0 oy
1,510 göst.
Diğer kategorisinde (11,655 puan) tarafından
Bir kızım var 6 buçuk yaşında birde oğlum var 3 yaşını doldurdu herkes takmış çocuk yapta çocuk yap dün kardesimr gittim eltisi kafamı sisirdi yap çocukların 2 tane azdır bilmem ne takmıyorum kimseyide bu defa eşimde istiyo ben ikilemde kaldım korkuyorum çocuk yapmaya son hamileliğim riskliydi bebeğim kuvezde kaldı travma yaşadım ztn herşey çok pahalı kiraciyim şimdi kuzenimden geldim oda söylendi yapta yap diye anlamadıgim şey millete nasıl dert olur böyle şeyler 

38 Cevaplar

0 oy
(4,727 puan) tarafından
Öyle diyene dönüp sen yap de susarlar 
(11,655 puan) tarafından
Diyorum kız benim yerime siz yapın diyorum
-Reklam-
0 oy
(66 puan) tarafından
Yap dıyenler maddi manevi destek olucaksa yap. Kımsnn  lafyla cck yplmaz. Ki artk bna göre ccklrn agırlgı dha fzla maddi manevi olarak. Okulu gelecegı terbysı işi gücü. Ortam 
(11,655 puan) tarafından
Aynen öyle valla
0 oy
tarafından
Kararı verecek olan sensin millet anca konuşur bunun önüne geçemezsin 
(11,655 puan) tarafından
Kararı tek başına veremiyorum eşim istiyo
0 oy
tarafından
Milletin ağzı torba değil ki büzesin canım takma gece uykusuz kalan sen ağladığında düştüğünde yaralandığında acıktığında altını değiştirmede banyo yaptırmada kıyafet yıkamasında sermesinde katlamasında tabi ayreten vakit ayırmada sen ama yap demesinde onlar bu sizin alabileceğiniz bi karar başkalarının değil özellikle senin eşinin bile değil ha yardımcı oluyorsa güveniyorsan yap ama yok o da elini atmıyorsa sana yapma sonuçta sen doğurup bakacaksın bu çocuğa
(11,655 puan) tarafından
Tamam yapmiycam içim karardı yazdıklarından çünkü hepsi doğru gözümün önüne geldi;))
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Yap diyenlere siz yapın desen ya 
(11,655 puan) tarafından
Kız diyorum ztn
0 oy
(3,167 puan) tarafından
Isteyen kendi yapsin. Biz 2. Yi de dusunmuyoruz. Allah ömur versin olana. Bu ulkede degil de insanin degerli oldugu baska bir yerde yaşasam  yapardim belki. Ama bizim ülkemizde maddi manevi cok zor cocuk yetistirmek. 
(11,655 puan) tarafından
Aynen öyle Maalesef
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Yap diyenler mi gelip bebene bakacaklar mı acaba yap demek kolay peki sonrası maddi manevi destek olacaklarmi 
(11,655 puan) tarafından
Sadece konuşuyorlar tabiki bişey yapmazlar
0 oy
(473 puan) tarafından
Bence sanki sende istiyor gibi ama tabi herşeyin hayırlısı.

