0 oy
964 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (229 puan) tarafından
Kızlar 11 aylık oğlum var en son 5 ayında aşıya götürdüm bir daha da götürmedim inanın aşı hakkında o kadar kötü şeyler okuyorum ki (aidin Salih gerçek tıp) artık aşılarını yaptırmak istemiyorum ama bilgim bana yetmez düşüncesi ile çocuğumun günahına girmekten çok korkuyorum ama en basiti hepatit b aşısının içinde ki etken maddelerle böcek ilacının içerisinde ki etken maddeler aynı günümüzde otizim geç konuşma epilepsi bir çok hastalığın sebebi bu aşılardan olduğu söyleniyor. İlaç firmaları bizleri müşteri gibi görüyor olmaları bizleri bir ömür ilaçlara bağımlı hale getirmeleri bana dokunuyor. Uzun lafın kısası aşı yaptırmayıp sonrasında çocuğunda sağlıksal sorunlar oluşan anneler var mı? Yani pişman mısınız? Yoksa iyi ki aşı yaptırmadım mı diyorsunuz? 

25 Cevaplar

+1 oy
(229 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

image

aidin Salih gerçek tıp

-Reklam-
+3 oy
tarafından
Ben iki çocuğuma da özel aşılar dahil hepsini yaptırdım. Kızım anaokuluna giderken şu cicegi oldu, sadece omzunda ve sirtida 2 sivilce gibi bir şey çıktı, doktora fotoğraf attık şu cicegi gibi dedi, ertesi gün götürdük doğruymuş. Ne ateş oldu, ne yatak döşek yattı. Şimdi 14 yaşında, diğerlerini geçirmedi bile.

Geçen gün haberlerde bir doktor, biten tüm çocuk hastalıkları tekrar başladı, kızamık yüzünden çocuk cenazeleri çıkıyor hastanemizden dedi. 

Örneğin çiçek hastalığı, yıllar önce genc yaşlı herkesi kırmış geçirmiş, 80 yılında aşı sayesinde hastalık bitince, aşısı da kaldırılmış. Bilirsiniz eski insanların yüzlerinde derin izler vardır dairesel gibi, işte o salgının izleri. 

Bir aşının tüm yan etkilerinin ortaya çıkması, ona göre değiştirilmesi uzun yıllar ister. Bebeklerimize yapılan aşılar öyle. Bunları covid asilariyla kıyaslamayın, biz onların ilk denekleri olduk, bizim için de eski insanlar denek olmuşlar, bu iş böyle mecburen. 

Eskiden neden bebekler bu kadar hastalanıp ölürlermiş, çoğu bu hastalıklardan. Şimdi aşısız bir bebek menenjit geçirirse, aşıdan daha mı az zarar görecek? 

