0 oy
634 göst.
Diğer kategorisinde (1,639 puan) tarafından
Dün kardeşim anlattı is yerinde arkadaşı aynı zamanda karşı komşusu oluyor dogalgaz yardımına başvurmuş şok oldum kendi çalışıyor eşi çalışıyor evleri kira ama arabaları var şimdi onu satıp model yukselticeklermis 1000 tl dogalgaz  yardımı almış haksızlık bu

31 Cevaplar

0 oy
(657 puan) tarafından
İnsanlar helal haram bilmiyor düşünmüyor başka da birşey demiyorum herkes birilerinin hakkını bir şekilde yiyor 
(1,639 puan) tarafından
Yazık günah yaa ne ihtiyacı olanlar var kardeşim anlatıyor geçen evde cocuklara yedircek fındık ceviz kalmamışta kocasını alsın die göndermiş 700 TL'lik kuruyemis almış
(657 puan) tarafından
Ne garip yetimlerin hakkı yeniyor desene Bu dünyada değil öbür dünyada verecekler hesabını
(1,639 puan) tarafından
Kardeşim dio bide onlar yemege içmeye çok düşkün
(657 puan) tarafından
Ya herkes düşkün yemeğe içmeye de arabası olanlara iki kişi çalışanlar da nasıl çıkıyoruz bu yardımlar anlam veremiyorum gerçekten
-Reklam-
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Devlet araştırmadan vermez ya üstüne değildir araba falan bence ama eğer öyle ise yazıklar olsun 
(1,639 puan) tarafından
Kendi ustunedir araba canım sanmıyorum başkası üstüne olsun
(2,347 puan) tarafından
Aynen araba üstüne olunca yardım verilmiyor muhtar söylemişti başkasının üstüne olabilir
(1,382 puan) tarafından
Araştırmadan verilmez canım kesinlikle vardır bi hile onlarda
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Bizim evimizde sadece eşim çalışıyor evimizde kira ama eşim memur olduğu için bu tarz yardımlardan yararlanamıyoruz. Eşim 10.000 lira maaş alıyor evimizin kirası 4.000 lira faturalar mutfak masrafı çocuğun bezi masrafı derken her ay eksiden gidiyoruz biz başvuramıyoruz mesela sırf memur diye ama çok da zor geçiniyoruz nasıl olacak bu iş anlamıyorum
(1,639 puan) tarafından
Bizdede sadece eşim çalışıyor 2 yaşında oğlum var eşim esnaf şimdi işler yarı yarıya kesildi biz ölelim
(1,248 puan) tarafından
Valla öyle memur diye hiç bişeyden yararlanamıyorsn ama baksan bu yardım alanlar bizden kat kat iyiler daha lüks yaşıyorlar bizde aylardır eksiden çıkamadık hamileyim çocuğuma doğru düzgün bişey alamadım
(2,220 puan) tarafından
Aynen öyle valla ev kiraları almış başını gidiyor ne memuru olursa olsun tek maaş yetmiyor ki ya ucu ucuna gidiyor ya da eksiye giriyoruz. Öyle sosyal hayat desen yok. Sorsan memur diyolar
0 oy
(5,489 puan) tarafından
Devletin kontrol etmesi gerekir bu durumu, başvurdu diye herkese çıkması da gerekmez
(1,639 puan) tarafından
Anlamadim gitti valla ne durumu kötü olanlar var aslinda
(5,489 puan) tarafından
Kesinlikle annemlere o kadar zor çıktı ki, rv kira sadece pazara gitmek için kullandığı 30 yaşında bi arabası var. Bu sene zor çıktı
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Evet ya. Devlet de yeterince arastirmiyor bence. Mesela bizden durumları çok çok iyi olan insanlar burs kazandı ben ve ablam aynı anda üniversite kazandık. Üstelik tek memur maaşıyla 5 çocuk okuyorduk yine de.ikimize de kredi çıktı. 

Doğu da insanlar yalandan özürlü maaşı alıyor. Ser.efsiz sinsi komşumuz kendine engel diye araba bile aldırdı devlete nasıl yaptı bilmiyorum. Engel dediği de şey sağ ayak baş parmağında sorun varmış ekdkdkdjjeej 

Ablamın kaynanası yemin ederim.hayatimda böyle fitne fucur böyle sinsi böyle lanet bir kadın daha tanımadım sürekli istanbullara gezmeye gider. Ama geçen ay başvurmuş ve artık o da maaşlı.  

Sgk da çalışan bir arkadaşım var ve daha neler neler anlattı bilmediğimiz. Allah herkesin vicdanına göre versin. Elbet çıkar garibanın hakkı 
0 oy
(598 puan) tarafından
Burda bile var yardımlara başvurup alanlar altınlarını gösterip gösterip sonra yardım çıktı diye sevinenler. Biz de iki kişi çalışıyoruz evimiz kira oğlum kreşe gidiyor arabamız var ama kredi ödüyoruz ay sonu çok zor geliyor 
(1,639 puan) tarafından
Bu zamanda geçim gercekten çok zor malesef
0 oy
(508 puan) tarafından
Bugün eve geldiler kontrole sorular sordular bakalım çıkacak mı
(1,639 puan) tarafından
Canım ihtiyacın varsa inş çıkar
0 oy
(12,932 puan) tarafından
Herkes geçim derdinde bunu devlet ayıracak herkes başvurabilir sonuçta devlet inceler lüzum görmezse vermez
(1,639 puan) tarafından
İşte bunun takibinin iyi yapılması lazim
0 oy
(7,717 puan) tarafından
Kirada olan herkesin bence o yardıma ihtiyacı vardır.
0 oy
tarafından
Bencede haksızlik ihtiyac sahipleri cok var haksızlik oluyor
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Ben sucu basvuran kisilerde görmüyorum,arastirmadan etmeden o yardıma baglayanlar basvuranlardan daha suçlu 
0 oy
(1,336 puan) tarafından
İhtiyacı olanada çıkmıyor 
0 oy
(2,685 puan) tarafından

Gecenlerdede benim agzim.acik kaldi evet altinda milyarlik evi var oglu kizi evli cokta yuksek maaşlilar neyse altinda arabasi var maaşi iyi bide ek islere gidiyo bi haftalik ek işten 20 milyar kazandim diyende kendiydi bide duydumki aile destek aliyomus :angry: aha boyle oldum bende 

0 oy
(7,121 puan) tarafından
Bizim millete yeter ki gelsin. Ne gözleri ne nefisleri doymaz. İhtiyacı olup alamayan onca insan varken böylelerinin alması ne acı. Burada görüyorum bazen de yardım alıyor ama alışverişten, süsten püsten de ödün vermiyor. 
0 oy
(8,623 puan) tarafından
İhtıyacım var cıımıyo bana
0 oy
(446 puan) tarafından
Ev kira esim 7000 aliyor 1 cocuk var bende calismiyorum ama sagolsun bir abi beni sigortalı gösteriyor bi yerde kayinbabam esimin adina bankaya para koymus diye alamam diye düşünüyorum araba rv yok alsamda acaba haksizlikmi diyr dusunurken herkesin böyle almasi üzüyor brni doğrusu 
0 oy
(2,856 puan) tarafından
Evimiz kira eşimin aldığı maaş 8000 milyar evimiz kira bı arabamiz var eşime dedim bizde basvuralim yok dedi.kabuk etmedi. İhtiyaç sahipleri çok dedi bizim neyimiz eksik dedi. Evin gideleri kira bez Bebegi bu ay kesmişler maasdan hepsini ödemiş geriye 950 kalmis krediye borcu. Ablasına bişe almıştı onn taksiti doğalgaz kalmıyor bile 

Geçen komsumuza araştırmak için geldiler ama benim kapıya vurdular acdim bı bayan bı erkek soru sordular falan dinliyorum bende kapıyı orttukten snra tamam evleri kirada kaynata çalışıyor gelin çalışıyor oğlu çalışıyor bu nasıl bı ihtiyaç sahibi olmak 
0 oy
(829 puan) tarafından
Valla bizim burda da öyle benim kaynimin üç tane evi 2 arabası var . Araba alım satım yapıyor telefon tamir i de yapıyor satıyor da onlar aile destek paketi çıkmış eltim her ay para alıyor . Biz 5 ay önce zar zor bı ev aldık altın borç alip öyle aldık . Ne araba var eşim sigortali çalışıyor aylık almıyor konteyner yapıyor  başkasının yanında çalışıyor sırf sigortamiz var diye hiçbir şey alamıyoruz sorsaniz nasıl geçiniyorsunjz valla ay sonu nasıl geliyor bilmiyorum borç harç 
0 oy
(6,752 puan) tarafından

Hiç gözleri doymuyor. Hep daha da cok istiyorlar. :ermm:

0 oy
(1,784 puan) tarafından
Eşim memur çok şükür bizi gecindirecek maasimiz var. Evimiz kira ben çalışmıyorum belediyelerin hoşgeldin bebek yardımını duydum. Dedim yok benim vicdanım rahat etmez başvurmam da almam da. Evine iki ekmeği zor götüren insanlar varken. 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 643 göst.
20 Şubat 2023 Aile kategorisinde Fatmastl (676 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 343 göst.
0 oy
5 cevap 545 göst.
14 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
4 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu