+8 oy
989 göst.
Diğer kategorisinde (222 puan) tarafından
Bana annelikten söz etmeyin. Neden mi sizin şikayet ettiklerinizi ben aylarca oğlumda bekledim. 52 günlük oluncaya kadar ağlamasını duymadım. 19 aylık oluncaya kadar yürümesini, 21 aylık oluncaya kadar işaret parmağını kullanmasını, araba sürerken gın gın demesini, 22 aylık oluncaya kadar burnunu göstermesini, 24 aylık oluncaya kadar anne demesini, beni öpmesini bekledim. O yeterki öğrensin ben onu ömrümün sonuna kadar beklerim. Alperen otizm tanısı aldığında 21 aylıktı. Elinden bazı hakları alındı. Tv telefon kesinlikle yasaktı. Ağladığında kendi haline bırakılıp sakinleşmesi gerekiyordu. O ağlarken benim içim kan ağladı. Ama anneydim sabretmem gerekiyordu. Sadece oyun vardı. Ve biz bir okyanusa aniden düşmüştük çırpınıyorduk. Dibe mi batacaktık yoksa yüzeye mi çıkacaktık bilmeden çırpındık. Tanıyı koyan doktorun yüzü hala çok net aklımda. Gözlem odasına girerken gözümdeki endişe herkes tarafından görülmüştü belki de. 15 dakika gözlemin sonu doktorla görüşme. 15 dakika 1 saat oldu sanki geçmedi. Ve görüşmeye çağrıldık. Doktor yüzümüze pat pat Alperen orta derece otizm dedi. Gözyaşlarım sel oldu. Beynimden vurulmuşa döndüm. Biz doktora gidecektik ve doktor birşeyiniz yok diyecekti öyle kandırdık kendimizi. Hemen özel eğitime başladık. Alperen 23 aylık oldu ve tekrar doktora gittik. Doktor bu sefer otizm diyemem ama otizm sınırında dedi. Gelişim geriliği de olabilir dedi. Biz eğitime devam ettik. Ve oğlum o kadar yol katettiki 24 aylık kontrolünde doktor kesinlikle otizm değil. Gelişim geriliği olduğu net dedi. Bir anne oğlunun gelişim geriliği olduğuna sevinir mi? Ben sevindim çünkü otizm uçsuz bucaksız bir okyanus. Gelişim geriliğinin tedavisi vardı en azından. Tanıyı aldığımızda kendimi o kadar yalnız hissettim ki sanki sadece bizim başımıza gelmiş gibi. Oysa özel eğitimdeki onca anne babayı gördükten sonra anladım ki bu yolda tek değiliz. Ve gördüğüm çocuklardan sonra halimize bin kez şükrettim. Yolumuz uzun evet ama yolun sonu güzel inşallah. Diyeceğim o ki umut hep var Allah var Allah yâr.

27 Cevaplar

0 oy
(5,544 puan) tarafından
Okurken sanki bir hikaye gibi kapıldım giittimnsenin yasantina cnm bnm. Rabb'im sana kuvvet evladına şifa versin. İnşallah kazanan sen olursun sen çok güçlü bir annesin 
(222 puan) tarafından
Amin canım insallah. Allah razi olsun
-Reklam-
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Ck güzel anlatmışsın canım şikayet etmek bizim ne haddimize her halimize şükür onların her anı özel, sorması ayıp ama TV maruz kaldı mı küçüklükten 
(222 puan) tarafından
Evet pandemiden dolayı maalesef ki maruz kaldı. Bir yerden kaçalım derken başka şeye yakalandık
0 oy
(563 puan) tarafından
Çok duygulandım okurken. Allah kimseyi evladıysa sınamasın Allah sağlık versin ❤️
(222 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(3,952 puan) tarafından

Cok gecmis olsun canım daha da iyi olacak insalalh dua etmekten vazgeçme.. 

Herkesin bi intihani var sanirim en zor imtihanlardan biri de canın bildiğin evlatların... 

Rabbim yavrularımızı korusun onlara daima merhametli insanlarla karsilastirsin<3

(222 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
0 oy
(1,935 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım rabbim şafi isminin hürmetine şifa nasip eylesin bu sağlıklı sağlıksız demeden kız yada erkek evlat isteyen cinsiyet için çabalayan tüm herkese örnek olsun evladın cinsiyeti önemli değil.
(222 puan) tarafından
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Kızı erkeği var mı evlat evlattır
(1,935 puan) tarafından
Amin inşallah var öyleleri canım bugün bile birkaç post gördüm
0 oy
(313 puan) tarafından
Yazdıklarınizi okurken çok üzüldüm hem size hem oglunuza otizm tanısı o kadar kolay konulan bı tanı değil öyle olsa bile katbettiginiz yol çok uzun zor ve başaralı Dr handan kılınç videolarini izleyin faydası olur lütfen üzmeyin kendinizi siz harika bı annesiniz
(222 puan) tarafından
Evet canim biliyorum o doktoru. Ama benim oğlumun otizme dair çok hareketi vardı. Bizde ilk zaman otizm olduğunu kabul etmiştik. Şu an yok mu hala var ama fazlasıyla azaldı. Algısı açıldı. Kendini ifade etmeye çalışıyor. Etrafının farkına varmaya başladı. 3 ay önce hiçbiri yoktu. Ben oğlum işaret parmağıyla lokum istedi 22 aylıkken. Kaç tane verdim hatırlamıyorum işaret parmağını kullandı diye. En ufak şey bizim için çok büyük mutluluk.
(313 puan) tarafından
Çok duygulandım okurken lütfen vazgeçmeyin çok yorucu bı süreç ama anneler yorulmaz :( yeter ki iyi olsunlar.Kolayliklar diliyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 112 göst.
21 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 633 göst.
9 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysus35 (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Fatma Nur (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 47 göst.
18 Kasım 2023 Aile kategorisinde Aras2304 (22 puan) tarafından soruldu

403,891 soru

12,099,806 cevap

36,409 kullanıcı

...