0 oy
319 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,246 puan) tarafından
Kızlar doğum yapalı 78 gün oldu ve geçmeyen bı kabizligm var bugun o kadar zorlandım ki artık makatta çatlak oluştu heralde her peceteye silisimde  2 3 damla ya var yada yok kan geliyor tavsiye verirmisiniz ne kadar sıvı tuketsem de kabızlık geçmiyor malesef 

31 Cevaplar

0 oy
(3,015 puan) tarafından
Beni genelde çiğ köfte mısır yedim zaman tuvalete zor yetişiyom kemik suyu iç Kaynar kaynar yağlı oluyoya kemik 
(1,246 puan) tarafından
Yok ya bende doğumdan sonra geçmedi toplam ya 1 hafta geçmiştir o kadar sürekli çekiyorum aynısını
(1,246 puan) tarafından
Artık kanamaya basladi
(3,015 puan) tarafından
Doktr bişey demedi mi
(1,246 puan) tarafından
Yok gidemedim doktora bebeğimi fazla hastaneye götürmek istemiyorum hem salgın hem virüs derken bırakacak kimsem de yok gidemedim
-Reklam-
0 oy
(1,377 puan) tarafından
Kayisi ye ya da var sa kuru incir ye ustune su ic
(1,246 puan) tarafından
Yokta yarın kayısı aldiririm esime
0 oy
(580 puan) tarafından
Sabah öğle akşam çeyrek kahve fincanı kadar zeytinyağı içiyorum ve bol su içiyorum.
(1,246 puan) tarafından
Kız suyu bende çok içiyorum ayriyeten çokta sıvı tüketiyorum ama gecmiyo
(580 puan) tarafından
Zeytinyağı da tüketiyorum yanında günde 3 öğün, epey faydasını görüyorum.
(1,246 puan) tarafından
Denerim ya geçirir inşallah
0 oy
(2,651 puan) tarafından
Kuru kayısı yer canım her sabah aç karnına bildiğim tek çözüm kayısı 
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Kuru inciri kavanoza koy zeytinyağı bas üstüne beklesin bi kaç gün karanlık yerde her sabah aç karna bi tane ye kayınbabama iyi gelmişti belki sanada iyi gelir 
0 oy
(1,136 puan) tarafından
Günkurusu kayısı a101den alabilirsin cok iyi ama dogumdan sonraki kabizligi bilirim cok kötüdür bana doktorum kabizlik için şurup vermişti onun sayesinde duzelmistim emzirme döneminde de illaki kullanabilecegin bu tarz suruplar var bence hastaneye gitmeden doktoruna telefonda da sorabilirsin 
0 oy
(345 puan) tarafından
Şalgam haşlayip ye akşam 2 ve ya 3 tane ye ustune su icip yat sabahina yapiyosun.
0 oy
(3,796 puan) tarafından
Sabah aç karnına gün kurusu kaysi üstüne su içebilirsiniz,çok çabuk bağırsak çalıştırır bir de armut gunluk 1 tane yiyebilirsiniz o da hızlı çalıştırır sebze ağırlıklı beslenebilirsiniz mesela pirasa  biraz fazla yediğinizde banko wc de açarsiniz gozunuzu.Ama beslenmeyi denedim olmuyor diyorsanız kadin doğumcular doğum sonrası bir ilaç yazıyorlar emzirme de sorun olmayan adini hatırlayamıyorum toz şeklinde sulandırılmış kullanıyorsunuz birde dulcosoft diye bir ilaç var daha önce kızıma yazmıştı doktor yetişkinle hamileler vs de kullanabiliyor sancilandormayan ishalnyapmayan ama yumusatan bir ilaç onadan alabilirsiniz.
0 oy
(352 puan) tarafından
Tam mevsimiyken kabuska ıspanak pırasa karnabahar yemekleri ye bi süre pilav makarna yeme bulgur yiyebilirsin bol su iç düzelir İnşaAllah 
(1,246 puan) tarafından
İnan pilavdi makarnaydi yemiyorum karnıbahar patates patlıcan kabak bunlarla besleniyorum genelde çorba ağırlıklı hemde her öğün sabah öğle akşam çorba içiyorum ekmek falan da yemem suyu bol içerim ama anlamadım ya niye böyle oluyor
0 oy
(20,203 puan) tarafından
Çok oturmaktan olur canım kayısı varmı kuru kayısı suya koy sabah suyunu iç kayısı ye iyi gelir
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin 