Benimkilerin arası 5 yaş bebek olunca büyüğü ister istemez ihmal ettim dışarı çıkmalarımız kısıtlandı avm sinema park o gibi şeylere ara verdik giderse de babasıyla gidiyor. Bebeğim de büyüsün yeter 2 tane Rabbim ömür versin bunlara, çünkü bebek büyük bir sorumluluk ben kızıma hiç kızmamştım bebek olup hiç bir şeye yetişemeyince kızıma istemeden kızıyorum bazen. Bebeğe yetmeye çalışırken büyükleri ihmal ediyoz bence. Rabbim evlatlarına sağlık versin sende kocanla ye iç gez çocuklarında büyümüş tekrar eve kapanıp bebek mi büyüteceksin ne güzel onları büyütmüşsün benim küçük de 3 yaşlarına gelseydi diye dua ediyorum gece uyanmaları falan çok yoruldum bende insanım 
(11,655 puan) tarafından
Aynen öyle keşke eşimde istemzseydi
0 oy
tarafından
paran varsa 3 yap ama yoksa bosver
(11,655 puan) tarafından
Para yok bosverdim:)
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Bence iki çocuk ideal ama hayat şartlarından korkuma şuan ikinci çocuğa baya temkinliyim bekliyoruz eşimle bir bebeğim var ikinciyi yaparmiyiz zamana bağlı ki  ,üçüncüyü hiç  düşünmüyorum geleceğini hazırlamak da lazım bu zamanda üç çocuk biraz fazla geliyor bana 
(11,655 puan) tarafından
Nasip ya gönlüm yok ama eşim istiyo bende erteleyip duruyorum bakalım ne oalcak
0 oy
(350 puan) tarafından
Üç çocuklu bit ana olarak buralar hiç İyi değil bacım gelme :D şu devirde iki yeter Rabbim can sağlığı versin<3
(11,655 puan) tarafından
Allah seni yaa tm gelmem :))
0 oy
(746 puan) tarafından
Milletmi bakacakmis cocuga. Ele neyse. Sen bakicaksin 2 tane evladin var. Bakabilecek gucun eneejin maddi imkanin varsa yap. Seni en iyi kendin bilirsin..
(11,655 puan) tarafından
Ya ben çokta güzel bakarım kendimi övmuyorum etrafım anneligimi hep över ama  bu hamilelik korkusu ve maddi imkansizliklar beni düşündürüyor
(746 puan) tarafından
Maddi sik8nti cok zor yetememek.. iyi bi gelecek verememek. Bu bence cok onemli. Yipratir cunku oteki turlu. Kiraciyimda diyosun. 2tanede evladin var ne bilim. Cocukta yipratiyor insani. Ben senin yerinde olsam artik rahatıma bakardım:)
0 oy
(1,622 puan) tarafından
Bn ikinciyi bile düşünemezken neden cunki maddiyat bnde eşimde çalışıyoruz kiracida değiliz ama iyi bir gelecek saglamk kolay değil millet konuşur akıl veriri para veren olmaz 
(11,655 puan) tarafından
Haklısın valla
(11 puan) tarafından
Yapma canım ya ne güzel bir kızın bir oğlun varmış çocuk bakmak kolay mı millet çok istiyorsa kendilerine yapsın bekarsin ne zaman evlenecen derler evlenirsin ne zaman çocuk derler birini yaparsın aman kardeş yap iyi olur derler ölene kadar bu sorular bitmez doğurması ayrı bakması ayrı zor ya on tane olsa neden 11 .ci oldu demem evlat cennettir ama psikolojik olarak hazırda olacaksın
0 oy
(5,196 puan) tarafından
Evet çocuklarımızın yaşları hemen hemen aynı benimde bir kız bir oğlum var ve 3. Yu yaptım 4 aylık karnımda:)
(11,655 puan) tarafından
Doğunca bana msj at nasıl bişey geleyim o taraflara ;) bide kız mı erkek 3 üncüsü mrk ettim
(5,196 puan) tarafından
Tamam canım dogurunca post açarım inşallah:) kızım 7 yaşında oğlum 4.5 yaşında karnımdakide 18 haftalık bugün öğrendim meğerse kız mış;)))
(11,655 puan) tarafından
Sağ saglim alın kucağınıza Allah bağışlasın çocuklarınızı olmayanlarada versin cnm
(5,196 puan) tarafından
Amin canım rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Herkes kendi çocuğuna kendi karar versin o ne saçmalık. Yardıma ihtiyacın olsa kimse olmaz yanında. Ben iki tane olsa nasıl bakarım diye düşünüyorum. Bu devirde 2 çok bile
