleme ilk oğlumda bende çok inatlaştim yok öğrenemedi nezmn kendi haline bıraktım tekrar bezini bağlamaya başladım bezini çiş yaptığı zaman değiştirmedim hiç çişli i bezle gezdi rahatsiz oldu kendisi bezi istemez oldu kendi kendine bıraktı 

Şimdi ikinci oğlum 2 yaşında kesinlikle kendisinin bırakmasını bekleyecem hiç ugrasmayacam 

Etraftan çok benim psikolojim önemli 
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Sütü geç bıraktırman bi sorun değil, benim youtube'da takip ettiğim doktor mümkün olduğu kadar emzirin, iki yaş üç yaş diyordu.. İnsanlar herşeye laf söylüyor onlara bakma.. Kendi annem bile sanki çocuğumu aç bırakıyormuşum gibi falan laflar edip beni deli ediyor arada
0 oy
(504 puan) tarafından
Vallahi bacım benim oğlum da 10 gün sonra 3 yaşını dolduruyor ve zar zor çişini lazımlıga yapıyor kakası gelince aldı mı bezle diye ağlıyor. Yoksa yapmıyor ne yapayım kendimi mı öldüreyim.  Demekki bebeğim hazır degil daha. Üstelik ilk altını actığım da sıçmadıgı yer kalmadı emin ol süreç aynı ilerliyor kendini yetersiz görme en azından diyorum ki artık kakasını altına yapmıyor geldiğini biliyor altımı bezle diyor zamanla lazımlıga da alışır. Kimsenin sizi yetersiz hissetmesine izin vermeyin bana soruyorlar alıştımı diye alıştı diyorum diyecek bişeyleri kalmıyor nerden bilecekler evde haliyami sıçıyor perdeyemi:D çocuğunuzu başkalarının yanında kotulemeyin o çocuk benim evde ağzıma sıçsa bile yok bana hiç bi zahmeti yok çok akıllı diyorum vallahi biraz kendi elimizde herşey.
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi becerisi anlama kavrayış farklıdır evet bazı şeylere geç kalmışsın ama bu annenin yetersizliği değildir çocuğun huyunu suyunu en iyi bilen sensin sonuçta senn dışa da da kimse 2 günde eğitim vermez, kendiniz Bi rutin oluşturmuşsunz kimseyi dinleme kulak tıka ben buyum size ne de geç çok merkalıysanz yapın tanede büyütün de seslerini kes 
(650 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
(6,333 puan) tarafından
Benim cocumda 1 ay sonra 3 yasina girecek tovalet egitimimizi tamamlayali tam 1 ay oldu ki bundan daha once denedik tovalette ciglik kiyamet birakin beni die yirtindi ama bu denememizde 1 gunde ogrendi onemli olan kendini hazir hissetmesi her cocuk kendine ozeldir her anne anneligi kendi ewladindan ogrenir bu durumda her anne de kendine ozeldir seni elestirenler hep olacak eger emzirmeyip mama werseydin neden emzirmedin olcakti sutun gelmemesi senin sucun mus tipki bende oldugu gibi yurumese sen suclu olsun konusmasa sen suclu annelik demek deil ki gunah kecisi olmak bu kendini herseyi bildigini zanneden topluma en buyuk cavbin umursammk bu benim cocum cok bilen dogurup kendi kurllarina gore buyutsun deyip agzini kpmak uzme kendini sen mukemmel bi annesin cocunun bu zamanlari asla geri gelmeyecek sen zevkini cikarmaya bak herkese kulk tikamyi ogren o zaman cok guclu hissedeceksin
(650 puan) tarafından
Peki tuvalet eğitimi nasıl verdiniz aynı anda gece gündüz keserek mi yoksa önce gündüz öğretip sonra gece mi
(6,333 puan) tarafından
Kuzumm lazimlik aldim dedim annem bu bebek tovaleti komsumuzun kizi wr oyku oykude buna yapiyormus yigitte buna yapiyormus dedim ilk gun surekli goturdum ikinci gun kendi soyledi gecede bi defa alarm kurup kldirdim simdi gelirse kendi uyaniyo
0 oy
(597 puan) tarafından
Yorumlara okumadan şunu yazicam. Bu bir tercih meselesidir.sen çocuğununa bunun iyi geleceyini düşünmüşsün bu zamani beklemişsin ama ben inad ettim 2yaşından başaldı eğitime 27aylikken bıraktik bezi. Yani bu yetersizlik deyil tercihdir.bana çok dediler erken diye ben istiyorum dedim ve yaptim. 
(650 puan) tarafından
Çocuğunuz da buna elverişli bir çocukmuş demek ki ben 2 yaşında da denedim ama ağlama krizlerine giriyordu
0 oy
(4,103 puan) tarafından
Bence herkes doğurduğu çocuğu daha iyi tanıyıp ona göre anne olnur bizde anne olurken tecrübeli değildik ki onları doğururken öğrendik zamanla ogrenyorz dert etme sakın kal bak benim 4 tane var hepsi küçük yaptırım bı şekilde oğlum konusamyor şuan 2 buçuk yaşında 2 yaşındayken tuvalet eğitimi verdim hala konusamyor kendi tuvaleti gelince gidiyor sende ustelersen basarablrsn
(650 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(12 puan) tarafından
Emin ol kimsenin hayati mukemmel degil, kimse cok mutlu, kimse cok masum ya da kimse ulasilmaz degil, sadece makyajlari boyle. Sahip olduklarina simsiki saril, senin olmayan ve sende olmayanla ilgilenme. Mutlu kal
(650 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
(25,196 puan) tarafından
annelik çiş yapmayı öğretmekle sütten erken kesmekle olmuyo. Millet boş boş konusur anca boşver 
(650 puan) tarafından
İnşallah bundan sonra öyle yapmayı başarırım
0 oy
tarafından
2 yaşında verilen tuvalet eğitimi hep 1 yıl sonra tam oturmuştur yani tuvalet eğitimi 3 yaşından önce hep zor olur süte gelicek olursak bu senin tercihin sıkılmadan verdiysem helal olsun milleti takma erken kessen çocuk süt içmesi derler yani hep derlerse derler
(650 puan) tarafından
Çok haklısın sütten erken kessem bu seferde onu dillerine dolarlardı
0 oy
(4,987 puan) tarafından
O mükemmel annelerin lafını sözünü duymazdan gel bosver 

