0 oy
924 göst.
Aile kategorisinde (68 puan) tarafından

Kayınvalidemi doğuma kadar çok severdim. Doğumdan sonra sürekli bize geldi ve cahil taraflarını görmeye başladım. Çileden çıktığım çok oldu. Yine de ses etmedim eşime sevgimden, saygımdan. 7 Şubat'tan beri kayınvalidemde kalıyoruz evimizde misafir var diye. Sayısız yalanına şahit oldum. Öyle böyle değil. Yobazlığı da cabası.


Dünkü olayla ipleri kopardım. Durup duruken bana "Depremler 11 ilde yaşayan insanlar yüzünden oldu, Allah'ın emirlerine uymadılar deprem oldu, şimdi buraya geldiler onlar yüzünden burada da deprem olacak, keşke helak olsalardı" dedi!!! Kanım dondu, kucağımda çocuk vardı düşürecektim... Açtım ağzımı yumdum gözümü. Kalk gidiyoruz bizim evdeki depremzedelere de aynen böyle diyeceksin dedim. Demedim ben bir şey dedi aleni yalan söyledi. Kur-an'da sure vardı da onu diyordum dedi. Seni polise şikayet edeceğim dedim. Aşırı korktu iyice yalana bağladı. Çekildim çocukla odama ondan beri de konuşmuyorum. Eşime demedim daha. Öfkem azalınca diyeceğim. 

