0 oy
557 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bugün 1.5 yaşındaki kızımla otobüse bindim sırtımda da çocuğun çantası en önde ki kadın öyle havalı sanki jete binmiş çocuk elimde kayıyor yere çömelip para uzattım baktı baktı bi yer vermedi önünde eğildim çocuk dursun diye gene kalkmadı arkadada oğluna otur otur diyor en son şoför biri bayana yer versin dedi de inecek olan biri yer verdi çok üzüldüm ve sinir oldum 

12 Cevaplar

0 oy
(2,521 puan) tarafından
Kimseden bir şey beklemicen, sonu hüsran çünkü 
tarafından
Elimdeki yavru ya insan ona kiyamaaz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canim ben bebek arabasıyla giyim şoförle kavga ettim neymiş bebek arabası kabul etmiyormus birbirimize 
0 oy
tarafından
Canım bak beni yanlış anlama çocuğun 1.5 yasinda yani yürüyebiliyor Bi çok insan yürüyen çocuğa yer vermez çünkü o kadınlar kendi oturmuyor çocuğunu oturtuyor kadın ayakta gidiyor ve o cocukta büyüyünce bencil kimseyi umursamayan biri oluyor belki sen öyle degilsindir fakat %90 ne yazık ki böyle hamile bebekli engelli hariç cocugu yürüyen kadınlara artık bende yer vermiyorum o küçücük çocuk koltuğu tek başına işgal ediyor çünkü çok mu zor o çocukları kulaklarına almak yok ille çocuk oturacak kendileri ayakta gidecek 
(845 puan) tarafından
Bu nasıl bir zihniyet nasıl bir umursamazlık inanamıyorum ya yürüyen yürümeyen diye çocuk ayırt edilmez biz bile bazen dengemizi koruyamıyor sarılıyoruz 1 buçuk yaşındaki çocuk nasıl ayakta kalsın el insaf ya koltuğu işgal ediyormuş pes artık gerçekten dicek bişey bırakmıyorsunuz
tarafından
Lutfen dogru oku ve Okuduğunu doğru anla
tarafından
Yok kadın kendisi ayrı oğlu ayrı oturmuş 15 16 yaşlarında gençti yani onun yer vermesini bekledim baktım diyor otur az kaldı filan
tarafından
İşte çocukluktan bencil yetiştiren ailelerin çocuklari bunlar engelli olsa hadi neyse ama maalesef artık herkes kendini düşünür olmuş bananeci Bi toplum olduk sonumuz hiç iyi degik
(3,071 puan) tarafından
Anlamadm smdi bende üç çocukluyum otobüse bindigim zmn iki çocuğumu 4 ve 3 yasindalar ikisini bir koltuğa oturtup kendim ayakta duruyorum çünkü öyle daha rahat oluyor benm icn bencil mi yetstrms oluyorm ;)
tarafından
bunu eğitimci olarak söylüyorum çünkü o çocukların aklına annem ayakta ama ben oturuyorum öncelik her zaman benim düşüncesi yerleşiyor ve öyle kalıyor buna sadece otobuste koltukta yer verme olarak bakmayin şuan z kuşağının bu derece terbiyesiz saygısız ve düşüncesiz olmasının en önemli nedenlerinden biri ailedeki yetişme tarzıdır şimdi diyeceksiniz ki 3 çocukla nasıl tek koltuğa sigayim en az 2sini kucağınıza oturmanın gerekiyor biri ayakta kalacak ama.dibinizde olacak şekilde olması gerekiyor ama tabi günümüzde değil bebekli kadınlara engelli yaşlı ve hamilelere bile yer verilmiyor peki bunun nedeni nedir hiç araştırdiniz mi
(3,071 puan) tarafından
Ya aslnda haklisinz ama ben bebek arabası ile biniyorum bebek arabasni tutuyorm diegr iki çocuğumu tutmadgmdan hemen tek koltuğa oturtym ama yaşlısı hamilesi gelse kendim duyarsız kalamam kaldrym çocuklarımı ki karşı taraf kesinlikle oturmuyor bile yok kzm sen oturt çocukları diye gerçekten zor oluyor ama geçen otbstyz kzm hastaneden getrym yatsya mr çekildi ilaçlı halde kaldrmadm onu oturttum benle kzm tekiz genç hi kadın geldi kzi kaldır burda ben otrcam dedi ki ben kzmi otrtmsm kendim oturmamsm hastadır dedim anam bu bana bı cemkirdi yok çocuk otursun ayakta mi kalayim kendine söylendi ya yüzüme konuş haddini bildireyim sinirimi senden ckarym yada sus diye smdi ne blm anlayışa ve duruma bağlı ya bu durum
tarafından
Tabiki duruma bağlı zaten hasta yada engelli Bi çocuksa ayakta gitmesi abes olur bu istisnai bi durumdur buna bisey diyecek kişinin insanligindan suphe ederim ama çocuklu kadınların %80 90i bunu suistimal ettiği için ne yazık ki artık kimse cocuklu kadına yer vermiyor
(2,063 puan) tarafından
Aynen size katılıyorum bize z kuşağı diyerek mükemmel mis gibi olacaklarıni inandır dilar yada inandıgimizi sandık bukadar terbiyesiz ahlaksız bir nesil olamaz tek korkum ben belli yaşa geldim iyi kötü de yarın öbür gün çocuğum okula gittiğinde nasıl koruyacağım bu nesilden şimdiden kara kara düşünüyorum 6 aylık kucağımda bebeğim vardı otobüse bindim kimse de kalkmadı şoför sagolsun ablamıza yer verin kucağında bebeği dedi inanın bön bön mal gibi bakıyorlar kulak da kulaklık şimdi ben o çocuğa mı laf söylicem ailesine mi ailesi laf söyletmez ne yapcaz nasil baş edilecek bilmiyorum gün ve gün çoğalıp büyüyecek ler
tarafından
