Eşimin cimriliği öldürüyor beni

0 oy
3,463 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki artık eve kargo bile gelemez oldu siparişlerimi farklı bir adrese verip kargolarımı ordan alıcam nerdeyse. Bıktım bu alışveriş kavgasından. Ben beğendiğim şeyi almadan duramıyorum biliyorum bazen abarttığımı kabul ediyorum ama eşimde çok cimri her kargo geldiğinde bıkmadan usanmadan yüzünü düşürüyor. Tartışma çıkıyor aldığım herşey burnumdan geliyor bu ay harcamalarımın dozu biraz arttı sırf trendyoldan yaptığım harcamalar bunlar. Daha gezerken harcadıklarım var kabul ediyorum bu ay çok harcadım diyorum ama insan eşine bunun için bu kadar kızarmı ya bi kere de hayırlı olsun güle güle kullan diyemedi içi gidiyor bir parça şey gelsin bir ay üzülüyor yine kaç para gitti acaba diye. Az önce de bi harcama yaptım gördü kıyamet koptu. Bu arada her ay bu kadar harcamıyorum 500 TL filan harcıyorum bu ay böyle denk geldi ilk defa. Özellikle alışveriş için harcayanlar yorum yazarsa sevinirim beni anlayanlarla konuşmak istiyorum yani sizce ortalığı yıkacak küsecek üzülecek bişey mi yapmışım ? Eşimin durumuda iyi bir dönem sıkılmıştık kiramız çok fazla geliyodu ama maaşı arttı şuan sıkışık değiliz ve ekstra hiçbir harcamamız yok tatile bile gitmedik arada dışarda yemeğe gidiyoruz o kadar 

image

121 Cevaplar

0 oy
(4,573 puan) tarafından
eşinin maaşiyla alakali biraz durum . bana cok gelmedi aldiklarin 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Al kız boş ver,kıymetli olursun :D 
0 oy
tarafından

Ne aldığını merak ettim canım :D

0 oy
(14,263 puan) tarafından

Ece reis diyorsa haklıdır:)

0 oy
(4,585 puan) tarafından
Sen cimri adam görmemişsin cancazim:)
0 oy
tarafından
Esin asgari ücretle mi çalışıyor 
tarafından
Hayır canım normal ortalama yada ortalamanın bi tık üstü
tarafından
Bosver harca gitsin o zaman öbür tarafa götüren yoktur benim eşim asgari ücretle çalışıyor evimiz kira değil aylık bana 2000 verir mutfak masrafları da ben o verdiği paradan harcarım yeni telefon aldı bana onun taksitini ödüyor o yüzden ses etmiyorum ama taksit bitince bende harcama yapcam her ay
0 oy
tarafından
Gayet normal. Bende bir ara sürekli oğluma alışveriş yapıyordum. İyi ki de yapmışım şuan her şey aşırı pahalı. Elime gelmiş oldu. 

