0 oy
388 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,743 puan) tarafından
Benim kuzum 13 aylık . 14 ayına 1 hafta var kızlar. Kilosu ve boyu diğer yaşıtlarına göre ileride .7. Aya kadar anne sütü ve mama içti . 7. Aydan sonra sadece mama içti.bir süredir adımlıyor ama henüz tam aktif yürümüyor ellerini bırakıp adım atıyor. Hareketli aktif bir bebek buraya kadar herşey normal. Kızım 1 yaşına kadar nerdeyse ek gıdayı hiç yemedi blw yaptım hep hiç püre vermedim . Zaten benim elimden de hiç yemiyor.1 yaşına kadar ne versem oluk oluk kustu öğürüp püreyi denedim hiç yemedi . 1 yaşından sonra baktım olacak gibi değil video eşliğinde yesin dedim o şekilde biraz yemeye başladı ama bu defa da çok etkileniyor. Eskiden konuştuğu kelimeleri şimdi söylemiyor. Şuanda konuştuğu kelime : dede ve hav diyor . Arada mama anne orada ve ördek diyor bi kaç kelimesi daha var ama nadir söylüyor bunları da . İşaret ediyor ne komut dersem yapıyor. Otur kalk ayağını kaldır getir götür aç kapa poponu dön falan ne dersem yapıyor. Ama uzmanlar bu aylarda ortalama 20 kelime diyor benim kızımın ki çok az.kitap okuyorum günlük sürekli onunla ilgileniyorum doğru düzgün iş bile yapmıyorum. Oyunlarla yedirmeye çalışıyorum yemiyor . Ama bu şekilde de konuşması geri etkileniyor. Bana bir akıl verin kızlar kafaya çok taktım 