Cnm yasin kaç bilmiyorum ama ben seni y kuşağı olarak degerlendirecem biz y kuşağı sokakta oynayan el becerileri olan cocuklardik maddiyat olarak orta halli yada onun biraz alti insanlardik aile yapısı olarak çoğu zaman baskıcı ve ataerkil olarak yetistirildik sonra o y kuşağı büyüdü çoluk çocuğa karıştı maddiyat aile yapısı olarak kendilerinde görmediklerini çocuklarına dozu kacirarak verdiler ben yasayamadim sen yasa ben annemi babamı sevemedim beni dövdüler sen bizi sev biz seni dovmeyecez ama bunun ölçüsünü öyle bi kaçırdılar ki çocuk oldu mu sana ana baba ben küçükken çok ezildim sen hiç ezilmeyeceksin hep ezeceksin diye terbiyesizligi saygısızlığı ozguven ve konusma özgürlüğü diye yetistirdiler teknoloji hızla ilerlediği için çocuklarının geri kalmasını istemedikleri için borç harç son modelini alirlar tüm teknolojik aletleri akıllı telefonu kullanan 2 yaşındaki çocuğu zeki ilan ettiler ama z kuşağı y kusagindan asla zeki değildir çünkü z kuşağı el becerisi nedir bilmez çocuklara hadi oyun oynayın desen bilgisayar oyunu haricinde hiçbirisini bilmez o yüzden suç z kusaginda değil onları yetiştiren y kusaginda
(2,063 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben y mi oluyorum bilmiyorum 40 cunku yaşım geç evlendim hep belkide korkularımdan dolayi aslında çocuk sahibi olma korkum var idi ve 39 yaşımda oldum.tabi okadar sıkıntıdan sonra elhamdülillah sizin her kelime ize katılıyorum bir kaç post cevaplarınızı okudum çocuk yetistirmek bir sanat kesinlikle ben kizmeslek çıkışlı 2 lise okudum çocuk gelisimi 2.bolumum hep çocuk gelişimi öğretmenimiz derdi çocuk bir heykel sizin elinizde onu iyi yoğurma şekillendirmek de sizin elinizde kötü sekillendirmek de artık öyle bir zamana geldi ki herkes canım sıkıldı ben anne olayım çocuğum olsun diyerek anneliği ve çocuk sahibi olmayı kullanılma duruma geldi ve gerçek ten ben artık herseyi gerçekçi düşünmek den yoruldum....ve dediğiniz gibi bu kuşağı nesili yetiştiren de y sanırım ne nesili olursa olsun İnanın ben tamemen gerçek ci bakmaya çalışıyorum inşallah öyle devam eder düşüncelerim biraz geri kafalıyım belki bilmiyorum şuan 17 aylık oğlum tv açmaya yeni başladım oda çok nadir telefon bilmez bilmiyor oğlum babası görüntülü arıyor gidiyor oyun oynamaya ben kendim telefon sadece araç olarak görüyorum
tarafından
Kusagin adı sanı hiç önemli değil aslinda sadece adı var bence insan kuşağı diye Bi kuşak olsa ve hepimiz orda kalsak keşke... evet çocuk yetiştirmek gerçekten Bi sanat ama yanlış ebeveynlerin yetiştirdiği çocuk sanata değil daha çok kabus eserine dönüyor mesela şuan otobüste yaşlıya engelliye hamileye cocuklu kadınlara yer vermeyen Bi nesil yetistirdi ve bu tamemen bilinçsiz ebeveynlerin eseri ama o ebevenylerin bahaneleri ustelik çocuklarına asiladiklari bahaneleri ise okulda yoruluyorsunuz oturun dinkenjn evde suyunh bile çocuklarinin ayaklarina goturuyorlar elbet okulda yoruluyorlar ama bu beyin yorgunluğu fiziksel yorgunluk değil ama sorsan çantaları ağır şunu dusunemiyorlar şu teyze otursun ben çantamı kucağına vereyim diye basit Bi beyin firtinasindan acizler telefona tablete gomulmeleri bile ebeveynleri tarafından hoş görünüyor neymiş uyusturucuya karıya kıza buluşmasında iyidir en azından gözümün önünde 2 yaşındaki çocuğun elinde telefon var şimdi otobüste uslu dursun aman yemek yesin diye aslinda daha söylenecek çok şey varda keşke soylenmeyle düzelse
(2,063 puan) tarafından
Kesinlikle son cümleniz herseyi açıklamış biz anca konuşuruz da keşke söyleme ile düzelse....nesil kuşak o bu şuna takılmıyorum ben.. Telefon tablet işlerine geliyor dediğiniz gibi bilseler ******* bir çocuğu var malesef... Bir mühendis dinlemiştim araba firmasında çalışan artık eskisi kadar zeki çocuk lar yetişmiyor lar gelmiyor diye en büyük etken sebep ne diye sorulsa işte nerde eeee... hep ailemi eleştiriyor dum biliyor musunuz? annem iş attığında başıma yada babam Ufak tefek işlere götürür du serbest meslekti şimdi iykide öyle yapmışlar belkide sağlam ayaklarımın üstünde durmama sebep olmuşlar bizler ne onların zamanındaki gibi çocuk nede onlar gibi anne baba olamicaz Allah yardım etsin inşallah
tarafından
Şimdikiler o işleri googleye sormadan youtuba bakmadan asla yapamazlar çünkü basit mantik üretecek beyinleri çalışmıyor ahh ahh
(2,063 puan) tarafından
Çok memnun oldum sizin gibi bilgili deneyimli ve donanımlı bir eğitimcisiniz teşekkür ediyorum sevgiler
tarafından
Bende memnun oldum cok teşekkür ederim sevgiler saygılar benden :)))
0 oy
(4,391 puan) tarafından
sanki jete binmis dnbdbdbbdbdbbs
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Yemin ederim otobüse bindigim zaman diyorum Allah'ım beni kurtar bu cehennemden. Allah akıl fikir versin insanlarda hiç anlayış nezaket diye bişey yok 
0 oy
(51,278 puan) tarafından
sinir oluyorum duyarsız insanlara
0 oy
(6,681 puan) tarafından
Terbiyesizlik etmiş sen kalk deseydin keske 
0 oy
(3,067 puan) tarafından
Hamileyken banada yer vermediler zahmet olcak biri kalkabilir mi karnımdaki sizin karnınızdan daha ağır dedim kalktı yer verdi biri
0 oy
(803 puan) tarafından

