0 oy
717 göst.
Aile kategorisinde (4,041 puan) tarafından
İki çocukla tamamen tek başına ilgileniyorum herkes benden çok uzakta eşim gelir kendini balkona kapatır Tv'de zir zor Minika çocuk ötüyor sürekli uykusuzum.

Tüm bunlar bende acayip sinir yapıyor kan da düşük çıktı zaten. Sürekli bağırıyorum alabildiğine bağırıyorum eltimin yanında çok fena çocuğa bağırdım ama bı bagirmaya başlayınca kendimi durduramıyorum. Belki de kız üstü e alınmıştir diye dert ettim sonra.

Çocuklar kıskançlık krizinden dolayı hircinlar ben de ondan da bunaliyirum ama ben bunalınca daha da hircinlasiyorlar.

Çocuklara bağırdığım için az önce yan komşu duvara vurdu. Gecenin kaçı adam haklı. Ama ben çok yoruldum gecenin körü sabahın nuru gündüzün ortası hep uykusuz stresli. Cidden bıktım

Aklimda hep boşanmak var en azından istediğim yere giderim istediğim insanların yanında olurum tek olmam.iki insan yüzü görürüm. 

Eşim çok anlayiszi ne bı muhabbeto var ne de bırakır annemlere gideyim. 

Saçma sapan sınırlı agresif biri oldum çıktım

18 Cevaplar

+2 oy
(2,096 puan) tarafından
Valla sana sinir oldum bu yazıyı okuyunca acımak ya da üzülmek yerine ne yalan söyleyeyim... Senin o çocuklara sürekli bağırmaya ne hakkın var komşuları ayağa kaldıracak kadar. Allah'ın emaneti onlar sana önce bi silkelen kendine gel sonra kocanı onu bunu suçla.
(4,041 puan) tarafından
Eve gelir gelmez çocukları benden al çocukları uyut su çocuğu tut gelmesin vs. Diyor zaten akşama kadar dibimdeler. Herşey onun anlayissizligi yüzünden ben sınırlı bağıran biri değildim. Çocuklara huysuzluk yapma alanı kalmıyor. Çünkü thammul bitti. Onlara bağırıyorum diye de stres yapıyorum. Hicbirsey istediğim gibi gitmiyor
(2,096 puan) tarafından
Canim iyi değilsin belli ki ama o zmaan psikologa git, terapi al, ücretsiz devlet hastaneleri de var imkanin yoksa bile imkanları zorla. Hayatin, kocanın hıncını o çocuklardan çıkarma. Önce sen iyileş ki ailen iyileşsin. Allah yardımcın olsun ama silkelen bırakma kendini.
tarafından
Kuzu seni çok iyi anlıyorum.psikolojiden anlayan biri senin neler hissettiğini az çok anlayabilir .

Annelerin kendilerine günde en az 1 saat ayırmaya ihtiyacı vardır .Ve bu ihtiyacını karşılayamadiklarinda sinirli,agresif ,tahammülsüz olmalari cooook normal.

Birincil yani temel gereksinimlerimizi karsilayamadigimizda mutsuz olabiliriz.

Uyku, dinlenme temel ihtiyaçlardir.

Kendini suçlamayı birakmalisin çünkü sen de bir insansın.Patlama noktan ve tahammül sinirlarin var .

Kendine oz sevkatle yaklaş .insan olduğunu unutma sakın .