27 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah onu ve onun gibi düşünen insanları ıslah etsin . Benim yaşını doldurmamis bebeğimin ne günahı vardı da bu kıyametin içinde kaldı acaba ? 
(68 puan) tarafından
İnanılmaz. Akşama kadar namaz kılıp fısır fısır Kuran okuması da cabası... İçimi acıtıyor Kuran'ı bu kadar cahilce yorumlaması...
tarafından
Öyle dusunme Allah oni ıslah etsin de geç onun günahınà girme bide
(68 puan) tarafından
Amiin, tez zamanda. Mental bir sorunu var bence, otomatik yalan söylemesi normal gelmiyor bana
(34 puan) tarafından
Kurani kerimi okuyor olması  onu anlaması  degil  canm tutar sacma sapan insanlardan yani kendini alim gibi gisteren cahillerden  dini ogrenirse kulaktan dolma bilgiyle kendince yorum  yapiyor sen ona takilma ama yaptiginin dogru olmadiginida ona anlat bisekilde protesto et benim kayin babadan biliyorum  gidiyor mesela kaynagi belli olmayan kitaplar okuyo sonra bana gelip peygaber efendimizin kabri kabede bizde o yuzden tavafta etrafinda dönüyoruz daha neler neler namaz kilar goze sokarak ona göre namazini camide kilmayan kafir ama artik takmiyorum benim bilgimle onun kulaktan duymalarini kiyaslamiyorum takma srn bak o insanlarla evini paylasmissin gercekten helal olsun
-Reklam-
0 oy
(4,220 puan) tarafından
Gerçekten çok cahilmis bu kadar cahil olanlar keske konusmasa susup otursalar allahim sen akıl fikir ver rabbim
(68 puan) tarafından
Ve sürekli namaz kılan Kuran okuyan bir kadın. Bana sürekli namaz ve kapanma konusunda vaaz verir. Gına geldi artık ben açığım ve böyle kalacağım karışma artık dedim dayanamadım.
(4,220 puan) tarafından
Mesele namaz din deilki cehalet cahil olduktan sonra isterse hafız olsun boş
(68 puan) tarafından
Ben mental bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Eşime doktora götürülmesini tavsiye edeceğim.
(4,220 puan) tarafından
Yok bacim valla elli doktor görse gene geçmez sen bana guven Kendi haline bırak onu konuşup dursun
0 oy
(241 puan) tarafından
Cahilliğin nirvanası kayganan
0 oy
(672 puan) tarafından
Benim dayım da hataya laf etmişti kadınlar açık seçik kötü diye kendine baksa onların b.oku olamaz hertürlü pislik var 
(68 puan) tarafından
Tiksiniyorum şu zihniyetten. Eşimin annesi de olsa tiksiniyorum.
(10,230 puan) tarafından
Dayın da Hatay'ın taşına toprağına kurban olsun bacım. Ben ömrümde öyle hoş görülü öyle insan millet görmedim. Bak çok yer gezdim bir tek Antakya gezisinin tadı damağımda kaldı benim.
(672 puan) tarafından
Yaa keşke yıkılmasaydı babamda çok derdi güzel  memleket diye gezmek nasip olmadı
(10,230 puan) tarafından
Belki yıllar sonra olur ama nasip olur inşallah canım. Her gördüğümde ah diyorum ah.
(68 puan) tarafından
Benim de eniştem Hataylı, ailesinden çok kişiyi kaybetti. Kayınvalidemin bu sözleri en çok da eniştem adına canımı yaktı benim
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Canım böyle insanlar bu zamanda çok türedi. Sakın çocuğunu böyle bir zihniyet taşıyan bir insana emanet etme. Allah ıslah etsin o kadını ne diyim. 
(68 puan) tarafından
Yo, asla kaynanama baktırmam. 22 günlükken pekmez içirecekti oğluma. Kan yaparmış :)
0 oy
tarafından
Böyle zihniyetlerin enkaz altında kalması lazım 
(68 puan) tarafından
Eşim adına çok üzülüyorum, annesi yüzünden eşim bana mahcup oluyor. Çocuklarını utandırıyor
0 oy
(1,606 puan) tarafından
Cahilliği gerçekten sinir bozucu. En müslüman bunlar zaten, geri kalan herkes günahkar. Yalan kısmını da bilmiyorum her zaman mi böyle yoksa anlık korkuyla mi dedi? Kayınvalidemin de dediği şeylere demedim diye açıklama yapmasına ben de şahit oldum 2 kere. Yemekten önce kızıma üzüm veriyordu biz de anne yemek yemez meyve verme dedik. Sonra sütlaç yedirecekti ben tatlı vermiyorum dedim. Ee yeter siz de çocuğa diyet yaptırıp aç bırakıyorsunuz dedi. Ben de sonra sen bana böyle dedin ben kendi çocuğumu neden aç birakayim, boyu kilosu her şeyi normal ve kan değerleri iyi dedim. Ben öyle bı şey demedim kızım niye aç birakasin diyor o zaman da. 
(68 puan) tarafından
Evinde kaldığımız sürede çok yalanını gördüm. Hem de büyük yalan. Birisi aradı yardım istedi, gitmemek için gelemem evde depremzede misafir var dedi! Bahsettiği misafir de ben, eşim ve oğlumuz!
Bir keresinde oğlumun kahvaltısından aşırıyordu, gözümle gördüm. Bu çocuk ne ara yedi bu kadar kahvaltıyı dedim, ben verdim yedi valla arka arkaya dedi. Dondum kaldım. Dünkü de zirve oldu artık.
(1,606 puan) tarafından
Çok sinir bozucu gercekten
0 oy
tarafından
Geri kafalı insanların cahilce düşünmeleri ,marmarada zaten bir deprem bekleniyor,bunun Rabbimin emirleri ile değil ,fay hattı ile ilgisi var .

O cahil kaynanana söylermisin ,Müslüman olmayan ülkelerde  neden bu kadar yıkıcı bir deprem olmuyor veya bu kadar insan vefat etmiyor .Şaka gibi ya 
(68 puan) tarafından
Hayır kendisi de doğulu, en iyi o bilir Türkiye'nin en muhafazakar illeri oralar. Hele Urfa, peygamberler diyarı. Sürekli yobaz düşünceleri var. Bana taktı bir ara. Sözde sofiymiş kendisi. Menzil denen tarikata üye ama kapısından geçmiyor tembelliğinden. Orada tayt giyen kızlar varmış ama namaza durunca bir güzel kapanırlarmış ki. Yüzlerce kez anlattı bunu. Daraldım en son bekar oğullarına al birini dedim. Ben tayt giyiyorum diye tüm bunlar. Gına geldi artık.
tarafından
Böyle insanlar insanı dinden soğutur ,sözde herşeyi kendileri bilir ama hiç birşey bilmeyen bilmişler ,iyiki depremzede aile de kayınvaliden ile bir araya değil ,düşünmeden konuşur bu tipler ,cevap bile verme ,tamam en dogru sensin de ,her cevabına karşılık bir cevap verip seni daha çok sinir edicek çünkü ,inanki o kadar çok insan varki kayınvaliden gibi düşünen ,küçücük bebeklerdemi günahları yüzünden helak oldular :( Binalarımız yüzünden anlasınlar bunu artık ..
0 oy
(981 puan) tarafından