Alizade papatya çayı var aktar da internette bulabilirsin akşam yatmadan önce bir çay kaşığı ağzına atıp suyla yut sabah tuvalete çıkarsın inşaAllah benim bağırsak tembelliği var bu cay sayesinde yapabiliyorum emzirirken de içilir 
0 oy
(5,116 puan) tarafından
Ahh aynıyız hamilelikten bu yana hiç rahat çıkamıyorum tam ,6 ay oldu emziriyorum da artık aile hekimine ilaç yazdırdım bitkisel bir nebze olsa rahatladım
0 oy
tarafından
Barbunya ve bamya çok iyi geliyor, su anda tazesi yok bunların ama ya dondurulmuş ya da kurularini alıp tuketebilirsiniz, inanılmaz etkili oluyor ama barbunya bebişe gaz yapar mı ondan emin olamadım. Gazlı bir bebek değilse çok faydasını görürsünüz bunların. 
0 oy
(1,521 puan) tarafından
Hamleykemcok kötü kabiz olnustim canim duphalac surup iyilestirdu beni sende bi araştır istersen
0 oy
(2,532 puan) tarafından
3 tane hurmayı bir bardak suya akşamdan ıslat sabah hurmaları aç karnına ye suyunu da iç inan iki.gune kalmıyor ben çok faydasını gördüm 
0 oy
(664 puan) tarafından
Hiç bekleme duphalac al iç hiçbir şey kar etmiyor kabızlığa hepsi boş bende çok çektim neden önce kullanmadım dedim bol bol su iç
0 oy
(1,785 puan) tarafından
Kabızlıktan ömrü gitmiş biri olarak yazıyorum 10 gün çıkmadığını biliyorum gitmedigik doktor hastane kalmadı ilaç versile rbi iki kullandım baktım yok ömrümün sonuna kadar bu ilaçlarla yasayalazdim kendi tedavimi kendim yaptım .

Akşam yemeğinde ekmeği kestim erken yemeye başladım abur cubur dan koladan uzak durdum sabahları bı bardak limonlu su içerim yada direk 1 litreye yakın su içerim kahvaltı öncesi gün içinde en az 3 litre su içerim fasulye nohut mercimek bezelye tuketmem yasak bana bu şekilde şükür rahatladim şimdi 
0 oy
(202 puan) tarafından
Bende hamileyim kulandim ilaçtan dolayı kabızlık çekiyordum iki gündür kefir içiyorum kabızlığım ortadan kalktı tamamen 
0 oy
(254 puan) tarafından
Sabah bir bardak kefir iç. Akşamdan da kayısı hoşavı yap ama şeker katma sabaha kefirden yarım saat sonra da hoşav suyunu iç iki üç tanede kayısısından ye bol su iç gğn içinde de sıvı beslen ekmek tüketme bide kabak rendeleyip yoğurtla ye aynı gün yine su iç peşime rahatlarsın 
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Öncelikle bir iki kere lavman kullanmalısın. Daha sonra burada verilen önerileri yapabilirsin. Ama lavman kullanmadan bunların hiç biri sana fayda etmeyecek.  Geçen sene doktorumun söylediği bu.  Şu an onu tıkayan bir sertlik var o altta yumusatilmadan üstten müdahale de etsen ise yaramaz dedi.  Önce lavman kullandım. Daha sonra duphalac adında bir şurup. 7den 70e herkesin kullandığı bir ilaç.   Düzene koyacaktir
tarafından
Lavmanın adı ne acaba
(6,046 puan) tarafından
Eczaneden lavman istiyorum de hepsi aynı zaten .

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 133 göst.
16 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 133 göst.
1 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 67 göst.
15 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,383 puan) tarafından soruldu

403,388 soru

12,083,779 cevap