En yakın zamanda ailenin yanına git ve bı terapistle görüş.bu sana ve cocuklarina iyi gelecektir .❤️
-Reklam-
+1 oy
(4,142 puan) tarafından
Eşine olan öfkeni çocuklara yansıtmamalisin öfkenin asıl sahibine ulaşması seni rahatlatır aslında kavgayı değil uzlaşmayı tavsiye ederim ama senin icindeki ofkeyi bosaltman gerekli kocan zaten hakediyormus, en azından masumları aradan çıkartmış olursun çocuklara yansıttığını için bumerang gibi sana geri dönüyor çocukların uyuduğu aralıkta sar kocana gitsin sana desem çık kafanı dağıt çocukları annene bırak adam zaten izin vermiyormuş işin zor iki ucu b... değnek Allah yardımcın olsun bosayacaksanda seni bu hale getirdiyse eğer sende ona hayatı zindan et ondan sonra ayrıl cunku ayrilsanda kalan izler yüzünden hemen öyle mükemmel bir hayat seni beklemeyecek 
(4,041 puan) tarafından
Kesinlikle öyle dertliyken çok uzun bir hayat. Ben zaten onla kavga ede ede bir noktaya getirdim. Ama yoruldum tekrar saldım. Bu sefer çocuklara döndüğünü farkettim. İlkndefa böyle oluyor. En nefret ettiğim şey birine hak etmediği kadar yüklenmek. İster büyük olsun ister çocuk. Ben bunu yapiyorum. Halbuki orda hak eden dururken.
(4,142 puan) tarafından
Çünkü ofkelisin kontrolü kaybediyorsun sende farkındasın yalnis olduğunun yaptıktan sonra pişmanlık ertesi gün yine aynı.bu karmaşa duygu durum değişikliği hepsi seni yoruyor psikoloğa git uzamn desteği al ama esinde gelsin sorunun kaynağı o sen duygularını ilaçlar ile kontrol altına alırsinda esin değişmezse  bu sefer içinde boşluk hissi kaplayip öfke yerine hüzün gelecek yazık degilmi sana  birlikte evliliğiniZ için birseyler yapın  buna ikna etmenin bir yolunu bulmalısın ki bence ikna edebilrisin üste çıkma çabası olan biri haklı çıkmak için gelir bilmez çünkü önemli olanın haklı yada haksız olmak olmadığını...
(4,041 puan) tarafından
Evet haklı olmak uğruna neleri neleri heba ediyoruz. Dediğin çok doğru ben de kendimde o gücü bulmaya çalışıyorum düzeltmek için güç toplamaya çalışıyorum kitaplar okuyorum inşallah iyiye gider
(4,142 puan) tarafından
Tabiki iyiye gidecek neden gitmesin cok da doğru yapıyorsun kitap okuyarak ama kişisel gelişim haricinde dünya klasiklerinden de oku eğer sararsa ciddi kafan dağılır hatta aç seslii oku hatta int Akın Altan var klasikleri sesli okuyor çocuklarınla dinle.Sen güçlü ve dürüst bir kadınsın olanların farkındasın ve hatani kabul ediyorsun yol arıyorsun fikirlere aciksin eleştiriye aciksi n(yoksa çocuklar kısmını yazmadan kocam ilgisiz vs yazardın pek çok kişi gibi) bence sen aydınlığa çıkmak üzeresin sakin vazgecme kendine inan güven hersey kısa sürede senin cabanla düzelecek.
(4,041 puan) tarafından
Teşekkür ederim ilgiyle dinlediğin için söylediğin tavsiyeleri dikkate alicam
0 oy
(8,332 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
(4,041 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun konuşup negatifligi pekiştirmek istemiyorum ama kendimi iyilestirmye çalışmak çok zor.
(8,332 puan) tarafından
Sakin olmaya çalış ne olursa olsun çocuklarına bağırma canım onlarinda piskolojisini düşün gerekirse psikiyatriye git
(4,041 puan) tarafından
Psikiyatri gez dolaş ilgi alanı bul diyecek kitaplar okuyorum sorunu biliyorum çözümü de biliyorum ama galiba işin sonunda gidecem çünkü stres hiç bitmiyor
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Sen eşinden çevreden sevgi ilgi görmediğin için öylesin, çocuklarda senden ve babalarından sevgi görmediği için öyleler, bu arada kaç yılık evlisin çocukların var nasıl annen gile göndermez görümcem 4 yıllık evli çocuğu yok şuan iki aydır bizde Kus geldi annesi gile teyzesine galasına gitmesine karışıyor yoruldum bunaldım diyor düzelmez ise bosanicam diyo sen nasıl buna tahammül edebilirsin coluklu çocuklu halinle
(4,041 puan) tarafından
Ben de 4 yıldır evliyim bunların adeti böyle kaynanam kendi annesine hiç gitmiyor memlekette annesi. İstiyo ki ben de gitmim bir sürü laf ederler gitmeme. Her seferinde kavga. Beni bırakır babama seni geri getirsinler der. Bu sefer birakicak o alana kadar gelmicem bakalım ne olacak.
0 oy
tarafından