Allah affetsin benim kv de öyleydi konuşuyor duymuyorum soruyor duymuyorum şimdi çok iyiyim şükür en azından kafam dinç :) tavsiye ederim canım sende böyle yap

(68 puan) tarafından
Bir süre aynı evdeyiz duymamak çok zor :(
0 oy
tarafından
Irkçı mi fasitmi Kürtleri sevmiyor mu deprem olan bölge hep Kürt ben burdan onu çıkarıyorum Allah iyi etsin 
(68 puan) tarafından
Yok ya onun derdi ırkla değil. Kendi annesi de Kürt. Sözde muhafazakar ve ondan gayrısı kafir gibi davranıyor.
0 oy
(829 puan) tarafından
Allah akıl fikir versin ne diyeyim ya 
(68 puan) tarafından
Ben hasta olduğunu düşünüyorum. Ayak üstü bu kadar yalan söylenmez.
(829 puan) tarafından
Yok canjm gayet sağlıklı yalan ağızlarına yuva yapmış
0 oy
(337 puan) tarafından
Cnm en azından kocan annesyle bir olup o yalanları devam ettrmyr benim annesiyle bir olup yalanlari doğruluyor da 
(68 puan) tarafından
Anne oğul sıkıntı desenize :(
(337 puan) tarafından
Benim üstüne yok anne kuzulugundan düşün artok
(829 puan) tarafından
Aynı eşim annesi ne derse sorgulamadsn inanıyor tek kelime de doğru konuşmuyor zaten
(337 puan) tarafından
Sen abartyrsn annem bunları yapmaz yapamaz :)) annemi kaç yıldır tnyrm yeni mı değişti anneme iftira atyrsn :))
(829 puan) tarafından
Benim ki de öyle der annem asla yapmaz kuran okuyor namaz kılıyor . Sen ne yaparsan yap annemi gözümde karartamazsin diyor sanki gayem o . Annesi de onu adam yerine koysa da içim bu kadar yanmaz
0 oy
(7,928 puan) tarafından
Ağzım açık okudum
(68 puan) tarafından
Ben kucağımdaki çocuğu düşürecektim. Hırsımı alamadım polise şikayet edecektim eşimi düşünüp sakinleştim.
0 oy
(6,164 puan) tarafından
Kayinvaliden Kur'an-ı Kerim'i doğru düzgün okuyup anladığından emin mi acaba ? Hangi vicdan, merhamet ve hangi dine sığar Müslüman'ın müslüman kardeşine duyduğu bu kin, öfke,nefret insanlara kimin daha müslüman dindar olduğunu sorgulama yetkisi nerden geliyo acaba?
(68 puan) tarafından
Hiç sanmıyorum. Çok üzücü. Aklaşama kadar da bana Menzil tarikatı güzellemesi yapıyor. Çok üzülüyorum yobaz ölecek olmasına.
(6,164 puan) tarafından
Gerçekten diyecek bişey bulamıyorum. Müslümanlık adı altında böyle bişey yapılması hiç hoş değil. hayret ederek okudum postu evlerden ırak.
0 oy
(636 puan) tarafından
Bir depremzede olarak çok şey söylerdim o kaynanan olacağa da.. Neyse Allah a havale ediyorum 
0 oy
(352 puan) tarafından
Benim anlamadığım kötü bir düşünce amenna ama bir insan yetiştirilme tarzından dolayı yanlış düşünebilir hemen yanlısı yuzunden yerin dibine sokacağına güzelce bıkmadan usanmadan doğrusunu anlat Allah evet zalime ceza olsun muslunana mükafat olsun bazı insanlara uyarı olsun diye doğal afet vb şeyler verir kaynanan gibi düşünen çok insan var hepsine bu tarz karşılık verirsen senin de ondan farkın kalmaz bir de polise şikayet etmekle tehdit ediyorsun alıp depremzedelere götürüp yüzlerine söyletmek istiyorsun sebep ne tamam yani çok yanlış yaptığı doğru değil dedikleri ama lütfen bir hata yapan insanlari yerin dibine gömmek yerine az kusurları ortmekte gece gibi olun sen birinin kusurunu görüp burda olduğu gibi her önüne gelene söyleyip rezil etsen bu durum Allah'ın da hoşuna gitmez  yobazlık kelimesini de hiç beğenmedim o kelimeyi asla kullanmadım bir insanın yetiştiği kültür onu egitememis ya da yanlış eğitmiş olabilir çoğu okul okumamış okumayı bile zar zor beceren insanlar 
(68 puan) tarafından
Sadece bu olay değil, daha fazlası da var. Ben sadece buna çok yükseldim ve üzüntüm içimde şiştiği için buraya yazdım. Dediğiniz yöntemleri çok daha önce denedim ben asla başarılı olmadı. Ben açık bir kadınım, defalarca yanımda kendi annesine bizim gelin de açık ama napacaksın o da insan diye fiskos yaptığını duydum. Sadece bu da değil. Apaçık yalanları var. Kendisinden yardım isteyen birine hiç müsait değilim evimde depremzede misafir var dedi! Bahsettiği misafir de biziz. Yani o tatlı dil güler yüz safhasını çoktan geçtim ben. İyi niyet olsa dediğiniz gibi ilerlerim ama apaçık kurnazlık var burada.
(352 puan) tarafından
Kötü niyetli olsa da sen bu şekil davranma erkekler annesine çok düşkün oluyor başta sana hak verse de daha sonra bu durumları yüzüne vurup seni haksız görüp huzursuzluk çıkarabilir eşin sen madem annesi bu tarz bir insan daha az muhattap ol ama uyarılarında bulun hakaret saygısızlık ne olursa olsun kötü duruma düşürür seni
0 oy
(48,517 puan) tarafından
 deprem bolgesindekiler ciplak geziyor zina yapiyo kumar oynuyo kadin pazarlıyo 

