0 oy
783 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Kızlar bakıyorum mesela çocukları için bebek sayfalarindan alışveriş yapanlar var. Ben mesela lcw gibi bilindik marka dışında alışveriş yapmadım.

Aslında takıntım yok ama mesela iade değişim konularında çok rahatlik sağlıyorlar. 

Yada mesela makyaj malzemesini hiç markasız alamıyorum. Markasız derken lüks markalardan almam ama Maybelline loreal vs. Saç boyasindada aynı şekil. Hiç bilinmedik marka ile boyamadim saçimi. Param bosagidecek gibi hissediyorum.

Mesela ayakkabı alirkende öyle. İlla marka olacak demem ama hep sporda Nike Adidas botlarim Greyder. 

Almışken iyisi olsun derim. Greyder botumu 4 senedir giyiyorum mesela. Nike sporlarimi 5 senedir giyiyorum ama nerdeyse hep onları gitmeme rağmen nike'm daha yeni eskidi 

Eşim doğum günü hediyesi yine Nike almiş 1000 küsür vermiş. Aslında onun için üzüldüm ama uzun süre giyiyorum en azından. Şimdi markasız bişi alsam en fazla 2 yıl giyerim. Ha zaten en kotu ayakkabilar 300 _400 TL zaten.

Yani dedigiim gibi illa marka olsun markadan başka birşey giymem demem ama alirkende markalı alıyoruz. Sizler ne dusunuyorsunuz

40 Cevaplar

0 oy
(1,724 puan) tarafından
Ben bakım ürünlerini marka almaya çalışırım temizlik ürünlerini de ama elbiseleri begendikce alıyorum mağazadan pazardan sağlam olan zaten dayanıyor sağlam olmayanı da atıyorum bir elbise kaç sene giyilir ki
tarafından
Aynen bende dediğin gibi kozmetik temizlik ürünlerine dikkat ederim çünkü mesela Temizlik ürünlerinde atıyorum markasız bir bulaşık detrjaninini 2 fıs sıkıyorsam fairyi 1 damlası yetiyor. Yada markasız yada kalitesiz bir yumusaticiyi iki paket almaktansa yumosu kullanıyorum daha kalıcı.
Bir elbise çok giyilmez evet ben giyiyorum gerçi. 4_5 senedir giydiğim şeylerin var. Hergün giymedigim için eskimiyor zaten swetshirt çogu modasida geçmiyor. Ama pazarda ucuz degilki ben hiç ucuz birşeye denk gelmedim valla hep lcw ile aynı fiyatlar.
-Reklam-
0 oy
(1,137 puan) tarafından
Şu devir de sağlam don bulsam çöpten alır giyerim :D
tarafından
Ahahah :)))
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Hiç olmadı çoğunluk pazar :)
tarafından
Kız pazarda ucuz bişi yokki. Arkadaşım kızına 250 ye uyku tulumu almış pazardan. Lcwde 300 lira . Kuponla falan 200e bile düşüyor en azından fişi Va garantisi var ne biliyim değişimi var
(2,768 puan) tarafından
Polar pijama takımı 60 a aldim aynısını arkadaşım trendyoldan 250 ye ablam magazadan 150 ye aldi
tarafından
Ama marka degillermis sonhcta
0 oy
(4,987 puan) tarafından
Eşarp dışında markaya takılmam beğendiğimi giyerim 
tarafından
Eşarbı neden mesela takintilisin
(4,987 puan) tarafından
Kıyafeti tamamlayan eşarp diye düşünüyorum
Armineden başka takamam
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Ben de senn gbi düşünüyorum 
tarafından
Aynı kafadayiz o zmn
0 oy
(10,268 puan) tarafından

Her seferinde marka takıntım yok ama deyip her saydıklarını marka almış olman :D

tarafından
Kız yok valla takıntım yok. Bana göre marka takıntısı şoyle olur.
Asla Zara'dan bershkadan başka giymem. Parfumum hpynotic passiondur. Ayakkabım sckhersder. Falan filan asla dememde almamda o kadar pahaliydi. Zaten alacak paramda yok.
Ama mesela gidip bilmediğim yerden kızıma uyku tulumuna 250ye alacağıma 300e lcwden almayı tercih ederim.
Yada makyaj malzemesini çok markalı ürünler kullanmam ama Maybelline loreal pastel gibi bilindik uygun markalar kullanırım.
0 oy
(1,830 puan) tarafından
Hiç takıntım yok öyle kıyafette vs sadece yediklerimizde birde cilt bakım ürünleri kozmetik ürünlerinde güvenilir marka ararım 
tarafından
Benimde takıntım yok ama internetten bilmediğim sayfalardan kıyafet alamam mesela. Yada bilinmedik markada spor ayakkani almam. Ama topukluda mecbur alirim
0 oy
tarafından
Ucuz mal alacak kadar zengin degilim diye bir laf vardir.