Canim cocuklarnkac yašinda

Benmkilerde 2 tane 4 yaş 2 yaş beni yiyip bitirdiler

Oyle ki oturmak nedir bilmzler şu an dahi ikisi benle birlktr oturup cay iciyorlr

Seni cok iyi anlyrm kafam gozm hep agryo oyle ki bunalmdym 7-24 evdym insan yuznu gormuyrm 

Ki dogumda bile yanlzdm refaktcm fln yoktu 

(4,041 puan) tarafından
Biri iki yaş diğeri bir yaş ikisi erkek. Benim doğum da hamilelik de hepsi zordu. Ama esas zorluk etrafımda olanlar..
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Geçen eltimde aynı şekil bağırdı ve erkekler içinde küfür etti ve herkes arkasından konuştu evet çocuk baak zor ama bunu bilerek yaptık mecbur sabredeceksin bagirmasan daha sakin olmaya çalış biyuyecekler inşallah sabret cnm eşinden yardım iste 
(4,041 puan) tarafından
Çok çirkin duruyor zaten. Ama ben öyle bir insan değildim kendim bile rahatsizim
0 oy
(2,610 puan) tarafından
Ne güzel bağır çağır sonra onlarda büyüyüp evlenip evlat sahibi olduğunda çocuklarına aynısını yapsınlar. İradenizi koruyun ya zor gelebilir sabır taşabilir ama insanları rahatsız edecek kadar da bağırmayın o Çocuklara yazık günah
(4,041 puan) tarafından
Bunu biliyorum herşeyi okudum gelişimle alakalı. Çok durdurmaya çalışıyorum ama patlıyor bı nefes alsam hiç böyle olmaz. Ama elimde olmayan yonlendirenedigim bir hayatım var herşey başkalarının elindd
0 oy
(2,571 puan) tarafından
Canım sakinleş yoksa strese girince elin ayagına dolanır işin rast gitmeyince herşeyi kafaya takarsın. Youtubede süper dadı var çocuk yetiştirmenin altın kurallarını açıklar eskiden tvlerde vardı o bölümlerden izle 
(2,571 puan) tarafından
Evet stres olunca herşey ters işler. Mesela çok sinir olduğun bir şey oldu. tepkini oto kontrolü eline alarak sakin karşılık ver. Çünkü çocuklar bu tavrı oyun gibi görür devamını getirebilir. Yani hoşlanıp devam ettirir. Sen ne kadar sinir olsan da belli etme o zaman uğraşmazlar senle çünkü oyun değil kaile almıyor annem derler.
(4,041 puan) tarafından
Aynen öyle birşeyi kızarak söyleyince oğlum benle inatlaşma in yolunu arıyor ama sakın söyleyince kulağını 4 açıp beni dinliyor sinirle başa çıkmalıyım
(2,571 puan) tarafından
Kesinlikle bak biz kız kardeşimle küçükken bir dövüşürdük annem araya girdiğinde onu da iterdik. Günlerce böyle sürerdi. Sonra bir gün yine kavga ederken annem araya girmedi. Çayını aldı bacak bacak üstüne attı. Ohhh dövüşün çok güzel. Benim sizi dövmeme gerek yok siz cebelleşin. Biz gülmeye başladık daha da öyle dövüşmedik.  Yani bizim hoşumuza giden demekki annemin aramıza girmesiymiş :D öfke ile karşılık verirsen sonuç bu şekilde geliyor sakin oluncada ve inan bana öfke ile davranınca işler ters gider. Sakin kalınca herşey ilmek ilmek gider