Herkesin kendi kararı ama, bilimi de yabana atmayın. Simdi kişisel gibi görünen kararlar yüzünden, ileride toplumu etkileyecek salginlar tekrar hortlayabilir.
(1,088 puan) tarafından
+++++ noktasına kadar katılıyorum aşı önemli
tarafından
Ağzına sağlık canım. Bazı kişiler daha çok biliyor gibi konuşuyorlar ya sinir oluyorum.  Yıllarını veriyorlar bu işlere, sonra biri çıkıyor ben karşıyım diyor sebebi ise kulaktan duyma şeyler . O zaman hiç hastaneye de gitmeyin aynı şey
+2 oy
(199 puan) tarafından
Ben dogdugu gunden beri yaptırıyorum.iki cocugumada yaptirdim
+1 oy
tarafından
Bir buçuk seneden fazla araştırdım. İlk oğluma 4. Ay aşısı vurduktan sonra yapmama kararı aldım. 2. Gebelikte doğum aşıları dahil yapmadım.yapmadan önce bulunduğum ilcenin en iyi Hastanesi'nin bilinen bir doktoru ile yarım saat konuştuk. Doğum aşısı reddi için. Kendisi bile doğum doktoru olmasına rağmen aşıları tasvip etmedi ve sezaryen anında ben unutmusken hatırlatıp bebeğin aşıları olmayacak diye hemsireleri uyardı o zaman içim tam muatmain oldu. Çünkü ben diodum doktor bana cahil damgası vurcak,tartışıcam ama çok emindm kaynaklar gösterirdm bir sürü makale okudum gözlerim agriyana kadar velhasıl doktor da onaylaynca tmm dedm doğru yoldayım. Çocuklarım masallah çok iyi ilki üç buçuk ikinci 1 olmak üzere. İlkinde hiç doktora gitmedim gelisimi hep öndeydi kilo olaraktan da anne sütü tek almasına rağmen. İkinci de bir kez gittim onda da baharatı degisik bişi yedim kızarıklık oldu vücutta iki güne geçti ne alerji yaptı diye. Hamd olsun çok sagliklilar 
+1 oy
(313 puan) tarafından
Oğlumun sadece yeni doğan ve 1. Ay aşıları var. 2. Aydan itibaren imza attım yaptırmadım şuan 26 aylık bi sıkıntımız yok çok şükür. Şuan hamileyim Rabbım kucağıma almayı nasip ederse bu yavruma da yaptırmayı düşünmüyorum. 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
İyiki yaptırmisim derdim cnm. Ayrıca yediklerimiz bile ne kdr saglikliki
0 oy
(673 puan) tarafından
Bende yaptırmak istemiyorum,eşim ısrarla istiyor ne yapacağımı bilmiyorum Rabbim hepimize hayır kapıları açsın 
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bütün aşıları yaptırdım. Yan etki görmedim hiç.ateş de dahil
0 oy
(108 puan) tarafından
Canım ilk çocuğunda yaptırdım diğer çocuklarıma yaptırmadı hiçbir farkı yok yaptır yaptırma aynı hastalığı tutuyor şu çiçeği aşısı oldu şu çiçeğini geçirdi orda şüphede kaldım yani demek ki koruculugu yok 
(124 puan) tarafından
Ölum zaten ecdldir kaderdir. Aşinin zerre faydasi yok zarari var
(2,385 puan) tarafından
Aşı olmasaydı o hastalığı çok ağır geçirirdi. Aşı olduktan sonra hasta olmayacak diye bişey yok ya hiç olmaz yada olsa da hafif atlatır
(405 puan) tarafından
Hemdemm Ölüm kaderdir evet ama Allah kişiye özgür irade vermiş akıl vermiş kendi elimizle yapiyoruz ne yapıyorsak çocuklarida belli bı yaşa kadar biz yönlendiriyoruz bu yüzden aşinin zerre faydası olmasaydı önceden salgın hastalıklardan ölen bir sürü bebek genç yaşlı gibi şimdide devam ederdi ölümler evet aşıların yan etkileri olabilir buna katılıyorum ama Faydası yok zararı var diye burda insanlari yönlendirmek dogru değil
tarafından
Tedbir bizden takdir Allah tan.
Biz önleminizi alalim gerisi Allah'a kalmış.
tarafından
Hemdem önce tedbir sonra tevekkül diye bir şey var.Allah vermesin havele geçirsen şey mi diyeceksin ölüm zaten kader ben evde duracağım hastaneye gitmeyeceğim mı?