Ayrıca evim 4. Kat eşim de her zman müsait olmuyor çoğu zman market ya da pazar alışverişini bile netten yapıyorum. Varsa harca gitsin 
0 oy
(588 puan) tarafından
Ye gitsin durumu varsa boşver yersn kıymetlisin, ( tabi biraz fazla bana göre bu miktar) bı seferde alsan alacaklarını laf etmemiş olur tek kargoda geliriste
0 oy
(3,485 puan) tarafından
750 kredi kartı borcum var dediğim zaman sadece 750 mi çok iyi diyo. Bu devirde şaka parası bunlar. Türk lirasının değeri yok ki. Üç parça şey aldıysan iyi bu fiyatlara. Eşinin enflasyondan haberi yok galiba. Abartmış. Ben geçen gün markette tatlı bişi istedim şekerleme nevi bişi, baktım 40 lira, çok da az bişey, bıraktım bu pahalıymış dedim, eşim dedi ki saçmalama ekmek 5 lira oldu 40lira dediğin para mı, gerçekten öyle. 800 gr beyaz peynir 112 lira, tut ki 4 kutu peynir yemişsin, aynı şey. 
(4,583 puan) tarafından
Kusura bakmayın hanımlar ama aynı şey değil be. Bazı ihtiyaçlar mecburidir ekmek gibi, su gibi vs. Keyfi harcamalarımız illaki var ve olacak da ama adam sadece dikkat etmesini istiyor belli ki. Bazı evlerde ay sonuna kadar geçinmek zorunda oldukları bi miktar bu 1700₺. Bütçenize göre çok değil sizin için belki ama eşinize çok.
Üstelik cimrinin ne demek olduğunu bilseydin eşin için kullanmazdın emin ol. Eline kaç ekmek alabileceği kadar para bırakılan kadınlar var. Şükretmek lazım.
(9,277 puan) tarafından
Eserimo katiliyorum valla zaten ecenin bu postu actigini gorunce garipsemedim :)))
(3,485 puan) tarafından
Beterin beteri her zaman vardır, daima şükür elhamdülillah. Benim vurgulamak istediğim şey paramızın pula döndüğü, 1700 lira eski 1700 lira değil, pek bişey alınmıyor, adi bi tişört 150 lira. Bahsettiğim peyniri 20 liraya alıyorduk çok yakın bi zamana kadar, hatta 30 olunca yuh demiştim böyle zam olur mu. 112 lira şuan.
(4,583 puan) tarafından
Sen piyasadan bahsediyorsun o konuda çok haklısın zenit,  ben asla bu duruma bişey demiyorum. Ama herşey pahalı diye de fuzuli 1700₺ harcamak biraz da abartı ben bunu söylemek istedim.
Emine :)
(9,277 puan) tarafından
Eserimo aynen bende onu demek istedim. Tabiki harcanabilir maddi duruma gorede. Ese cimri demeside bi ayri tuhaf
0 oy
(721 puan) tarafından
Yıllık bu kadar harcama yapmıyorum desem inanır mısın kendime üstelik kirada değilim kaynanamla bir duruyorum maddi anlamda da hiç sıkıntım yokken 
0 oy
(2,564 puan) tarafından
İyi de adam haklı yani aldığın şeyler de az buz şeyler değil bende alışveriş yaparım severim her kadın gibi ama hiç böyle abarttığımı hatırlamam 
0 oy
(4,419 puan) tarafından
Ihtiyacın olmayan şeylere bu kadar para veriyorsan kızıp tavır alması çok normal ki bende gereksiz yapılan harcamalara çok kızarım 
tarafından
Yani ihtiyacım güzel hissedicem sonuçta içinde
(4,419 puan) tarafından
Güzel bir aba ile de güzeldir bir çuval ilede çirkini süsle süsle yine çirkin yine çirkin sen kendini içten güzel hisset yeterki çal çaput bir işe yaramaz
0 oy
(13,172 puan) tarafından
Ayda 3 kere bu kadar harcama yapmak afedersiniz ama küçük şımarık kız çocukları gibisiniz gerçekten her gördüğünü almak nedir ya 
tarafından
Canım yorumları oku herkes az bile demiş
(13,172 puan) tarafından
Para varsa ye o zaman canım
tarafından
Ahahhaha :D
0 oy
(6,346 puan) tarafından
Aylık harcama limitim bundan fazladır ama bende şöyle bi durum var. İkimiz de çalışıyoruz,ben genelde kendi paradan harcarım. Ama tek maaş olsak bu kadar harcama yapmam doğru olmaz.
tarafından
Of keşke bi ben çalışsam asıl o zaman görecek harcamayı.normalde Max 500 harcıyorum zaten oda tartışarak
0 oy
(662 puan) tarafından
Ay Allah'ım eşim bana kartını bile vermez geçen ben paramı yedi benim kendi parami onun yerine bana kartını verdi ilk kez oda ben koltuklara örtü aldım kusura bakma ama nankorsun biraz ve benim eşimin kazandığı parayla biz iki senede 1 ev iki araba aldık hepsini kendi yapiyo abisiyle birlikte ben kendi ihtiyacımi bile çekine çekine soyluyorum yani sen eşine yat kalk dua et 
tarafından
Durumumuz iyi şuanda ama
(662 puan) tarafından
Canım istedigi kadar iyi olsun sorun oluyosa alma önemli olanları al böyle bı konu yüzünden neden koktu oluyosunuz neden huzurunuz kaçsın ki para şimdi var yarın yok musluk akiyo diye önüne bişey koymaszan o musluk yeri gelir akmaz en azından doldurdugunu kullanırsın
0 oy
(15,102 puan) tarafından
Postun bana hiç samimi gelmedi sanki millete bakinben ne çok harcama yapmışım postu gibi geldi ama bu parayla çok şey almışsın 
tarafından
Valla yorumlara bakarsan yaptığım miktarı küçümseyenlerde çok canım ayda 10 bin sırf kendime harcıyorum diyenler var hava atmak maksadım olsa ev için daha yüklü bir alışveriş yaptığımız görseli atarım ben tartışma sebebi olanı atıyorum
0 oy
tarafından