(4,041 puan) tarafından
Evet doğru çocuk hırçınlık yapınca ya da yaramazlık yapınca sonuçları ne olur dan çok annem ne dicek diye bekliyor. Benim annem de hep sakindi ben de olaylara karşı hep sakın oldum ama  evlilikte öyle olmadı daha doğrusu birşeyler patlayıp duruyor.hatirlamak lazım sakin kalmak lazım
(2,571 puan) tarafından
Evlilik çok büyük sorumluluk , helede çocuklar olunca... Hayat zor ama bizde kolay lokma değiliz artık bu dünyada çok sevdiğimiz evlatlarımız var :) o yüzden yılmak yok güçlü olcaz çetin ceviz olcaz. Kimse yıkamasın :)
0 oy
tarafından
Tamam da okadar bagırtıcak napabilir cocuklar yapma gözünü seveyim git doktora tedavi ol o cocukların piskolojisi nolcak hepbir anne bagırma korkusu gelişimleri bile geriler 
(4,041 puan) tarafından
Nerdeyse şimdiye kadar hiç bagirmadim diyebilirim son iki aydır birikenler patlıyor pskiloji kitapları aldım okuyorum sırf bana birşeyleri hatırlarsın beni iyilestirsin diye. Çocukların suçu yok ama etrafimberbat inan çok berbar
0 oy
tarafından
Seni çok iyi anlıyorum bende çok yoruluyorum yıpranıyorum uykusuzum eşim anlayışsız değil ama asla yardım etmez. Çocuklarına bağırmak istediğin xaman derin nefes al 10 a kadar yada sakinleşene kadar say estağfirullah çek ne bileyim bir yöntem bul yaşalrı parka gitmeye uygunsa al parka götür enerjilerini atsınlar evde her işi dört dörtlük yapıcam diye uğraşma herşey zamanla düzene giriyor
(4,041 puan) tarafından
Hergun dışarı çıkıyoruz enerjilerini atsınlar diye ev işini umursamicam ama kaç kere bu yüzden de kavga etti benle. Yok pis karı bilmem ne dedi. O yüzden evi de temizliyorum ev pis olunca da sinir yapıyor bende çünkü gene baslicak konuşmaya. Bazen başlıyorum yeteeer herkes sussun artık herkes sussun diye bağırmaya. Bana mı diyorsun diyor. Evet ona diyorum susmuyor çünkü.ama sinirlenince bekleme olayını yapicam
0 oy
tarafından
Kuzu seni çok iyi anlıyorum.psikolojiden anlayan biri senin neler hissettiğini az çok anlayabilir . 

Annelerin kendilerine günde en az 1 saat ayırmaya ihtiyacı vardır .Ve bu ihtiyacını karşılayamadiklarinda sinirli,agresif ,tahammülsüz olmalari cooook normal.

Birincil yani temel gereksinimlerimizi karsilayamadigimizda mutsuz olabiliriz.

Uyku, dinlenme temel ihtiyaçlardir. 

Kendini suçlamayı birakmalisin çünkü sen de bir insansın.Patlama noktan ve tahammül sinirlarin var . 

Kendine oz sevkatle yaklaş .insan olduğunu unutma sakın . 