0 oy
(8,021 puan) tarafından
Özel aşılar dahil yaptırdım pişman değilim 
0 oy
tarafından
Eğer o aşılar yapılmazsa ilerde cocuğun mesleki yurt dışına cıkmak istediğinde hiçbir ülke almicak özellikle rota menenjit aşısı.. 
(4,596 puan) tarafından
Eris bende bu cevabı bekliyordum:)
(7,909 puan) tarafından
Hahaha :))))
tarafından
Cehalet cift vatandaşım babam sürekli yurt dışında olan biriydi sizin gibi okumamış araştırmamış at gözlüklü insanlardanda bu tarz beklenirdi sizin cocuklarınız gelecekleriyle oynicakdanız sizin probleminiz.
(5,487 puan) tarafından
Cahil olan sensin, yurt dışına çıkmak için aşılarını o zaman tamamlaman yeterli, ben yaptırdım aşıları benim de var bi problem yaşamadık, kafana göre yorum yapıp bize cahil diyosun ya pes
(4,596 puan) tarafından
AA noldu ya foton gitti:)
0 oy
tarafından
Bende cok düşündüm cok arastırdım irdeledim aynı seyler düşünüyorum sizinle 1.5 yaş asısı harici gerisini yaptırdım içimde rahat etmedi malesef annelik ne kdr zormus dedim ya
(457 puan) tarafından
Birbuçuk yaş asisimi neden yptrmadimiz ?
tarafından
1bucuk yaş aşısı daha riskliymiş karma oldugu için
(439 puan) tarafından
Ne alaka karma aşı 2.. 4....6 aylardada yapilyo zaten :)))))
tarafından
Bi akrabamız 1.5yaş karma aşısından sonra cocugunun hareketlerinin cok değiştiğini söyledi kelimelere söyleyen bebek söylememeye başlamıs otızım suan 7yasında okula gidemiyo
(439 puan) tarafından
Otizm doğuştan gelen bi rahatsizliktir zaten 1 buçuk yaşından sonra farkediliyo tanısı konuluyo canım benim arastr istersen
0 oy
(1,031 puan) tarafından
Kızım 2 buçuk yaşında hiçbir aşıyı yaptırmadım. Maşallah hiç bir sorun olmadı şimdiye kadr. Bağışıklıgida iyi.. bende araştırınca aşı yapmama kararı aldım..
(229 puan) tarafından
Adaşımsınız, fikirdaşımsınız ❤️ ne güzel allahım nazarlardan korusun peki sırf aşı yaptırmadınız diye beslenmesine ekstra dikkat ettiniz mi?
(124 puan) tarafından
Bnde yaptırmadım hic bir aşisini ve etrafimdaki hic bir arkadaşım da yaptırmadı sukur gayet sağlıklı
(1,031 puan) tarafından
Allah razı olsun:) hayır ekstra bişey yapmadım. Şöyle soyliyeyim benm kızım süt ve süt ürünleri tüketmeyen bir bebek olmasına rağmen sknti yaşamadık inşallah yasamayizda hiçbirimiz (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Var kuzenimin cocugu.....
(229 puan) tarafından
Nasıl yani
(9,238 puan) tarafından
Sormussın yaptırmayan varmı diye var kuzenimin cocugu
(229 puan) tarafından
Hım anladım öyle tek cümlelik cevap verince merak ettim peki durumu falan nasıl sağlıklı bir çocuk mu
(9,238 puan) tarafından
Hayır değil . Annesi ısrarla hiç bir aşı yaptırmadı grip dahi olsa cok ağır ve hast  geciriyor. En son rota olduydu . Gerçi benimki aşılı ama şuan ateşlendi ama sanırım o daha ağır geçiriyor herşeyi.3 yaşında ama 10 kilo falan o cocuk
0 oy
tarafından
Sağlık hakkında birşey demym ama 20 yıl sonra aşı olmynlar ayrlckms faln filan deniyor 
(229 puan) tarafından
Korona aşısı olmayanlara nefes aldırmayacaklardı sözde aşı olmadım şimdi bende herkes gibi eşitim yanı demek istediğim kendileri de ne yaptıklarını bildikleri için ya seve seve ya da...... Zorla yaptırmak istiyorlar.
tarafından
Eşimde bnde olmadik aşı esimde bn corana falan olmdik eşim 800 kişinin şefliğini yapıyor günde kaç kişiye temas ediyordu birşey olmadı
(229 puan) tarafından
Ama aşı yapan çoğu kişi hastalıktan harap oldu hani aşı koruyordu? Ay o kadar güvenmiyorum ki onlara artık ne yapacağımı şaşırdım
tarafından
Bir tane evldim var yaptrdm bn.
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Benim oğlumda 27 aylık bugüne kadar bütün aşılarını yaptirdim ama bir yanım hiç yaptırmak istemiyor çünkü otizm aşılardan dolayı olan bir hastalik doğuştan değil sonuçta Rabbim evlatlarımızı korusun sonra yaptırmasam kötü bir hastalığa yakalanır diye korktum en iyisini Rabbim bilir tabi ama bende aşilara güvenmiyorum korona aşısı olduğumdan beri öksürüğüm kesilmedi bir sürü ilaç kullanmama rağmen resmen ilaçlara bağımlı yaşıyorum keşke hiç aşı olmasaydım 
(9,620 puan) tarafından
Otizm doğuştan gelen bi durumdur sonradan oluşmaz,sonrasında oluşan şeyler sadece tetikleyicidir
(439 puan) tarafından
Kim soledi otizimin sonradan olduğunu???? Saçmalamayın Allah aşkına otizim vs hepsi doğuştan oluyo sadce biri hastalandığı zaman yanlış ağrı kesici ignesi sonucu felç kaliyo...
tarafından
Peki otizmin sonradan oluştuğundan haberi var mı?
(869 puan) tarafından
Şu otizim hakkımda atıp tutmayın kaç kişi var ailende otizm ya 3 yıldır gidilmeyen doktor kalmadı eğitim merkezi kalmadı hangi doktorun kapısını çaksak genetik test diyor anne karnında gelişen bir durum ama kendini 1,5 yaşından önce belli etmez diyorlar şu insanlar bi otizmin ismini biliyo ama sorsan sanki kitabını yazmişlar biride hamileyken folik asit kullanmayın bebek otizm olur demişti
0 oy
(7,456 puan) tarafından
İlk doğduğundan beri özel aşıları dahil yaptırdık iyi ki diyoruz ikinci bebeğimizede yaptırcaz o hastalıklar daha kötü Allah korusun burda okudukça çevremde duydukça iyi ki dedim hep 
0 oy
(482 puan) tarafından
Bu hastalıkların hepsi öldüren süründüren hastalıklar asisiz olursan eğer  şuan çevrede yaptırmadı diyenlerin çocuğuna bir şey olmuyorsa çevredeki herkes asılı suru bağışıklığı olustugundandir ama Türkiye deli gibi göç alıyor göç alınan yerler belli Suriye ırak Pakistan afrika buradan gelen tün çocuklar asisiz ve daha da artacak bu oran  ocugunuzu  cok büyük bir riske atıyorsunuz 
0 oy
(3,083 puan) tarafından
Eee bunaldan önce neden otizim çok yoktu son zamanlarda patlak verdi neden çocuklar artık eskisi gibi doğal beslenmiyo eskisi gibi kimse çocuğunu dışarı cikartmiyo çocuklar hep hormonlu beslenme TV tablet telefon bunlarla çocuklarda aktivite yok çocuklar akşama kadar evde ne olcak ki İYİKİ AŞILARINI YAPTIRDİM COCUĞUMUN  rota virüsü aşısı yaptrmdm pat çocuk rota virüsü oldu ugrstm durdm doktr neden yaptrmadn dedi yaptrms olsan hafif atlardi dedi
(829 puan) tarafından
Bütün aşılarını bende yaptırdım rotavirusde yaptırdım ama 2 kere hastanelik oldu rotavorusten anlamadim
(3,083 puan) tarafından
Ben o ara maddi imkanlardan yaptramadm canım malsf
0 oy
(4,596 puan) tarafından
Ogullarima yaptırdım kızıma yaptırmadım keşke oglullarimada yaptirmasaydim

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 168 göst.
0 oy
6 cevap 454 göst.
0 oy
9 cevap 194 göst.
14 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Daisyyy (1,136 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 634 göst.
5 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Portakallltohumum (123 puan) tarafından soruldu

409,970 soru

12,326,294 cevap

39,100 kullanıcı

Kategoriler

...