0 oy
307 göst.
Aile kategorisinde (2,132 puan) tarafından
Arkadaşlar çok önemli bir konu değil ama merak ediyorum. Bu konularda hiç tecrübem yok ve biliyorum ki burada bu konuları çok iyi bilen insanlar var. Fikirlerini merak ediyorum.

Üç erkek kardeşin en küçüğü ile evliyim. İki eltim ben 7 sene önce peş peşe evlenmişler. Biri kayınvalidem lerle aynı şehirde diğeri başka şehirde. Biz de başka bir şehirdeyiz. 

Biz evlendikten sonra ilk bayram herkes kayınvalidemlerde toplandı. Eltilerim bana hiçbir zaman bir kötülük yapmadı, beş yıllık evliyim hiçbirinin bir kötülüğünü görmedim. Tam tersi çok iyiler ve kayınvalidem de öyle o da bana karşı çok iyi. Maddi manevi iyiler yani. Neyse eltilerim bana dedi ki sen iyi zamanda geldin, biz kayınvalidenin bütün kıskançlığını, fesatligini çektik. Artık alıştı oğullarını paylaşmaya diye. Bana bazı şeyler anlattılar ben şok oldum çünkü bana hiç öyle davranmıyor. Aha dedim yandık demek evlenene kadar iyiydi. Bu olayın üstünden beş yıl geçti ve hala bana bir kötülüğü olmadı. Hala eltilerimle bir araya gelince sana bir şey demiyor, senden çekiniyor, ohh iyisin sana bir şey yapmaz zaten anca bize yapar filan diyorlar. Ben de kendimi kötü hissediyorum. Susuyorum çünkü evet bana da yapıyor desem yalan olacak, evet bana yapmıyor desem nispet gibi dışlanmış oluyorum. 

Sizce eltilerim kayinvalidemin yaptıkları ile ilgili yalan mı söylüyor yoksa kayinvalidem bana gerçekten başka mı davranıyor yani gerçek yüzü hangisi? 

Bu arada orada yaşayan eltim ile bayağı büyük kavgaları oldu önceden bayağı küstüler filan ama eltilerimin anlattıkları yani büyük ve çok çirkin şeyler. Aklım gerçekten karışıyor. Uzak olduğum için çok takılmıyorum, buradaki postları görünce merak ettim fikrinizi. Uzun oldu, okuyan ve yorumlayan herkese teşekkür ederim 

8 Cevaplar

+1 oy
(3,950 puan) tarafından
Canim onlarin dediklerini hic dinleme icten icten seni kıskanıyorlar ve kayinvalidenle arani bozmaya çalışıyorlar gibi geldi bana. He de geç kayinvalidene de hic bisey deme
(2,132 puan) tarafından
İki taraftan biri dürüst davranmıyor ya o beni rahatsız ediyor. Bizim ailemizde akrabalık ilişkileri pek yok, annemin eltisi yok yani bu tip şeyleri hiç görmedim o yüzden kendimi tedirgin hissediyorum kim sahte diye. Kayınvalideme bir şey demedim tabi o bazen anlatır önceden yaşananları ama çok girmez o konulara. He de geç en iyisi, teşekkür ederim
(3,950 puan) tarafından
Kesinlikle canım.  Kimsenin dedigine bakma sen gözünle gördüğüne inan. Araniz iyiyse bosver gitsin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Onlar 7senelik evli de siz de yeni degilmissiniz, 5 yıl olmuş evleneli. 2 yılda mi değişmiş kadın? 2 yılda bu kadar mı değişmiş? 

Olanları mantık süzgecinden geçirip değerlendirin. Olanlara ekleme yapıyor olabilirler. Kendinizi mümkün olduğunca bu sohbetlerin dışında bırakmaya çalışın.
(2,132 puan) tarafından
Bana söylediklerinde yeni evliydim, beş yıl oldu her şey aynı değişen bir şey olmadı. Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum, başka şehirlerde olmak büyük şans
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Canım onlar yaşadığı kötü şeyleri anlatınca kaynanan hakkında hiç bir yorum yapma , sadece dinle , onlar sana bu şekilde zarf atar sen kaynanan hakkında kötü bir yorum yaparsan da ;aranızı bozmak için üstüne bin ekleyip kaynanana söylerler.

Ben de en küçük gelinim , bu yöntem küçük gelinlere çok çeken kıskanç gelinlerin kurduğu klasik bir tuzakmış .Beni de ortanca eltim uyarmıştı , köydeki eltimin bu tuzağını deşifre etmişti .
(2,132 puan) tarafından
Yaaa olabilir :/ ne kadar üzücü ya neden uğraşıyorlar böyle şeylere
(7,935 puan) tarafından
kıskanıyorlar .Kendileri neye maruz kaldıysa senin de kalmanı istiyorlar.
0 oy
(4,430 puan) tarafından
Tabiki de arani bozmaya çalışıyorlar ağzından laf almaya uğraşırlar 
(2,132 puan) tarafından
En korktuğum şey böyle bir duruma düşmek
(4,430 puan) tarafından
O yüzden yorumsuz kal
0 oy
tarafından
Sakin onların ağzına laf verme alttan alttan laf almaya çalışıyorlar senden 
(2,132 puan) tarafından
Yaa daha dikkatli olacağım
tarafından
Malesef oyle görünüyo dikkatli olun cnm
0 oy
(900 puan) tarafından

canım insan yanyana olunca gerçek yüzü ortaya cikiyo diğer eltilerin yakınmış ve bence anlattıkları doğru.uzak geline bisey yapamiyo kaynana bir araya gelincede haliyle misafir gibi olduğu için iyi davranıyordur.o yüzden sana tavsiyem sen hep kendini onlardan uzak tut hep eltiden hem kaynanadan değerin hep olur <3

(2,132 puan) tarafından
Neyse ki uzak oturuyorum:) teşekkür ederim
0 oy
(4,961 puan) tarafından
Bence deki bana anlatmayın boşver geçmişte kalmış önümüze bakalım de, seni kiskirtmaya calisiyo olablirler, doğru da olsa geçmişte onlarn yaşadığı bişey sncta
(2,132 puan) tarafından
Evet anlatınca beni geriyorlar, alışık değilim böyle akrabalık olaylarına. Çok bir araya gelmiyoruz neyse ki
0 oy
(1,014 puan) tarafından
Simdi ben 18 senelik evlıyım. Benden once evlenen 2 kaynım vardı onlar 10 sene once bosandılar ıkısıde. 5 yıl once evlenen kaynım var oda sehır dısında yasıyor. Kaynanam bana davrandığı gibi yenı evlenen eltıme davranmıyor mesela. Konusurken falan dıkkat edıyorum cok kibar davranıyor asla kibar bu ınsan degıldır. Küfürlü konusur falan ama onun yanında asla yapmıyor mesela. Ben eltılerının haklı olabileceğini dusundum. Ama onlar ne konusur sa konussun asla onlarla bır olup hıcbısey deme. Eltılerının de bu lafları kullanabilirler. 
(2,132 puan) tarafından
Ben onları ailem görüyorum, her şeye böyle dikkat etmek çok üzücü yani her lafima dikkat etmem gerekiyor
(1,014 puan) tarafından
Malesef oyle oluyo. İnsanların gerek yuzunu girmek zaman alıyor

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 1,000 göst.
0 oy
38 cevap 872 göst.
21 Mart 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 928 göst.
0 oy
4 cevap 320 göst.
7 Mart 2021 Diğer kategorisinde Satigll (225 puan) tarafından soruldu

380,084 soru

11,378,247 cevap

34,863 kullanıcı

...