0 oy
385 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (78 puan) tarafından
Kizlar benim yaptığım keklerin içi böyle nasıl desem dökülüyor hani kek bayat olur da kırıntı kırıntı dökülür ya o şekilde oluyor. Güzel kek yapan arkadaşlarım bı tarif verin ya artık üzülüyorum hep bı hüsran :))))) yumurta şekeri güzelce beyazlana kadar çırpıyorum sonra diğer malzemeler falan bazen güzel kabarsin diye 2 paket kabartma tozu atıyorum öyle çok bı kabarmiyorda :) hani böyle günlerde kalın kalın yumuşacık kek yapan arkadaşlar bı el verin :))

24 Cevaplar

0 oy
(792 puan) tarafından
2 kabartma tozu koyunca daha çok kabarır diye bişey yok her zaman tariflere tam uyum 1 kabartma tozu kullanıyorum ve çok kabarıyor malzemeleri iyiyce çırpmak gerekiyor. Özellikle ilk başta şeker ve yumurta, birde unu kontrollü ekleyin kıvamı tutturun fazla köyü olmasın. 
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Acaba unun da mı sorun var
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Unu fazla mi katiyorsun canim 
(78 puan) tarafından
Tarife uyuyorum aslında 2 bardaktan 1 parmak az un koyuyorum
(2,525 puan) tarafından
Eleyerek demi
0 oy
(327 puan) tarafından
Ben normal dediğin gibi şeker ile yumurtayı çırpıyorum bir bardak süt yağ ile karıştırıp bir paket kabartma tozu ve vanilya ekliyorum unu da ekliyorum kalıpda yaptığım için hafif katı yapıyorum dağılmıyor hatta diğer güne kalınca daha güzel oluyor 
0 oy
(7,376 puan) tarafından
Unu eleyerek yavaş yavaş kıvamına nakarat at o zaman düzelir canım bide kabartma tozunu 1 tane at yine kabarir
0 oy
(1,946 puan) tarafından
Unu eleyerek koyarsan güzel olur canim
0 oy
tarafından
YouTube değişik tariflere bakarım un çok olmasın dökerken bir anda değil yavas yavaş ekle. Yani herşey tam diyorsan belki fırındadir sorun birde ayarına dikkat et çok yüksek olursa da kurutur
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Canm büyük ihtimalle ununda sorun var bazı unlar kek de olmuyor katmer un kullanıyorum bazen güzel oluyor bimin unuda güzel oluyor kabarıyor 

Ben kek kalıbında yaptığım için 2.5 su bardagi un kullanirim bazen tek bazen iki kabartma tozu bazende bir kabatma tozu bir çay kasigida karbonat katıyorum karbonatda güzel kabartiyor
0 oy
(302 puan) tarafından

Unu fazladır onun canım unu fazla olunca öyle oluyo 

0 oy
(15,224 puan) tarafından
Bence kabartma tozunu 1.5 paket at en fazla. Sonra kekin hamurunu bence fazla köyü yapıyorsun. Akışkan kıvamlı olmalı ve 170 derecede pismeli. 40 dk sknra kontrol et. İçine kürdan batır. Eğer hamurlu kalmiyorsa pismistir. Fazla pişirme 
0 oy
(5,240 puan) tarafından
Kabartma tozunu unla birlikte dök ve tek kullan 2 fazla yani bide fırın kapağını surekli açma 
0 oy
(888 puan) tarafından
Kabartma tozu fazla koyarsan o şekilde olur 1 tane koy düzelir 
0 oy
(4,237 puan) tarafından
Sıvi olan malzemeleri guzelce cirpip unu eleyerek yavas yavas koy birde unu koyduktan sonra cok fazla karistirma son olarakta firinin kapagini surekli acma canim
0 oy
(54 puan) tarafından
Ben yardımcı olabilirim .. 

İlk önce malzemelerin Oda sıcaklığında olması gerekiyor yumurta ve süt (yoğurt) 

Sonra şeker ve yumurtayı güzelce cirpiyorsun kopurene kadar rengi açılana kadar sonra sivi yağ ekliyorsun yine karistiyorsun sütü ve vanilya şekeri ekliyorsun yine karistiyorsun sıvı malzemeleri hepsini mikser ile cirpiyorsun .. 

En son kuru malzemeler geliyor 

Un ve kabartma tozu tabi arzuya göre kakao 

Ama püf noktası kuru malzemeyi tahta kaşıkla Altan üste karistiyorsunki sönmesin hamuru .. ben bu şekilde yapıyorum harika keklerim oluyor .. ve 5 dakika önce firinimi açıyorumki (180 derece) ısınsın firinim o ara ben kek kalıbımı siviyag ile yagliyorum üstüne un ekliyorum vuruyorum sonra masaya un heryerine dağılsın diye .. sonra kek hamurunu döküyorum  .. biraz masaya vuruyorum kek kalıbınıki hamurun üstünde baloncuklar oluşsun sonra fırına atıyorum bukadar .. ve en önemlisi 30 dakika boyunca fırını hiç acmiyorsun yoksa kekin Söner ..
0 oy
(2,701 puan) tarafından
Oda sıcaklığına dikkat et, sorun un ola bilir ununu degiştir yada 
0 oy
(510 puan) tarafından
3 yumurta bazen 4 yapıyorum öle daha güzel oluyor 

1 bardak şeker 

1 bardaj süt 

1 bardak yağ

2 bardak un 

Kabartm tozu 1 

Vanilin  1

 Şeker yumurtayı çıpr krem gibi olana kadar. Süt yağ ekle çırp .

Unu elekten geçirip ekle kabartma tozu ve vanilinide un ile elekten geçir çırpıcı ile yavaş karıştırarak veya kaşıkla karıştır 

. Harcı 2 ye böl yarısına 2 yemek kaşığı kakao koy karıştır onu. Sonra kalıbına bi kakaolu bi sade olanu dök bi ondan bi ondn. Sonra önceden ısıtılmış 165 derece fırına koy benim fırında 45 dk da tam ayarında oluyor bazen 170 derece yapıyorum çok fark yapmıyor 
0 oy
(1,056 puan) tarafından
Fırına attıktan hemen sonra fırını acıuonmu onunda etkisi olabilir 
0 oy
(1,381 puan) tarafından
3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri iyice çırpıyorum.

Ardından 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağı koyuyorum. 

1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu koyuyorum. 

8 ya da 9 yemek kaşığı da un ekliyorum. Güzelce çırpıp fırına atıyorum. Güzelce kabarıyor istersen portakal kabuğu limon kabuğu da koyabilirsin. 

Bn kışın portakal kabuklarını rendeleyip buzluğa atıyorum yazın çok iyi oluyo.
(1,381 puan) tarafından
Yuvarlak borcam da çok iyi oluyor
0 oy
tarafından
Yumurtalari onceden cikarmiş olun ilik olsunlar un vanilya ve kabartma tozunu elemenizi tavsiye ederim
0 oy
(1,486 puan) tarafından
Yani pek Bi püf noktası yok bence sadece unu azar azar ve eleyerek koyacaksın o kdr 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 125 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Minnoşun Annesi ❤️ (2,371 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 261 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 109 göst.
21 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 115 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,348 puan) tarafından soruldu

380,044 soru

11,376,610 cevap

34,862 kullanıcı

...