Eşimin cimriliği öldürüyor beni

0 oy
3,463 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki artık eve kargo bile gelemez oldu siparişlerimi farklı bir adrese verip kargolarımı ordan alıcam nerdeyse. Bıktım bu alışveriş kavgasından. Ben beğendiğim şeyi almadan duramıyorum biliyorum bazen abarttığımı kabul ediyorum ama eşimde çok cimri her kargo geldiğinde bıkmadan usanmadan yüzünü düşürüyor. Tartışma çıkıyor aldığım herşey burnumdan geliyor bu ay harcamalarımın dozu biraz arttı sırf trendyoldan yaptığım harcamalar bunlar. Daha gezerken harcadıklarım var kabul ediyorum bu ay çok harcadım diyorum ama insan eşine bunun için bu kadar kızarmı ya bi kere de hayırlı olsun güle güle kullan diyemedi içi gidiyor bir parça şey gelsin bir ay üzülüyor yine kaç para gitti acaba diye. Az önce de bi harcama yaptım gördü kıyamet koptu. Bu arada her ay bu kadar harcamıyorum 500 TL filan harcıyorum bu ay böyle denk geldi ilk defa. Özellikle alışveriş için harcayanlar yorum yazarsa sevinirim beni anlayanlarla konuşmak istiyorum yani sizce ortalığı yıkacak küsecek üzülecek bişey mi yapmışım ? Eşimin durumuda iyi bir dönem sıkılmıştık kiramız çok fazla geliyodu ama maaşı arttı şuan sıkışık değiliz ve ekstra hiçbir harcamamız yok tatile bile gitmedik arada dışarda yemeğe gidiyoruz o kadar 

image

121 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sjsjsjjs buna anca gülerim 

Sen benim kocami gorsen

Intihsr edersn demekki :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ece iki siyah nokta citlat sinirin gecsin kafamı buluyon kız 
0 oy
(13,672 puan) tarafından
Her ay ortalama 1500-2000 arası harcamam oluyor en kötü ucuz Jean 300 çocuk için ikili alt üst takım 300 TL bence normal günümüz şartlarında 
tarafından
Ay evet yani en kıytırık şey bile 100 TL zaten bi toka alsan gidiyor
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Çok şükür eşim o konuda merttir. Bn kendimi frenlemek isterim . 
0 oy
tarafından

