Eşimin cimriliği öldürüyor beni

0 oy
3,463 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki artık eve kargo bile gelemez oldu siparişlerimi farklı bir adrese verip kargolarımı ordan alıcam nerdeyse. Bıktım bu alışveriş kavgasından. Ben beğendiğim şeyi almadan duramıyorum biliyorum bazen abarttığımı kabul ediyorum ama eşimde çok cimri her kargo geldiğinde bıkmadan usanmadan yüzünü düşürüyor. Tartışma çıkıyor aldığım herşey burnumdan geliyor bu ay harcamalarımın dozu biraz arttı sırf trendyoldan yaptığım harcamalar bunlar. Daha gezerken harcadıklarım var kabul ediyorum bu ay çok harcadım diyorum ama insan eşine bunun için bu kadar kızarmı ya bi kere de hayırlı olsun güle güle kullan diyemedi içi gidiyor bir parça şey gelsin bir ay üzülüyor yine kaç para gitti acaba diye. Az önce de bi harcama yaptım gördü kıyamet koptu. Bu arada her ay bu kadar harcamıyorum 500 TL filan harcıyorum bu ay böyle denk geldi ilk defa. Özellikle alışveriş için harcayanlar yorum yazarsa sevinirim beni anlayanlarla konuşmak istiyorum yani sizce ortalığı yıkacak küsecek üzülecek bişey mi yapmışım ? Eşimin durumuda iyi bir dönem sıkılmıştık kiramız çok fazla geliyodu ama maaşı arttı şuan sıkışık değiliz ve ekstra hiçbir harcamamız yok tatile bile gitmedik arada dışarda yemeğe gidiyoruz o kadar 

image

121 Cevaplar

0 oy
(2,046 puan) tarafından
Seni hiç ciddiye alamıyorum arkadaşım ya sürekli saçma sapan postlar açıyosun bu vb eğer durum buysa cidden sen para kazanmadan bi habersin baba koca parası yemeye alışmışsın belliki aç gözlüsün gösteriş merakıda var malum postlardan e haliyle eşin seni alsa kapıya koysa yeridir. Daha evin yok kiradasın yaptıgın harcamaya bak kiradaki adamın bu kadar lüksle işi ne kenara para koysunda ev alma derdine düşsün çoluğu çocugu rahat geçimi için. 
tarafından
Sen bi ağır ol istersen. Kendi paramı da yemeye alışkınım merak etme boş boş otururken bende eşek gibi ders çalışıyorum ayrıca babamın parası da kocamın parası da benimdir
(2,046 puan) tarafından
Boşsun çok boş muhtemelen çok küçüksün aklınca eğleniyosun burda ciddiye bile alamıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından

Yemin ediyorum kadının düşmanı yine kadın. Herkesin hayat şartı standardı farklıdır.ben gezmeyi ,giymeyi,makyajı seviyordum kendim çalışıp kendi imkanımı sağlıyordum eşime evlenirken  de söyledim hayat Standardim böyle diye tamam dedi. Şimdi çalışmıyorum ne yapayım giymeyeyim mi surmeyeyim mi? Bi rimel,2 ruj Bi fondöten alıyoruz bu paralara. Baştan herkes kaldırabilecegi gibi kadınla evlensin madem ne gelmişsiniz kadının üzerine .

tarafından
Ay aynen yani bana evlenelim de hayatındaki sevdiğin ne varsa yok olsun deseydi evlenmicektim belki beni öyle mutlu bir şekilde aldı belki daha az harcarım ama harcarım ben bunu seviyorum
0 oy
(2,518 puan) tarafından
Ne yapıyım bende kalkıp atıyımmı sımdı görsel...:)) Bıraz gosterısımı nasıl derdim varmıs gıbı payşassam gıbı olmus 
0 oy
(705 puan) tarafından
İşte bizde sadece eve yetiremeyip diğer maaştan avans falan alıyoruz..
0 oy
(31 puan) tarafından
Aynı şeyleri yaşıyoruz ben ailemden uzağım yaşadığım şehirde tam adapte olamadım o sıralar bundan 5 yıl kadar önce kimse güvenmiyor netten alışveriş yapmıyordu ben ta o zaman klozet kapağına kadar almaya başladım baktım anlık mutluluk duyuyordum devamı geldi sadece trendyol değil hepsi burada n11 PTT avm kitap seç kitap yurdu daha farklı kitap siteleri amazon hepsinden alıyorum ihtiyaç listesi yapmaya başladım mesela aldıkça tik atıyorum ayda bazen bin lira oluyor bazen de 400 500 civarı ama nedense içimdeki alışveriş hevesi kargo paketini açana kadar sürüyor sonra yine sipariş vermek istiyorum. Kargoculara kapıyı açamıyorum zile basıp abla kargoyu bıraktık deyip gidiyorlar, birazda yaşadığım yerle ilgili dışarıda fiyatlar aşırı pahalı telli süngeri bile trendyoldan aldım, gimdes sertifikalı ürünler bulamıyorum yaşadığım yerde şampuanla diş fırçasına kadar alıyorum ne yapalım annemde kızıyor çok abartıyorsun diye ama bana hep ihtiyaç alıyormuşum gibi geliyor 
tarafından
Aynen öyle al al yeni bi ihtiyaç çıkıyor bitmiyor alınacaklar
(31 puan) tarafından
Dolap letgo market plus gardırops uygulamasını yazmamışım bak oradanda alıyorum ben
0 oy
(7,140 puan) tarafından
Bencede abartmışsın canım yaa bu sefer haklı adam 
0 oy
(10,287 puan) tarafından
Gule gule harca canim
0 oy
(1,228 puan) tarafından
Ahh sen benim harcamalarımı bir görsen ben hiç alışveriş yapmıyormuşum dersin ama saolsun eşim bir kez bile ne sürat astı ne de bir şey söyledi istediğim her şeyi alırım bir şey demez 
tarafından
Hah işte demek istediğim bu
0 oy
tarafından
Valla ece ben koysam trendyol gecmisimi demek beni keserler burda sjsjs bunun 3 kati falan sifir abarti. bana gore bu rakamlar fazla degil. Ama aramizdaki fark ben calisiyorum gelirim oldukca iyi harcamak istersem harcarim esim asla karismaz. Yoksa rakamlarda abarti ya da milletin lincleyecegi bisey yok walla
tarafından
Ya bi ayakkabı alınca bin TL zaten nesine linç yiyorum anlamıyorum bu arada helali hoş olsun çalışcam İnşallah bende
tarafından
Hersey pahali dedigin gibi, uc parca bisey alsam 1000 tl tutar zaten. Kaldi ki param varsa harcarim bunda anormal bisey yok, burda millet kocasinin aldigi hediyeleri altnlarini alyanslarini tek taslarini eve aldiklarini herseyi paylasjyo onlara tek kelime elestiri yapilmiyo seni mi lincliyolar sjsjsj gorgusuzlukse bi onlara da baksinlar bence :D
tarafından
Evet bide 5 bin 20 bin harcamışım sanki öyle bi linç
0 oy
(263 puan) tarafından
Allah ne büyük dert bence sen bencilsin adam haklı devir tasarruf devri tamam alırsın ama her ay bu kadar gerek yok bence senin de adamın halinden anlamam lazım hep bana hep bana olmaz yettiremedigi birşeyler vardır belki senin haberin bile yok çok yükleniyosun Allah'ım dönüp bakıyorum böyle olmadigim için mi kiymetim bilinmiyor ki herşeyi anlayışla karşılamaya çalışıyorum 
0 oy
(349 puan) tarafından
Bence sen buraya dersini anlatmaya değil ne kadar harcama yaptığını göstermeye gelmişsin net.
0 oy
tarafından

