+1 oy
160 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,156 puan) tarafından
Kızlar canım çok sıkkın. Ergenliğimden beri kilo sorunum var. Diyetisyen desteği ile zayıfladım. Hedef kilom 68-70 boyum 180. Şimdiye kadar 78e kadar inebildim. Hamile kaldığımda da 78dim. Hamileyken kilo verdim, doğuma kadar verdiğimi aldım. Doğumdan eve gelirken 78 kiloydum. Oysa çok korkuyordum kilo almaya müsait olduğum için doğumda çok kilo alırım diye. 

Hiç kilo almadan geçirdiğim hamilelik sürecinden sonra öküz gibi yedim ve bir yılda tam 13 kilo aldım. 78e inmek için o kadar emek harcadım bir yılda 91i gördüm. 

Bir yandan daha önce verdin verirsin diyorum diğer yandan sürekli yiyorum, canım sürekli bir şeyler yemek istiyor. Yeni yılda kendimi durdurmam lazım çünkü çok mutsuzum. Yedikçe mutlu oluyorum sonra daha da mutsuz oluyorum ve daha çok yiyorum. Böyle bir kısır döngü içindeyim. 

Sizinle paylaşmak istedim. Umarım 1 yıl sonra buraya istediğim kiloya ulaştım diye yazabilirim 

6 Cevaplar

0 oy
(999 puan) tarafından
Bende hamilelikte pek almadım 58 le hamile kadım 63 doğum yaptım..eve geldiğimde 59 olmuştum emzirme döneminde süt olsun diye bol bol ne bukdumsa yedim 65 kiloya çıktım emzirmeyi bırakınca verdim geri şuan 60 hedefim geri 55 57 düşmek 
(2,156 puan) tarafından
Ben de emzirirken kilo almam diye yedim yedim. Sütüm çok az oldu zaten 7-8 ay emdi hiç kilo veremedim emzirme ile :(
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiç bir zaman kilo problemi yaşamamış biri olarak hamileliğimde 80 i gördüm.  Hiç  55 in üstüne çıkmamıştım daha önce.  9 ay oldu doğum yapalı,  doğumda gidenleri lohusalıkta geri aldım iştahım açıklığı için ama şu son  2 3 aydır sıkı bir diyetle 67 kiloyu düştüm ve devam ediyorum. Boyum uzun olduğu için  60 kilo yeterli benim için , sende yapabilirsin herşey kafada bitiyor.  Kilo vermek çook zor ama imkansız değil. 
(2,156 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlarin metabolizmaları ile ilgili rahatsızlıkı oluyor ona rağmen veriyorlar. Benim derdim çok yemek ve hareket etmemek. Kafada bitiyor haklısın. Tabi hiç kilo sorunu olmamış biri için de zordur kendini öyle görmek
tarafından
Kesinlkle çok zordu, alışık olmadığım bir bedendeydim.  O kadar çok korktum ki eskisi gibi olamayacağım bu şekilde kalacağım diye.  Kilo vermek çok zor ve benim gibi daha önce diyet yapmamış biri için daha zor . Kilo verebileceğime asla inanmıyordum ama 12 kilo verdim şimdi son 7 kilom kaldı onu da verip özgüvenimi geri kazanmak istiyorum
0 oy
(18,724 puan) tarafından
Bebeğim 6 aylıkken 96 kilo idim ki hamilelikteki en yüksek kilom oydu yemek tabağımda dolu iken ben bunla doymam diyordum şimdi 11 kilo verdim 84 kiloyum bu arada 5 ayda falan verdim bu kiloları öyle hızlı bir kilo kaybı değil ama benim için yeterli çünkü ben artık yüzü geçeceğim öyle kalacağım korkusuna kapılmıştım şimdi psikolojim düzeldi dikkat ederek yavaş yavaş veriyorum.165 boyum inanıyorum 75 70 li kiloları da göreceğim 
(2,156 puan) tarafından
Evet evet benim de gözüm aç. Doyduğum halde yiyorum. Verirsin inşallah canım sağlık sorunu yoksa tamamen irade ile ilgili sen o zinciri kırmışsın
0 oy
tarafından
39 la hamile kaldım 41 çıktım sonra 35 e düştüm şuan 39 hafta 1 günlük hamileyim 51 kiloyum keşke bende azıcık kilo alabilsem 
(2,156 puan) tarafından
Evet almak vermekten daha zor
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Bende son bir yılda aldım ne aldıysam ve ne yaparsam yapayım veremedim bir türlü dün değerlerime baktirmays gittim sağlık ocağına ve insülin direnci değeri biraz fazla çıktı araştırdım galiba ondan dolayı vermem çok zor olacak dahiliyeye gidicem bide bakalım :( düşündüm acaba sizde de böyle bir durum olabilir mi?
(2,156 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. Benimki sanırım daha çok psikolojik. Hem abur cubur yiyorum hem de sofrada çok yiyorum. Hareketim de çok yok, spor yok sonuç 91 kilo
(1,096 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyordum ama maalesef onun etkisi çokmuş :(

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 241 göst.
1 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Anne.adayii (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 370 göst.
27 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ftmkyra (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
0 oy
7 cevap 312 göst.

412,085 soru

12,405,478 cevap

44,585 kullanıcı

Kategoriler

...