0 oy
5,675 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,185 puan) tarafından
Kızmayın, kirilmayin. ama çok mu aşık oluyorsunuz..yada adetler mı öyle? Gerçekten merak ediyorum o yüzden soruyorum.. 

nasıl bi evlilik hayatı olacagi az çok belli..1oo kayınvalideden 1-2 tanesi gelinine aman kırılmasın diye davranıyor.. çoğu kişi aynı semtte bile olmak istemezken neden birlikte oturmayı seçiyorsunuz?

Yani herkes ayrı evi olsun ister.. okuyunca gerçekten üzülüp dua ediyorum sizlere..ama nedenini merak ediyorum..

35 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kanamayla oturmak kötü değil amaaa tabi kaynana iyiyse:DValla ben üst katındaydım gündüz onda gece evimdeydim kan kusturdu resmen bende tabi hep sustuuuuum taaakkiii evimi ordan taşıyana kadar hem kendimi hem eşimi kurtarmış oldum. Ama bende çok saftım her dedigine susardım ailemle konuşmama bile kizardı:angry:

(3,185 puan) tarafından
İşte canım kaynananin iyi olması kuyruklu yıldızı görmek gibi birşey.. ego tatmini yapicak diye bizim kizlarda saygı göstereceğiz dedikçe yüklen babam yüklen..
tarafından
Çok doğru valla yok efenim kötü gelindir demesin yok efenim sevileyim yok şu yok bu derken başımıza kalkıyorlar. Valla eltim doktor kendisinden uzak yılda iki gün bile zor kalır doktor diye elini öper oooyy kurban olurum diyo ama ben o kadar emek verdim onlara bir gun beni sevmedi. Evimi ayda bir kere anca zorla temizlerdim yok efendim benim evim onunkinden temiz olmicakmis
(3,185 puan) tarafından
Eyyy oldu.. aman bizde mı böyle olacağız yahu..
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim eltim yüzünden kayinvalideme aram bozuluyor hep eltim yüzünden oldu şimdi ayriyim tabi
tarafından
Aminn aminnn inşallah ama işte eşimin hatrı için herşey
(3,185 puan) tarafından
Öyle tabi arada da en çok onlar kalıyor :)
(79 puan) tarafından
Ah bu eltiler ahhhhh ne kendilerini  yedirirler fanalar bendede var o eltiden cnm iki tane ikiside bir birinden fena
(3,185 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım
(79 puan) tarafından
Amin cnm  sanada rabbim yardım etsin
0 oy
tarafından

Canım bende kaynanamlarla aynı mahallede oturuyorum ALLAH için kimse kimseye karışmıyor benim kaynanam zaten var mı yok mu onu bile çözemedim çünkü pek bize karışmaz.Aynı yerde oturma fikri ise eşimden dolayı oluyor ben karışmam bile bana her yer paris ahahhaha:)

Onlar bana nasılsa bende onlara öyle oluyorum 

Kısaca eşim ailesiyle yakın olmak istiyor bende kabul ettim zaten oturduğumuz yerde pek uzağa gitme şansımız da yok küçük bir şehir ondan :D

(3,185 puan) tarafından
Hahaha olan eşlere oluyor raziysa sorun yok.. bende aynı mahalledeyim.. eşim bekarken buradan ev almış o vesile ile geldik toparlanalim tasinacagiz 1-2 yıla :) herkes ailesine yakın olmak ister ama aynı evde zor..
tarafından
Razı olmasa yakına gelmez di 5 yıl önce uzaktık oda 15 dk yol tabi ama evi değişince eşim yakın olsun dedi bende tmm dedim varlıkları bile değil
(3,185 puan) tarafından
Şanslısın aman maşallah diyelim :)
tarafından
Ah keşke sandığın gibi şanslı olsam varlıkları belli değil derken bana karışmıyorlar değil ilgisizler gelin ayrımı yaparlar onlara verici olana karşı daha bi sıcaklar demek istedim kısaca ozetliyim menfaatciler yanibiz 5 eltiyiz 2 kişi zengin karısı olduğu için onlarda malın iyisinden anlıyor onlara yakınlık gösteriyor bende hep derim bana karışmasınlar da ne halleri varsa görsünler "HERKES HOŞ OLSUN EVİNDE OLSUN"
(3,185 puan) tarafından
Anladım.. canım malın için yakın olacaksa uzak olsun daha iyi.. bende senin gibj düşünüyorum..
0 oy
(6,679 puan) tarafından
Evim ayri hatta ayri ilcelerdeyiz şunu soylereyerek yapiyorum yorumumu con gereksiz bi post..her kes kendi evi olsun ister yalniz yasamak ister kimse keyfinden birlik oturmaz..
(3,185 puan) tarafından
Bend onu diyorum kabul etme sebebi nedir insanlarin.. aşk mı? Gelenek mı?
Ayrıca gereksizse hiç yorum yapma zahmetinde bulunmasaydiniz keşke..
0 oy
(2,104 puan) tarafından

Biz abisinden önce evlendik. Eşimin ailesi ilk önce abisini evlendiricez bizde ayıplarlar demişler hemde aynı memleketten olsun demişler. Eşim o kızı bana alıcaksınız ben evlenmek istiyorum demiş onlarda sıra abinde diye karıştılar. Eşimde evi terketti 2 gün parkta yattı sonra kabul ettiler eşim evlenelim annemlerle kalalım 1 sene sonra söz ayrı eve cikicaz dedi hayır asla evlenmem orda da oturmam dedim hatta intihar felan da etti annesi beni aradı kızım yapma etme ne olur diye bende kabul etmedim ev üstüne ev olmaz diye. 1 sene nişanlı kaldık 1 sene içinde üst kata ev yaptılar hemen üst kata gelin geldim. Yani ne kadar sevsemde kabul etmedim aynı evde oturmayı yine de üst kata geldim oda ayrı bi mesele zaten :D ne kadar severseniz sevin aynı eve girince ailelerden dolayı sevgi bi yere kadar işliyor sonra başlıyor kavgalar :/

(3,185 puan) tarafından
Evet oda işin acı yüzü..
(2,104 puan) tarafından
O yüzden asla kabul etmeyecekler
(3,185 puan) tarafından
Yani olabilir herkesin bakış açısı ayrı ama sebebini merak ettim sadece..
0 oy
tarafından
Bunu ben de merak ediyorum. Bi is arkadasim vardi erkek.   Gorucu usulu bi kizla evlendi. Kiza Kc sene ailemle yasayacaksin sarti kostu kiz kabul etti. Ve kaynanayla suan anlasamiyor erkek arkadasim da surekli arada kaliyor bunlar bastan bastan belliydi neden boyle bi cikmazda evliliklerini yiprstiyorlar insan acliga yoksulluga dayanir ama pskolojik olarak surekli huzursuz bir ortama nasil katlanilir bilmiyorum. Hatta bir kiz arkadasimizin dugununde denk geldik esiyle. Erkek arkadasim butun kiz arkadaslariyla resim cekindi oynadi, karisina resme bile dahil etmedi. Gercekten sabir isi sanirim. Yani bana cok ters gelen seyleri insnalar sorun etmeyebiliyor aile yasam tarzi gormusluk olabilir
(3,185 puan) tarafından
Allah yardımcıları olsun.. çünkü karı koca arasında 3 kişi şeytan derler.. niyet kızını yada oğlunu korumakta olsa işler daha zor oluyor..
tarafından
Aminnn. Bir de her kavgana tartismana sahit birileri var. Olay iki kisi arasnda bes dk da son bulabilecekken yada sarilip barisailecekken aileler duyunca uzarda uzar karisssalar bi turlu karismasalar bi turlu. Rabbim tum birlik oturanlarin yardimcisi olsun kendi evlerine cikmalsrino nasip etsin insaallah
(3,185 puan) tarafından
Amin... Allah merhamet versin buyukerede..
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Beni istemeye gelecekleri zaman oyle bir teklif sunmuslar esime esimde bana sordu hayir istemiorum dedim ben istesem ailem istemez dedim kayinbabam gelsinler bizle yasasinlar para bir olsun demis ben yok diyince gecekondulari var bunlarin bostu bizde krediyle ev aldik orda oturuoruz o zaman gecekonduda otursunlar para bir olsun demisler asla dedim aileme bunu soyleyemem bile dedim gecekonduya gectik krediyle aldigimjz evi kiraya verdik ama buyik eltim onlarla 3yil yasamis suan 3 aylik bir eltim daha var kaynanamin yigeni onlarla yasior ailesi kabul etmis kiza sormamislar bile 
(3,185 puan) tarafından
Kıza sormamak ne ya.. eyy Allah'ım neyse..
(5,908 puan) tarafından
Kaynanamlarin tarafi asiri cahiller bu devirde boyle cahillik ne diye bazen durup izliorum onlarin tarafinda gelin kayinbabayla konusmaz onla oturup yemek yemez falan ve o sekilde ayni evin icindeler Allahtanki esim oyle degil cok sukur daha istanbul tarlayken gelmisler ve bu sekildeler garip gelior bana
(3,185 puan) tarafından
Eski sistem daha acayippp
0 oy
(2,094 puan) tarafından
Biz altlı üstlü oturuyoruz evet eşime çok aşık oldum benn çok büyük konuştum ama neyseki pişman olmadım kayınvalidemde eşimde çok iyi ama dediğin gibi bnde çok üzülğyorum kimisi ayrı eve çıkmak lsteyipte çıkamıyor. Bn aynı evde oturmama rağmen şuan şstesem kiraya başka eve çıkarım 
(3,185 puan) tarafından
Allah zorda olanin yardcisi olsun.. sizinde muhabbetinizi arttırsın :)
0 oy
(148 puan) tarafından
Aynı evde değiliz ama aynı apartmandayız üstelik apartmanda yabancı kimse yok eltim görümcem ve kaynanamlarla oturuyorum ben memnunum çok şükür karısmazlar gelenime gidenime bende cıksam bile niye gidiyorsun demezler ben cok uyumlu biriyim ben nasılsam karsımda ki de öyle olur bana... Ha ayrı evim olsun ister miyim emin değilim onlara alıstım yabancı yerde Baska insanlarla yaşayamam galiba bi evim olsa kiraya verirdim ben yine evimde otururdum
(3,185 puan) tarafından
Ne güzel ya.. Allah muhabbetiniz arttırsın :)
0 oy
(627 puan) tarafından

Ben şahsen ne kadar aşıkta olsaydım birlik yada aynı binada oturacağımı bilsem asla evlenmezdim. Zaten evlenmeden önce yinelemiştim eşime asla ne olursa olsun sadece bayramdan bayrama giderim öyle zırt bırt onlar istiyor diye gitmem dedim. Biz bir aile oluyoruz neden düzen üzerine düzen olsun. Zaten olmuyorda görüyoruz. Yılda 3_4 gelirdi o bile bana zulüm gibi gelirken gerçekten Rabbim birlikte oturanların yardımcı olsun. 

(3,185 puan) tarafından
Ben sizin kadar katı değilim her iki aile ilede sık görüşüyoruz biz.. ama aynı evde iyi olur kötü olur zor..
(627 puan) tarafından
Ne kadar uzak o kadar iyi elinde sonunda bir problem çıkıyor. Ben daha görmedim eşinin ailesi ile on numara geçineni. Bu kayınvalide ilede alakalı. Ben büyük aileyi çok severim ama haketmiyorlar gerçekten saygı sevgiyi. Ben onlar mutlu olsun diye uğraştım misal, ama o beni her fırsatta ezmeye kalktı. En son hamileliğimde de son noktayı koydum mecburen, bebeğimi düşünmeyen beni mi düşünecekti. Eşim dahi kızdı annesi ama kıskançlık, zulüm vs olmuyor yakışmıyor.
(3,185 puan) tarafından
Kendi kendilerine yapıyorlar fark etmiyorlar..
(627 puan) tarafından
Kendilerine inan birşey olmuyor canım. 3 bebeğimi düşürdüm ben. Bu ikinci çocuğumuz yıllar sonra. Zorla mucize gibi oldu. Dr sürekli dikkat etmem gerekiyor dedi ilaçla vs bebeğim düşmedi. Ama kaynanam düşsün diye çok uğraştı, tek şansım eşim korudu beni. Yoksa bu bebeğimde melek olurdu. Rabbim merhametsiz insanlardan korusun bizleri. Yoksa herkes ister kendisine değer veren büyükleri olsun.
(3,185 puan) tarafından
Amin.. Allah onları da ıslah etsin..
0 oy
(659 puan) tarafından
Ben kardeşim 15 yıldır bereber kaynansıyla bır gelın varken gitti  o eve 18 yasındaydı daha  gelın bosandı kocasondan adam ev tuttu ama kaynanası 3 bebegıne baktı kadırır kahvaltılarını yaotırırı sonra kardesım uyanır mutfaga hıc girmez  pazara gıtmez fatura nereye yatar bılmez hepsi  kaynanasında bı kuralları var evım mıs olsun beyaz corapla gıren beyaz corapla cıksın  kocanla ıyı ol der 
(3,185 puan) tarafından
Annelik yapmış o herkes yapamaz.. yüklenen cok baksana..
(659 puan) tarafından
Valla sen ıyısen oda ıyı olur annem hep soyler kızım mısafırınon annenın gonlunu hos tut oda senı hos tutar dıye he kavga etmuyorlarmı edıyorlar ama sonra ya kardesım ya kaynanası gonul alıyo bı sekılde kaynana 6 kalkar cocukları dogurur gıdın ananızı cagırın der cocuklar doyduktan sonra o yemek yer
(3,185 puan) tarafından
Maşallah ne diyeyim :))
0 oy
(532 puan) tarafından
Bizde malesef adet öyle evlenirken ayrı ev istiyorum diyemezsin 
(3,185 puan) tarafından
Erkeklerinde bunu istemesi tuhaf geliyor bana..
(532 puan) tarafından
Onların umurunda bile değil sabah gidiyorlar akşam geliyorlar evde neler oluyor umurlarında bile değil ki anlatsamda inanmaz zaten ve elti görümce kayın birssürü kişi yaşıyorum aynı evde
(3,185 puan) tarafından
Annemde öyleymiş bana hamile iken..babamda sessizmis.. en çok almış.annemi çıkmış evden..
0 oy
tarafından
3 sene sevdim eşimi kaynanam daha nisanliyken teklif etti. Asla olmaz dedim. Biliyorum başıma gelcekleri. Esim evlenmem deseydi bile kabul etmezdim 
(3,185 puan) tarafından
Mesele sanırım hayir diyebilmekte..
0 oy
tarafından
Bana da dediğin doğru geliho cankm 

Bnde 1 sene beraber durdum mecbur okul vs vaedi diye hem okul hem ev gecindirme zor olck diye peder yanına aldı bizi 

Okul bitti kocam ayrı etti
(3,185 puan) tarafından
Yapamayan da var canım yine eşin sözünde durmuş.. erkeklerede kolay geliyor galiba.. ama düşünüyorum insan eşine doyasiya satılamaz evde rahat gezemez..vs vs sen şanslıymişsin..
tarafından
Aynen eşim sozunde durdu kaynanam pürüz çıkardı ama eşim gerekni söyledi
(3,185 puan) tarafından
Ohh iyi.. :)
0 oy
(2,594 puan) tarafından

Valla canım ben farklı bir şehire gelin gelince kayınvalideme kayın oluyım bana destek olsun istedim geldiğim şehirde bir tek abim vardı ama oda nereye kadar olur diyerek karşı dairesine yerleştik ilk zamanlarımız biraz sıkıntılı geçti çünkü eşimin dedesi kanserdi ve ev çok kalabalıktı bizde de kalan oluyordu falan 2 aydan sonra ben işe başladım ailemde sık sık geliyordu yanıma şimdi dayanamayıp onlarda taşındı kayınvalidem de sağolsun herşeyimi yapar akşam yemeklerimizi orada yeriz şimdi hamileyim diye evimin işinide yapar yapabildiği kadarıyla oda ayağından ameliyatlı çünkü ara ara sıkıntılar olsada büyük yardımı oluyor hakkını yiyemem :)

