0 oy
639 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (404 puan) tarafından
Aralarında 5 yaş olmasına rağmen bocalıyorım. İlk kızımda bebekliğinden beri sabrım çokmuş ama şimdi sabır seviyem o kadar azaldı ki yorgunluktan küçük şeylere bile kızarken sinirlenirken buluyorum kendimi

Akşam 9 da eve geldik büyük kız hasta boğazı ağrıyor şurupları pijaması yatması sonra küçük kız 8 aylık onu emzir yatır uyumuyor zaten hemen büyük kız ağlıyor boğazım ağrıyor diye ona sarılıyorım küçük kız ordan ağlıyor onu pışpışlıyorum sakinleştiriyorım ama yok uyumuyor direniyor uyusana artık diye sesim yükseldi sonra geri sabır sabır diye kendimi toparladım. Merhaba Babayı görünce daha çok uykusu açılıyor o mutfağı evi topluyor içerde. 11 di odadan çıktım ama bir anda ağlarken buldum kendimi büyüğüm hasta küçüğe uyu diye kızdım (sanki ne anlarsa) 2 saat odadan dışarı çıkamamak ayrıca. Ben nasıl büyüteceğim bunları Allahım nolur kolaylıkla büyütmeyi nasıp et diye ağlayarak dua ettim. Bu ara hep böyleyiz bölünmüşüm kendimi unutmuşum onlae için bu bedenim var gibi ben kendimi unuttum, dışarı da akıp giden bir hayat var ben sabah iş yerini açıp akşam iş yerini kapatan işçiler gibiyim günlerim hep böyle dışarı çıksam da daha çok yorulup eve dönüyorum dönünce de evde daha fazla mesai başlıyor. Tek canları sağolsın Rabbim acılarını göstermesin herşeyi yaparım. Sadece içimi dökmek istedim bazen annelerin de bunaldığı anlar olur ya öyleyim. Bir de gurbetteyim ne bileyim Analık zormuş ama sevgileri güzel. İnşallah herşey kolaylıkla olur ama gerçekten zormuş. 

20 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aralarinda iki yas var ebem şey oldu gerisini sen dusun
-Reklam-
0 oy
(951 puan) tarafından
Benim görümce 1 yaş arayla doğurdu bu yazdıklarınla onu daha iyi anlıyorum. Eltiminde 2.5 yaş oğul 2 aylık hamile şimdi aklıma onlar geldi. Allah hepinize kolaylık versin bacım
0 oy
(20,673 puan) tarafından
Zor tabi canım Allah yardımcımız olsun bendede 3 tane oğlan var yaramazlarda zorlandıım oluyo ama genelde 2 büyüklerle konuşarak çözebiliyorz küçüğümde akıllı Allah yardm ediyo işte 
0 oy
(9,670 puan) tarafından
Benimki aralarında 7 yaş var 2 yaş olan diğerinden daha kolay büyük daha da yoruluyor bence Anne olmak cidden zor Rabbım evladlarimiz hayırlı eylesin  inş emeğimize değsin 
0 oy
tarafından
Çok normal bunalman benim ki tek çocuk iki buçuk yaşında bazen oturup ağlıyorum tükeniyorum annelerde insan ruhen bedenen yoruluruz
0 oy
tarafından

Cok zor cok annelık akıl işi degıl su sevgısı olmasa evlatların, suresız bir iş sankı sabah 7de kalkar aksam 9da uyur benımkı evı topla camasır at as deeken saat 11 oluyor cogu Zaman eee ben ne yaotım bugun kendım ıcın ne yapabıldım dıyorum, bekar arkadaslarımı goruyorum ordan oraya gezmeler eglenmeler, erken mı cocuk sahıbı oldum dıyorum 26 yasındaydım o da degıl sonra cocuguma bakıyorum herseyı unutuyorum ama arada sankı genclıgım gıdıyor gıbı gelıyor ki bende bır tane var :) bu korkumdan 2.yı ne kadar ıstedem de hep ertelıyorum o yuzden senı cok ıyı anlıyorum kendını asla yargılama boyle dusundugun ıcın, bızı yoruyorlar ama her yorgunluga degıyorlar napalım 

