0 oy
226 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Oğlum 13 aylık olucak 5gun sonra süt ve bal vermek istiyorum ama tedirginim nasıl verebilirim oksuruyo bal belki iyi gelir diye düşündüm ama ilk defa vericegim için tedirginim sütü nasıl vericem nasıl vermem lazım ilk defa vericem 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Sütü ilit canım bi çay kaşığı bal koy ver nolcak ki 
tarafından
Birde şey yap bu da iyi geliyor bi tatlı kaşığı pekmez bi tatlı kaşığı tereyağını ısıt içine bi tatlı kaşığı su ekle karıştır ılıyınca içir bebise birde sırtına boğazına zeytinyağı ısıt sür iyi gelir
Ayy hastalık mevsimi geldi malesef benimkiler de hasta 2 haftadır
tarafından
Geçmiş olsun canım sağol canım deneyeyim korktum ilk defa vericem normal inek sütü vericem marketten aldığımız başka mi vermem lazım ki
tarafından
Yok canım bisey olmaz onu ver gitsin ha köyden gelse kendin kaynatsan tabi daha iyi ama olmasa da olur
-Reklam-
0 oy
tarafından
Süt kansızlık, kabızlık yapabiliyor süt vermeyin bence ama balı ufak, ufak deneyin öksürük için ayaklarının altına bebek viks sürebilirsin sarımsak kürü yapın yada karadut özü verin 
tarafından
Sarımsak kürü nasıl oluyo canım
tarafından
5-6 diş doğal sarımsağı iyice ezerek macun haline getirelim. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyalım. Biraz dinlendirelim ve karışımımız hazır. Öksürük ve ateş durumunda gece uyumadan önce ayak altına güzelce masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Canım balı bilmyrmda süt daha çok öksürtüyo gıcık yapıyo tecrubeyle sabit benin kızda biskuvi süt içiyo 18 aylık bal hiç vermedm daha 
tarafından
Ya belki ballı süt iyi gelir diye düşünmustim
(1,752 puan) tarafından
Canım balgamı çoğaltıyomuş nettende bakmışdm boğaz ağrısında öksürükde süt ve süt ürünlerini tuketmeyin diıodu bi dene baktın çoğaltıyo içirmezsn ben kızımın ayağının altına viks sürdüm çok az bide temiz çorap giydrdm kesmişdi tereyağı pekmez de dene bi onuda verdim
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Bir yaşını doldurmuş ben meyveyi süt ile mixlemiştim balıda ıhlamur ile vermiştim 
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Uzun ömürlü süt tavsiye edilmiyor, hiç vermesen daha iyi, kaliteli bi bal bulursan az az verebilirsin. Öksürük için kestane balı birebir. 
0 oy
(378 puan) tarafından
Sutun oksurugu arttirdigini biliyorum ama sen bilirsin ozellikle kuru oksurugu
0 oy
(25,212 puan) tarafından
Süt için erken, balı ekmeğine bi parça sürüp verebilirsin 3 gün dene alerji yapmazsa devam edersin. Ayrıca bal öksürüğe iyi gelmez daha da gıcık yaptırır, keçiboynuzunu özü ver öksürük için
0 oy
(7,791 puan) tarafından
İnek sütü değil alabilirsen keçi sütü al 3/1 oranında sulandır

Balı tek azıcık dene 3 gün kuralı ile
0 oy
tarafından
Doktorum bana iki yaşina kadar inek sütü vermeden iyi olur, artık biz önermiyoruz sütü. Ama verceeksende 2 yaşından sonra ver demişti. Tabi karar senin
0 oy
(848 puan) tarafından
Ne süt bal merakı bu anlamıyorum. Sütün faydadan çok zararı var, hiç vermeyin. Bal da bildiğiniz bir balsa 2 yaşından sonra verin. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 208 göst.
0 oy
4 cevap 131 göst.
12 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Budak0101 (468 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 195 göst.
23 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fidan5555 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 313 göst.

408,434 soru

12,271,435 cevap

37,602 kullanıcı

Kategoriler

...