Kendi maaşım kendi kişisel zevklerim için gidiyor neredeyse  :D Hiç karışmaz hatta al, giy, gez der. Zaten karıştırtmam çünkü kendi param bir de karışacak mı :D

tarafından
Of bi kemdi paramı alsaydım bu cümleyi bende Kurcam kpss çalışıyorum
tarafından
İnşallah nasip olur canım. Bölümün ne ?
tarafından
Sağlıkçıyım
0 oy
(9,277 puan) tarafından
Ayda en az 500 lira harcama yapmana izin veren adam mı cimri??? Bisey demiyecem
tarafından
İzin veriyor ama burnumdan da getiriyor
(9,277 puan) tarafından
Parayı zor kazandigi icin olabilir mi? Sonucta harciyorsun yani.
0 oy
(82 puan) tarafından

Bence eşiniz haklı. Biraz daha kisabilirsiniz. Şahsen kendimden örnek vereyim beğendiğim birşey olur ihtiyacında vardır ama düşünürüm bunu kendime harcicagima evime birşeyler alırım yada kenarda dursun gibi mesela bu ay sadece giyim olarak 25tl harcadım iç camasirina birde 2tane falan kahve aldım toplam 55tl :) almayı her kadın sever ama para da kolay kazanılmıyor (ki eşim asla parayı sakınmaz kendi der git al diye ama benim huyum yok nedense)

0 oy
(1,015 puan) tarafından
Ben bu kadar alışveriş yapsam adam kapiya koyar beni vlla 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte alışveriş yüzünden çıkan tartışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte alışveriş kaynaklı tartışmaları yönetmek için öncelikle çiftlerin ortak bir aylık bütçe planı oluşturması gerekir. Harcamaların şeffaf bir şekilde konuşulduğu, her iki tarafın da ihtiyaçlarının gözetildiği ve gereksiz kısıtlamalar yerine belirli bir 'kişisel harcama limiti' üzerinde anlaşıldığı bir sistem huzuru artırır. Tartışma anında suçlayıcı dil kullanmak yerine, finansal kaygılarınızı veya beklentilerinizi 'ben dili' ile ifade etmek çözüm odaklı iletişimi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin cimri davranışları karşısında nasıl bir yol izlenmelidir?
Eşinizin cimri olduğunu düşündüğünüz durumlarda, öncelikle bu tutumun temelindeki motivasyonu anlamaya çalışmak önemlidir; bu durum bir kişilik özelliği mi yoksa ekonomik bir kaygıdan mı kaynaklanıyor tespit edilmelidir. Sakin bir zamanda, maddi beklentilerinizi ve aile bütçesinin genel durumunu detaylıca konuşun. Eğer konu sürekli çatışmaya dönüşüyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iletişim engellerini aşmak ve ortak bir finansal değer sistemi kurmak oldukça etkili bir adımdır.
Aile bütçesinde kişisel harcama dengesi nasıl korunur?
Aile bütçesinde dengeyi korumak için toplam gelirin belirli bir yüzdesinin faturalar ve mutfak gibi temel ihtiyaçlara, bir kısmının birikime ve bir kısmının da her iki eşin kişisel harcamalarına ayrılması önerilir. Kişisel harcama bütçesi netleştirildiğinde, bu miktarı nasıl değerlendireceğiniz tamamen size kalır ve eşin müdahale alanı daralır. Bu sistem, güveni artırır ve gereksiz tartışmaların önüne geçerek finansal özgürlük hissini korur.
Online alışveriş bağımlılığı ile nasıl başa çıkılır?
Online alışveriş yapma isteğiyle başa çıkmak için alışveriş uygulamalarındaki bildirimleri kapatmak ve kredi kartı bilgilerini tarayıcılardan silmek pratik bir başlangıçtır. Bir ürün almadan önce kendinize en az 48 saat düşünme süresi verin; bu süre dürtüsel alışveriş isteğini büyük ölçüde azaltır. Eğer alışveriş yapma isteği bir duygusal boşluğu doldurmak içinse, bu süreçte sizi mutlu eden alternatif hobilere yönelmek veya bütçe takibi yapan uygulamalar kullanmak harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Eşimle maddi konularda tartışmamak için ne yapmalıyım?
Maddi konularda tartışmamak için en etkili yöntem, harcamalar öncesi şeffaf bir bütçe belirleyip bu limitlere sadık kalmaktır. İki tarafın da mutabık kaldığı harcama kalemleri dışında büyük bir alışveriş yapılacaksa, bunu önceden haber vermek güven ortamını pekiştirir. Eşinizin harcama tarzına olan tahammülsüzlüğünü anlamak için, finansal kaygılarının kökenine inen açık bir diyalog kurun ve mümkünse ortak bir tasarruf hedefi belirleyerek birlikte para biriktirmenin getirdiği motivasyonu deneyimleyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 1,139 göst.
14 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
+3 oy
40 cevap 2,441 göst.
0 oy
13 cevap 625 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 508 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Dilo lidya (320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,345 soru

24,589,530 cevap

362,972 kullanıcı