bati bolgesi de abdestinde namazinda camiden cikmiyo dusuncesi bu heralde 
0 oy
(10,230 puan) tarafından
Kayınvalideni bana yollasana bir şey deniycem. (Şanlıurfa 'dayım) umarım tez vakitte kendisi helak olur. 
(68 puan) tarafından
Geçmişler olsun size de. Söylenecek her şeyi söyledim ben. Özellikle Urfa konusunda, peygamberler diyarı sen nasıl böyle dersin diye.
(10,230 puan) tarafından
Sağolasın. Dini inancı kulaktan dolma öğrenip Kuranı Kerim'i öylesine okuyan tayfa bir şey desen cahille cahil olmuş oluyorsun
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Polise ne diye şikayet edeceksin onu anlamadım.

Evet felaket bu sonuçta.ben de Allah in ibret almamız için başımıza verdiğini düşünüyorum.

Ama buraya da geldiler helak olsaydilar falan o saçma olmuş.sonucta ölen bebekler de var onların günahı yok ki helak olmuş olsunlar.
(68 puan) tarafından
Deprem ve depremzedelerle ilgili bu tarz provokatif söylemler suç sayılıyor. 29 kişi tutuklandı. Böyle kafasına göre atıp tutamaz.
(1,138 puan) tarafından
Pek bişey çıkacağını sanmam şahsen.
0 oy
tarafından
Peki onca ölen bebek onların suçu neydi sadece bizler mi Allah'ım emrine uymadik Allah akıl versin vicdan versin kaynanana 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 552 göst.
6 Eylül 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 195 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,784 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
17 Haziran 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 744 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Elifnur5634 (178 puan) tarafından soruldu

378,384 soru

11,325,913 cevap

34,778 kullanıcı

...