Çok bencilsin 

Duyarsızsın

Nispet yapıyor gibisin

Senjn gibi biriyle arkadaş olmak istemem 

Burası türkiye alan var alamayan var genelimiz alamyoruz

Eşin çok haklı bence
tarafından
Alışveriş kırmızı çizgim mutluluk sebebim siz hava atıyor diyebilirsiniz benim için ayrı bir konu beni anca benim gibi olanlar anlar
0 oy
(3,052 puan) tarafından
.aşşak geçme milletle işine bak.
(1,450 puan) tarafından
Kksjsjsnnxx
0 oy
tarafından
Oda bişey mi benim eşim 3 yıldır harçlık vermiyo 0  parayla yaşiyorum resmen birak kargoyu falan bu gün evin ihtiyaçları çok oldu çay hiç kalmadı dedim ki para borç et gidek alak. Bişeyler yok kimse vermiyo çalışiyo ama borçun altından kalkamiyoruz bende dedim küçük bi altın borç et gidelim alalım bişeyler hiç bişey kalmamiş evde adam sabahtan beri tiripli konuşmiyo kafayı yemek üzereyim gerçekten
0 oy
tarafından
Calistigim halde boyle 700 500 500 harcamadim internetten. Esini hakli gordum. Boyle harcayanlar mal mulk sahibi olamiyor malesef
0 oy
(689 puan) tarafından
Aman ece boşver hep böyle yap başka yorum yazmıştım ama sildim senin gibi yapanlar sevilir zaten harca anasını satayım ıyi yapiyosun 
tarafından
Bir kaç yıl ni kuruş harcamadım varlığım yokluğum belli değildş ne zaman geri başladım harcamaya şuan gözü hep üzerimde
(689 puan) tarafından
Harca kız hep kadınlar mı ezilmeye mahkum azcıkta onlar ezilsin  biz herşeyin en iyisine layigiz biz cicegiz çiçek kız okadar kahır cekiyoz azcıkta sefa cekelim
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Valla cnm ben 20 gün içerisinde 2000e yakın para harcasam ben bile kendimle kavga ederim sen sanki biraz abartmışsn gibi hep bana hep bana olmaz arada kocası düşünüp Bi alışverişte onun için yapsan belki tepkisi böyle olmzdi
0 oy
(859 puan) tarafından
Bu uygulamaya üye olduğumdan beri gormüs oldugum en saçma başlık.en saçma dert...en saçma k3ndinin haklımoldugunu zanneden kişi ve sırff burada aa bakin ben ayda bu kadar harcıyorum diyebilmek icin acılmiş posst.bu kadarda olmaz yaa resmen sımarıklık akıyor.aç insanlar aç .biride demişki eşin abartiyor paramı 500 tee allahim ne gnlere kaldik.....
tarafından
Millet açsa ben harcadım diye aç değil herhalde. İhtiyacım vardı aldım
0 oy
(503 puan) tarafından
Açıkçası eşim beni hesabıma maaşı yatınca para yollar kendine kullan diye. Daha bir kere kullanmadım. Ya çocuğun bir ihtiyacını alırım ihtiyacı yoksa parayı ellemem çünkü ay sonunda sıkışırsak eşime veririm al burdan kullan diye. Eğer o da kullanmazsa o parayı biriktirir altın alıp çocuğa yatırım yapıyorum. Gün günden kötü geliyor çünkü 
0 oy
(827 puan) tarafından
Gelirinize bağlı aama bence cimri değil maalesef şuan bir liranın bile hesabını yapacak hale geldik hiç çalıştın mi bilmiyorm ama cidden para kazanmak aşırı zor ben ancak oğluma böyle yapiyorm esimn parasını bilirim ona göre davranırım devir tasarruf etme devri
0 oy
(535 puan) tarafından
Öncelikle bebegin varmı bilmiyorum zaten kiradaymizssın ve çok abartmissin hatta bence çok doyumsuzsun ...
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Kusura bakma ama eşin haklı senin o normalde 500 harcıyorum bu ay bu kadar fazla oldu dediğin parayla insanlar ev geçindirmeye çalışıyor eşinin maaşına zam gelse nolcak sen gelen zamı kendine harcıyorsun akşama kdr para kazanıcam diye uğraşıyor adam. O harcama yaptığın parayı biraz da birikim yapıp eşinin önüne koy bakalım tepkisi nolcak. Ayrıca harcadığın miktarı da özellikle belirtip foto atman hiiç hoş değil. Gösteriş yapar gibi. Bu ay 500 harcarım önümüzdeki ay hiç harcamam. Bunu buraya atmaya ne gerek var. Eşin bence sonuna kdr haklı birikim olabilcek bişeyi harcıyorsun sen. Şimdi durumun iyi Allah göstermesin olduki zor zamanın oldu napıcan? Bu aldıklarını mı satıp geçinicen
0 oy
(8,580 puan) tarafından

Bacım kusura bakmada bayaa bi GÖRGÜSÜZSÜN.  