(11,655 puan) tarafından
İşte eşim istiyo ve diyo rızkını Allah verir
(1,328 puan) tarafından
Valla bakacak olan sensin sen istiyor musun ona göre karar ver millete göre değil. Geçim dışında 3 çocuğa yetebilmek de önemli. Şahsen ben oğlum biraz büyüyen kadar düşünmüyorum ikisini perişan büyüteceğime ayrı zamanlarda kaliteli ilgilenerek büyütmeyi tercih ederim. 3 çocuğuna da yeteceğini düşünüyorsan eşinle uygun zamanda karar verebilirsin tabi seçim senin
0 oy
(7,931 puan) tarafından
37yaşındayım tek oğlum var 3yaşında bu gün şok markete girdim , bir çok şey orda ucuz olurdu .Şokun bezi bebeland 80tl olmuş .Daha 1ay önce 70tl ydi.Oğlum doğduğunda yani 3yıl önce aynı bez 17tl di.Bu pahalılıkta 2.çocuk yapmaya korkuyorum .Ne güzel bir kızın bir oğlun var .3.ye hiç gerek yok bence .Emin ol bir tane daha yap diyen o insanlar yazık 3çocuğu var zor geçiniyorlardır deyip 1paket bez alıp vermezler .
(11,655 puan) tarafından
Ne yazık ki öyle yazik insanlar ne hale gelmiş zam üstüne zamlardan ben kendime güveniyorum çokta güzel bakarım övünmek gibi olmasın ama herkes anneligimi över senin kdr ilgili az insan var derler ama işte bu geçen hamilelik travmasi var maddiyat var
0 oy
(108 puan) tarafından
Rızkı veren allahtir 4 çocuğum var bir türlü yetisiyorum nasibinde varsa sen istemesen geliyor canım hiçbir i çocuğumu da istemedim ama şimdi olurum onlar için yani gelecekse geliyor bir türlü akışına bırak bir türlü bakıyorsun 
(11,655 puan) tarafından
İlk olumlu yorumu sen yaptın içim karardı yorumlara hepside doğru diyo ama gerecekten nasip isidirde belki istesem de olmaz bilemiyorum ki
(108 puan) tarafından
İnsanlar hayata maddi yönden odaklanıyor ama hayat manevi yönden daha güzel benimde durumum yok ama aç değiliz öğün bir türlü Bi parça ekmekle bile karnımızı doyurup yatarız önemli olan bundan ders almak daha güzeli belki bizi bekliyor RABBIM olmayanlara nasip etsin inşallah canim:))
(11,655 puan) tarafından
Amin inşallah
Aslında hayalimdi 2 oğlan 2 kız ama ne pskolojim ne maddiyat izin vermiyo izin verseler de en önemlisi istediğimi Rabbim nasip eder miydi ki
(108 puan) tarafından
RABBIM gerçek olmucak şeyin hayalini içine kondurmaz canım rahim adıyla gönlündeki sana versin inşallah
(11,655 puan) tarafından
Amin amin inşallah cnm çok teşekkürler:)
0 oy
(719 puan) tarafından
Milletin ne dediğine bakacak olursan ohooooo atarlı ol kendi düşünceni uygula
(11,655 puan) tarafından
Ztn diyorum yerime siz yapın ama eşim istiyor
(719 puan) tarafından
Genel olarak erkek hep ister maddi olarak erkek geçimi sağlıyor olabilir ama kadın her türlü yıpranıyor valla bı tane oğlum var rabbim ewlatlarimizi bağışlasın inan ikinciyi bile düşünmüyorum çocuk kolay yetişmiyor hem maddi hem manevi her türlü zor oluyor rabbim olmayanlara anne baba olmak isteyenlere nasip etsin ben annelik duygusunu tattım rabbim tatmayanlara tattırsin diyorum inşallah hakkınız da hayirlisi olsun
(11,655 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkürler cnm

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 408 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,513 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 459 göst.
11 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Miraysu (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 570 göst.
23 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde _erkenci_kus (473 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,336 soru

24,223,220 cevap

338,780 kullanıcı

...