0 oy
4,184 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,187 puan) tarafından
Kızmayın, kirilmayin. ama çok mu aşık oluyorsunuz..yada adetler mı öyle? Gerçekten merak ediyorum o yüzden soruyorum.. 

nasıl bi evlilik hayatı olacagi az çok belli..1oo kayınvalideden 1-2 tanesi gelinine aman kırılmasın diye davranıyor.. çoğu kişi aynı semtte bile olmak istemezken neden birlikte oturmayı seçiyorsunuz?

Yani herkes ayrı evi olsun ister.. okuyunca gerçekten üzülüp dua ediyorum sizlere..ama nedenini merak ediyorum..

35 Cevaplar

0 oy
(1,250 puan) tarafından
Aileler ne yapalım ne edelim diye konuşurlarken ev konusuna geldi kaynanam ben karışmam nerde isterlerse orda otursunlar demişti sonra biz ev tuttuk eşimin ağzına etmiş ahaha hala kendi oturduğu yerden ev bakıyor kafasına gore ama takan yok tabi :D
(3,187 puan) tarafından
Numaracı ya bak hele :D
-Reklam-
0 oy
(5,439 puan) tarafından

Cnm ben 15 yasimda kaçtım pişman değilim kayınpederim herşeyimizi yaptı eşyamızı aldı bırakıp gidemedim kendi evini yaptırıp ıyi kötü, verdi bize aynı bahçede iki ev bizim tabiki bazen illallah diyorum ama iyiler şükür. Ailem karışmadı hiç biseyime ama kacmamizada ailem sebep oldu diyebilirim biz evlenmeyi dusunmuyoduk daha :( bide 5 kardeşler tek oğlan kayinvalidemle ayrılar kim bakacak diye dusundum. Bide kendi babamla annem ayrıydı hiç baba nedir bilmedim da ki kaçana kadar kayınpederim babam gibi davrandı hala davranıyor sağolsun. Öyle işte karışık uzun oldu sormak istedgn bisi varsa sorabilirsin :)

(3,187 puan) tarafından
Yok canım sahip çıkıyorlarsa her türlü saygıyı da sevgiyi de hak edeyorladir :))
(5,439 puan) tarafından
Sahip çıkıyor şükür cnm
(3,187 puan) tarafından
Aman masallah nazar değmesin ;)
0 oy
tarafından
Dimi ya. Bende cok merak ediyrm bunu. Ne diyolar da razi oluyolar? 
(3,187 puan) tarafından
:)) bir ben daha..
0 oy
(4,757 puan) tarafından

Teşekkürler bebeğim duaların için ben evlendiğim zaman eşimin işi yoktu gel ev üstüne işim olunca kendi evimize geçeriz dedi ocakta 2 yıl olacak hala birlikte yaşıyoruz hiç bir şey yok ortada kuzum :(

(3,187 puan) tarafından
Yaa boyleside var.. hayırlısı ile kendi evinizd çıkın inşallah canım..
0 oy
tarafından
4 senedir oturuyorum evet eşim için oturuyorum çocuklarım için katlanıyorum 
(3,187 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım..
0 oy
(637 puan) tarafından
Ben gayet isteyerek birlikte yaşıyorum. Eşimle severek evlendik. Eşim ben kayınvalidem çalışıyoruz. Kayınpeder emekli. Hiç. Bi sıkıntım yok hatta iyiki bi aradayız diyorum. Çok rahatım. Gerçekten ben rahat olayım diye uğraşıp duruyor kadın. 
(637 puan) tarafından
Amin inşallah. Ben iyiliğin de kötülüğün de karşılıklı olduğuna inanıyorum. Kayınvalidem değil de ben zor arsız bi insanım. Eşim çok net çizgileri olan benim arkamda Dağ gibi duran bi adam. Hem eşimden dolayı bana kimse gelin baskısı yapamaz hem de ben zaten altta kalabilen hadi susayım diyebilen biri değilim. Zaten de kayınvalidem iyi bi insan, akrabalarında var dengesizler, veriyorum cevaplarını geçiyorum
(3,187 puan) tarafından
Yok canım bence karşı taraf iyi olmadıktan sonra senin iyiliginin bir anlamı yok..
(637 puan) tarafından
İşte o zaman sende dilini çıkarıp eline maşayı alcaksın. Deli deliyi görünce sopasını saklamış
(3,187 puan) tarafından
Hahahaa :D bir patlasın çal oynasın modu
(637 puan) tarafından
Aynen öyle valla :)))
0 oy
(136,123 puan) tarafından
Ben kendim ilk basta asla birlikte oturmayi kabul etmedim evlenirken de sevgiliykende kayinpederin kirada evleri oldugunu bilmiyodum bile bizim arsamiz var size ev yaptircaz en fazla bi kac ay beraber oturcaz dediler para biriktirn o ara istedigimizi alin dediler bi iki ay icin okey dedim snr kagit islerinde sorun cikti insaat uzadi aksadi yapilmadi vs bu ara tabiki huzursuzluk had safhada kavga gurultu gecimsizlik cabasi 11 ayin sonunda bitti cok sukur ay sonu cikiyom evime kurtuluyom akli olan kabul etmez 

Haaa birlik oturunca para biriktimi asla birikmedi gelen gitti elde avucta 5 kurus yok inanki kendi evim olsa az cok arttirirdim 
(3,187 puan) tarafından
Çok şükür yine sona gelmişsin canım.. güle güle oturun insalllah ☺️
0 oy
(5,326 puan) tarafından
1 buçuk sene birlikte oturduk sonra ayrı eve çıktık. 2 aydırda kendi evimdeyim çok şükür. Kayınvalidemle de çok iyidik ama olmuyor yani ev ev üstüne bana göre. Bi özeliniz bi anınız olmuyor. Bizim ev alacak paramız yoktu. Ya evlenip birlik oturacaktık ya ev alınmasını bekleyecektik. Ben evlenip birlik yaşayıp öyle para biriktirmek istedim. Altınlarımı da verdim ev sahibi olduk şükürler olsun
(3,187 puan) tarafından
Güle güle oturun canım :))
(5,326 puan) tarafından
Aminn canım daha iyisi isteyip dileyenin olsun :)
(3,187 puan) tarafından
Amin amin inşallah ☺️
0 oy
(6 puan) tarafından
Canım ben ilk evlendıgımde 8 ay kayınvalıdemle oturdum. Evet gerçekten çok pişmanım ama pişman olduğum konu onun evınden gitmem oldu. Mis gibiydi valla sımdı 2 kat üstümde ama yinede onda gidip çay içmenin keyfi bile başka. Aynı şeyi benım eşimde anneme hisseder. Ben burada hep cok kotu seyler okudum bana kayınvalıdem asla kotu davranmadı bende ona. O benım sevdıgım adamın annesı onu yetıstıren terbiyesini veren şimdi hamıleyım bende kayınvalıde olcam aynı annem gibi :) herkes bir değil. Benım annem Ankara da kaldı ama gozu bı kere bıle arkada kalmadı. 
(3,187 puan) tarafından
Sahiplenen ailelere helal olsun :))
(6 puan) tarafından
Valla ben şanslılardanım canım. Tek cocuk olmasının etkisimidir nedir bilmiyorum :) Allah herkesin yüreğin şefkat, vefa ve saygı versin.
(3,187 puan) tarafından
Amin.. Hiç sanmıyorum canım ya yapan yapıyor.. maşallah diyelim :))
0 oy
tarafından

ben kaynanamdan tam 40 km uzağa taşındım aynı şehir içinde :D evlendiğimde hem de ilk zamanlar. şimdi biraz yakınlaşmamızı istiyorlar ben de mecbur yaklaşcam çocuk olucak eşime de zorluk oluyor iş yeri annesigilin taraflarda. ama yine de aynı semte gitmicem bir sonraki semte oturcam 15 dk olsun aramızda yine. kaynanamlar kötü değiller o kadar ama yakınlaşırsak huylarını biliyorum ama her gün her gün çekemem 

(3,187 puan) tarafından
İyiyken kötü olmak var ;)
0 oy
(79 puan) tarafından
Bitanem ben 9 yıl kaldım  yok severekde evlenmedik 2 ay konuştuk sadece ama tanıyodum evimi ayrı serdik işte 1 haftalık evliyken kayınvalidem bize gel dedi ve gittim 9 yıl böyle sürdü evimde yemek yapamadım misafir ağırlayamadım çok saçma biliyorum ama bende şimdi düşünüyorum neden bu kadar dayandım heralde kocam için üzülmesin diye diyorum uyumak için evime inerdim evim kirlenmezdi asla evime inmeye kalksaydım morelini bozardı hep ne var neye gidiyosun geç gitseydim onlara neden geç geldin derdi aman bilmiyorum şükür ayrıldım bu yıl çok güzelmiş insanın kendi evini kullanması valla 
(3,187 puan) tarafından
Güle güle otur canım elbette evi gibisi yok insanın.. :)
0 oy
tarafından

Ben birlik oturuyorum iyiki oturmuşum diyorum hala çünkü kimsem yok burda kaynanamla anne kız gibiyiz hem arkadas hem anne çok anlayışlı çok severim kendisini tabi oğlunu daha çok:D❤️

(3,187 puan) tarafından
Hahahaa Allah muhabbetinizi arttırsın canım ☺️
tarafından
Amin inşallah canım Allah razı olsun ❤️
(3,187 puan) tarafından
Cümlemizden inşallah canım ☺️
0 oy
(1,163 puan) tarafından

Mecburiyetten birlikte oturuyoruz 2 sene geçti birikim yapmaya çalışıyoruz ayrı eve çıkabilmek için :(:(

(3,187 puan) tarafından
Hadi inşallah canım ☺️
(1,163 puan) tarafından
İNŞALLAHHHHHHHHHHHHHH
0 oy
(7,480 puan) tarafından

Adet ten oluyor mecburiyetten veya esini sevdiğinden. Ben esimle nisanlandigimizda annenle otururz demistim kayinbabam yok kadin tek esimde hep onunlaymis Allah var kendi hic illa beraber yasayalim demedi ben dedim. 4 tane gorumcem var can ablalarim. Ev ustune ev olmaz ayri ev olsun demisler esime. Ayni binadan ev alindi nişanlıyken. Evimiz ayri oldu. Simdi esim bile iyiki evimizi ayirmisiz diyor:D cok sukur 3.yila girdik bi kavgamiz falan olmadi kaynanamla ama suan herkes bu durumdan cok memnun. Kaynanam bile der belki birlik olsa geçinmezdik ne iyi ettik evi ayirdik diye. 

Rabbim olmayan herkese nasip etsin cogu mecburluk tan oluyor. Birlik yasayan tum kardeslerimizede gecim dirliği versin Rabbim canim.

(3,187 puan) tarafından
Amin. Canım amin.. :)
0 oy
(725 puan) tarafından
Her kaynana kötü diye bir kaide yok ki.. O halde kimse anne babamıza da bakmak zorunda değil 
(3,187 puan) tarafından
Mevzu bakmak  değil ki..
Her birlikte oturan kayınvalidesine , kayinpederine bakmak zorunda olduğu için oturmuyor ki.. ;)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 665 göst.
27 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (1,632 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,126 göst.
14 Mayıs 2019 Aile & Aşk kategorisinde Deniiz (1 puan) tarafından soruldu
+5 oy
24 cevap 1,435 göst.
3 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Prensss_annesii (340 puan) tarafından soruldu
+2 oy
33 cevap 1,633 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,836 soru

12,429,540 cevap

45,617 kullanıcı

Kategoriler

...