3 çocuğumu büyütüyorum iki kizimda 2 bucuk yasinda tuvaletini söylemeyi ogrenmislerdi

Oglum şuan 2 buçuk yasinda bugün bezini açıp öğretmeye basliyayim dedim kıyameti kopardı benide zorlamadim 
(650 puan) tarafından
Kız çocukları daha erken öğreniyor diyorlar konuşma olarak da kızlar erken başlıyor cümle kurmaya
(4,987 puan) tarafından
Aynn oglum hala cümle kuramiyor
0 oy
(2,191 puan) tarafından
Bütün bebekler aynı değildir kendini suçlama benim kuzenim 4 yaşında alistirabildiler tuvalet egitimine şimdi veteriner fakültesinde okuyor kocaman oldu üstelik babasida doktordu yani her çocuk farklı karakterdedir sen kimseye hesap vermek zorunda değilsin vakti gelince hepsi yolunu bulacaktır kardesimde o kadar krizler yaşamıştık o da 3 yaşında attı bezi çok üstüne düştük çocuk red etti o kadar inat yaptı ki anneme kakasını tutar oldu haftada bir kaka yapıyordu inadindan korkuyorduk tutuyordu bezede yapmaz olmustu ,en son ne oldu biliyormusun birgün çizgi film izlerken pepenin kardeşi tuvaletini yapmaya bez değil tuvalet kullanıyor diye geçmiş çizgi filmde ve gitti çocuk tuvalete yaptı geldi Pepe'nin kardeşi tuvalete yapıyor bende tuvalete yapacağım diye yani cocugunuza da baskı yapmayın yavaş yavaas deneyin canım dışardaki insanlarda kulak aşmayın bence 
(650 puan) tarafından
Bizde şimdi bekliyoruz ne zaman inatlaşmayı bırakır diye çişim yok yapmıcam diyo sonra geliyor halıya yaptım diye
(2,191 puan) tarafından
Zaman gerekiyor canım siz ne Gül'ün ne kızın yaptıklarına zamanla alisacaktir
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Kimse senin çocuğunu senden iyi tanıyamaz bilip bilmeden herşeye karışıyorlar benim oğlumda 3.5 yaşında alıştı tuvalete herkes birşey diyordu ama olmayınca olmuyor demekki hazır hissetmiyor bide başka çocuklarla kiyaslamalari yokmu öldürüyor beni
(650 puan) tarafından
Evet haklısın burdaki yorumlar biraz rahatlattı bende kasmadan akışına bırakmaya karar verdim
0 oy
tarafından
Benim oğlum da 3 yasina girdi hatta 2 ay geçti daha da yok. Senin dediğin gibi inat değil konuşamıyor anlatamıyordu birde kısa denk gelmişti hır kere denedim oluyordu ama çocuk herseye anı anı dediği için ben anlamadım ama çocuk tuvaletini söylüyormuş bilemedim . Şimdi bez alıp alıp duruyorum bekliyorum arada çıkartıyoruz yok yani gel çiş yapalım olur mu diyorum çoğu zaman benimle geliyor banyoya buraya yapalım tamma mi sende çişini yapicak misin diyorum yok kaçıyor. Korkuyor tuvaletten o lazimmiliga bir kere yaptı bir kere ayakta klozete yaptı.  Bana da diyorlar öğretsene bez ne kadar falan diye sanki kendi ceplerinden çıkıyor şükür alabiliyorum eksik etmiyoruz sonuçta ... çocuğu daha çok korktup sogukmaktansa verdiğim paralar çöp olsun ne yapayım.

Benim oğlum herseyi kendi başına bıraktı en başında biberon nasıl biraktiricam diyordum korkuyordum bian da biberon kırıldı aslında çok kırılmıştı değiştirmiştik ama bu kez istemedi bıraktı mamayi biberonu.. 

Süt içiyordu biberon dan onu bıraktı 1 ay kullandı kullanmadi istemedi zaten bende fazla istemiyordum Süt icmesini..

Emzik en en korktuğumdu konuşmasını çok engelliyordu bir an da telefonda konuşurken ehg pis dedim diye attı onu çöpe ondan sonra hiç istemedi devamı gelmedi... 

Şimdi tuvalette ilaki onunda zamanı olucak zaten bazen istemiyor gibi bazen tepki gösteriyor ama geri şey ediyor. Bizden görüyor aslında bazen babasından görse belki diyorum ama oda olmuyor eşim hiç sevmez öyle şeyleri bilemedim herseyi vakti zamanı var. 

Sıkma güzel canını bosver onun çocuğuyla hızım çocuğumuz bir değil senin çocuğun da bir değil. He he tamam haklısın de geç onu bekliyorlar bilmislikleri tazeliyorlar
(650 puan) tarafından
Bende meme bırakma konusunda çok deneyip çok bıraktım artık uykusuzluk aglama nöbetleri dayanamıyordım sonra dediğiniz gibi büyüdün artık felan deyince kendisi almak istemedi ama baya sürdü bu süreç şimdi tuvalet konusu da aynı inatlaşıyo çişimi yapmam yok diyo altına yapıyor
tarafından
Tamam inatlaşma o öyle dediğinde peki sen bilirsin diyip umursamaz bir tavir al sonra çekil kenarına işine gücüne bak bir ama gene birakma birak yapsın sen temizle uyar bırak nereye kadar gidecekmiş o anliycak zaten
0 oy
(924 puan) tarafından
Benim üç çocuk var geçen hafta küçük kızıma eğitim.verdim canım ucide üç yaşında öğrendi erkenden başlayınca gece cisleri oluyor cok şükür dışarı da bile çişini tutuyor gece yapmıyor yatağına zamanı var çocuk hazırsa başla bir hafta evden çıkma ilk günler 10 dışa bir götür wcye büyük cisinj wcye yapınca mantığı kavrıyor çocuk ara kazalarda pes etme devam alışıyor güven bana milleti boşver çise almışsa busefer başka bir konu bulurlar eleştirmek için onların seni etkilemesine izin verme kimse memnun olmaz boşver herkez kendine baksın 
(650 puan) tarafından
Hem gece hem gündüz aynı anda mı bıraktırmak mantıklı yoksa önce gündüz öğretip sonra gece mi
(924 puan) tarafından
Hem gece hem gündüz biraktir canım ilkgunler bez bağla geceleri bir iki gün sonra kendiliğinden gece çiş yapmamaya başlıyor sabah erkenden kaldır lavabaya götür tekrar yatarsa yatsın benimki gider gelir yatar 10 a kadar :)ilk günler kaza çok oluyor sabır gerek :)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 490 göst.
0 oy
23 cevap 495 göst.
0 oy
15 cevap 460 göst.
4 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Fatma1112 (419 puan) tarafından soruldu

410,099 soru

12,330,888 cevap

39,209 kullanıcı

Kategoriler

...