(2,594 puan) tarafından
oğullarına kıyamıyorlar ama gelinlerinin canlarını okuyorlar sanki o gelinler bir annenin evladı değilmiş gibi
(3,185 puan) tarafından
Halden anlamaları lazim oysaki..
(2,594 puan) tarafından
kendileri de zamanın gelindiler ama neredee keşke bütün hepsi anlayışlı olsalar
(3,185 puan) tarafından
Bizler iyi olalim inşallah ☺️
(2,594 puan) tarafından
inşallah canım :)
0 oy
(33,511 puan) tarafından
Bazı kesimlerde bu bir adet gelenek görenek bence. Kim göz göre göre ev ev üstüne kurar ki. Bana da saçma geliyor
(3,185 puan) tarafından
Ben kadınların isteyeceğini düşünmüyorum zaten ama kabul ettire. Gerekçeyi merak ettim..:)
Yeni evlisin esine güzel görüneceksin ama hayatın hep 1 odada aman çıt çıkmasın.. bu bile geriyor insani diğer ilişkileri saymıyorum bile..
0 oy
(5,048 puan) tarafından

Bizde adetler maalesef ki bitmedi bu adetler tabikide herkes kendi evi olsun ister bende istiyorum 2 yıldır beraber kaliyoruz yani birbirimize direk laf söylediğimiz hiç olmadı ama ben kendi duzenim olsun istiyorum 5 kişiyiz hiç temiz düzenli duramıyorum bizde ilk cocuk doğup biraz büyüdüğünde ayrı çıkmaya hak kazanıyorsun bende 2 tane kaybettim daha vurmalıyım yanii :D

(3,185 puan) tarafından
Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah..da terfi edin sizde.. :))
0 oy
(1,345 puan) tarafından

Benim kaynanamla bir sorunum yok ama görümcem ah ah Rabbim görüyor iftira atmalar yalan dolan fesatlık kıskançlık aman Düşman başına dicemde onada acırım eşimden başka bakan yok onlara ondan beraber oturuyoruz o benim için sorun değil kaynanamı anne gibi görüyorum ama görümcem hepsinin aklına giriyor eşimde herşeyin farkında oda sadece aşkım biliyorum kurban olurum sana boşver diyor :ermm:

(3,185 puan) tarafından
Görmesi büyük nimet.. evlenip yuvadan uçsun i vakit :))) tez zamanda hayırlı kapılar acila
(1,345 puan) tarafından
Canım evlendi dedim kurtuldum kaynanasıyla eşiyle birbirlerine girdi daha 3 aylık evliydi çıktı geldi bir aydır burda ne zaman gider bilmem inşallah hemen gider
(3,185 puan) tarafından
Haydaa.. aman kötü  huyu kurusun o zaman gitsin evine..
(1,345 puan) tarafından
Ya ben üzülüyorum onun haline o bana iftira atıyor aman valla Allah herşeyi görüyor Allah ıslah etsin
(3,185 puan) tarafından
Amin canım..amin..
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Valla canım benimki aşk da degildi görücü usulü idi bile  bile lades dedim kaynana taaa nisanliyken beni mutsuz edendi yinede direnemedim sesim çıkmadı ayrı ev diye gel gelelim eve geçince o içine kaçan sesim avaz oldu halada öyle 
(3,185 puan) tarafından
Taşmış demekki.. usulünce kimse kendini ezdiesin.. bu ayrı olsanda aynı yapan yapıyor.. ama bazı erkekler annesini dinleyip eşe kötü davranıyor falan bogasim geliyor..
(3,141 puan) tarafından
Aynen canım ama inanki içlerine girilmeyince kimseyi taniyamiyorsun
(3,185 puan) tarafından
Ne yazık ki.. :)
0 oy
(4,664 puan) tarafından
Bnm kaynanam iyidir ama bnde beraber oturmayi kabul etmedim herkesin evi ayri 
(3,185 puan) tarafından
En güzeli :))

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,108 göst.
27 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (2,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,507 göst.
14 Mayıs 2019 Aile & Aşk kategorisinde Deniiz (1 puan) tarafından soruldu
+5 oy
24 cevap 2,006 göst.
3 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Prensss_annesii (340 puan) tarafından soruldu
+2 oy
33 cevap 2,412 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,074 soru

24,627,430 cevap

364,917 kullanıcı

...