Para miktarını burda paylaşmandaki amac ne ki ? 
Bizimde herseyimiz tıkırında.  Senin gibi dekont mu gösterekkkk
tarafından
Senin herşeyinin tıkırında olduğunu söylemendeki amaç ne ?
0 oy
tarafından
Kusura bakma da çok bencilsn... Bizimde durum kötü değil aama eşim sabahtan akşama kadar çalışıyor bizim için didiniyor ona kıyamıyorum böyle harcamalar yapmaya. Bi kereden olsaydı bşy olmazdı ama Maşallah sende 500 700 900 hiç eksik olmamış. Gerçekten bencillik 
0 oy
tarafından
*****.            
tarafından
Bende seni
0 oy
tarafından
Ayda 500 TL ne ki? Ne kıyamet kopmuş burda, herkes o kadar mı fakir de 1200 TL harcamaya görgüsüz filan diyor?
tarafından
Demek ki o kadar fakirler
(892 puan) tarafından
Fakirlikle ne alakası var :D ahahah ah ayy neyse
(3,517 puan) tarafından
Nevasar hanımcım siz hangi ülkeden siniz??
tarafından
Ya bi spor ayakkabı 3000 TL olmuş zaten hşç bişey harcamadan ölüp gitmek mi lazım illa
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Sorun sende bide eşim cimri diyorsun pesss eşin cimri değil senin gözün yüksekte ve bencilsin.  Kocana yazık gerçekten 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte alışveriş yüzünden çıkan tartışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte alışveriş kaynaklı tartışmaları yönetmek için öncelikle çiftlerin ortak bir aylık bütçe planı oluşturması gerekir. Harcamaların şeffaf bir şekilde konuşulduğu, her iki tarafın da ihtiyaçlarının gözetildiği ve gereksiz kısıtlamalar yerine belirli bir 'kişisel harcama limiti' üzerinde anlaşıldığı bir sistem huzuru artırır. Tartışma anında suçlayıcı dil kullanmak yerine, finansal kaygılarınızı veya beklentilerinizi 'ben dili' ile ifade etmek çözüm odaklı iletişimi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin cimri davranışları karşısında nasıl bir yol izlenmelidir?
Eşinizin cimri olduğunu düşündüğünüz durumlarda, öncelikle bu tutumun temelindeki motivasyonu anlamaya çalışmak önemlidir; bu durum bir kişilik özelliği mi yoksa ekonomik bir kaygıdan mı kaynaklanıyor tespit edilmelidir. Sakin bir zamanda, maddi beklentilerinizi ve aile bütçesinin genel durumunu detaylıca konuşun. Eğer konu sürekli çatışmaya dönüşüyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iletişim engellerini aşmak ve ortak bir finansal değer sistemi kurmak oldukça etkili bir adımdır.
Aile bütçesinde kişisel harcama dengesi nasıl korunur?
Aile bütçesinde dengeyi korumak için toplam gelirin belirli bir yüzdesinin faturalar ve mutfak gibi temel ihtiyaçlara, bir kısmının birikime ve bir kısmının da her iki eşin kişisel harcamalarına ayrılması önerilir. Kişisel harcama bütçesi netleştirildiğinde, bu miktarı nasıl değerlendireceğiniz tamamen size kalır ve eşin müdahale alanı daralır. Bu sistem, güveni artırır ve gereksiz tartışmaların önüne geçerek finansal özgürlük hissini korur.
Online alışveriş bağımlılığı ile nasıl başa çıkılır?
Online alışveriş yapma isteğiyle başa çıkmak için alışveriş uygulamalarındaki bildirimleri kapatmak ve kredi kartı bilgilerini tarayıcılardan silmek pratik bir başlangıçtır. Bir ürün almadan önce kendinize en az 48 saat düşünme süresi verin; bu süre dürtüsel alışveriş isteğini büyük ölçüde azaltır. Eğer alışveriş yapma isteği bir duygusal boşluğu doldurmak içinse, bu süreçte sizi mutlu eden alternatif hobilere yönelmek veya bütçe takibi yapan uygulamalar kullanmak harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Eşimle maddi konularda tartışmamak için ne yapmalıyım?
Maddi konularda tartışmamak için en etkili yöntem, harcamalar öncesi şeffaf bir bütçe belirleyip bu limitlere sadık kalmaktır. İki tarafın da mutabık kaldığı harcama kalemleri dışında büyük bir alışveriş yapılacaksa, bunu önceden haber vermek güven ortamını pekiştirir. Eşinizin harcama tarzına olan tahammülsüzlüğünü anlamak için, finansal kaygılarının kökenine inen açık bir diyalog kurun ve mümkünse ortak bir tasarruf hedefi belirleyerek birlikte para biriktirmenin getirdiği motivasyonu deneyimleyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 1,139 göst.
14 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
+3 oy
40 cevap 2,441 göst.
0 oy
13 cevap 625 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 508 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Dilo lidya (320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,345 soru

24,589,530 cevap

362,972 kullanıcı