Kızlar selam. Belki hatırlayan olur. Kızımın dişleriyle ilgili sorular sormuştum. Genel anesteziyle dişlerini tedavi ettirmek istiyoruz. Haftaya randevu aldık. Neyse çok kararlıydım, çürük dişlerini şimdiden tedavi ettirelim, ilerleyince daha kötü olur, ağrı yapar ve enfeksyon olur apse olur diye korktum. Yanı diş problemleri herkes yaşamıştır. Sinirlere inince çok ağrı olur, dayanılmaz bir agri. Neyse 6 dişi dolgu olacak, 2 tane de kaplama yapacak doktor. Gelelim yine anesteziye. Gazla anestezi olacak, hastane de anestezi öncesi kan tahlil almıyor dediler. Şaşırdım öyle olur mu. Anestezi gazını inceledim çok yerleri okudum. Yeterince güvenilir bir anestezi yöntemi, ama çok nadir olsa da yan etkisi görünüyormuş. 15.000 bin çocukta 1 (yetişkinler için deger değişiyor 220.000:1), kötü huylu hipertermi, başka adi malign hipertermi. Çok kötü birşeymiş, kan değerleri değişiyor, kalp atışı değişiyor falan filan, en tehlikelisi de ateş çok yüksek oluyormus, 43° kadar yükselebiliyormuş, hiç düşmüyormuş. Tedavi için de bir ilaç varmış onu da bulmak çok zormus. Neyse. Korkuyorum. Onu kan tahlilden göremezler olup olmayacağını. Hata mi yapıyorum kızımın dişlerine tedavi ettirsem. Şimdiden dişlerini yaptirmazsam 2 aya varmadan parçalanıp dökülecek 2 dişi, kalanları da kötü olacak. Canım çok sıkkın.