0 oy
149 göst.
Aile kategorisinde (506 puan) tarafından
kizlar merhaba yeniden,

son bir iki gundur maalesef hic beklemedigim seylere sahit oldum kendi ailemle ilgili olarak. devlet dairesinde bir isim vardi kardesimden rica ettim beni goturmesi icin yakin mesafe ama bebisim oldugu icin aracla gittik. Anneminde imza atmasi gerekiyordu o da geldi.

Neyse donuste

" benzin de bitti benzin alayim bari 300 liralik" diyor bana duyuruyor beni goturdugu icin benzini de sen al der gibi. Benim hic gelirim yok calismiyorum suanda  ustelik babamin parasiyla alinan benzini babamin arabasini alarak gezip tozuyor milletle, 24 yasinda calismiyor, is de begenmiyor ise girmek istiyor ama kafasina ufacik birsey yatmasa hemen cikiyor, bir suru zarara soktu annemleri bu yuzden.

 Alismis gec saatte kalkmaya falan neyse beni ilgilendirmez o kisimlari ama kendi parasiyla alinan benzin olmadigi halde bana laf vuruyor ki goturdum sen al benzini der gibi. cok sinir oldum. yani bu tarz seylerin lafi olmaz diye biliyorum aile arasinda bir de kisa bir mesafe yani taksiyle gitsem 40 lira tutmaz. yani ben sasiriyorum gercekten ya zaman gectikce insanlar ne kadar da degisebiliyor. gercekten uzuldum bozuntuya vermedim ama hic hos bir durum degildi o an yasadigim.

 ben de zamaninda o arabayi kullandim hatta ufak bir kismini maasimla ben ödedim ve ben kullandigimda hep benzinini kendim aldim kimseye yuk olmadim şu gordugum muameleye bakin. siz ne dusunuyorsunuz hanimlar siz olsaniz ne yapardiniz veya benzer durumlariniz var mi, ailemize de birsey rica edince illa karsiligini mi vermek lazim ( maddi durumlari iyi yani kotu olsa asla demem bile). 

5 Cevaplar

0 oy
(13,249 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Annem babam dese alınırım ama bunu diyen kardeşimse alınmam sadece onların çocuğu olduğu için sahip olduğu her hakka onunla eşit derecede sahip olduğumu düşünüyorum ama anne baba yapsa bunu mesafe koyarım 
(506 puan) tarafından
valla suan babamlarin gozunde her islerine kosturan bir kardesim var. Benim de altima arabami ver benzini doldur ben de market market gotururum her yere herkesi bunda ne var. kendi kazanci yokki. bi yerden mal satimi oldu para gecti ellerine yuklu miktar. bana vermemek icin ilerde hak idda etmesin diye para bitti diyorlar. oyle komik ki beni esimin gozunde degersizlestiriyorlar. esim evlat ayirdiklarini bile dusunuyor.
-Reklam-
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Böyle şeylerin lafı bile olmaz aramız da canım.
0 oy
tarafından

Ben genellikle taksi ile gitmeyi tercih ediyorum bu yüzden. Ama babam yada kayinbabamdan rica edersem mutlaka 100 lira veriyorum. Zaten uzun mesafe gitmem. Bizde seni orda burda taşıdık demesinler diye. Belki de demezler ama gerek duymuyorum canım.Benim babam zaten annem vefat etti bir daha evlendi kadın aşırı paragöz :D babama değil ona veririm genelde babam almaz çünkü o hemen cep yapar 

0 oy
(9,247 puan) tarafından
Bellki alındın sen demek istememiştir.

Ben 1 aydır babamdayım gram para harcamadım harcatmazlar
(506 puan) tarafından
valla ben 20 gun esim askere gitmisti orda bile lafini etmesinler diye evlerine yiyecek pazar alisverisi ifin para vermistim. onlar da aldilar..
(9,247 puan) tarafından
Değişik ya vallahi
0 oy
(10,073 puan) tarafından
Ayip ya bizim aramizda asla lafi olmaz. Mesela benim erkek kardesim falan yok ama esim yurtdisi calisiyo oglum 2 yasinda esimin dayisi var esimle 4 yas aralari ona desem kaynima desem yada esimin arkadaslari var son care onlara bile desem kimse ikiletmez asla agiz actirmazlar goturup getirirler. Hatta soyle bisey oldu biz araba aldim esim yurdisindayken ben hamileydim. Esimin dayisi bizi goturdu bi arkadasi vardi esimin. Sonra bizim arabayla biz donduk arkadasida dayisininkiyle. Noter parasini o vermisti bende kredi karti yoktu sigorta falan. Ona para atarken hesaptan benzin parasida attim hani adam goturdu getirdi ayip dedim oda bi maasla calisiyo. Agzima s.. afedersin sen o parayi niyr attin diye
(506 puan) tarafından
valla canim ben hic beklemezdim ama demekki olabiliyormus boyle seyler. desen kabul etmezler ben hissettigimi biliyorum neticede.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 256 göst.
8 Ocak 2024 Aile kategorisinde Azizeak (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 400 göst.
0 oy
28 cevap 516 göst.
26 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Deniz Ege (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 776 göst.
30 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Cetineylul317 (1,248 puan) tarafından soruldu

380,877 soru

11,403,183 cevap

34,941 kullanıcı

...