0 oy
164 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
İyi akşamlar kızlar ek gıdaya ne zaman ve nasıl başladınız?

3 Cevaplar

0 oy
(14,145 puan) tarafından
Hayırlı aksamlar 6 aylik başladım havuç kabak ve patatesle
tarafından
Hayırlı akşamlar peki ölçü neydi acaba birde haslamamiydi teker teker mi çorba seklindemi
(14,145 puan) tarafından
İlk zaman üç gün kuralı yaptım ben çay kaşığı tatlı kaşığı diye gittim ama zaten tadımlık çok yememislerdi yani buharda yapsan daha iyi olur aslında suda yaptigimda oldu
tarafından
Valla yemek yemeye fırsatım olmuyor bazen keşke vaktim olsada bebek dursa Bende uygulayabilsem en dogalindan yapsam herseyi ya :(
(14,145 puan) tarafından
Ah ben varya kaç kere havucu yaktım☺️☺️
tarafından
Valla Bende bu gidişle oyle oluck galiba :)) mesela aceleyle bırakıyorum bir koşu mama yapmaya ağlamaya başlıyor hızlıca yapıyım derken çok sıcak oluyor sogutuyum derken bizimki kendini yırtmaya başlıyor en son soğuk mama ile geliyorum yanına:Dd
(14,145 puan) tarafından
Oluyor öyle şeyler benim iki taneler şimdi☺️sil bastan başladık işte ☺️
tarafından
Maşallah ama artık tecrübe var biz daha yeniyiz :) sana kolay gelir tecrübeli anne olarak :)))
(14,145 puan) tarafından
İnanki sanki büyütmemis gibi oluyorsun bazen☺️☺️büyük oğlum üç yaşında küçük oğlum 11 aylık olacak☺️
tarafından
Cidden öyle ya zorluk yasadigin zamanın içinde atlatinca unutuyor insan :)
(14,145 puan) tarafından
Vallahi ben unutmadım:⁠-⁠D:⁠-⁠Dilk oğlumu çok zor büyüttüm her şeyimiz. Zordu hamilelik doğum sonrası ama ikincim sürpriz oldu hep tek olsun diyorken☺️
tarafından
Kız valla Bende unutamam 4 aydır doğdu öncesi 9 ay 5 6 aydan sonra yolda bile yürüyemiyordum öyle düşün heryerim ağrıyor gecelere 5 e kadar uyuyamiyordum hamilelik çok zordu. Doğdu çok şükür şimdide süt alerjisi falan filan mama yememesi v.s hala devam zorluklar :(  Ama aynı ben Bende tek diyorum tek ve yek :)))
(14,145 puan) tarafından
İşte diyoruz ama öyle olmayabiliyor bazen şimdi diyorum iyiki olmuş yoksa cesaret edemezdim☺️☺️benimde öyle hamileliğim çok zordu 4 .5 ay zaten bulantidan oldum sonra bı çatı ağrısı ama ağlardım geceleri çocuk gibi hüngür hüngür o derece .sonra 30.haftada erken doğum riskim başladı rahim kisalmasi ve 1 cm açılmadan 35+5 de doğum yaptım çatım darmis küçük olmasına rağmen zor oldu sonra bir hafta yoğun bakım süreci o süreç zaten perişandim sonra gaz kolik dış hepsini zirvede yaşadık ikincim de şükür tam tersi oldu
tarafından
Ah sorma ya çatı deme bana hatirlattin ben yolda ağrıdan yuruyemezdim gece yatakta yatamazdim Bende ağlardım sürekli :) nasıl kötü bir agriydi yaşayan bilir. Sonra hastanede yaşadıklarım falan hala pek atlatmış sayılmam lohusaligi birde üstüne süt alerjisi gaz falan anlatınca bile içim şişti sanki :))
(14,145 puan) tarafından
Evet evet o ağrı çok kötü gerçekten zor zor anne olmak kolay değilmiş☺️Rabbim sağlık versin hepsine ♥️☺️
tarafından
Amin inşallah inşallah:))
-Reklam-
0 oy
(5,141 puan) tarafından
Oğlum 6 aylık 5.5 aylıkken başladım 
tarafından
Çorba veya haşlama seklindemi yaptiniz
0 oy
(973 puan) tarafından
Çorba meyve pureleri yoğurt veriyirdum 5.5 aylık şuan dokuz aylık hâlâ püre çorba yoğurt veriyorum ama tabi herşey veriyorum artık kahvaltı akşam yemeği meyve bir tane tarif veriyim size hangi meyveyi istiyorsanız soyup dilimleyin az suyla haşlayın irmik yada yulaf unu bir yemek kaşığı bir çay bardağı suyla muhallebi kıvamına getirin meyveleri blenderden gecirin muhallebiyi de içine katın karıştırın verin sebzeleri de küçük küçük doğrayıp çok az bulgur şehriye yada Pirinç kemik yada tavuk suyla tabi soğan sarımsak da ekleyerek pişirip blenderden geçirip veriyorum şimdi çok insan ben pütürlü veriyorum diyecek ama ben önce bunları verdim sonra pütürlü vermeye başladım bir sıkıntı çekmedim çok şükür 
tarafından
Kanguruda durmuyor bizimkinde kurt var galiba başka bisey bulamıyorum artık:))
(973 puan) tarafından
Zamanla düzelecektir bebekler geçiş dönemleri oluyor zor oluyor huysuz oluyor benim çocuklarımda kolay büyümedi mesela bu yaz hastane hastane gezdik resmen büyük oğlum ameliyat oldu kızım hasta oldu çocuklarımın her birini akrabalarima bırakmak zorunda kaldım ama geçti çok şükür
tarafından
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim bebegimde doğduğundan beri hastanelerde süt alerjisi işte ona bağlı huysuzluk ağlama mama yememe falan var yani elhamdülillah Allah büyük dert vermesin. Ama geçiş atak dönemlerine dair kitabım var okudum bu ayında yumuşak geçiş diyor bizimki sert geçti bayağı :)) birde atak döneminde değiliz huysuz nedense ya
(973 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah sizin çocuğunuza da şifa versin diş çıkarıyor olabilir
tarafından
Amin inşallah evet diş olabilir mis 4 aya giriyor çünkü

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 188 göst.
11 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 128 göst.
+1 oy
7 cevap 307 göst.

413,294 soru

12,443,589 cevap

46,070 kullanıcı

Kategoriler

...