0 oy
727 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,510 puan) tarafından
Kızlar bugün kızıma biseyler aldık kayannam da bizle geldi kendine biseyler alir kayın babamın durumu çok iyi.. sürekli kendine biseyler alir ama surdan da sana bi bluz ya da bi çorap bile alaym demez 1.5 senelik evliym hiç gormedm ama eşimin eski nişanlısına aldıklarını da hep anlatır.  Hadi beni geçtim şunu da ben alaym torunuma demez adını koyduk bide. Geçen pazarından gorumcemin kızına pijama alırken benm kızıma da almış hiç sağol flan demedm . Onu da anlata anlata bitiremedi. Bi kızım doğmadan kayın babam para vermişti 1500 tl lik kızıma alışveriş yaptık bide kayın babam doğum paramı verdi onun dışında bisey gormedk.  Ama görümcemin kızına daha ne görse alir 8 yaşında kızı oğlu da 15 yaşında . Hala kayın babam verir paralarını çocuklara kıyafet alacağı zaman benm esim memur evimiz arabamız var diye bisey vermiyorlar farkındayım. Evin kredisini ödüyor esim şükür iyi durumumuz yani kendimizce geciniyorz ama.insan böyle ayrımcılığı görünce de çok üzülüyor. Ben normal de hediye almayı flwn çok severm ama karşı taraftan gormeyince hiç alasm gelmiyor 

41 Cevaplar

0 oy
(914 puan) tarafından
Gidince eğer bişi alcaksam hemen parasını öder yada para verir al kızım ihtiyacını karsila der Allah razı olsun bayramlarda bile her zamn verir
(1,510 puan) tarafından
Ben hiç harçlık gormedm :))) kaynanam da bende kayannam dan gormedm dedi şok olmuştum o an :)
-Reklam-
0 oy
(7,787 puan) tarafından
Niye boylesiniz acaba neden bu kadar beklenti içindesiniz ? Siz alıyor musunuz acaba bluz etek vs de karşılık bekliyor sunuz...  
(1,510 puan) tarafından
Eşimle geçen sene doğum gününde aldık bluz her sene de mutlaka pasta alirz ama kimse bana pasta vs bisey almadi hatta geçen sene doğum günümü bile kutlmadilar ablasına kaynanam a pasta alınca kimse bana almadi ama ben aldm size dedm . Düğüne gitmistn o gün dedi kuzemin düğünü vardı o gün olsun bir kaç gün sonra alabilirdinz dedm. Bu sene de bi 100 Tl verdi kayannam gorumcenle ikimiz veriyorz diye oysa ki kızına da 200 tl verdi babandan aldm doğum günü kızın diye dedi
(7,787 puan) tarafından
Canım senin kendini onun kızi ile kiyaslaman hata en başta . İnsanin kızı ile gelini asla bir olmaz ne olursa olsun . Keşke kayınvaliden beklentini karsilasa daha mutlu bir iliskiniz olurmuş ama demek ki o da öyle bir insan . Görmezden gel sende kutlama boşver. Zamanla alışırsın daha mutlu olursun
0 oy
(4,099 puan) tarafından
Hakkını yiyemem alır zevkli kadındır hatta ne zamn söyledm Bn hatırlamıyorum ama banyo paspası saç toplyo değiştrcem demiştim avm ye gidince almış yolladı saolsn 
(1,510 puan) tarafından
Ne kadr güzel valla şanlısn.
0 oy
tarafından
Öncelikle size bişey almak zorunda değil ister alır ister almaz ama kızına alıp oğlunun çocuğuna almıyorsa senin yerinde olsam bende takardim her ne kadar boşver dense de insanın elinde değil

Düşünmemeye çalış canım ihtiyacımız var mı onun bişey almasına 
(1,510 puan) tarafından
Yok tabi ki şükür eşim aliyor annemgil alıyor.  Yani insan tabu üzülüyor bi yerde diğer torunlarına alipta kzima almaması sonuçta oda torunu ve durumu da çok iti kayannamin
0 oy
(2,609 puan) tarafından
Sağolsun alır şimdi hakkını yemeyim uzağız zaten 2-3 ayda bir gideeriz bana da kızıma da dört beş takım alır iç çamaşırımıza kadar herşeyi fazla fazla alır oyuncak kıyafet yiyecek koli koli erzaklri öyle hazırlar. Ama kendisi memur parası var yoksa yapamazdi elinde parası olmasa 
(1,510 puan) tarafından
Parası olup olmaması da önemli degl aslında içinden gelecek
0 oy
(1,781 puan) tarafından
Kız ona şükret bizimkiler bebek olacak beni arayıp sormazlar, eşimi her aramalarına tersine para isterler. Gram faydaları yok para istemesinler ona şükür diyoruz. He durumları da öyle kötü falan değil. Kayinbabanin maaşı da iyi.
0 oy
(241 puan) tarafından
İsteyeceksin ki alacak yoksa almaz
(1,510 puan) tarafından
Dedm bi kere. Pazardan kendine bi kaç bisey almış anne dedm insan bide gelinime sunu alaym der dedm para yetmedi ki aldiklarimn üzerine parayı da gorumcen verdi dedi ama hiç demedi alirm kızım ne olacak diye gorumcem dedi alir sanki paranın ne önemi var dedi
(241 puan) tarafından
Yüzsüz olman lazım bu tür insanlara yada ç tamah etme boşver
0 oy
tarafından
3 kızım oldu tek çorap almayan kaynanam diyer elti in 3 oğlu oldu altın hediyesini maşşini vermişti Bi oğlum olucak Rabim kısmet ederse eşim demiş ablasına o hiç bişey getirmesin takmasın istemiyorum benim 3 kızım daha oldu niye buna getirsin hiç gerek yokkk
(1,510 puan) tarafından
Eğer oğlum olursa bende almicam biseyini.  Kız olunca alma oğlan olunca al saçmalık
0 oy
(2,224 puan) tarafından
Ne bekliyorsun ki daha . Durumununniyi olması almasını gerektiğini göstermes bunlar içten gelir . Durumu olmasa da 3 4 tl lil bi toka bi çorap yani içten gelir bu paraya bakmaz. 

Zaten sağolsunlar doğum parana kadar para vermişler onu yapmayanlar da var 
(1,510 puan) tarafından
Verdiklerinin goz ardı etmiyorm. Ama kızına nasl veriyosa oğluna da vermeli ben kızına vermesnde demiyorm kizidr elbet verecek ama evlat ayırımı torun ayırımı yapmasinlar yter
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Çöpünü görmedim:) kızımida bana  da almasına da müsade etmem çöp verse altın verdim der 
0 oy
(17,441 puan) tarafından
Kendimi geçtim tek gelin olmama rağmen çocuklarıma dahi bisey almaz. Kızım doğdu almadı oğlum doğru almadı diş çıkardılar almadı oğlumu sünnet ettim mevlit okuttum bisey almadı beklemiyorum da zaten çok şükür hiç bir şeyden mahrum değiller 
(1,510 puan) tarafından
Bende tek gelinim.  Şükür bizimde her seyimiz var. Eşim hiç biseyimizi eksik etmez ama insan işte yine de bekliyor
0 oy
tarafından
9 gelini var hangi birine alsın 
(1,510 puan) tarafından
Ona bisey diyemem :)
0 oy
tarafından
Hiçbişey almaz canm almadığı yetmez gbi nişanlı kaynım vardı nişanlısına şunu aldım die bide utanmadan bak nasl die bana sorar 
(1,510 puan) tarafından
Valla benmde eşimin eski nişanlısına gayette almış herseyi arada anlatırdı ona alipta bana almaması tuhafıma gidiyor çok severmiş ya belki ondan hep çok seviyodm diye anlatirda
tarafından
Kaderimiz aynı desene :) kuzu bizim onlarn aldığı bişeye ihtiyacımız yok valla canm ilk başlarda çok kafama takardm kaynanama bir iki laf soktm anlamadı bildiğine devam etti ee bişeyleri yapmıyolarsa zorla yapturcak değiliz takma takılma boşver ne halleri varsa görsünler
0 oy
(3,679 puan) tarafından

Saolsun o konuda hakkını yiyemem Allah razı olsun sürekli dışarıya çıktığında bana da alır oğluma da alır :) hatta daha dün ev ayakkabısı birine yaptırmış hem oğluma hem bana takım fiyatını duyunca dedim keşke yaptirmasaydin fiyatı çok yüksek diye tek gelinim daha bekar iki kaynım var artıları da var eksileri de :D

(1,510 puan) tarafından
Kiz fiyatıni napcan bosver pahalı da olsa ucuz da olsn alsn. Benimkide alsnda tek ucuz alsn yani :)
(3,679 puan) tarafından
Kız üzülüyorum 1 tane  emekli maaşı ile geçiniyorlar :) birde edicek birşeye o fiyatı versen içim acımaz ama gerçekten en fazla 100 TL eder şeye gitmiş benimkine 200 oğlumun da 150 TL vermiş :D
0 oy
(315 puan) tarafından
Bana değil de bizim eve alışveriş yapar konservemzi kışlığımızı yapar kızımın bezini alırlar kızımın birşeye ihtiyacı olursa onu alırlar parasız kalırsak oğluna harçlık verirler bazen elektirik faturamizi falan öderler içme suyumuzu da o gönderir bide ağır yemek yaparsa mutlaka gönderir iyi bir insan kaynanam 5 vakit abdestli namazlı
(1,510 puan) tarafından
Bizimki de abdestli namazlı ama gel gör ki ayrım yapıyor  :)
0 oy
tarafından
İki yıldır evliyim değil hediye doğum günümde bile bişe almadı ama hesap açmış geçende bana iban attı belki para atarım diye atmış eşime de attı bıktım sürekli istekçi olmasından 
0 oy
tarafından
Benimkiler kızım doğduğundan beri bir çorap bile almadılar doğmadan önce de bişey almadilar kızım 20 aylık ne para verdiler ne bir çorap bir takım aldılar.... Sadece doğum gününde kayinpederim bitane ceyrekli ip bileklik almıştı onu hem doğum günü hem geç kalmış doğum hediyesi olarak verdi. Biz bide hem masraf az olsun hem de ben çalışıyorum kızıma bakıyorlar dışarı çıkarıp hasta etmeyelim diye kışın beraber kalıyoruz. O halde hiç bişey görmedim. Elektrik,su, doğalgaz,market,pazar bizde hep
tarafından
Seninkiler yine düşünmüş para falan vermiş :)
0 oy
tarafından
Daha bir çöpunu görmedim. 
0 oy
(1,396 puan) tarafından
benmkiler yapmadan millete yaptik ettik diyo oda yapicaz yerde uyusun ne gerek var dediler sonra millete biz yaptik dedi dogumum ozelde olcakti esim promosyon alcakti onla ustune koyup doguma ayiricaktik noldu bekarken bunlar borc takmis o parada oraya gitti bende devlette dogurdum bunu bile millete dogum parasini biz verdik demisler biktim binlardan ailesini tanidikca esimden nefret ediyorum 
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Alır sağ olsun. Çocuklarıma da alır her hafta pazara gider ne istesem alır.. 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 813 göst.
12 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
83 cevap 1,481 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 1,132 göst.
24 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,521 göst.