En yakın zamanda ailenin yanına git ve bı terapistle görüş.bu sana ve cocuklarina iyi gelecektir .❤️
(4,041 puan) tarafından
Psikoloji kitapları aldım okuyorum bir sonraki adımın terapist olabilir. Kitapta kendine iyi gelen şeyler yap diyor spor ozbakim kuaför vs. Ama hicbirseye vakit yok. İnşallah daha da yipranmam teşekkür ederim
0 oy
(346 puan) tarafından
ne olursa olsun evlatların onlar bağırman hoş değil evet yeri geldi mi kız ama en ufak şeyden ona buna sinirlenip çocuklardan hıncını çıkartma  ... yazık günah vicdan azabının vebalini hiçbirşey vermiyor
(4,041 puan) tarafından
Doğru soyluyorsun
0 oy
(3,618 puan) tarafından
Seni ailene yollamıyorsa ailen senin yanına gelsin. Sen bağırdıkça daha da arsızlaşacaklar. Parka çıkın sen de biraz hava alırsın hergün markete parka çarşıya çıkın onlar da rahatlar enerjilerini atarlar. Eşinle konuşmayı denedin mi iyi olmadığını bunaldığını vs. Ve acilen yardım almalısın iyi geleceğini düşünüyorum yoksa o çocuklar da ileride problemli olacaklar 
(4,041 puan) tarafından
En son ailem geldiğinde isten eve gelmek yerine abisiyle gezmeye gitti onlar gidene kadar bekledi. Zaten orası çıldırma noktası oldu. Sen evin ergen çocuğu musun misafir gidene kadar gezmeler desin dedim. İşte çıkıyor vay neymiş tatlı tatlı soylemeliymisim yoksa beni dinlemicekmis. özür falan yok yani. ailemin arabası yok gelince toplu ulaşım ile geliyorlar zorlanıyorlar o yüzden sık gelmezler. Abim gelirdi o da bize hiç gelmiyorsunuz diye ayağını kesti kendince hakli
(3,618 puan) tarafından
Eşinin huyunu az çok çözmüşsündür madem öyle bi kere de güzellikle uyar kavga etmeden ses yükseltmeden eleştiri yapmadan. Bak böyle eve gelmedin ailem üzüldü ben üzüldüm doğru değil yaptığın zor durumda kaldım lütfen bi daha yapma hayatım canım vs şeklinde uyarsan yine mi aynı şeyleri yapar
(4,041 puan) tarafından
Ben tatlı tatlı soyleyince önemsiz bir şeymiş gibi he he diyor. Aklına girmiyor güzel bı kavga edince kendine geliyor
0 oy
(16 puan) tarafından
O çocukların sığınacagi tek liman sizsiniz şuanda
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Sinirli olduğunuzun farkındasınız baya bilinçlisiniz. Kendine gel bi an önce kendini sakinleştir.
0 oy
(770 puan) tarafından
Herkes ne güzel yazmış yansıtma falan diye uykusuz olunca gerçekten insan böyle oluyor ama çocuklara yazık oluyor ben daha çok eşine sinir oldum hayır bakmayacaklarsa niye yaparlar anlamıyorum. Bosanmasan bile bi git annen yardimvi olursa kafani dinle şuan bzde uzaktayiz bazen eşim çok yoğun calsiyor bende uykusuz kaldığımda hırçın oluyorum benm bebiş küçük Allah'tan ona bagiramam da eşimi bunaltiyorum bende :/ 
(4,041 puan) tarafından
Benim de öyle başlamıştı onu bunaltmakla başladı sonra işler bu hale geldi. En iyisi dul gibi takılmak sanki yokmuş gibi. Eskiler öyle yaparmış işte koca ha var ha yok. Hiç sevmezdim ama öyle olduk iste
0 oy
(1,454 puan) tarafından
Çocuklara yazık lütfen kızmayın onlar bilerek isteyerek sizi üzmüyorlar çocuk onlar bilmiyorlar 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 198 göst.
0 oy
3 cevap 172 göst.
31 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 112 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Defneay789 (554 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
20 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Hwuain90 (453 puan) tarafından soruldu

407,778 soru

12,241,109 cevap

37,019 kullanıcı

...