her ay 500 tl harciyorsun ama esin cimri vay daha neler duyacagiz :D

0 oy
(952 puan) tarafından
Kız ece birde eşimin cimriliği yazmışsın. 500tl benim ve oğlumun 3 aylık kıyafet masrafı be canım çok fazla bu rakamlar
0 oy
tarafından
Yemin ederjm 350 mi ne vardı hesapta sadece paramız oydu bugün gömlek aldım 120 TL eşime de dedim. Niye aldın demedi yüzünü asmadi kurban olduğum ayın 8 kadar da birbirimizi yeriz heralde xjdjdj
tarafından
Off işte demek istediğim tam da bu bende eşim böyle olsun istiyorum çok zengin olmaktan bin kat daha iyi bi tane bişey alsam burnumdan geliyor benim
0 oy
(17,382 puan) tarafından
Aldıklarını niye kararların merak ettim neler aldın:)
tarafından
Kıyafet yatak tayt takımı saç boyası yelek terlik gibi şeyler. Karalamasam onun için mi bu parayı harcadın bilmem ne deniyor daha önce ayakkabı fotosu attığımda ona bu para mı verilir linci yemiştim o muhabbetin önünü kesmek için karaladım ama iyiki karalamışım böyle bile hava atıyor oldum bide aldıklarımı göstersem nolacakmış
0 oy
(134 puan) tarafından
Anamın bir lafı var altın kaplama galiba diye hakketten bazılarının ki öyle galiba yaww benim halime evlendim evleneli kendime bir çöp almadım hep bekarken kendi emegimle aldığım şeyler...
(1,916 puan) tarafından
Valla seni ayakta alkışlıyorum bunu bende hep düşünüyorum bazılarınınki altın galiba :))
(134 puan) tarafından
Ben inandım bacım :))
0 oy
tarafından
Burada seni lincleyenlerin dışarıdaki fiyatlardan haberi oldugunu düşünmüyorum. Senin nicki görmeleri yeterli icerikten cok ona bakiyorlar. Gecenler de 1200 tl bi ayakkabiya verdigim icin ne laflar yedim. Bence gayet normal tutarlar. Bi  jean bile 350 tl den basliyorken nesine takılıyorlar anlamış değilim.  Burada eşinin tavri hos olmamis. Çalış ya da çalışma ihtiyaclarinu karsilamak zorunda. 
tarafından
Sen bu kadar haklı olmak zorunda mısın kiiiii
tarafından
Ay evet yani bide bende yıllarca bişe almadım hamileyken bile almadım o kiloya elimdekilerle idare ettim ama artık anne oldum büyüdüm ve durumumuz artık müsait
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Bacim kira zorladı dion şimdi iyiyiz diosun Allah daha çok versin ama 1.5 milyar da bilemedim fazla sanki eşine 5 bin zam gelmiş olması lazım sıkışmamak için öyleyse bilemedim. Gene fazla geldi
0 oy
(2,563 puan) tarafından
Resmen hava atmak için açmışsın postu 
0 oy
(19,597 puan) tarafından
İsraf haramdır. Yapma be ece. Valla israf haramdır. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte alışveriş yüzünden çıkan tartışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte alışveriş kaynaklı tartışmaları yönetmek için öncelikle çiftlerin ortak bir aylık bütçe planı oluşturması gerekir. Harcamaların şeffaf bir şekilde konuşulduğu, her iki tarafın da ihtiyaçlarının gözetildiği ve gereksiz kısıtlamalar yerine belirli bir 'kişisel harcama limiti' üzerinde anlaşıldığı bir sistem huzuru artırır. Tartışma anında suçlayıcı dil kullanmak yerine, finansal kaygılarınızı veya beklentilerinizi 'ben dili' ile ifade etmek çözüm odaklı iletişimi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin cimri davranışları karşısında nasıl bir yol izlenmelidir?
Eşinizin cimri olduğunu düşündüğünüz durumlarda, öncelikle bu tutumun temelindeki motivasyonu anlamaya çalışmak önemlidir; bu durum bir kişilik özelliği mi yoksa ekonomik bir kaygıdan mı kaynaklanıyor tespit edilmelidir. Sakin bir zamanda, maddi beklentilerinizi ve aile bütçesinin genel durumunu detaylıca konuşun. Eğer konu sürekli çatışmaya dönüşüyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iletişim engellerini aşmak ve ortak bir finansal değer sistemi kurmak oldukça etkili bir adımdır.
Aile bütçesinde kişisel harcama dengesi nasıl korunur?
Aile bütçesinde dengeyi korumak için toplam gelirin belirli bir yüzdesinin faturalar ve mutfak gibi temel ihtiyaçlara, bir kısmının birikime ve bir kısmının da her iki eşin kişisel harcamalarına ayrılması önerilir. Kişisel harcama bütçesi netleştirildiğinde, bu miktarı nasıl değerlendireceğiniz tamamen size kalır ve eşin müdahale alanı daralır. Bu sistem, güveni artırır ve gereksiz tartışmaların önüne geçerek finansal özgürlük hissini korur.
Online alışveriş bağımlılığı ile nasıl başa çıkılır?
Online alışveriş yapma isteğiyle başa çıkmak için alışveriş uygulamalarındaki bildirimleri kapatmak ve kredi kartı bilgilerini tarayıcılardan silmek pratik bir başlangıçtır. Bir ürün almadan önce kendinize en az 48 saat düşünme süresi verin; bu süre dürtüsel alışveriş isteğini büyük ölçüde azaltır. Eğer alışveriş yapma isteği bir duygusal boşluğu doldurmak içinse, bu süreçte sizi mutlu eden alternatif hobilere yönelmek veya bütçe takibi yapan uygulamalar kullanmak harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Eşimle maddi konularda tartışmamak için ne yapmalıyım?
Maddi konularda tartışmamak için en etkili yöntem, harcamalar öncesi şeffaf bir bütçe belirleyip bu limitlere sadık kalmaktır. İki tarafın da mutabık kaldığı harcama kalemleri dışında büyük bir alışveriş yapılacaksa, bunu önceden haber vermek güven ortamını pekiştirir. Eşinizin harcama tarzına olan tahammülsüzlüğünü anlamak için, finansal kaygılarının kökenine inen açık bir diyalog kurun ve mümkünse ortak bir tasarruf hedefi belirleyerek birlikte para biriktirmenin getirdiği motivasyonu deneyimleyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 1,139 göst.
14 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
+3 oy
40 cevap 2,441 göst.
0 oy
13 cevap 625 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 508 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Dilo lidya (320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,367 soru

24,589,829 cevap

362,995 kullanıcı