0 oy
329 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Anneler kaç gündür uyuyamıyorum oğlum çok uyanık bir çocuktu son 1 haftadır ismine hiç bakmıyor korkuyorum konuşuyor istediğini işaret ediyor gözlerimde bakiyor ama yirtsam kendimi bakmiyor ismine çok korkuyorum

8 Cevaplar

0 oy
(2,770 puan) tarafından
Ne kadarlık bebegin
tarafından
16 aylik bebegim son 1 haftadır boyle
(2,770 puan) tarafından
Dr. Götür için rahat etsin
-Reklam-
0 oy
(4,419 puan) tarafından
Bebim de 7 yaşında yeğenim var orta yerimden yırtılma kadar sesleniyorum sende necisin deyip donup bakmıyor ")) huy meselesi galiba ya bilinen bir  sağlık problemi yok 
tarafından
Vallahi inşallah bu da oyledir
0 oy
tarafından
TV, tablet izliyor mu 
tarafından
Son 2 aydır evet
0 oy
(14,413 puan) tarafından

Hemen korkma canım huyları değişiyo sürekli 

Daha neler göreceksin :)

tarafından
Vallahi korkuyorum bir haftadır böyle
0 oy
(24,243 puan) tarafından
TV çok izliyor mu 
tarafından
Hayır son 2 aydır evde tv açmaya başladım sadece reklam izliyor
(24,243 puan) tarafından
Bence bu durumda komple kapat telefon tablet TV hiçbir ekrana bakmasın. Gözlemle biraz daha
tarafından
Hemen kapattık zaten izliyorum şimdi
0 oy
(3,192 puan) tarafından
Allah Allah. Bence takmıyor. Bide şu şekilde seslen. Mesela eline oğlunun sevdiği bir oyuncağı al sırtı dönükken yanı. Ahmet gel topunu benden al. Yada Ahmet hadi gidiyoruz de. Bakalım onlara tepki vericek mi. Çocuklarda şu varmış misal ismini söylüyorsun çocuk bakıyor ama bişey demiyorsun veya bişey vermiyorsun. Çocukta bu sefer he bana sesleniyor ama bakınca bişey demiyor boşuna niye bakayım diye düşünüyorlarmis bide ismini dayısı teysezi artık evin dışında kim varsa o söylesin çağırsn eğer ona dönüp bakıyorsa sıkıntı yoktur size öyle yapıyordur 
tarafından
Ya işin ilginç tarafı şu evde asla bakmıyor bana babası işten gelince anne baba diyor gösteriyor yanına gidiyor sokağa çıkarınca babası balkondan sesleniyorum bakıyor evde asla bakmıyor oğlum şunu yap bunu yap canı isterse hemen yapiyor anlamadim evde asla bakmiyor
(3,192 puan) tarafından
İşte dediğim gibi şimdiye kadar mesela ahmett diye seslendin çocuk baktı sana sen hiç bişey demeden devam ettin işine sırf çocuk ismine bakıyor mu diye kontrol etmek için yaptın. E çocukta napıyor bana sesleniyor ama bişey demek için seslenmiyor diye artık bakmıyor olabilir. Ev dışında dışarıda başka insanlar seslenince bakıyor mu. Misal bizim doktorumuz her gittiğimizde sesleniyor eymenn diye oğlum hemen bakıyor. Sonrasında hemen bişeyler diyor veya eline bişey veriyor boş seslendinmi çocuk bi süre sonra bakmiyorms. Bende her seslenmemde bişey diyeceksem sesleniyorum öyle boş seslenmiyorum
tarafından
Belki de söylediklerinizi deniyecegim
0 oy
(1,144 puan) tarafından
Korkutmak istemem ama benim yeğenim 18.aydan sonra gerileme yaşadı ve otizmli oldu. 18 aya kadar göz teması kurup taklitler yapıyordu gelişimi iyiydi ama sonrasında geriledi. Ne güzel farketmissiniz. TV tablet kaldırın. Göz teması kurulacak oyunlar oynayın ve hareketlerini takip edin. Uyaran eksikliği olabilir. Size değişik gelen hareketleri not edin. İnternetten kesinlikle araştırma yapmayın . Kafanız bulanır. Çocuk doktoruna gösterin onlar sizi yonlendirir. Yere sırt üstü yatirdiginizda gözlerine kaç saniye baktigini hesaplayin. Hayır denilmesinden korktukları için de bakmayabilirler isimlerine ama yine de tedbirli olmakta fayda var
tarafından
Yok göz iletişimi çok iyi gözlerime çok uzun süre bakıyor konuşması da güzel
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Benimki de 16 aylık işine gelince bakıyor. Korkma
tarafından
Ya vallahi bu çocuklar aklımızı alacak bizim çok değişikler ilk bebegim cok tecrubesizim her şeyden nem kapıyorum bir xe çevremde çok fazla otizm şeyleri duydum o beni panikletiyor
(6,048 puan) tarafından
Stres yapma canım bu benimki 2. Ama her çocukta da ilk çocukmus gibi oluyoruz zaten.  Her çocuk aynı değil canım. Çevreye çok bakma sen. Bir isimle otizm olunmuyor
tarafından
Vallahi sormayın ne stresi hayır bakıyorum başka anormal hareketi yok ama işte takılıp kalıyorum bir seye
(6,048 puan) tarafından
Rabbim sağlık versin hepsine. Telaş.etme
tarafından
Amin  inşallah teşekkür ediyorum size de :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 192 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Tokyo (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,172 göst.
28 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pasaninannesi44 (502 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 327 göst.
0 oy
4 cevap 195 göst.
16 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kirsehirli (597 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,819 soru

24,391,874 cevap

349,354 kullanıcı

...