0 oy
1,168 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kızlar ben 1.5 sene önce 5 aylık hamileyken  bebeğimi kaybettim maalesef, çok zor bir süreçti benim için. Bi yandan çocuk istiyorum ama bi yandan hiç istemiyorum hayatı kısıtliyor ve herkes çok zor diyor. Burda da okuyorum herkes bıkmış çocukla ugrasmaktan, anne olmak bu kadar mı kötü bu kadar mı zor bir şey? Hiç kimse anne olmaktan memnun değil, bir kişide annelikle ilgili güzel şeyler söylemiyor. Neden bu kadar şikayet ediyorsunuz ki anne olmanın güzel yanları hiç mi yok. Böyle şeyleri gördükçe tamam diyorum ya ben çocuk kesinlikle yapmayacağım 

57 Cevaplar

0 oy
(3,163 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kesinlikle bebeğim olduğundan beri hep şunu diyorum gerçekten çocuktan önce ne yapıyormusum bomboş bir hayat. Rabbim evladımızi iyiki bize verdi. İyiki anne baba olduk. İyiki evladımin annesi benim. Rabbim çocuğumun ömrünü hayırlı sağlıklı sihatli uzun etsin. Gerekirse benden alsın ona versin. Asla kısıtlıyor ayak bağı oluyor gibi düşünmedim aksine bana en iyi arkadaş. Yemek arkadaşım gezme arkadaşım sohbet arkadaşım market arkadaşım. Allah'ım ayağına taş degdirmesin. Evet anne olmak hiç kolay değil bir insan yetiştirmek yemek yemesini bile bilmeyen bir bebeğe sıfırdan herşeyi öğretmek hayatı öğretmek kolay olur mu hiç. Dilinden anlamıyorsun o senin dilinden anlamıyor. Kendini anlatamıyor ağlama krizine giriyor yemek yemiyor yerinde durmuyor düşer mi biyere çarpar mı korkuyorsun mizmizlaniyor devamlı anneyi istiyor. Mesela daha bu gün uyumak için sallamami istiyor. Gündüz uykusunda sallarken bacağıma krap girdi boydan boya abimi çağırdım yetiş çocuk durmuyor sallanmak istiyor bacağım çok acıyor diye. Neyse gündüz uyumadı dayısını görünce, dayısı da dışarı çıkardı gezdirdi getirdi akşam gece uykusuna yaticak abi salla uyusun uykusu var zaten gündüz uyumadı şimdi hemen uyur dedim aaa feryat figan ağlıyor kucağıma tırmanıyor yastığı üstüme atıyor sen salla diye mecbur bacağım acıya acıya salladım evet hiç kolay değil ama herşeye rağmen tüm zorluklara rağmen iyiki anneyim iyiki oğlumun annesiyim.
-Reklam-
0 oy
(177 puan) tarafından
4 yasinda bir oglum var aglayinca bile o gelir oper teselli eder hasta olunca suyumu getirir bana hic kiyamaz o yuzden annelik dunyanin en kiymetli hissi evlat da o dünyadaki tum guzellikler bence
0 oy
(563 puan) tarafından
Anne olmak çok güzel bişeymiş ama cocuk bakmak gercekten cok zor yorucu Yani resmen kendinden vazgeçiyosun hele benim gibi kimseye emanet edemiyorsan. Ve maddi olarak da yorucu. Yani 1 tane yeter diyoruz biz ama o duyguyu yaşamalı isteyen tabiki
0 oy
tarafından

canim soyle kii eger evlendiysen evliligin getirisi ve cevrenin beklentisi hep cocuk oluyor yanii sende etrafi gordukce yapiyorsun, yani evliysen pek istememe sansin yok acik konusmak gerekirse.. sana bunun mantigini soyle anlatimm annelik inanilmaz derecede guzel evlatlarin icin aninda canini verirsin kii bunu kimse icin yapmaz insan anne babana bile dusunursun.. onun disinda da hayat cok cok cok zor doguyor kakasini yapacak mi, buyuyor emekleyecekmi, yuruyecek mi, konusacak ki doyacak mi, okuldaki arkadaslariyla arasi nasil olacak, ogretmeni iyi olacak mi, dersleri nasil olacak, sunl soyle su boyle.. bir kere sen kendini dusunmeyi unutuyorsun hadi onu gectim tuk bu sorularinin cevabi senin elinde degil.. kendin olsa aman oyle olur der gecersin ama evladin da sonucu gorene kdr icin icini yiyor, karsina kimlerin de cikacagini bilmiyorsun dusundukce deliriyorsun.. haa bir de kendine daha cok dikkat ediyorsun ya bana bisi olursa cocuklar??. bir delilik hali annelik tumm bunlardan dolayi olmak istemezdim acik konusayim.. haaa oldugum icin 2. cocugu da istedim.. yaa hic yapmayacaksin ya da 2 tane :)

0 oy
(1,492 puan) tarafından
Tabi ki çok güzel Bi o kadar zor sen kendini daha iyi bilirsin rahatına düşkünsen fedakarlık yapamayacaksan hiç anne olma derim bu arada başın sağolsun seni çok iyi anlıyorum benimde 2 kaybım var onlar bizi bekliyor şefaatçimiz 
tarafından
Ya evet rahat olmayı severim 4 senelik evliyim kendi ailemden de eşimin ailesinden de uzakta yaşıyoruz istediğim gibi takılırım yatarım uyurum canım nasıl isterse, ama bi bebeğim olursa ona çok iyi bakacağımı düşünüyorum o potansiyelim var. Yeğenlerime falanda bakardım çok hoşuma giderdi
0 oy
(673 puan) tarafından
Anne olmak dünyada başına gelecek en güzel şey zorluklari var ama en çok güzel yanları var hemde çok güzel sabahları uyanınca sana gülümsemesi  dünyalara bedel anne olmak çok güzel bir duygu bence bir bebeğin olsun bu duyguları kendin tattiığın zaman anlarsın 
0 oy
(2,423 puan) tarafından

Annelik dünyanın en zor ve en güzel şeyi. En zor anları onlarla yaşıyorm ama en büyük aşkı da onlarda tattım işte böyle Bi delilik annelik :D

0 oy
(606 puan) tarafından
Bence dünyadaki en güzel.sey kuzum 5aylik prensesim.var bazen dunyadaki en güzel şeyin o oldugunu düşünüyorum gülüşü herşeye bedel esinle aran iyyse yap bitane bence 
0 oy
(242 puan) tarafından
İşiniz mevkiniz durumunuz ne bilmiyorum

Fakat çocuk sahibi olmak harika birşey 

Zorlukları var elbet benim hayatım biraz zahmetli zorlanıyorum tanı ama çocuklarım güldüğü zaman inanın çok şükür diyorum
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Annelik en güzel duygu.....

Kızım 10 aylık ve onun büyüdüğünü gördükçe bidaha çocuk yapasim geliyor sonra kıyamıyorum bebeğim küçük diyorum:)))
0 oy
(352 puan) tarafından
Anne olmak bu hayatta yaptığım en güzel şey ve en doğru karardı...Allah isteyen herkese nasip etsin..Bu dünyadaki en güzel şey evlat kokusu...Ve bu dünyadaki en sevdiğim kişi evladım.. Mutluluğum, huzurum...
0 oy
tarafından
Bebeğimle geçen ennnnn yorucu sıkıcı kötü gün bile hayatımın en güzel günü en mutlu olduğum anlara bile değişmem herşeye tercih ederim onun verdiği sinir stres telaşı bile hiçbişeye değişmem. Doğmadan önce bende senin gibi düşünüyordm
0 oy
(503 puan) tarafından
Hayatta en çok sevdiğim şey Anne olmak:-) Allah isteyen ve bakabilecek herkese nasip etsin bu duyguyu. Evet çok zor bir görev annelik. Her anlamda zorluğu var tabi. Hayatın bir anda 180 derece değişiyor ama herşeye rağmen yaşanabilecek en güzel duygu diyebilirim. Tarifi yok yani:-)
0 oy
(3,095 puan) tarafından
Ben bu hayatta en çok anne olmayı sevdim onlar benim canım tabiki yorucu olduğu zamanlarda oluyor ama onların bi gülümsemesi bi anne demesi herşeye bedel 12 sene sonra çocuğum oldu gece uykusuz kaldığım geceler çok oldu birkere of çekmedim 
0 oy
(9,544 puan) tarafından
Anne olmak bizim neslin pek harcı değil acıkcası.Coxuklugunda duyguları istismar edilmiş fiziksel şiddete uğramış utandırılmış kırılmıs ve kırıldığının farkında dahi olmayan insanlarla büyümüş kişiler en az 10 kere düşünmeliymiş.Bende onlardan biriyim 5 yıl bebek yapmadım sımdı hamdolsun 3 yasında bır kızım var Allahım acısını vermesin ama o doğduğunda lohusa depresyonu yaşadım ona kotu davrandıgım zamanlar oldu mınıcık bebek aslında bılıyodum ama yinede agladıgında caresızlıkle ona öfkeleniyodum gıtmeyecegını bıldıgım halde gitsin istiyodum.Ve içimden bir anda annem çıktı sanki annemın bana davranısları felan istenmeyen bir bebekmişim hala durur durur kötü hissederim.Ve evet cocuk bakmak çok zor bı tuhaf olan şeyde onun bişeyleri deneyimlediğini görmek istemek.yanı ying yang gibi biraz biraz iyi biraz kötü.
0 oy
(5,104 puan) tarafından
28 yaşında evlendim evlendikten sonra 1.5 ay sonra hamile kaldım düşük riskim erken dogum riskim vardi evimden zorun haller dışında adımımı atmadım doktorum qrtık cıkabilirsin dedi ondada sadece annem ve kayinvalideme gittim hersey yasaktı aklimda sadece bebegim vardi cok sükür simdi yanımda 4 ayĺik bazen sabrım zorlanıyor ağlıcak kivama geliyorum bir gülüyor bitiyor hersey canım 
0 oy
(1,399 puan) tarafından
İlk zmanlar cok yoruluyorsunuz ama soylede birsey var zaman geçtikçe büyüdüğü size karsi gulumsemesi anne demesi ecin icinde kosusturmassi falan cok guzel bence ki buyudukleri zman en iyi arkadasiniz o oluyor bence cok güzel birsey anne olmak koruyup kollayacagin bir can oldugunu bilmek senin kanindan canindan oldugunu bilmek 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 571 göst.
+2 oy
34 cevap 1,227 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 349 göst.
+2 oy
7 cevap 175 göst.

404,209 soru

12,109,272 cevap