0 oy
326 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (242 puan) tarafından
Kızım 8 ay 10gunlukhala aktif olarak 180 ml den günde en az 6 biberon içer.  Yani yemek çorba vs yediğim herseyden yer ama mama hep önde . Icmese ağlıyor. Gece de kalkar içer Eşimde artık az ver 3 e 4 e düşür diyor bebe bisküvisi almış.  Ne yapayım nasil yapayım Allah aşkına bir fikir verin bıktım mama muhabbetinden 

12 Cevaplar

+1 oy
(3,477 puan) tarafından
Gündüzleri ek gıda ağırlıklı ver bir kere falan mama ver gece uyumadan önce ver mamayı ve gece içsin.  Ben öyle yapıyorum 10aylık. Gündüz bir kere mama veriyorum onunda dışında gece yatarken veriyorum istediğinde.  
(242 puan) tarafından
Ne zamandan beri böyle veriyorsunuz, yani 2 sefer  bide gece kalkıyor mu mama icin
(3,477 puan) tarafından
24 saatte 3-4 kez vermiş oluyorum canım. Gece uyanıyor istiyor uykuya dalması için veriyorum. 9. Aydan beri böyle yapıyorum
(242 puan) tarafından
Sağolun teşekkür ederim ♡
-Reklam-
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Mama olayından hiç anlamam bir kızım vardı ek gıdaya kadar sadece anne sütü verdim. Ama eşine sinir oldum çok biliyor babalar ya :)
(242 puan) tarafından
Alıyor Allah var ama her zaman aynı muhabbet az ver atık bidaha almicam az alicam yemek yesin bisküvi yesin vır vır
(1,370 puan) tarafından
Ay onları da anlamak lazım canım vallahi herşey ateş pahası oldu belki zorluyordur durumunu
0 oy
(2,587 puan) tarafından
Benim kocam da 14 aylık kızıma mama ver gündüz 3 kere ver gece bir kere ver diyor hâlbuki çocuk güzel ek gıda yiyor benimkine de kalsa mama yiyecek hep . 

Ama senin bebisin daha küçük kuzum ben 10 aylıkken yatmadan verirdim birde sabah verirdim şuan bıraktı kızım mamayı ama eşim ısrarla ver diyor . Birde büyüdükçe mama tok tutmadı kızımı yemekten yerse 6 saat duruyor mama içerse iki saat sonra açıkiyor. 
(242 puan) tarafından
Yani 10 aylıkken sadece 2 kere mi veriyordunuz
(2,587 puan) tarafından
Aynen kızım kendi istemedi içmeyi yemek kahvakti daha çok seviyor önce azalttı şimdi de hiç içmiyor
(242 puan) tarafından
Peki neler veriyorsunuz kahvalti da ben pek birsey de yapamıyorum sanirim
0 oy
(242 puan) tarafından
Keşke sütüm olsa da hiç muhtaç olmasam 
0 oy
(484 puan) tarafından
Ömrünün sonuna kadar mama icmeyecek ben en a iki seneyi tamamlayacağım ama her öğünde bir ölçü azaltabilirsin bizim düzen şöyle sabah 120 CC öğlen 120 CC gece yatmadan 150 CC 4 öğünde ek gıda veriyorum bir yaşında şuan siz üç öğün ek gıda veriyorsanız bu düzende olabilir her bebek bir değildir ama içmek istiyorsa içir ilerdeki bağışıklığı için çok önemli 
(242 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için bende ondan vermek istiyorum biraz
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Benim kızım 9/buçuk aylık kahvaltı sevmiyor 2 defa gece 1 defa da sabah kahvaltı yerine içer gün içinde çorba yoğurt meyve yer 
(242 puan) tarafından
Peki hergun değişik birseyler yapıyormusunuz her ogune.  Mesela ben çorba yapıyorum gün için de ö gün onu veriyorum hep ertesi gün başka çorba öyle
(1,241 puan) tarafından
Köfte mücver falan yaptım yemedi çorba seviyor tek sabah yapıyorum akşama kadar onu yiyor
(242 puan) tarafından
Tamam çok sagolun bende krep kofte tarzı şeyler deneyeyim olmazsa
(1,241 puan) tarafından
Gazsız bebekse kuru fasulye falan bakliyat yer ben denedim yemedi
0 oy
tarafından
Canım benim kızım da mama ile besleniyor. Şu an 14 aylık. 9.aydan beri ana öğün aralarında altı ya da yedi ölçek ama veriyorum çünkü içmek istiyor doymuyor her ne kadar güzel yese de. Sen de bir kere öğün aralarında verebilirsin. En son da yatarken altı yedi ölçek mama verir unutursun.
(242 puan) tarafından
Yani 9 ayda günde bir kere mi veriyordunuz gün içerisinde mamayı
tarafından
Yani canım sabah ile öğlen arasında ve öğlen il akşam arasında altışar yediler ölçek olmak üzere iki kere verebilirsin akşam yemeğinden sonra uyuyacağında da verirsin gece acıkmaz o zaman. Ama bunlara ek olarak yine meyve ve atıştırma saati de yap. Acıkmaz gece uyanmaz. Dene mutlaka.
(242 puan) tarafından
Tamam insaAllah teşekkür ederim.  Aslında gün üçünde de birseyler yapmaya çalışıyorum   çorba veririm meyve püresi hazırlarım brokoli falan haslar veririm ama yine de mama da veriyorum
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Çok içiriyorsun canım ek gıdayı düzenli ver kahvaltı öğle yemeği akşam ara gibi mamayı uyku öncesi ve gece ver en az 6 demişsin çok yani bende hep mama ile büyüttüm
(6,437 puan) tarafından
Mama verme verdiğin için yemiyor bak bu hataları yaptım cevaplarını okudum aynı benim kız şimdi hamileyim eğer mama içerse aynı hataları asla yapmam
İnternete yaz yada bizim bu program gibi olanlar var bebek menüleri var onlardan yap yumurta kır peynirli yedir öğlen çorba aralarda meyve akşam yemek ne yiyorsanız ondan gece ve uykuda mama ver
(242 puan) tarafından
Teskkur ederim peki bu tarifler icin yapabileceğim bir uygulama varmi önerdiğiniz
(6,437 puan) tarafından
Ben 1,5 yaşına kadar mama verdim ondan sonra devam sütü verdim geceleri gece yemesini bıraktıramadım o da benim hatam diyorum ya cahillik mi desem öğretende olmadı burayada sık girmedim birinden destek alayım yani bilmiyordum ama kilosu boyu iyi pekmezli süt su ver her öğünde
(6,437 puan) tarafından
(242 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim
0 oy
(781 puan) tarafından
Dr bana 10 aya kadar ana kaynak mama sonra gün içerisinde yemeklerden ana öğün yaparsın demişti ama bizimkinde yemek gün içinde olunca kabız oluyodu bir yaşından sonra süte başladım kilosu öndeydi bir yaşından sonra mamayı kes demisti
(242 puan) tarafından
Aa neredeyse aynı. Yemek çok yerse kabız olur kilosu da biraz sınıra yakın . Bende en azından bir yaşına  kadar en azından ne kadar içerse vereyim diyorum
(781 puan) tarafından
Benimki şimdi iki yaşında o zman yapmadigima suban pişmanım ama kimsede beni uyarmadi yol gostermedi benimki kilolu olduğu için geç yürüdü geç emekledi yürümesini berkitmesi uzun zaman aldı sana tavsiyem dut üzüm kayısı vişne falan attım ben dolaba onların sularından kaynat ver ben şimdi iki yaşındaki oğluma diyet diyemem ama yedirdiklerime kalorisine dikkat ediyorum anne sütü olsa ne emerse emsin ama mama gerçekten sisiriyo ama işte napalim mecbur kalıyoruz ama içmesi gerekeni içsin kaldirabildigi kadarını yesin geriye kalan zamanlarda evde yaptığın meyve suyundan ver ben öyle yapıyorum
0 oy
(264 puan) tarafından
Arada bi bebe bosküvuyle sut ver canm bide 8 aylik yogurt corba falan vermeye calis pirnc unu verebilirsin
(242 puan) tarafından
Onlari da veriyorum çorba yogurt meyve püresi vs bizimle falan yer biraz biraz ama mama vermeyince içim rahat etmiyor oda ağlıyor
(264 puan) tarafından
Biberona alismis cnm aslinda ondan agliyor
0 oy
(677 puan) tarafından
kuzum biz 1 yaş 1 aylığıyız 9 . Aydan 11 aylık olana kadar günde 6 kere mama verdim içim rahat etmezdi ek gıda az yerdi çünki şimdi mesela sabah 5 te 6 da kalkar mama veririm geri yatar  sonra 10 gibi kahvaltı yaparız beraber öğlen mama veririm 12 de mesela 1  yada 2 de ya çorba ya dünden kalan yemek varsa ısıtır yediririm o şekil yaparım akşama kadar eline mandalin elma vs vs vs veriyorum meyveli yoğurt gibi şeyler ile ara ara beslerim akşam 6 da ne yemek yaptıysam ondan yer babamız gelince 8 buçuk felan akşam yemeğine otururuz eşimle o sırada gene yer biraz 11 de mamasını içer  uyudu diyelim gece 3 te net kalkar mama içer yatar böyle böyle gidiyor canım . 8 aylıkken ben neredeyse sadece mamayla beslerdim zaten 9 aya kadar ek gıda miktarı 2 çay bardağını geçmicek olması gereken bu 2 yaşına kadar da mamayı kesmeyi düşünmüyorum kendi istemez bırakırsa keserim sadece 
(242 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum. Ama yanlismi yapıyorum çok mu mama veriyorum diyorum artık

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 175 göst.
12 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 111 göst.
24 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
18 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Seda54 (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 287 göst.