0 oy
828 göst.
Diğer kategorisinde (440 puan) tarafından
Kızlar benim adetim 7 gün sürüyor, önceden 7. Günün akşami dusumu alırdım ama 8. Günde leke olunca tekrar banyo yapmam gerekiyordu. Sonradan karar verdim 8. Gün yapiyim o zaman diye o zamanda pis pis durmak gibi geliyor geçen çarşamba sabahı adet oldum ne zaman duş almalıyım :/ :/ Google'a bakıyorum türlü türlü şeyler yazıyor kafa karışıklığından başka bir şey değil. 

19 Cevaplar

+1 oy
(5,399 puan) tarafından
Bu soruyu da yani nasil anlamamis linclemisler pes dogrusu :D 

Benimde genelde 6. Gun oglene dogru biter ama bazi zamanlar uzar ikindide biter ben namazin kazaya kalir korkusu ile beyaz akintiyi goruncd alirim bazen yine gelir o vaktin son yarim saatine kadar beklerim baktim beyaz devam ediyor gusul alirim leke varsa diger vaktin yarim saat kalasiya kadar beklerim 
(440 puan) tarafından
Hay Allah razı olsun canım alnından öpüyorum :))
(5,399 puan) tarafından
Cümlemizden canim aklina soru takilirsa bu konuda sorabilirsin :)
(440 puan) tarafından
Sorulacak gibi değil görüyorsun canım :/
(5,399 puan) tarafından
Ozelden sor canim sorun olmaz. Burda türlü türlü insan var
-Reklam-
0 oy
(10,466 puan) tarafından
Adetliyken duş alınmaz diye bir şey mi var ? Ben 2.gün 4.gün fln hep alırm 
(440 puan) tarafından
Bende iki kez yaptım hatta dün sorunu yanlış anladın sanırım gusulü diyorum yani.
(10,466 puan) tarafından
O zaman gusül yaz yanlıs anlasılıyor :) ben 7.gün fln alıyorum gusülu genelde ama leke vs gelirse 8 9.gunler yine alıyorum. 10.günden sonra özür sayılıyor zaten
0 oy
(5,743 puan) tarafından
Tamamen kesilmen gerekiyor yani o az az olanda gelmeyecek 
(440 puan) tarafından
Nihayet sorumi anlayan biri çıktı sağol canım :)
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Akıllarda tek soru  Çarşambadan beri banyo yapmadın mı? 
(1,125 puan) tarafından
:))))
(440 puan) tarafından
Sen benim sorumu yanlış anladın sanırım gusulü diyorum. İki kez yaptım ikinciyi dün yaptım.
(6,274 puan) tarafından
:)yok canim gusulu demistir.hele adetliyken gunde 10 kere bile olsa banyo yaomak istiyorum ben.7 gun dayanilirmi hic:))))
(25,196 puan) tarafından
Hee bende ondan şaşırdım kız gusül yazsana:D
(440 puan) tarafından
Sağol canım :)
0 oy
(6,274 puan) tarafından
7.gun abdestlen.leke gelirse 8.gun yine abdestlenirwin.neticede hergun yada gun asiri banyo yaparim ben her banyoda gusul de alirim.en fazla 3 dk kaybettirir bana her banyoda gusul almak
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Ben reglken her gün alıyorum . Normal hayatta da en fazla 2 gün . O dönemde daha çok dikkat ediyorum . Bitti gibiyse abdest alıyorum . Sonra bozulursa tekrar alıyorum . Bence sende öyle yap .
(440 puan) tarafından
Bende ikiz kez yaptım adetliyken gusulü kastesmiştim.  Bende öyle yapıyodumya 7. Gün yapıyorum yarın olumca leke gelince yine yapiyodum.
(1,842 puan) tarafından
Bende bu şekilde yapıyorum . Daha iyi çözüm bulamadım :)) sende öyle devam et :)
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Canım akıntı bembeyaz olana kadar bekle tekrar tekrar almak istemiyosan 
(440 puan) tarafından
3 günde bir yaparım da hergun almakta sıkıcı gelir kızlarım küçük bici bici hastası zaten peşinden agliyorlar iki saat istesemde her gün yapamam :(
(1,752 puan) tarafından
Ben sürekli yıkanıyorum abdestimide sürekli alırım he banyoda leke tamamen beyaza dönünce yıkanır ibadetime başlarım
(440 puan) tarafından
Allah kabul etsin çiçeğim o zaman :)))
0 oy
(6,307 puan) tarafından

Abooo çarşamba dan bugüne yikanmadin mi hiç :'(:blink:

İnsan rahatsız olur kokar kız 

Enfeksiyon bile kaparsın 

Valla ne zaman canım isterse o zaman yaparım yazın hergun yaparım sıcakta perişan eder insanı 

Günümü uzatıyor 1 2 gün ama olsun

(440 puan) tarafından
Yorumlara bakarsan sevinirim :)
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Beyaz akıntı bittiğini gösterir o geldikten sonra gusül alırım ben. Ama banyoyu soruyorsan canım ne zaman isterse yaparım hatta abdestte alırım öyle çıkarım banyodan. Hocam bana abdeste engel bir şey olmadığını söylemişti.
(440 puan) tarafından
Sağol bidenem cevabın için teşekkür ederim :))
0 oy
(9,644 puan) tarafından
Her banyoda yine alırım zaten duş alınca Bi kesilme olur bende... ama tamamen 6 günde alirim
(440 puan) tarafından
Bende her banyoda alırım içim daha rahat oluyor :))
(9,644 puan) tarafından
Aynen geri bozulursa bozulsun girmişken alıp çıkmak daha mantikli
0 oy
(2,531 puan) tarafından
8 gün bir insan duş almadan nasl yaşar adet olmaktan bahsediyoruz tekrar yikaniverin ne var bunda benim 5gun sürer 2gunde akıntı olur .. ve ben 3.gun muhakk yikanirim snra 7.gun tekrar abdest almak için yıkanmayan insanları hoc anlamiyorm 
(440 puan) tarafından
Gözünü sevdiğim bir yorumları okurmusun sana zahmet şimdi iki saat açıklama yapamayacağım, dün yaptım ve adetimin 3. Gunude yaptim, başlığı geç açıklamaya yazdığım soruyu oku ondan sonra buraya cevap ver olurmu canım gece gece böyle konuşmalar yapınca hiç çekilmiyosunuz gerçekten banyo yapmadiysam bile güzelce açıklama yerine hakaret ediyor gibi ne bu laflar böyle sen yapiyosan yapiyosundur. Şimdi bunları yazmak için mi geldi taa buraya.
0 oy
(12,815 puan) tarafından
Vücudunu en iyi sen bilirsin her zaman 8.günde leke geliyorsa 8. Gün al duşunu canm 
(440 puan) tarafından
Öyle yapiyom bende canım ama sırf bir günle günaha giriyormuyum diye merak.ediyordum aslında
0 oy
(1,313 puan) tarafından
Valla benimde aynen seninki gibi oluyor adetim 7 gün sürüyor ama 8.gunde leke görüyorum tekrar duş alıyorum 
(440 puan) tarafından
Heya öyle oluyor 7. Gün hiç gelmez bişey bitti zannediyorsun duş alıyorum 8. Gün hoppaaa :D
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Ne zaman akinti beyaz olursa o gun bitmistir hayiz hali  8 de olur 9 da olur. Akintini takip et canim

kirmizi bi elmanin ici nasil beyaz bi tonsa kadinin da akintisi kirmizidan o hale gelene kadar bitmis sayilmazmiş
(440 puan) tarafından
7. Gün hiç gelmez bitti zannediyorsun duş alıyorum 8. Gün hoppa oluyor :D
(3,666 puan) tarafından
Bazen oyle suprizler de olabiliyor :)
Bir de hangi vakit olduysak yine o vakitlerde yikanmak gerekliymis. Misal carsamba sabah saatlerinde hasta olduysak, bittigi gün de yine ogle ezani okumadan o vakit diliminde yikanmak gerek, geceye kadar ertelemek uygun degil
(440 puan) tarafından
Sabaha karşı oldum gı gece boyunca ağrıdan duramadim sabah 5 gibi geldi ne varsa :D
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Hala daha adetken banyo yapılmaz diye bişey kaldı mı ya aksine her gün alınmalı hep o pisliği vücuttan atıyorsun hem temiz temiz oluyorsun hem de enfeksiyon mikrop kapma riskin azalıyor ben normalde 2 günde bir alırım duş adet olduğum zaman her gün alıyorum hele yazsa sabah akşam alırım 32 haftadır olmuyorum ama inşallah bir gün olucam 
(440 puan) tarafından
Canım yorumları oku cevap veremicem şimdi
(1,165 puan) tarafından
Ayyy millette temizlik bekçisi kesilmiş he he en temiz sizsiniz. Ama şunu yanlış biliyorsunuz adet zamanı sık banyo yapmak enfeksiyon açısından daha risklidir. Bu sebeple doktorlar eğer mecburen yapılacaksa ayakta hızlı bir duş önerir. Kaldı ki kız ne sormuş siz neyin kafasindasiniz
(440 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim :((
(2,206 puan) tarafından
Nzl89 hafi ben temizlik bekçisi kesildim sende avukat olmuşsun soruyu yanliş anladım mı acaba diye baştan okudum yorumlarda da abdest olduğu yazıyor o zaman abdest denilebilir adetin izin kaçıncı günü banyo yapıyorsunuz değil oturarak yıkanmak mı kalmış zaten mantıken düşündüğüm zaman kanamam ya da leke gelmesi durumunda abdest alınmaz alınıp geldiyse de abdest diye bişey kalmaz yani sorunun kendisi garip kaldı ki ( soru sahibine burdan sonrası) soruyu sormuşsun ama abdest ile ilgili bişey geçmiyor şu gün bitti şöyle oldu Google da farklı farklı şeyler yazıyor demişsin ben yorumlsrın hepsini okumak zorunda değilim konunun ne olduğunu anlamak için
0 oy
(5,125 puan) tarafından
5 6 gün sürer. Hiç banyo yapmadan asla duramam da gulusu diyorsan,  6.gubun akşamı çubuk 6.gun de ilakki lekeler geliyor
(440 puan) tarafından
Gusül diyorum.
0 oy
(1,441 puan) tarafından
7 gün sürüyor 4. Gun dusta abdest alıyorum bide 7.gunun aksami. Ben zaten her dusa girdigimde abdest almaya calisiyorum
0 oy
(13,898 puan) tarafından
Ben her gün girerim özellikle afet olunca 
(440 puan) tarafından
Gusülü kastetmistim
(13,898 puan) tarafından
Canım bittiğin gün tabi benım 3 gun bitıyo lekelenme olur dıye 4 cu gün komple giriyorum
(440 puan) tarafından
Ben niye 7 gün oluyom buneya :(
(13,898 puan) tarafından
Canım normal herkesin farklı . Doğumdan sonra kırk çıktı iki gün sonra oldum eskisi gibi 3 gün . Bi daha olmadım.  6 ay sonra oldum 8 gün ama nasıl helak oldum ağrıdan kan kaybından
Anladım uzun olanları
İnşallah artık eskisi gibi olur
0 oy
(2,467 puan) tarafından
Adet tamemen bittiğinde yani leke olmadığında gusül alabilirsin bezen bitti sanıp bendede oluyo o sonra bir leke görürsem ertesi gün tekrar abdest alıyorum sende öyle yapabilirsin canim 
(440 puan) tarafından
Önceden hep öyle yapiyordum bende değiştirdim diğer gün yapmaya başladım bu seferde içim rahat etmiyor gunahami giriyorum diye
(2,467 puan) tarafından
Canim o dönemde daha sık dus aldığımız için bitti gibiyse yine alabilirsin abdestini zaten leke gelirse bozulur günah değil sadece abdest tutmaz baktin bitmiş sorun yok olmadi birgün sonra tekrar al için rahat etmiyorsa boyle yapabilirsin
(440 puan) tarafından
Şuan hiç gelmiyor bişey daha 6. Gundeyim emin olmak için bekliyorum yarını gelirse çarşambayı beklicem gusül için
(2,467 puan) tarafından
Sen bilirsin canim bu arada yorumları takma kafana kimseye kac günde bir dus aldığını açıklamak zorunda değilsin kimseyi ilgilendirmez istersen ayda bir yıkan kimene ki valla kış günü cok soğuk bizim evimiz de cok fazla isinmiyo bende her allahin günü dus almıyorum ne yalan söyleyeyim haftada 2 bilemedin 3 gün aliyorum hicte kendimi pia hissetmiyorum tarlada çalışmıyorum ****** bakmıyorum evde oturan insan niye pis olsunki yaz günü başka tabi terliyoruz sıcak falan ama kış günü abartı bence

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
18 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 355 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 680 göst.
23 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 328 göst.