10 Cevaplar

0 oy
(1,056 puan) tarafından
Bircok şeyler yapıyormuş acele etme canım yavaş yavaş benim kızım 15 aylıktı yürüdü 14 aylıkken bircok kelimeler söylemeye başladı 25 aylıkken cümle kurmaya başlamıştı hepsi birden olmaz tv de izledi kısıtlı olarak saglık durumu yerindeyse korkma 
(1,743 puan) tarafından
Canım kaç kelimesi vardı 14 aylikken fiziksel hallediliyor da yürümeyi takmıyorum ama zihinsel gelişim kafamı kurcaladı
(1,056 puan) tarafından
Valla az vardı canım diyom yaa doktor kontrolune götürmüştü doktor kelime fazlalığı olması lazım demişti şuan 28 aylık cenesi susmuyor kafam kazan gibi uyuyana kadar
(1,743 puan) tarafından
Ay inş ben de o günleri görürüm
(1,056 puan) tarafından
Takma kafana diyorum ya bizdede hersey gec oldu yürümesi konuşması halen bez bagluyorum canı isterse söyler istemezse yok söylemiyor saglık sorunu yoksa doktorda iyi diyorsa sıkıntı etme
-Reklam-
0 oy
(52 puan) tarafından
Kızınız henüz 13 aylık bazı çocuklar geç konuşur sadece aklıma takılan öğrendiği kelimeleri de unuttu demeniz oldu arkadaşımın oğlu öyle olmuştu ama onun ki o dönemler de 3 yaşındaydı çocuk normal konuşurken 3 yaşına geldiğinde konuşamaz hale gelmiş takıntılı davranışlar sergilemeye başlamış böyle anlatıyorum çünkü farklı şehirlerdeyiz kendim görmedim arkadaşımın anlattıkları bunlar tabi Dr götürdüler yanlış olmasın hastalığının adına otizm demişti galiba yani çocuğun bi rahatsızlığı olduğu kesin oğlu şuanda 7 yaşında sanırım özel eğitimler aldı bunun için konyaya yerleşmişti bu sene artık İzmire döndü oğlu normal eğitime yani 1. Sınıfa başladı. Dediğim gibi sizin kızınız küçük endişe etmenizi gerektirecek bişey var mı bilmiorum durumu anlatmak istedim belki sizde buna göre bir yol izlersiniz. İnşallah öyle bişey değildir de gerek kalmaz 
(1,743 puan) tarafından
Göz teması işareti falan var canım ama
(52 puan) tarafından
Hastalıkla alakalı inan hiç bir bilgim yok sadece aklımda kalanları anlattım bu demek değil ki senin bebeğinde öyle zaten dediğim gibi kızın daha küçük 13 aylık bir çok çocuk kelime kelime konuşur fazla cümle kurmaz
0 oy
(1,056 puan) tarafından
Bircok kelime derken cok fazla degil senın bebiş gibi konuşuyordu cok kafaya takma canım doktor bizdede demişti bu aylarda kelime fazlalığı olması lazım dlye bizde yoktu cok şimdi saniyede bir anne bak köpek kaka yapmış anne bak köpek kaka yapmış saniye dakika söylüyor beynim kazan 
(1,743 puan) tarafından
Ay inş canım benimkisi de konuşur
0 oy
(2,156 puan) tarafından
Benim kızım haftaya 13 aylık olacak. Hiç çizgi film vs izlemedi. Gelişimi gayet iyi ama baba ve anne dışında hiçbir şey söyleyemiyor. 20 kelime çokmuş yani çocuktan çocuğa değişir belki 
(1,743 puan) tarafından
Sanırım canım
(2,156 puan) tarafından
Şimdi internetten baktım biraz ama 20 kelime hiçbir yerde görmedim. 13 ay için 1-2 kelime 14 ay için 3-6 kelime diyor
0 oy
(7,774 puan) tarafından
Çocuklar o aylarda bildiklerini unutup yeni kelimeler öğrenmeye başlıyor endişe etme gayet normal bir bebek 
(1,743 puan) tarafından
Ayy inş canım ya
0 oy
(542 puan) tarafından
Kendinde diyosun zaten maşAllah her seyi iyi gozukuyo sagligida yerindeyse neden hemen icin daraliyo surekli uzmanlar şöyle uzmanlar böyle misal evlilikte şöyle olmalı diyo dedikleri gibi mi yaşıyoruz hayır hepimizin karakteri hayat görüşü evliliği farklı diye sorunlu evlilik olmuyor sonuçta biraz rahat bırakalım bebeleri :)
(1,743 puan) tarafından
Canım normalde takmam ama şu video izletme sonrası sıkıntı oldu ya o aklımda
(542 puan) tarafından
Bende bir keresinde farkettim bunu 15 aylık bebeğim ishal olmuştum surekli tuvaletteydim uc gün durmadikca hep tv actim bi baktim soyledigi kelimeleri soylemiyo hareketli bebek gitmis bi anda donuk bi bebek olmuştu iyilesir iyilesmez hic acmadim gunlerce hep ilgi oyun insan icine soktum hemencik geri eski halini aldı birde önerim imkan varsa bebekli cocuklu ortama girip oyun oynamasi eve geldigimde farkediyorum ki hemen yeni hareketler kelimeler ogreniyo ve cok mutlu oluyo evde cok yalniz kalinca da ogrenemiyolar bazen duraksiyolar bi anda aciliyolar sagligi yerindeyse hic korkma her seyin zamani vardir elbet
(1,743 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol. Hakkımızda hayırlısı olsun çok sağol yorumların için canım
(542 puan) tarafından
Rica ederim canım bi faydam dokunursa ne mutlu bana :)
0 oy
(439 puan) tarafından
Benim kızim 15 aylık daha yürümüyo sadce tutunup yuruyo bide kendisi ayağa kalkiyo ama adım atmiyo söylediği kelimeler ogretirsem soyler mesela al dersem alır ama getr dersem bilmez anne baba dede nene ey al ver gibi cümleler kuruyo nenesine ismiyle teyzeme ismiyle hitap ediyo bazen..1 yaş çocuk için bukadar kelimeler yeterli sen bı anda koşup kelimeleri birleştirip konuşsun istiyosun :)))))) ama daha vakti çok şöyle 2 yaş olsun dur bismillah 
(1,743 puan) tarafından
Canım uzmanlar 20 kelime falan diyor o aklıma takıldı
(1,056 puan) tarafından
Benim kızım 15 aylıktı yürüdü ama cok ayakta durmuyordu düşerdi 16 aylıkken tam yürüdü hep gec oldu her ay doktora gittiğim için sorun görmüyordu doktor kafaya takmıyordum niye gec yürüdü konuştu diye
(1,743 puan) tarafından
Hayırlısı canım benım
0 oy
(209 puan) tarafından
Daha 14 aylık erken benim oğlum 22 aylık dediğiniz gibi ne desem anlıyor yapıyor beden dilini çok iyi kollaniyor ama hala konuşmuyor bir kaç kelimesi var sadece .hav aba su arada anne diyor gibi ama emin de değilim bende çok takmaya başladım niye konuşmuyor gayet sosyal bı çocuk  çekingen değil çocukları dışarı çıkmayı hayvanları falan çok sever ama baya geç konuşacak galiba
(1,743 puan) tarafından
Bende çok takıyorum canım bakalım
(209 puan) tarafından
Sağlıklı olsunlar da illaki konuşurlar arkadaşımın oğlu da şuan 3 yaşında yeni yeni konuşması anlaşılıyor
0 oy
(6,099 puan) tarafından

15 aylık oglum 11 aylik yurudu 5 aya kadar anne sutu  sutum azdi ek gidaya erken gecdim mama tavsiyesi yapdim 6 ayda  hareketli oglum oturmasi emeklemesi yurumesi pes pese geldi tüm komutlari yapiyor uyguluyor  gelim markete dedimi odasina gider kiyafet vermemi bekler :)

Baba  mama süt saat cici anne isine gelirse diyo dede  dayıya day day diyo öpücük atar küstümü dedimde kollarini bağlar arkadini döner  ne kadar seviyorsun dedim de kollarini acar besiginden iner çıkar yanliz oynamak istemez hep benim oldugum yerde cizgi filime sardi bu aralar tv bozuldu diyorum açmıyorum konusmasini etkiliyor bildigi seyleri demiyo parmakla gösteriyo   agzini burnunu dislerini kulak el ayak bacak nerdr dersem tek tek gosterir  

Ama drblar anne baba dede bir kelime söylüyorsa arkadi gelir gecde olsa geliyor 15 ay cok kelime soyelyen biliyorum ama ben takılmıyorum saglik durumu gelisimi onde mahsallah rutin kontrollerine götürüyorum ama konusmak istedigi zaman kendini hazir hissettigi an söyler ne kadar ustune gittiysem inatla demiyor kendine birakdim mesalla saati 2 gun oldu ogrendu gezmeye gidicekdik esim saatimi verirmisin dedi bende saat takiyordum bakiyordu bak saat dedim babanin saatini ver dedim götürdü verdi snr bana geldi kolunu gösterdi saat dedi :)) simdi saat asagi saat yukari:))

(1,743 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim canım benim kızımda gösterir ağız burun falan ama işte kelime azlığı
(6,099 puan) tarafından
Evet oglumda cok kelimesi yok ama takilmadim  zamani var demek yoksa bir problem yok  sende icini ferah tut bi anda acilir  bazi cocuklae gec konuşur  gec olsun güç olmasın canım
0 oy
(973 puan) tarafından
Bacım bebiş küçük daha konuşur korkma üç yaş üç aylık kızım henüz yaz döneminde tam cümle kurmaya başladı yaklaşık bir aydır insanlar ne dediğini artık anlıyor etrafımda iki çocuk daha var kızımla yaşıt onlarda tam anlamıyla konuşamıyor herhangi bir sorun yok çocuklarda benim kızım pandemi döneminde doğdu maalesef ki evde büyüdü o yüzden konuşmasını da etkiledi ama şimdi herşeyi söylüyor ve hiç susmuyor hatta gece uyurken de konuştuğu oluyor korkma annesi konusur daha bebiş 
(1,743 puan) tarafından
İnş canım benim ya maşallah senin yavruna da darısı bize

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 138 göst.
0 oy
16 cevap 903 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 392 göst.
23 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Yonca00 (671 puan) tarafından soruldu
0 oy