Marka degil ama kalitesi evet benim icin onemli. Ayakkabi, makyaj malzemesi ve parfum sagliksal acidan da onemli seyler oldugundan para veririm. Kiyafette ise kaliteli olsun yeter illa markasi şu bu olmasa da olur.
tarafından
Evet canım bende böyle düşünüyorum. Parfümde bile dediğin doğru illa en pahalı parfumlerden olsun demem ama mesela avonun cherisini kullanıyorum yıllardır.
0 oy
tarafından
Bebek alışverişinde marka takıntım oluyor kendime zaten bişey alamıyorum pek alsamda çantada tek takımtım oluyor illaki silver polo 
tarafından
Evet canım. Zaten marka derken illa pahalı markalar olmasına gerek yok. Kaliteli markalardan bahsettim
0 oy
tarafından
Hiç marka takıntım yok neyi beğendiysen onu alırım yani bu devirde marka almak insanı maddi yönden zora sokar 
tarafından
Maddi yönden şoyle zora sokmuyor. Mesela yukarıda yazdığım gibi markasız bir ayakkabı alıp 1_2 sene giymektense Nike alıp 4 sene bilfiil giydim valla halada yeni. Klasik beyaz ayakkabı almıştım herseylede uyuyor mesela
tarafından
O yönden haklısın daha kullanışlı olur diğerlerine kıyasla ama ben normal bir çarşıdan aldığım botu 3 yıl kullandığımı bilirim fiyatıda çok uygun
tarafından
Şans işi canım o biraz. Ben hiç denk gelmedim. Ha şoyle benimde markasız topuklu boyum var hala duruyorlar ama durma sebebi giymedigim için duruyor. Greyderlerimi giydiğim kadar o ayakkabilarimida gitseydin eminim çoktan yirtilmislardi
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Hiç yok öyle pahalı şeyler de hiç almak istemem bir ürünü pahalı alacağıma çok ürünü ucuza alırım o parayla az kullanırım ama değişik olsun isterim ama bebeğime hep e bebekten almak istiyorum kumaşı güzel rahat olsun 
tarafından
Ay yok ben hiç öyle dusunmuyorum
0 oy
(563 puan) tarafından
Benim var herşeyde 
tarafından
Ne güzel cnm
0 oy
(159 puan) tarafından

Senin yoksa bu  halde benim yokun yoku yokk:D

tarafından
Kız valla yok. İlla şu marka olacak demiyorum ki . Bence marka takıntısı farklı bir durum. Mesela illa pahalı markalardan olacak demem  tanindik bilindik marka olması yeter benim için.
Bana göre lcwde marka kotonda marka.
Ama marka takıntısı olanlar defactoyi lcwyi adam yerine koymuyorlar. Zara Bershka takılıyorlar.
(159 puan) tarafından
Öyle takılanda muhtemelen burada da takilmaz:)))
tarafından
Vardır kız. Geçen birisi 1500 liraya parfüm kullanıyorum yazmıştı. Bende 1500 parfüme verilirmi dedim. Millet beni linçledi
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Cilt bakım ürünleri 

Parfümler 

Ayakkabı 

Bebek eşyaları 

Teknolojik aletler bunlar lüks marka olsun isterim. Öyle de kullanırım . Bazen beğendiğim kıyafet olur normal bir markadır zara mango vs onlarda aramam . Yakışması yeterli canım 
tarafından
Aynen bende illa lüks marka olsun demem
0 oy
(4,386 puan) tarafından
Herseyin kalitelisi güzel 
tarafından
Aynen cnm
0 oy
tarafından
Hiç öyle huyum yoktur bana çok saçma geliyor marka dedikleri şey 
tarafından
Tercih meselesi
0 oy
(440 puan) tarafından
Marka takıntısı demiyelim de kalite takıntısı diyelim evet var. Belli bir markalar var ailecek alış veriş yaptiğimiz. 
tarafından
Aynen işte. Bendede oyle
(440 puan) tarafından
Mesela kizıma Zara h&m marksandspancer den alıyorum yıka yıka yeni gibi.
0 oy
(5,208 puan) tarafından
Evet çantada marka takıntım var onun dışında birşeyde yok
tarafından
:))))
0 oy
(196 puan) tarafından
İmkanım varsa bende senin gibi yaparım çünkü markasız olanlar çabuk eskiyo boyası çıkıyo kıyafet çekiyor falan. Az ama öz almak mantıklı 
tarafından
Aynenn oylee
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Benim var açıkçası bu ysşıma kadar hep bilindik yerlerden aldım hamileyim bebeğime e bebek dışında bir yerden almadım hele pazardan eltim seviyor diye gidiyorum kıyafet bölümüne bir çanta sordu 600 tl dedi pazarsın sen kendine gellll o 600 ü giderim iyi bir yerden alırım senelerce kullanırım  mesela 6 sene önceki adidas ve nike ayakkabım yeni gibi neden daha ucuz alacam diye daha fazla para vereyim mesela 8 senelik bir sweatshirt var hediye gelmişti yeni gibi iki kuruş fazla vereyim benim olsun mantığı var bende ama mesela bana gelip deseler bedava al senin bakarım bi markasına almam eşimin tanıdığı biri bebek arabası verelim demiş kabul etmedim gittim nuna marka aldım pahalı mı hayır ucuz mu hayır ama kalitesini biliyorum
tarafından
Kız aynen millet pazarı ucuz anıyor. Valla benim gittiğim pazarlar lcw ile aynı fiyat söylüyor. Niye ordan almak yerine pazardan alıyım.

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 373 göst.
3 Eylül 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 711 göst.
14 Eylül 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
33 cevap 495 göst.
0 oy
6 cevap 696 göst.
13 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Çerkez kızı (1,145 puan) tarafından soruldu

410,034 soru

12,328,574 cevap

39,164 kullanıcı

Kategoriler