0 oy
(8,370 puan) tarafından
Yok bacim 2. Bana nasip olmasin ya valla cok zor gorunuyo ya
(706 puan) tarafından
Öyle deme kız
0 oy
(322 puan) tarafından
Benimkilerin arasında iki yaş var ve büyük olan çok zor bir çocuk. Çoğu zaman ikisi beraber ağlar hangisine bakacagimi şaşarım. 8 ay gece hiç uyumadım sabah 6 da 7 de yattım. Valla her Allahını günü üstümden kamyon geçiyor sanki. Gerçekten zor bence herkes zorlanıyor. Allah hepimize kolaylık versin 
0 oy
tarafından
Aralarinda 7 yas olmalarına rağmen çok zorlaniyorum bebem daha 40 günlük şuan atak haftasindayiz zaten kolik bir bebek sürekli emiyor memeden başka yerde uyumuyor bi yandan kızım gezmek istiyorum yemek istiyor ev isi derken pertim çıkıyor yinede binlerce kez şükür rabbime 
0 oy
tarafından
4 taneyle ben ne edim kime gidimm Hahahaha 
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Çocuklar hasta olunca daha cok ilgi istiyorlar ondan mı yoksa hep mi boyleler
(404 puan) tarafından
Tabi ekstra ilgi istiyor vermek istiyorum ama küçük hep kendiyle uğraştırsığı için büyük kuzumla yeterince ilgilenemiyorum :( hasta olmasa da günüm hep ayakta sürekli 2 iş yemek çamaşır onlarla ilgilen akşam oluyo içerideki koltuklara oturamıyorum resmen geçecek bu günlersse biliyorum canları sağolsun
(1,726 puan) tarafından
Boşuna cennet annelerin ayakları altında demiyorlar kendimizi bırakıp onlar için uğraşıyoruz
Bu arada bende çocukların arasını beş yaş istiyordum ta ki postu okuyana kadar çok zor oluyor mu ben kızım büyürse bana yardım eder diye düşünmüştüm
(404 puan) tarafından
Yardım ediyo tabi bir yere hazırlanırken biraz oyala annem hemen hazırlaanıyım veya wc ye girerken biraz ilgilen derim bakar oynarlar ama bu günün az bir kısmı belki biraz daha büyüdüğünde daha çok oynayacaklar ama yorulma kısmın 2 ye çıktı ve büyük artık dışarıyı avm yi parkı sinemayı biliyor ve biz sürekli bunları yapıyorduk artık eskisi gibi yapamıyoz ona canı sıkılıyor bazen. Ha büyük doya doya sevgimizi aldı ve çoğu ihtiyacını kendi karşılıyor. Sadece bana çok zor geldi 5 yıl aradan sonra sil baştan olması gazı çişi kakası gece uykusuzluğu ha diyince bir yere çıkamamak gibi şeyler hepsine sıfırdan başlamak baya bocaladım üstüne bir de daha fazla iş Allah yardım etsin
0 oy
tarafından
İkizlerim var 2 yaşında bende gurbetteyim kimsem yok buralarda . Anam ağlıyor sabahtan akşama kadar birde 2 yaş sendromu var benimkilerde her şeye ağlıyorlar kendilerini yerlere atıyorlar istedikleri olmayınca bir onu salla bir digerini gece bilmem kaç defa uyaniyorlar. Dışarı çık çıkamıyorum çok yoruluyorum rahat durmuyorlar ellerinden tutturmazlar daha neler neler. Sabrın tükendi artık bunaldım . Napicagimi şaştım kaldım 
0 oy
(504 puan) tarafından
İkinciye hamileyim acayip korktum şuan 
(415 puan) tarafından
Bendeee:D
(504 puan) tarafından
İyi düşünelim iyi olsun :D
(415 puan) tarafından
Başka da çaremiz yok bence:)))
0 oy
(4,533 puan) tarafından
Offf benimkilerde araları 4 yaş büyügu 5 yas kucugu 1 yas inan okadar yoruluyorum ki gece kizim uyutmuyor surekli emzirmek icin kalkiyorum gunduzleri yedir icir evi temizle parka cikar duş aldr derken nasil aksam ettigimi bilmem canlari saolsunda gercekten anne olmak cok zor 
0 oy
(5,202 puan) tarafından
Benimkilerin arası 1.5 yastı sen gene iyisin 
(404 puan) tarafından
Öyle senin iki tane bebekğin var şuan. Bizimde büyük kız artık dışarıyı parkı gezmeyi avm yi sinemayı çok yapardık birlikte şuan onun isteklerini yapamıyorum ona canı sıkılıyor mesela.
0 oy
(14,804 puan) tarafından
Analık gerçekten zor 

Tek çocuk hiç çocukmuş Benim de aralarında 25 ay var oğlum 4 aylik 4 aydir annem ve k.validem de dönüşümlü kalıyorum 
0 oy
(4,035 puan) tarafından
Tam olarak yaşadıklarımı yazmışsın şuanda biri emiyor diğeri ayağımda. Ama ikisinin de uyumaya niyeti yok. Ayaklarım koptu belim gitti. Ve dediğin gibi dışarda akıp giden bir hayat var herşeyden bihaber dünyam küçülmüş hissediyorum
0 oy
(385 puan) tarafından
Benim 6 yaş var aralarında neredeyse kavga dövüş ona sarılsam o küser ona sarılsam diğeri Bi bakmışsın canımmmm kardeşimmm diye öper koklarlar 10 dk sonra işler değişir kardeş demek bu mu kardeş nedir bilmedim hiç 
0 oy
(11,701 puan) tarafından
Ay okumaz olaydım ikinci yolda benim 
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Bide beni düşün 3 tane hepsi küçük biri 2 buçuk yaşında diğeri 1 buçuk yaşında en küçük 5 aylık ev işi dışarıdaki işler pazar market vs kaynanam 10 dklik mesefede annem bir servis uzağında ama tek bakıyorum tek büyütüyorum eşim çok yoğun calisyor akşam erken uyuyorlar eşimle oturuyoruz onun çayı kahvesi meyvesi derken gunum bitiyor gecede 2 kere uyanırlar onlara su felan veririm uyuturum sabah 6 ta mesaim yine başlar hangimizinki daha zor :D 
(1,142 puan) tarafından
Kız 3 ay arayla mi yaptın peş peşe maşallah :) isteyerek mi yaptın büyük cesaret valla
.3 ü birden mi uyuyorlar.benim merak ettiğim mesela 2 si uyurken birisi ağlasa öbürü uyanıyor mu.bir de mesela birine yemek yedirirken mesela 5 aylığı emzirirken ya da mama yedirirken diğerleri ne yapıyorlar ayy çok merak ettim bir günün nasıl geçiyor.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.sanki sen akrep burcusun diye hatırlıyorum ya yanlış mı hatırlıyorum acana

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 328 göst.
0 oy
21 cevap 1,074 göst.
0 oy
11 cevap 557 göst.
26 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mavi kelebek (622 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 766 göst.
8 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu

413,031 soru

12,434,930 cevap

45,783 kullanıcı

Kategoriler

...