0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (281 puan) tarafından
Oglum beni artık emzik yapmıştı nerde görse meme diye tutturuyor 26 aylık oldu niyetim devam etmekti ama geceleri her saat uyaniyodu şimdiki sorun uyanınca uyutamıyorum su veriyorum içmiyo biberon almıyor pış pışladım susmadı sallamak istemiyorum alışır diye çünkü kocaman oldu o kadar desteğe ihtiyacı yok ben ne yapacağım emerken yanımda yatmak istiyordu eşimde sığmıyoruz diye ayrı yatıyor çünkü oğlum dikine değil enine yatıyo 

1 cevap

0 oy
(1,303 puan) tarafından
Canm 26 aylık olmuş artık tek gece değil sütten direk kesmelisin devam edecektim demişsin şaşırdım beşiği varsa odasını ayır beşiğine koy alışır  
(2,091 puan) tarafından
Bende 26 aylık okuyunca şaşırdım bebeğin sağlık problemi olmadığı sürece 24 ay üstü emziremezsiniz bunu hocaya sordum
(1,303 puan) tarafından
Bende şaşırdım canm aynen bende biraz araştırmıştım okudum 24 aya kadar diye biliyorum
tarafından
Hanefi mezhebine mensup sa 2.5 yasa kadar emzirebilir sonrası caiz olmaz. Özel bir durum yoksa tabi☺️
(2,091 puan) tarafından
Hastalık var ise emzirme oluyor 2. 5 yaşa kadar dediğiniz durum bu özel durum var ise 2 yaşa kadar kuranda hiç 2.5 yaş duymadım ben extra durum cocukda hastalık emme durumu var ise
tarafından
Hayır Hanefi mezhebine göre 2.5 yaşa kadar normaldir. Emzirebilir.
(2,091 puan) tarafından
Kuran-ı Kerim'in Bakara Suresinde şöyle buyurmaktadır: ''Emzirmeyi tamamlamak isteyen(babalar) için, anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin), yiyeceği ve giyeceği 'maruf'(örfe uygun) olarak, çocuğun babasına aittir. Bir kimseye, gücünün yeteceği dışında, bir sorumluluk yoktur. Ne anne, doğurduğu, ne de baba, çocuğu sebebiyle zarara uğramasın. Varis üzerine de, bunun benzeri bir durum (söz konusudur). Şayet (anne ve baba), aralarında istişare ederek, (çocuğu, iki yıldan önce) sütten kesmek isterlerse, ikisi için de bir sakınca yoktur. Yine, şayet çocuğunuzu, süt anneye emzirtmek isterseniz, 'maruf'(örfe uygun) ücretini ödediğiniz takdirde, bir sakınca yoktur. Allah'tan korkup-sakının ve bilin ki, muhakkak Allah, yaptıklarınızı görendir.''
(2,091 puan) tarafından
Tamam sizin dediğiniz doğru diyanetin dediği o kuran kursunda hocalık yapan arkadaşa sordum ben açıklamasi bu... egerki Cocukda rahatsızlık extra durum olursa 2.5 yaş diyor 2 yaş üstü keyfe emen bebeklerde diş sağlığı sorunu anneye bağımlı durumu oluyor..... Siz haklısınız
tarafından
Ya işte canım böyle kopyala yapıştır la olmuyor. İşin fıkhı boyutunu araştırmak lazım. Ben kafama göre birşey söylemem. Ayetler de tefsirlerine yorumlanır ve müctehid imamların yorumları ile tefsir edilir.
Kur'an i kerim mealden anlaşılması çok zordur çünkü bir çok mana çıkarılır bunun için tefsir fıkıh ilmi şart
tarafından
Canım eğer 2.5 tan sonra bir sorun varsa yada özel bir durum varsa devam edilebilir ama annenin mahremiyeti söz konusu olur ki aksi durumda caiz olmaz ☺️
tarafından
Kız bende diyanet te hocalık yaptım ama Allah var diyanet in dini pek din değil malesef ☹️
(2,091 puan) tarafından
Aynı durumu söylüyoruz zaten caiz değil ki anne için bebek için extra durum var ise emzirme yapılır diyorum 2.5 yaş zaten aklı eriyor bebeğim herseye neden 2. 5 yaşa kadar emer bebek 2 yaştan önce bile bebeğim resmen oyun sanıyor 18 aylık memme diye gelip gelip açıyor :)))
tarafından
Öyle valla hele şimdiki çocuklar çok akıllı çokta fena☺️☺️
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 88 göst.
14 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (8,761 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 63 göst.
21 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 360 göst.
21 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Obir_annee044 (388 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 371 göst.
28 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Zbasmmr (940 puan) tarafından soruldu

409,899 soru

12,323,741 cevap

39,043 kullanıcı

Kategoriler

...