0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde (909 puan) tarafından
2 kilo siyah erik aldım akşamdan doğradım küp küp. Üstüne 1 buçuk su bardağı şeker koydum sabaha kadar bekledi. Sabah yarım saat içinde kaynadı yarım limon sıktım az daha kaynatıp altını kapattım soğuduktan sonra kavanoz kapağını kapattım doğrumu yapılışı. 

6 Cevaplar

+1 oy
(2,704 puan) tarafından
Bı soguduktan sonra kısmına tskıldm cok olduysa fazla beklrmez bozulur belkı bırdr bozulmaması ıcın uzun ömurlu olması ıcın üzerindekı köpüklerı alsaydın.Allah agız tadıyla yedırsın bende yaptım geçenlerde kıraz dönemınde bı sıse cıktı sulu duruyordu ama bekledıkce koyulaştı guzel oldu
(2,704 puan) tarafından
Aman oldugu kadar yıycek olan sensın bos ver:)bızde pek gitmiyor eşimde bende oek sevmeyiz taze halıyle bı kase yedırdı gerisi kaldı beklıyo:))kızımda sevmıyo tatlıyı
(909 puan) tarafından
Maksat çeşit olsun kışın almak zor olur diye yaptım. Ben en çok çilek ve vişne seviyorum onu yapamadım
(2,704 puan) tarafından
Ben şeftalı severım eşimde cılek ıkısıde yok ghjkkkh vişne receli var bıde benım yaptgm sarı kıraz receli
(909 puan) tarafından
Hım sarı kiraz güzel olur. Eline sağlık canım:) şeftali annem 1 kavanoz yapıp verdi
(2,704 puan) tarafından
Ay ne güzel ben uzagım yapıp veren tok bende alp yapmadm kalır diye
-Reklam-
0 oy
(13,800 puan) tarafından
Hemen tuketmeyeceksen kapağını vakumlatsaydin sıcak kapatip
(909 puan) tarafından
Anladım canım yanlış yaptık ozaman. Az ılıdı öyle kapattım.
(13,800 puan) tarafından
Hemen tuketeceksen sorun olmaz canim
(909 puan) tarafından
Hemen verim yesin oğlum yazık bozulmadan.
(13,800 puan) tarafından
Afiyet olsun canım güneş gösterme o zaman bisi olmaz
(909 puan) tarafından
Güneş görmeyen odaya koyarım ozaman sağol canım
0 oy
(4,387 puan) tarafından
Hiç yapmadim ama reçeli güneşte ağzı açık bi şekilde kapağı kapalı değil üzerine birşey gelmesin diye bi bez falan atarak bi kaç gün bekletmek lazımmış şekerlemesin diye
(909 puan) tarafından
İlk defa duydum canım
(4,387 puan) tarafından
Tariflere bakarsan youtubeden hep öyle söylüyorlar annem de yapınca üzerine bez atar kapalı balkonda güneşte bekletir bi kaç gün hic sekerlenmz
(909 puan) tarafından
Doğrudur canım hiç bakmadım tarife
0 oy
(393 puan) tarafından
Siyah erik reçeli yapmadim ama gidis doğru şekeri az olmus sanki biraz. Birde hemen tuketmeyeceksen keske sicak koysaydin
(909 puan) tarafından
Canım erik çok ekşi değildi birde şeker az koydum oğlum yesin diye
(393 puan) tarafından
Tadi guzel olduysa afiyet olsun sekerim
(909 puan) tarafından
Teşekkürler canım:)
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Şekeri çok az koymuşsun 
(909 puan) tarafından
Oğlum için az koydum canım
0 oy
(9,641 puan) tarafından
Erik den yapmadım hiç...
(909 puan) tarafından
Güzel oluyor tadını beğendim ama işlem yanlış yapmışım:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 85 göst.
24 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Esramerve (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 479 göst.
18 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤Uğur"böceğim❤ (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 163 göst.
7 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 189 göst.
17 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Birdilektut (1,304 puan) tarafından soruldu

411,461 soru

12,385,936 cevap

43,520 kullanıcı

Kategoriler

...