0 oy
96 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Pırasalı el açması börek tarifiniz varmı kızlar dolamamı yaparsınız tepsi mi kıyma koysam mı kıymasız mı yapsam 

2 Cevaplar

0 oy
(13,304 puan) tarafından
Arnavut böreği gibi kat kat yapıyorum pırasalı olunca kıyma konmaz zaten. Kıyma biraz kavrulur. Ben un tuz su ile hamur hazırlıyorum. Hamuru ikiye bölüp 12 şer parça olarak ceviz büyüklüğünde veya azıcık daha iri bölüyorum. Sonra 10-15 cm çapında küçük hamurlar açıp aralarına tereyağ sürüyorum en son kata tereyağ sürülmüyor. Vaktin varsa 2-3 saat dolapta beklet yoksa aç merdane ile tepsi büyüklüğünde. Arasına harcı koy. 250 derecede kontrollü 20-25 dk pişir. Nar gibi kızarıyor zaten. Sonra afiyet olsun. 
tarafından
12 şer tabak büyüklüğünde açıyoruz üst üste yaplayıp sonra iki katmı oluyor bu börek
(13,304 puan) tarafından
Evet kuzum aslında 24 kat tek tek ayrılıyor pişince baklava gibi sıra sıra oluyor.
tarafından
Bi bakıcam tatlım çok saolasın
(13,304 puan) tarafından
Rica ederim canım afiyet olsun
-Reklam-
0 oy
(1,588 puan) tarafından

canım bu tarifi denedim güzel olmuştu, çıtır çıtır istersen aradığın tarif bu ,

Yumuşak börek istersen başka tarif bakarsın ama

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 110 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 84 göst.
3 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sugra (1,205 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 79 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.

411,070 soru

12,373,417 cevap

42,611 kullanıcı

Kategoriler

...