Sırf şu yüzden otobüse binmekten nefret ediyorum yaşlı ver yer hamile ver yer çocuklu ver yer sen 1 saat ayakta yol git sanki bu söylediğim.sebepler sadece ayrimcalikli olmak zorundaymışım diye empoze ediliyor sonucta aynı bilet parası verirken hemde..

Gercekten herkes konfor istiyorsa seçenekler var taksi gibi ;)

Bide ses cikarirsan sen suçlusun 

0 oy
(6,014 puan) tarafından
Metroda hamileyken bindim kontrole gidiyorum yilda bir bindim oha dedim ya sabah mesai saatleri kalabalık igne atsan düşmuyor ayy birtane yer veren yok 7 ayliktim karnim belli yani 2 durak gittik en sonda duramadim hamile ve engelli bölümü var ayrılmış oraya gittim uyuyan kulaklık kitap okuyan  sesli dedim bize ayrılan yere musade istiyorum mal gibi bakiyo yüzüme ne bakıyorsun hamile veya engellemisin dedim kalkdi dönüşte yer vardi oturdum dahada binmedim otobüs dolmus metro allah kolaylik versin surekli kullanana
0 oy
(2,191 puan) tarafından
Canım sana yer vermemişler gene ben geçen anneme gidiyordum 3 dk lik yol sogukta yurumeyim dedim minibüse bindim bebegim 14 aylık kadına para uzattım kucagimda çocukla daha ben kendi paramı vermedim dedi öne geçirmedi  gıcık ordan sağolsun ben gibi  ayakta olan  genç bir çocuk aldı verdi teşekkür ettim yer zaten beklemedim hemen inecektimde paramı bile uzatmadi ya cok sinir oldum ben zor duruyordum ayakta zaten tutunuyorum bebekle öne geçirse ne olacak gıcık insan çok  
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Kız otobüse binicem bebek arabasında oğlm var 1.buöuk yaşından zahmet edip arabaya el atmıyorlar ben insanlık beklemeyi bıraktım, markete faln giderken de aynı kendim indirip çıkarıyorum 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 271 göst.
0 oy
27 cevap 947 göst.
28 Ekim 2022 Aile kategorisinde ilknur koc (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 254 göst.
22 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,421 göst.
1 Temmuz 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu