0 oy
867 göst.
Diğer kategorisinde (14,562 puan) tarafından
Evleneli 4 sene oldu ara ara köyde hep beraber yiyelim diye kek pasta börek tatlı artık o an ne canım isterse bi gun önceden yapar götürürdüm eltim benle yaşıt 3 de çocukları var gelirler yer içer giderler hiç bi zaman gözüm görmedi çocuklar yesin diye yapıyorum zaten ama bi gun olsun eltimden bisi görmedim ben bu hazıra konmak değil mi sizce ben mi kötü düşünüyorum acaba ama böyle de kendimi sa.lak yerine konuluyor gibi hissediyorum ve bisiler götüreyim diyip aman bana ne diyorum sonradan

21 Cevaplar

+1 oy
(18,127 puan) tarafından
Hazıra konmasını istemiyorsan yapıp götürme o de konmaz sen düşünür yaparsın o düşünmez yapmaz herkesin yapısı farklı 
(14,562 puan) tarafından
Koyde de aynı kaynanam yapalım diyor kendi ortadan bi kayboluyor hersey hazir olunca tabağa koyup evine goturuyor
-Reklam-
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Yapma o zaman 
(14,562 puan) tarafından
Olur yapmam
(2,686 puan) tarafından
Kaynanan farkinda degilmi bacimmm o ne diyo
(14,562 puan) tarafından
Olmaz mı kızıyor hazıra alışmış diyor kendi yapiyalormus da bunu yaptım yiyin diye getirmiyor bile diyor kaynanamlar da 2 kişi yani
0 oy
(4,660 puan) tarafından
Elinden gelmiyo demekki ya da üşeniyo ve ya hazıra konmak işine geliyo. O varken yapın bi kere de senin elinden yiyelim falan diyin 
(14,562 puan) tarafından
Yaparken başına geciyoz ortadan bi kayboluyor hazir olunca geliyor yemek konusunda bile oyle
0 oy
(16,531 puan) tarafından
Belki beceremiyordur. Herkesin elinden gelmez. 
0 oy
(1,372 puan) tarafından
Ne var ki bunda anlamadım. Sen zaten insanlar yapsın diye yiyorsun onlar da görsün yapsın getirsin diye değil 
(1,497 puan) tarafından
Yisin diye yapiyorsun yazmak istedin canim)))
(1,372 puan) tarafından
Ay tam tersi olmuş jsjekeekke yani yesin diye yapıyorsun demek istedim :D
(1,497 puan) tarafından
Hahaha))))
0 oy
(9,930 puan) tarafından
Yanlıs düşünüyorsun canım talep et senden bişey yemedik de yapmazsa o zaman art nıyet olabilir ama herkesin becerısı gorgusu zamanı var yok bılemezsın ne yapıyosan Allah rızası için yapmaya calıs
(14,562 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım hani hep iyi niyetle yaptım şimdiye kadar elinden de geliyor kendilerine yapıyormuş kaynanam bize bile getirmez kendileri yer çocuklardan duyuyoruz der zamanı olmaz mı aksama kadar yatıyor diyorlar yani 4 senede hiç yapmayınca insan bi kötü oluyor yani
(9,930 puan) tarafından
Boşver takılma canım kazanan sensin emin ol
0 oy
tarafından

Sorunun cevabı apaçık ortada :woot:

(14,562 puan) tarafından
Nasil yani
tarafından
Goturulmez yani,enayi miyim ben de hep ben götüreyim, biraz da o yapsın
(14,562 puan) tarafından
Yapıyormuş da kendileri yemeye  :D
Cocuklar bile diyor annem yapmayı bilmiyor şundan yap bundan yap bilmediğinden mi hazir yemesi daha kolay  :)
tarafından
Kötü alıştırmissin maalesef
(14,562 puan) tarafından
Yapmıyorum artık bende canım hamilelikte daha kızdım yani yalandan olsa insan sormaz mı işini yapabiliyor musun bilmem ne tabi onun çocuklar kaynanamgille büyüyor destekçisi var
0 oy
tarafından
Sen yapıyorsun o yapmıyor diye hazıra konmuş olmuyor ki yensin diye yapmıyor musun madem öyle hiçbir şey yapma yemesin o da.
(14,562 puan) tarafından
Bunu orda yaparken de yapıyor o varken kaynanam yapalım diyor malzemeleri hazırlamaya başlıyorum bi bakıyorum kaybolmuş ortadan
tarafından
Aaaa bilerek yapıyor o zaman yerinde olsam o varken hiçbir şeye elimi sürmem veya hazıra konmamla ilgili bı konu bulur lafini açar laf sokarım
(14,562 puan) tarafından
Kaynanam olunca seslenmiyorum canım o da biliyor huyunu kızıyor ama yok yani geniş biraz  :)
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Ben olsam yapmazdim  
(14,562 puan) tarafından
Epeydir yapmayı bıraktım zaten demiş gene bi yapsam mı diye aklımdan geçirdim ama yenilip icilmemesi değil de köyde yapacak olduğumuzda da ortadan kayboluyor veya kendi yapıp kendileri yiyor falan
0 oy
(1,575 puan) tarafından

Kimse sana yap getir dememiş ki icinden gelmis yapmissin ben yapiyorum o da yapsin diye dusunmek yanlis bence:D

0 oy
(2,962 puan) tarafından

Samimiyet hissetmiyorsan yapma canim 

İnsan içinde ne geliyorsa onu yapiyor
(14,562 puan) tarafından
Yok yok ondan görmedim hadi işi var bebeği var bilmiyor bisi olsa tamam ama hiç görmedim hiç eşim kocasının yanında çalışıyor evlerinin altında dükkanları var  saat 3 4 oluyormuş ogle yemeği diye bi çay bi tost bi kızartma bisi gözler davul olmuş tin tin geliyor diyor esim
(2,962 puan) tarafından
Canm kendini yormuyor işte nabican herkes biz değil :d
(14,562 puan) tarafından
Hiç yipranmamis eltin diye boşuna demiyorlar bana :))
(2,962 puan) tarafından
Evet biraz böyle keyfimkahyam olucan oda bizde yok :Ddd hamaratiz biz :))
(14,562 puan) tarafından
Maşallah bize  :))
0 oy
(1,877 puan) tarafından
Belki yapmasını bilmiyor yada yaptığını beğenmiyor olabilir senin için den gelerek yapıyorsun bide bunu konuşuyormusun
(14,562 puan) tarafından
Bi yerden sonra kendimi s.lak yerine konulmuş gibi hissedince konuştum evet 11 senelik gelin eli de yatkın durumu da iyi vakti de var köyde kaynanam sunu yapalım dediğinde bile ben malzemeleri ayarlarken ortadan kaybolan biri
0 oy
(5,126 puan) tarafından
Madem çocuklar yesin diye yapıyorsun gerisini düşünme

