0 oy
300 göst.
Diğer kategorisinde (481 puan) tarafından
Merhabalar, bebeğimin  boyu haftasına göre  biraz kısa  diger butun değerleri  yerinde çok şükür.  Ben 165im  bir ama eşimin tarafi biraz kisa hep.  Bebegin boyunu anne karninda uzatmak icin neler yapilmali bilginiz var mi

6 Cevaplar

0 oy
(17,771 puan) tarafından
Sen bol kalsiyum tüket bebeğinde faydalanir. Ayrica boyunu kilosunu fazla dert etme doğunca toparlanir. 
(481 puan) tarafından
Bundan sonra daha da agirlik vericem kesinlikle umarim gec kalmamisimdir :/ süte alerjim.var ama peynir yogurt yuklenicem teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(5,429 puan) tarafından
Boy genetik maalesef ki. Ama sen protein agirlikli beslen. Kaç haftaliksin kaç cm suan ? Çoğu bebek 49 50 51 cm doğar ortalama vaktinde doğanlar
(5,429 puan) tarafından
Ha birde mesela kaynim 55cm doğdu diyor kayinvalidem tabi ne kadar doğru eşime 53cm demişti halbuki doğum karnesinde 51 yazıyor :) kaynim eşimden daha kısa halbuki daha uzun doğdu
(5,429 puan) tarafından
En son bunu da ekleyeyim bebeğiniz aileden baskasina da çekebilir. Eşim hem anne hem babasindan daha uzun. Kayinbabam 1.76, eşim ondan 14cm daha büyük
(481 puan) tarafından
Dogumdan sonraki çevresel faktorler de onemli dediginiz gibi. Yorum cok iyi geldi teşekkür ederim  cidden
(5,429 puan) tarafından
Rica ederim tafaya takmayin sağlıkla doğsun bebeğiniz
(481 puan) tarafından
Aminn hepimizin bebisi insallah
0 oy
tarafından
Canım boy için anne karnında yapabileceğin malesef birşey yok ya. Hatta doğduktan sonra da çok yapabileceğin birşey yok. Tamamen genetik. Anca işte yüzme kursuna falan gönderirsen çocukken en fazla yüzde10 luk bir fark yaratır o da 
(481 puan) tarafından
Evet spor da cok etkili dogumdan sonraki beslenme de insallah her yonden saglikli olur butun bebislerimiz
0 oy
(811 puan) tarafından
Ben hamileyken doktor boyunu hiç söylemedi. Her sorduğumda sen onu boş ver bebegin boyunu tam ölçmek çok mümkün değil zaten dedi ;) biz de çok durmadık üzerinde.
(481 puan) tarafından
Hadi ya cok ilginc :) ben sehir degistirdigim icin 2 doktorum oldu 2si de söylüyordu
(811 puan) tarafından
Ne bileyim hiç söylemedi boyu uzun olacak dedi sadece ;)
(481 puan) tarafından
Kac cm dogdu bebisiniz
(811 puan) tarafından
50 cm doğru ama ilk ay kontrolünde 62 cm ölçüldü. Ya ilk doğduğunda yanlış ölçtüler ya da ilk ay çocuk doktoru yanlış ölçtü ;)
0 oy
(14,945 puan) tarafından
Boy genetiktir ya sana çeker ya babaya yoğurt sut tuketebilirsin sadece onun dışında yapabileceğin bisi yok boy ve kilosuna çok takilma derim ben doğana kadar hiç bilmedim boyunu
(481 puan) tarafından
A cidden mi neden soylemedi doktorunuz
(14,945 puan) tarafından
Bilmem canım bende sormadım hiç kilosunu soylerdi sadece  :)
0 oy
(530 puan) tarafından
Genetik de canım çok takılma kızım 49 cm doğdu ben 169 eşim 183 boyunda şuan kızım 30 aylık ve 100 cm boyu yaşıtlarına göre uzun
(481 puan) tarafından
Genetik olarak da sansli degil cocukim maalesef :)
(530 puan) tarafından
Minyon olması daha iyi olur ☺️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 212 göst.
0 oy
11 cevap 514 göst.
2 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Sebebine (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 542 göst.
0 oy
2 cevap 287 göst.