Yapıyorsak  Allah'ın rızası için olsun,  niyet çok önemli

Eltin ha bir parça yemiş ha yememiş ne olacak.. 
(14,562 puan) tarafından
Doğumdan sonraki 3 ay çok zorlandım bırak bisiler yapmayı afedersin Wc ye gidemedim ve her pazar koye gidiyoruz belki de o yüzden bu kadar dokundu bana canım ben 4 sene sürekli bisiler yapıp götürürken hiç kötü düşünmedim ne olduysa doğumdan sonra belki de herkesin gerçek yüzünü gördüğüm için böyle düşünüyorum
(5,126 puan) tarafından
Olabilir işte o zor zamanlarda insanı görmüyorlar, saymıyorlsr ya çok dokunuyor
(14,562 puan) tarafından
Evet canım yoksa asla çekememezlik de yapmam önemsemem de onlar ev tasiyacaklardi ben hamile kalmadan o kadar diyordum temizlerken haber edin geleyim yardım edeyim söyle böyle sonra hamile kaldım onlar da taşınmadi zaten hiç demedi yardım edeyim mi kendi 2 doğum yapmış benden iyi biliyor zorluğu ama ne bilim yaptiracagimdan değil bekledim açıkçası yalandan da olsa sorsun isterdim
(5,126 puan) tarafından
Boşver o zaman gereksiz samimiyete de gerek yok
(14,562 puan) tarafından
Ben yokmuşum gibi davranıyor zaten :D
0 oy
tarafından
Yapmamak daha mantıklı evde yap kendin ye
(14,562 puan) tarafından
Dogumdan sonra daha iyi anladım ve yapmıyorum artık canım
0 oy
(18,193 puan) tarafından
Yapma bence hazıra alismis eltin 
(14,562 puan) tarafından
Kaynanam fena alıştırmis  :)
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Benim başıma gelse çokta dert edinecegim konular değil. Sonuçta senin de kafana silah dayamiyorlar yap diye. Bu tür şeyler insanın içinden gelir. Bende severim bı yere giderken elim dolu gitmeyi. Ama yapmayana da bişey demem. 3 tane de çocuğu varmış zaten belki yapamıyordur. Belki elinden gelmiyordur. Herkes hamarat herkes yedirmeyi içirmeyi sevecek diye bi kural yok sonuçta. Sende içinden geldiğin de yap. Kendini zorunlu hissetme. Bu tür şeyleri de dertme etme kendine boşver hayatı insanları bu kadar takarsan erkenden çöker yaşlanırsin:) 
(14,562 puan) tarafından
Çöktüm zaten :) zorunlu hissetmiyorum aksine büyük şevkle girer yapar mutlulukla da götürürdüm çocukları küçük değil canım bana yaprak diye adımla seslenecekleri kadar büyükler vakti durumu el becerisi her şeyi mümkün 11 senelik gelin  :)
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Kendine evde ye o zaman 
(14,562 puan) tarafından
Tamam öyle yapayım  :)
0 oy
(2,629 puan) tarafından
Kaynanana giderken yapıp götürüyorsun ona giderken yapıp görürsen o hiç yapmazsa amenna haklısın ama kaynanana götürüyorsun ondan da bekleme belki beceremiyorum akil edememiştir vs yapmazsan da sana neden getirmedin demez ama bekleme derim
(14,562 puan) tarafından
Ne bilim canım yani kaynanamla bir gibiler kendi evi gibi girer evinde ne eksikse alir götürür eder yani ben yapamam onun yaptığını şimdiye kadar hiç sıkıntı etmedim ama hamilelikte bile hiç oturmazdim doğumdan sonraki 3 ay o kadar çok zorluk çektim ki yok yani ondan sonra boşladım zaten her seyi
(2,629 puan) tarafından
Kendi evinde yap ye iç götürme boşver kimsede niye getirmiyom diyemez zaten kimleri öyle rahattır kimileri değildir bende rahat olamam o kadar bişey alacaksam kaynanamın evinden söylemeden izin almadan alamam kızlarda kendi evindir niye izin istiyorsun yapı meselesi canim
(14,562 puan) tarafından
Aynen canım yediğinde içtiğinde veya kaynanam onlara yapıyor gibi asla gözümde olmadı ama insan bekliyor bazen bi kek çırpıp da bunu da yaptım vayla yiyelim demiyor
0 oy
(5,157 puan) tarafından
Kaynanan iyise onun için yap canım boşver karakterini belli ediyor işte 
(14,562 puan) tarafından
Kaynanam iyi canim şükür
(5,157 puan) tarafından
O zaman boşver canım kaynananlar ve eşin için yapmaya devam et mutlu olurlar
(14,562 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Hahah güldüm yaaa aynı benim elti seninki de. Ondan da hiçbir şey görmedim hep ben yapıp götürdüm. Bi kere olsun sağol demedi. Hamile halimle ağrılarım varken börek yaptım da yine yaranamadım. Çoğu elti hazırcı oluyor kaynanam o yemek yapmıyor diye yemek yapardı onlara kaç tencere yemek götürürdü bana hiç yapmadı Allah biliyor bunları. Yüzleri hiç gülmüyor şimdi gelininden oğlundan çekiyor. 
tarafından
Aynen ilk gelin olunca o kıymetliydi çok fesattı eltim çok kıskanırdı beni kaynanama olan ilgimi görünce çok bozulurdu kaynanam da beni sever onu sevmezdi ama bilmiyorum yine de onu da kızı gibi görürdü o kadar laf yediği halde
(14,562 puan) tarafından
Ayrım yapanları hiç sevmiyorum aynı şekilde fesatlık yapanı da benim bi seyde gözüm yok saygılı olsunlar insan yerine koysunlar yeter cekemeyecek olsak benim eltimi cekememem lazım ama hiç de öyle biri değilim çok şükür
tarafından
Bende aynı ya hiç kıskanmadım onu. Hatta ona benden daha çok şey almışlar evlenirken. Hep lüks şeyler. Benim gözüm yoktu hiç pahalısında falan yeter ki huzur olsun evde. Bana karşı çok terbiyesizlik densizlik etti de ağzımı açıp tek bi laf etmedim. Eşimden de çok çekinirdi zaten korkardı. Eltiler neden böyle kötü kalpli oluyor anlamıyorum çoğu böyle.
(14,562 puan) tarafından
Kim bilir halbuki ikimiz de el kiziyiz yani kaynanaya yaranma çabası mi acaba dicem kaynanam olmasa benim eltim olamaz her işlerine kaynanamgil koşturuyor yazık
tarafından
Haklısın canım yaranma da olabilir tabi benimki becerikli değildi elinden iş gelmezdi kaynanam da o yapmıyor diye yemek yapardı onlara hep yemeğe gelirlerdi hazıra konardı senin elti gibi yok torunumu aç bıraktı yemek yapıyorum derdi bunun gibi şeyler. Ben gittiğimde de evinde yemek olmuyor demek ki diğer gelinini daha da el üstünde tutuyordu sevmediği halde çok saçma geliyo bana

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 1,124 göst.
14 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde bbsradrkk (1,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 825 göst.
0 oy
9 cevap 526 göst.
15 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Seldaekinci (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,238 göst.
15 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Buket masal (2,541 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,895 soru

23,863,354 cevap

320,503 kullanıcı

...